Start van hoofdcontent

Stad

nl

Aantal bij RIVM bekende Amsterdamse coronapatiënten stijgt naar 351

26 maart 2020, 14.24 uur · Aangepast 26 maart 2020, 16.35 uur · Door Redactie

Bij 351 Amsterdammers is tot nu toe het coronavirus geconstateerd. Dat blijkt vandaag uit nieuwe cijfers van het RIVM. Sinds gisteren zijn er 54 bij het RIVM bekende besmettingen bijgekomen.

AT5 / Luuk Koenen

Momenteel liggen er 118 coronapatiënten op de intensive care in de zogenoemde ROAZ-regio. In het Amsterdam UMC liggen er op dit moment 69 coronapatiënten, van wie er 27 op de intensive care. Volgens het Amsterdam UMC kan het zorgpersoneel de drukte nog goed aan.

Landelijk 1019 meer besmettingen

In heel Nederland zijn inmiddels 7431 patiënten positief getest op het coronavirus, dat zijn 1019 meer besmettingen dan gisteren. In totaal zijn 2151 patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis.

Het virus heeft in totaal aan 434 Nederlanders het leven gekost. De meeste overleden patienten vallen in de leeftijdscategorie 80 - 84 jaar. De GGD meldt niet of en hoeveel Amsterdammers er zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Quote

'Genomen maatregelen krijgen mogelijk invloed op snelheid verspreiding van het virus'

RIVM

Het RIVM ziet dat het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen minder snel toeneemt 'dan je zonder maatregelen zou verwachten'. 'Dit zou er mogelijk op kunnen wijzen dat de genomen maatregelen invloed krijgen op de snelheid van verspreiding van het virus. Eind deze week of begin volgende week zijn deze effecten beter te duiden. '

De meeste positief geteste personen wonen in de provincie Noord-Brabant, namelijk 2161 personen. Daarna zijn de meeste positief gemelde patiënten gemeld in Zuid-Holland (1042) en Noord-Holland (1029). In de provincies Friesland en Drenthe zijn de minste besmettingen met respectievelijk 71 en 72 positief geteste personen.