Kious Kelly (48) is dinsdag (lokale tijd) bezweken aan het coronavirus. Volgens zijn collega’s is zijn dood te wijten aan het gebrek aan beschermingsmateriaal.
Volledig scherm
Kious Kelly (48) is dinsdag (lokale tijd) bezweken aan het coronavirus. Volgens zijn collega’s is zijn dood te wijten aan het gebrek aan beschermingsmateriaal. © Facebook

Verpleger (48) bezwijkt aan coronavirus in ziekenhuis New York waar medewerkers vuilniszakken moeten dragen als bescherming

Kious Kelly (48) heeft zich elke dag uit de naad gewerkt in een ziekenhuis in Manhattan om zo veel mogelijk coronapatiënten te redden. Maar wegens grote tekorten aan beschermingsmateriaal moet het medisch personeel zich behelpen met vuilniszakken. Deze uiterst schrijnende toestand is Kelly uiteindelijk fataal geworden. De verpleger raakte zelf besmet met het coronavirus en overleed dinsdagavond (lokale tijd).

24 reacties

  • raymond van der craen

    4 jaar geleden
    Wat een achterlijk land. Geld voor oorlogstuig is er blijk genoeg maar voor de ziekenzorg, beschermingsmiddelen dat is blijkbaar niet belangrijk. Waarschijnlijk zal dit coronavirus de totale ineenstorting van de Amerikaanse economie en gezondheidszorg betekenen en het einde van de Amerikaanse droom betekenen zo die er nog was!
  • Gerard Braeckmans

    4 jaar geleden
    De achterkant van de USA, verstopte miserie.
  • Patrick Claeys

    4 jaar geleden
    Die rosse dommekloot daar, zal alles oplossen tegen pasen, beweert hij... Nog eventjes op de tanden bijten dus... Voor oorlogstuig heeft hij vermoedelijk wel nog geld. Great Job, Trump...great job, oliebol!
  • Piet Pintens

    4 jaar geleden
    Kijk waar een neoliberaal eeuwigdurend besparingsbeleid toe leidt en denk bij de volgende Belgische verkiezingen nog eens goed na voor wie je stemt. Het is trouwens misschien eens tijd om onze Socialisten en CVP’ers te bedanken voor de uitbouw van deze geweldige verzorgingsstaat met de beste gezondheidszorg ter wereld.
  • Gill Van hoof

    4 jaar geleden
    Alle lof voor chinese die erin slaagden de crisis te bedwingen, maskers Ed te maken en zelfs een hospitaal te bouwen