Moeten Lubbers, Kok en Zalm zich verantwoorden voor invoering euro? (elsevier.nl)


Elsevier is a global information analytics company that helps institutions and professionals progress science, advance healthcare and improve performance ...

door Moskowfiets in Media  ·  77 Reacties

  • 33
  • 1228x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

En als we dan toch bezig zijn mijn grote vriend Bakellende wegens oorlogsmisdaden

2
51 Piet Pijlenboog

@48 De gulden terug? U bent met de invoer van de Euro ontzettend genaaid dmv de wisselkoers.
Als u dit wilt, begin dan alvast maar een verzachtend zalfje aan te schaffen

3
52 Piet Pijlenboog

@47

Maar de inflatie is de afgelopen 15 jaar sinds de invoering van de Euro veel lager als de 15 jaar daarvoor. En dan zullen we het nog maar niet hebben op de periode daarvoor toen had je jaren met dubbele inflatiecijfers.

@45 Als je de gulden had gehad dan had je ook steunfondsen nodig gehad om de gulden te ondersteunen.

@46
De Europese Interne Markt levert de Nederlandse burger jaarlijks zo'n 2000 euro op
De Interne Markt is één van de grootste successen van 50 jaar Europese samenwerking. Als gevolg van marktintegratie in de Europese Unie (EU) is de handel substantieel toegenomen, in Nederland nog meer dan gemiddeld in de EU.

De interne markt functioneert veel beter met een gezamenlijke munt geen valuta risico's geen kosten van omwisseling van valuta's het afdekken van valuta risico's.

8
53 mike45

De gulden terug en de negerzoen...... rare plaatjes op mijn shaggie ook weg!!!!

1
54 OneStone

Heeft de tweede kamer niks beters te doen?

4
55 WijzeDwaas

@41
-
Indien er bij de invoering van de euro echt grove fouten zijn gemaakt dan moet wij precies weten wat er fout is gegaan. De tijd is daar nu rijp voor. Niet alles is door Duisenberg alleen gedaan. En we moeten zien wie er door die fouten verlies heeft geleden en hoeveel. En vooral ook: wie van deze fouten heeft geprofiteerd.
Er zijn duidelijk aanwijzingen dat het gaat om cruciale fouten die miljoenen burgers ingrijpend hebben getroffen en nog steeds treffen. Dit is onacceptabel.
-
Wij moeten dus precies weten wat er fout is gegaan toen en erna om dingen alsnog te kunnen herstellen. Het is te makkelijk om deze ingrijpende fouten zomaar te accepteren. Er is ook geen enkele goede reden voor te bedenken om dit te doen.
/-
-

1
56 MrCally1

@54 inderdaad deze discussie heeft een hoog gehalte van toen! Toen de zee nog schoon was en sex nog vies was toen was alles veel beter.

7
57 mike45
58 ontken

@20 ,

Nee, want dan komen de rechtse reutelkezen weer met z'n allen opdagen om zonder verstand van zaken van alles te roeptoeteren zonder enige onderbouwing...

2
59 uahoera

Begrijpen jullie nu nog niet dat de EU niet Europa is? Want de EU ligt in Europa, Europe heeft wel meer staten dan de EU lidstaten

0
60 Ziggofan

@57
Mike ondanks dat je zo pro EU bent, snap je natuurlijk wel dat het uitstel van executie is met het blijven printen van gratis geld, om zo de economie aan te laten jagen, lekker goedkoop lenen.

huizenbubbel groeit en groeit weer, verdiensten van de "gewone" man zijn procentueel omhoog gegaan, wat zal er gaan gebeuren als onze boef Draghi stopt met bijdrukken, en stopt met het gratis geld om te wisselen in waardeloze staatsobligaties en pretobligaties (goedkoop voor bedrijven)

Ik snap dat je nog even wilt door blijven harken om je centjes veilig te stellen, maar dit gaat een klap geven en een serieus probleem worden.
Mocht je dit niet erkennen, stop dan AUB met je EU verhaal , want dan word je er persoonlijk zeer rijk van, en kan je geen reet schelen wat er met landen (mensen) gebeurt, en vertel het dan ook niet zo.

0
61 Mesjokke

** gebruiker verwijderd **

@3 en @4 : Niets is onmogelijk.
Misschien niet wenselijk, maar onmogelijk?

62 verwijderd9139144

** gebruiker verwijderd **

@19 : Jij krijgt een paard nog aan het lachen.

63 verwijderd9139144

Zij waren God en geloofden in God en dus wisten zij wat goed voor ons was.
Helaas met de kennis van nu weten we dat ze het goed fout hadden.

