door SergioLeone in Politiek  ·  39 Reacties

  • 9
  • 756x gelezen
Reageer met een Emoji
1
4

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

"Het RIVM erkent dat nog niet alle cijfers in die tabel zijn verwerkt. „We kunnen er daarom geen harde conclusies aan verbinden. De komende dagen moet blijken of er sprake is van een werkelijke afvlakking”, verklaart het instituut in Bilthoven."

"Professor" Jaap krabbelt alweer terug na een stortvloed van kritiek. Rutte krabbelt ook al terug gezien zijn laatste opmerking dat we niet te vroeg moeten juichen. Je valt weer eens door de mand Markje Kutte.

12
1 SergioLeone

IK vind het tamelijk onwetenschappelijk om uit 1 (onvolledig) meetpunt van 1 dag conclusies te gaan zitten trekken. Ben bang dat ze teveel de MSM en de politiek proberen te pleasen.

7
2 Conradijntje

Het RIVM is het nieuwe KNMI

11
3 ModReset

@1

Nee hoor .
Hij begon met “ het lijkt erop...”.
En daarna kwam de rest .
Het ene is dus een logisch gevolg van het andere evenals het feit dat we niet te vroeg moeten juichen .

En die stortvloed van kritiek???
Waar was die dan ?
Die was er dus niet.
Normaal denkende mensen die het begrijpen , hopen en wachten af .

16
4 Goodnews badnews

Van een daling of stijging kun je pas over een aantal dagen spreken..het aantal ic bedden zal nog lang bezet blijven doordat men er lang verblijft ook als straks het aantal opnames terug loopt.

1
5 Voorzittershamer

Deze RIVM man lijkt op Fransje Timmermans. Das ook zo’n betrouwbare man ! (NOT).

6
6 Een hardwerkende ZZPer

De helft minder nieuws en specialisten op tv zou ook goed zijn

2
7 Ignatowski

@6 Alles aan benoemingen bij instituten, musea, kunst & cultuur zorgdirecteuren, woningbouw verenigingen, CBS, MSM is politiek. Een politieke partij moet hem naar voren geschoven hebben.

4
8 Conradijntje

Ik vermoed dat ze steekproeven doen en daardoor zien in modellen dat de maatregelen effect sorteren. Dus ik denk zelf dat we over twee weken het begin gaan zien van wat het RIVM nu al ziet in modellen.

In principe liegen wiskundige modellen niet als je ze dagelijks data voed. Maar laat ze dan zien aan mensen 1x per week zodat men het visueel heeft wat het RIVM precies bedoelt. Maar goed schuif het balkje geïnfecteerd een klein beetje op met 0,5 infecties extra per patiënt en het model ontploft weer de andere kant op. Laat dat dan ook maar zien.

In de VS ziet het er triest uit op dit moment, in dit tempo hebben ze daar over een dag of 10 een half miljoen gevallen, Ze zijn Italië voorbij inmiddels. Ik heb in een Geogebra wat grafieken gemaakt met standaard formules en schuifjes waar ik worldometer data in kan stoppen, de VS doet het nu veruit het slechts bijna het dubbele van Italië wat exponentiële groei betreft, Vrij bizar het tempo daar.

3
9 Otasanek

Is er dan niemand die zich afvraagt of de oproep om nog strenger te selecteren bij ziekenhuis opname een grote invloed zou kunnen hebben op de cijfers???

Als je alleen al ziet dat de grootste groep die nu opgenomen wordt tussen de 55 en 59 jaar ligt.... Terwijl de grootste risico groepen 60+ en 80+ zijn...

Het constante waarschuwen voor overvolle ziekenhuizen erbij... En ik denk dat je opnames niet meer kunt gebruiken als meetpunt omdat de drempel tot ziekenhuisopname opeens extreem is verhoogd.

Daarnaast; de strenge maatregelen zijn nog maar net ingegaan. De effecten daarvan kan je ONMOGELIJK nu al zien in de cijfers. Men meet 'besmettingen' zegt men. Maar dat klopt niet; men meet infecties. Dat zijn de mensen die ziek geworden zijn. Tussen besmetting en ziek worden zit een tijdspanne van 8 tot 14 dagen.

Maar onze regering is altijd al erg goed geweest in het sjoemelen met cijfertjes.

7
10 Mariska3

@9 ; Het tempo in Amerika is bizar hoog omdat ze daar NU meer testen dan hier.

