Islamitische Staat treft maatregelen om coronavirus

Nieuws
Terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) roept haar strijders op niet naar gebieden te gaan waar het nieuwe coronavirus heerst. Dat meldt televisiezender Al Arabiya zaterdag, die zich baseert op oorlogsdeskundige Aymenn Jawad Al-Tamimi.
anp
zaterdag 14 maart 2020 om 12:33
Afbeelding
beeld anp

“Gezonde mensen moeten zich onthouden van plekken die door het virus zijn geraakt”, staat in een verklaring die door IS is verspreid en in handen is van Al-Tamimi. Verder roept IS de strijders op hun mond te bedekken tijdens het hoesten en regelmatig de handen te wassen.

Wereldwijd zijn meer dan 145.000 mensen besmet geraakt met het virus. Ruim 5400 stierven aan de gevolgen. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft het nieuwe coronavirus aangemerkt als pandemie.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Twaalf juryleden in zwijggeldproces Trump geselecteerd

Er zijn donderdag twaalf juryleden geselecteerd in het zwijggeldproces rond de voormalige Amerikaanse president Donald Trump. Zij zullen de komende weken beoordelen of Trump schuldig of onschuldig is aan het vervalsen van documenten om zwijggeldbetalingen aan pornoactrice Storm..

Afbeelding

Noodverordening rond Gronings vliegveld tijdens XR-actie zaterdag

Burgemeester Marcel Thijsen van de gemeente Tynaarlo heeft een noodverordening afgegeven voor Groningen Airport Eelde (GAE) en de directe omgeving. De reden is een demonstratie van Extinction Rebellion (XR) bij het vliegveld zaterdag.

Afbeelding

Flink meer abonnees Netflix, beste eerste kwartaal sinds 2020

Netflix heeft de beste start van het jaar achter de rug sinds 2020, toen de coronapandemie uitbrak. De videostreamingdienst kreeg er in het eerste kwartaal meer dan 9 miljoen abonnees bij.

Afbeelding

Nieuw AI-model moeder Facebook goed ontvangen op Wall Street

Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook, heeft donderdag de derde generatie van zijn Llama-model voor kunstmatige intelligentie (AI) gepresenteerd. Beleggers reageerden positief en het aandeel steeg op de beurzen in New York met ongeveer 1,5 procent.

Afbeelding

Organiseren NAVO-top kost Nederland zeker 95 miljoen euro

Het organiseren van de NAVO-top volgend jaar kost het kabinet zeker 95 miljoen euro. Dit geld komt uit een speciaal potje voor internationale samenwerking.

Afbeelding

Transavia schrapt meerdere vluchten om problemen met vliegtuigen

Transavia zag zich donderdag genoodzaakt om meerdere vluchten te schrappen om problemen met zijn vloot. Volgens de maatschappij konden zes vliegtuigen om uiteenlopende redenen niet worden ingezet.