0
64 corretje

Tuurlijk niet. Je kunt politici toch niet verantwoordelijk houden voor hun acties.

0
65 Dzzz

@38 HSTG
Ik dacht precies hetzelfde toen ik @35 las .
Met dezelfde argumenten kan je dan verkiezingen afschaffen, want mensen laten ook emotie meespelen in hun keuze voor een partij.

Maar dat wil @35 misschien ook wel, een 1 partijenstelsel , net als in Noord Korea, lekker overzichtelijk. En je bent dan ook gelijk verlost van die vervelende debatten op tv.. en dan zijn we ook van Frits Wester af..

0
66 Big Tony

* Verwijderd door de redactie *

67 Captain Hero

* Verwijderd door de redactie *

68 Captain Hero

vind het allemaal slap gelul hoor, eerst een popi referendum wat niks voorstelde en nu weer een enquête om iets wat voorbij is en waar dit illustere drietal echt geen schuld aan heeft. Dergelijke valuta processen zijn tientallen jaren geleden al in werking gezet en gaan vele mensen en debatten over. Kok heeft misschien op het knopje mogen drukken terwijl Duisenberg (overleden) en van mijn part Lubbers glimlachend toekeken. Zalm mocht de eerste euro's uit de flapkast trekken. Wat denk je wat die enquête oplevert behalve dat het tijd en geld kost ? noppes. Weer een initiatief van een populistisch partijtje die zichzelf op de kaart wil zetten. Laten we ons met serieuzere zaken bezig houden, er is genoeg te doen in de wereld dacht ik zo.

2
69 oculus amet

@8 kunt u dat aantonen ? heeft u betrouwbare cijfers en modellen ?

1
70 oculus amet

Het enige wat je wel van de euro kan zeggen is dat de muntunie onstabiel is, kijk naar Griekenland en Portugal (waar het al wel beter gaat) en dat we door die verrekte unie verplicht zijn landen te helpen die er zelf een potje van hebben gemaakt. Sterke landen met een goede economie die samen in een muntunie met de euro zou een prima zaak zijn. Je kan beter bepaalde figuren in Brussel aanpakken die verantwoordelijk zijn voor het binnenloodsen van allerlei landen met een bedenkelijke begroting en moraal. Maar dan kan je de euro op zich niet de schuld van geven.

0
71 oculus amet

** gebruiker verwijderd **

De hele toestand van voor en nadelen van de invoering van de Euro en het bijdrukken van geld zijn zeer ingewikkeld en moeilijk uit te leggen aan de kiezer. Ook Thiery Baudet met zijn 'Forum voor Democratie', zeg maar een soort vereniging van rechtspopulisten, maakt daar dankbaar en gerafineerd gebruik van..

72 plusminus314

Ik vind het lastig om te beoordelen. Destijds was ik ook voor de Euro. Ik vond het wel makkelijk dat je in heel veel landen met de Euro kon betalen. Wat er voornamelijk mis is gegaan met de Euro is dat het stabiliteitspact de meest boterzachte "keiharde" afspraken zijn geweest die er ooit zijn gemaakt. Is het aan Zalm, Kok, en Lubbers te wijten dat landen als Frankrijk en Duitsland zich als eerste niet aan de afspraken hielden? We hadden er alleen al veel eerder uit moeten stappen toen duidelijk werd dat de afspraken niet werden nageleefd.

0
73 RazorBlade

Vervolgen is onzin, de gulden is goedkoop ingeruild voor de euro, oke maar daarom deze vervolgen is absolute onzin.
MAAR, niet vergeten dat deze ook ons land verkocht hebben aan de EEG, eerst waren we een rijk welvarend land , bij de rijk ste 10 van de wereld, nu zijn we de slaaf van europa,

2
74 Thei

** gebruiker verwijderd **

@74 We zitten nog steeds bij de top tien rijkste landen. Dus wat een gezeur allemaal over die Euro..

75 plusminus314
76 plusminus314

@34

Idd, alleen de conversie al was puur goud. De echte conversie waarde was 1,95. Aan loon ontvangen we dus al 15 jaren 25%te weinig loon of uitkering. Ook de loonsverhogingen zijn dit.

0
77 Liwwie

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
MARCUSAURELIUS
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@6Dat laatste is maar al te waar.Wel is het MBO uitgekleed door telkens het niveau omlaag te halen.Wat trouwens in ons hele onderwijs ...

16 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

Er is altijd onderscheid m.b.t. educatie. Wie een doctorstitel heeft is opgeleid t/m het hoogste niveau in deze zin dat er niets anders meer is ...

