RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Sport

Nadal roept Spaanse sporters op samen 11 miljoen in te zamelen

Tennisser Rafael Nadal heeft Spaanse medesporters opgeroepen samen 11 miljoen euro in te zamelen als steun voor de bestrijding van de coronapandemie. "Wij zijn de atleten die we zijn voor een groot deel dankzij steun van de Spaanse fans en nu is het tijd dat jullie atleten wat terug doen", zei Nadal in een video.

Nadal had contact met basketballer Pau Gasol en de twee Spaanse sporticonen besloten een actie op te zetten voor het Rode Kruis dat zich inzet voor kwetsbare gezinnen die het moeilijk hebben door de gevolgen van het virus.

'Donatie gedaan'

"Het doel is duidelijk, we willen 11 miljoen euro ophalen om 1.350.000 mensen te helpen. We hopen dat de gehele Spaanse sport meedoet", zegt Nadal. "Pau en ik hebben alvast onze donaties gedaan en we geloven erin dat jullie meehelpen om dit de mooiste overwinning te maken."

Spanje is een van de landen die het zwaarst is getroffen door het coronavirus. Er zijn meer dan 56.000 mensen besmet en meer dan 4000 mensen overleden. Het land zit nog zeker tot en met 12 april in lockdown.

Sterke
Lees ook:
Sterke stijging aantal coronadoden in Spanje: 514 doden in één etmaal
Bron: ANP