8
11 Mariska3

Totaal incompetent is dit RIVM, met de cijfers die zij elke keer presenteren op basis van, ja wát eigenlijk?
Er wordt weinig of niet getest, dus aantal besmettingen ligt véél hoger, dan de cijfers die ze elke dag presenteren.
Mag hopen dat het aantal doden wèl elke keer klopt, want óók hier was onduidelijkheid over, omdat niet alle overledenen binnen 24 uur gemeld worden.
Verder kunnen ze nog steeds niet, zoals in andere landen wèl vanaf het begin is gebeurd, de aantallen van genezen patiënten geven.
Hetzelfde geldt voor de testen, hoeveel er positief en negatief getest zijn.
Men rommelt maar met cijfers, om maar géén stringente maatregelen te hoeven afdwingen.
Óók de cijfers rond IC-bedden, is elke dag een farce. Óók De Jonge kan dáár steeds géén duidelijkheid over geven.
Het amateurisme bij dit RIVM druipt er vanaf, waarbij nu duidelijk aangetoond wordt dat ze nergens op voorbereid waren.
Waarom wordt er bijvoorbeeld niet centraal in kaart gebracht, in welke ziekenhuizen er problemen ontstaan en wordt dit niet centraal, vanuit één punt gecoördineerd en opgelost?
Nu moeten ziekenhuizen zèlf stad en land afbellen, of patiënten overgeplaatst kunnen worden.
Waarom wordt de logistiek van hulpmiddelen óók nu niet in tijden van crisis centraal vanaf één punt gecoördineerd? Dan kan het niet voorkomen, dat bijvoorbeeld de thuiszorg zonder hulpmiddelen zit.
Het probleem bij het RIVM is, dat ze niet kunnen coördineren en daardoor het overzicht zijn kwijtgeraakt.
Elke dag worden ze met nieuwe feiten geconfronteerd waar ze níet op voorbereid waren.
Er wordt niet geluisterd naar signalen, waarschuwingen en adviezen vanuit het buitenland, die al langer met deze crisis te maken hebben.
Het erge is, dat een regering zich helemaal laat inpakken, door de verkeerde werkwijze en informatie vanuit deze dienst en daar haar beleid op afstemt.
We zullen het vandaag wéér zien, aan de oplopende cijfers, dat deze Van Dissel gisteren maar weer wat in de ruimte gekletst heeft, met "positieve" peptalk aan de Kamer.

10
12 Dieke

@12
Wat een geluk, dat we jouw deskundig commentaar hier hebben.

7
13 kwatta

@11 Dat komt doordat ze daar veel meer geïnfecteerden hebben die gewoon buiten rond lopen en ook lang rond hebben kunnen lopen incl op bomvolle vliegvelden waar men hutje mutje op elkaar stond 2 weken geleden. Door te testen los je het niet op, het probleem wordt hooguit zichtbaar en iets beter te sturen, het probleem is dat het veel langzamer gaat als hier met de maatregelen die de besmettingsgraad omlaag brengen. Daar zitten ze nu op een verdubbeling elke 4-5 dagen in veel gebieden voordat dit een vermindering wordt moet er nog heel veel gebeuren. New York ging van 3 naar 4,7 dagen wat mooi klinkt maar dat moet helemaal naar op zijn minst 1 patiënt minder per dag. Dat is zo ver weg nog.

2
14 Otasanek

„Artsen zijn nu zo druk met het verlenen van zorg dat een melding soms twee of drie dagen later komt.” Dit gelooft toch niemand? Ze, het kabinet en de RVIM, strooien zand in onze ogen en blijven vaag met informatie verstrekken. Duidelijk is dat ze nog steeds het idee van groepsimmuniteit vooropstellen boven het redden van mensenlevens. Dit is bewust en opzettelijk stiekem, geniepig, schijnheilig aansturen op groepsimmuniteit. Dit staat gelijk als genocide op de Nederlandse bevolking plegen. Hier wordt een grote misdaad gepleegd. Lockdown! Nuuu!

4
15 Virus

Nu wilde ik weleens weten waarom van Dissel voorzichtig positief was. Zag hem bij Nieuwsuur. Tot mijn grote schrik liet hij inderdaad grafiekjes, tabelletjes en prognoses zien.
Als je terugkijkt naar begin maart, zie je een tabel met stijgingen en dalingen.
Toch is dit al geen feit, want er is zeer weinig getest.
De toekomst "verwacht" hij een daling, maar niemand die een idee heeft hoeveel besmettingen er zijn, want er is weinig getest.
Het enige wat zeker is, is dat de ziekenhuizen vollopen. Er is nu een stijging. Hij "schat" dat dit minder gaat worden. Het is "hopen" dat het klopt.
Ik heb geen grafiekjes nodig om in te schatten wat er mogelijk gaat gebeuren zonder en met maatregelen.

Was er een patient, herstellende van Corona, die zich toen zorgen maakte, na aankomst uit besmet gebied, dat alle vakantiegangers zich verspreidde over heel Nederland. Terecht! Niet ingegrepen toen..
Was bij Jinek of OP1?