20 minuten geleden geplaatst door Magister Nivardus

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Weten jullie ook welke partijen niet getekend hebben tegen het antisemitisme deze week ?Het door de Turken bestuurde Denk en het door de Russe...

27 minuten geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Iedere keer weer over mijn ziekte beginnen zoals in @57 Wat ben jij toch een goor achterlijk stuk vreten ...

34 minuten geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Waar ben je nou met die gore vieze bek van je ?...

38 minuten geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@62 Dat kan dus niet want de KvK heeft geen jaarverslagen gekregen over die tijdsperiode Doe godverdomme je huiswerk voordat je hier dingen ...

42 minuten geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Jij bent ook aan een klap op je bek toeMisschien knapt je fascistenmuil er nog wat van op ...

1 uur geleden geplaatst door Rinze

spookrijder
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@62 Hij had gehoord dat Yasser een vagina had, gewoon ijzersterke humor en een keiharde klap op zijn hypocriete bek. 😂...

1 uur geleden geplaatst door spookrijder

DikkeTor
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

Dat gaat weer Miljoenen kosten ...

1 uur geleden geplaatst door DikkeTor

Rooibos
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Vond de opmerking van Baudet of Klaver even zn broek wilde laten zakken, om te checken of tie wel echt een jongetje is, wel OK.Die Yasser Kl...

1 uur geleden geplaatst door Rooibos

NK. App
Shakeela Sex TamilTwinks Hand JobsMassaging Porn VideosThe Porn DoudVivalpcalAzur Lane HentaiProm XxBehind The Scenes SexCutedeadgirlsSadpandaX RamsterFilms Xx GratuitKristy Mcnichol NudeNadya Suleman NudeRacquel Darrien PornDoujin EmoP.p PornPokemonecchiPornobadtvIndian Actors XxxLena The Plug New VideoLukal X VideoHitting BdsmBest Erotic MoviesAiden AspenFoopahDirty Talk CompilationNvg Full PornNaked Blonde TeensBlackambush VideosPorn Rape VideosVillage Nude DanceXxx Video Two Girl One Boy6 Annonce. ComFaydwynn Morningstar NudeManju Warrier Sex PhotosPics Of Huge BoobsMovies Of Nude WomenPetite Anal CreampieIxxx.comHentai AdoVanna White Playboy PicsCobie Smulders NudeXxx Pusy VideoXxx DotarWhat Are You Doing PornMarleny Aleelayn OnlyfansXxx Video Hd 2020Bbc Facial CompilationIndian Village Fucking VideosNaked CookingMelontubesPaige Vanzant PornPorrSxnpaijadeTelusexPremium Hd PornMycuteBest Ebony Porn SitesAsian Women SexAshleigh Skies PornPron GalleriesJacquie Michel AmateurHd Porn DnldXvideos Brasileiro ComBelasdovaleBig Tits VidrosFisted GrannyPorn PinkPornhub With MomMom Bang Teen SexMercy HentaiAnime Porn PokemonSites PornSexo DuerteGabbiecarterKelly Devine PornThe Fan Van XxxAdra FoxPorn CocainDaughter Punished.pornSquirt In PornPorn PortugueseXxxhdpornKate Upton TitsPornmovie DownloadCreamy-teensPorn On RomuGay CowboypornNew Local Sex VideoKaterina CarneyHot Girl Xxx VideoBlue Picture Bf Blue PictureFoto De Mulher Nua CaseiroFred Perry HentaiJayla De AngelisLesbian X PornJaime Pressly TitsTamil Aunty Hot SceneBengali PornographyCelebritycummsAsian Pornstars In AmericaAoki ReikaReddit The FappingXhqmstersPersonagem PeladasFollando Con MamasCall Me Sherni NudesBig Tit AsianLive VoyeurLesbian SextingEporner.ckmUpskirts At The OfficeItailian PussySuegra CachondaPornos GangNacho DivalXandxxHagentoonsViolett Beane NudeNude Beautiful WomenIndian EexPunjabi Chut Ki ChudaiBest Sex Hd MoviesBig Cock SuckingBabes Of IndiaPorn TallestOld Men Gay PornRehyndee JamesViolet Myers Invites A Guy 4 After PartyCrossdresser PeggingFemdom BlackmailSexe AsiatiqueLieux DedragueMe1adinhaAndhra Blue Film VideoTammana BoobsNiamilkmarieYogaslutForce Stripped PornNew Hot Web Series SexTutor PornHead XxxMovie SexpornVidz.xomBig Booty White ChicksNews Naked VideoKorra Del RioMilf XvideisDldss-218