3
16 Liz

@13 ; Ja joh. Je moet natuurlijk ook een rijbewijs hebben om te kunnen beoordelen dat een automobilist die door een glazen winkelpui heen rijdt omdat die gas geeft ipv koppelt, een ongeschikte autobestuurder is.

5
17 Mariska3

@15 Ik vind het ook niet echt lekker gaan, hoor.
Het lijkt alsof er een "interessant" onderzoek op ons wordt losgelaten. En achteraf kijken of het klopt. Nog enger. Tja, niet gek. Dat doen onderzoekers. Waar kan ik me afmelden?

3
18 Liz

@16 ; Dat is inderdaad de grootste en grofste 'fout' die onze regering heeft gemaakt sinds hun aantreden.

Maar ach.. Trutje geeft een toespraakje op de tv en de schapen zijn weer helemaal blij met hem en worden boos op iedereen die kritiek heeft.

Het volk heeft de regering die ze verdienen. De wolf is hier schaapherder.

4
19 Mariska3

Een overzicht van gisterenmiddag (25-03-2020) inzake Corona virus
Overleden in Nederland 356 mensen
Overleden op IC-afdelingen 56 mensen
Overleden elders op niet-IC-afdelingen 300 mensen
Overleden in Limburg 75 mensen
Overleden in andere provincies wordt niet bekend gemaakt om paniek te voorkomen
Momenteel op IC-afdelingen 663 mensen verdeeld over 67 ziekenhuizen

https://www.limburger.nl/cnt/dmf20200325_00153569/791-limburgers-positief-getest-75-overleden

0
20 Graaier1000

@3 Het RIVM is het nieuwe KNMI

Daar zullen de meeste mannen ook wel vrijgezel zijn.
Want welke vrouw wil er nu, net als bij dat KNMI, een vent die er altijd naast zit.

3
21 in holland

Het is heel goed mogelijk dat de RIVM een vertekend/onjuist/onvolledig beeld geeft om paniek te voorkomen.
Zo wil Het Regionale Orgaan Acute Zorg in Limburg de data per provincie niet bekend maken, „om paniek onder de bevolking te voorkomen”.
Zie ook @20 en onderstaand bericht van De Limburger.

https://www.limburger.nl/cnt/dmf20200325_00153569/791-limburgers-positief-getest-75-overleden

1
22 Graaier1000

@9 Voor wie ook een programmatje wil schrijven

Download geogebra

1. Maak 3 potjes met percentages voor geïnfecteerden en genezen en totale bevolking die je aan kan passen in het linkervak waar de formules komen geef ze allemaal een letter of nummer.
2. Zet geïnfecteerden en genezen en totale bevolking op de Y-as en tijd op de X-as (overleden komt gewoon bij genezen om het eenvoudig te houden)
Maak drie schuifjes voor geïnfecteerden en genezen en totale bevolking
Koppel deze aan de data die je in kan voeren bij stap 1

Nu kan je met de schuifjes voor ieder land allerhande scenario's bekijken. Bij 0,6 besmettingen per persoon vlakt het echt snel af de curve, afhankelijk van het aantal besmettingen per land gaat de lijn sneller omlaag of omhoog. Hoe groter de poel besmettingen hoe breder de piek van de curve wordt ook bij die 0,6. Hoe verder we onder die 0,6 dalen hoe groter de groep mensen die niet besmet wordt over de hele periode, iets dat ik niet had verwacht in die mate. Iedere fractie van een procent daaronder red acuut veel levens en rekt de factor tijd op wat we dus graag willen. Ideaal is 0,6 of lager.

Maak je zoiets voor de factoren ziekenhuisopnames, bedden, doden dan schrik je je kapot. Dus 0,6 daar moeten we naartoe. ik wou graag weten waar een echt omslagpunt ontstaat wetende dat 0,9 besmettingen per patiënt te krap is om echt snel zichtbare veranderingen te bewerkstelligen. Het verschil tussen 0,65 en 0,55 is waanzinnig groot in die kleine marge moet het gebeuren. Daaronder buigt de lange lijn af naar beneden en wordt de periode korter maar tussen de 0,65 en 0,55 wordt de piek in razend tempo minder breed de hoogte kapt al mooi af bij 0,7 maar we willen de piek ook zo smal mogelijk houden.

3
23 Otasanek

@22

Weer in de complotmodus?
Misschien kent men in Limburg zijn pappenheimers?

8
24 Goodnews badnews

Tsja, u moest óók zonodig met uw familie dit weekend, na uw eigen "corona-uitbraak," "een frisse neus halen".
Dus door uw onverantwoordelijke gedrag en dat van anderen, die er net zo over dachten, zullen de aantallen van besmettingen, binnenkort omhoog schieten.
Dank daarvoor (sarc.).

4
25 Dieke

@10

De leeftijd van de overledenen ligt tussen de 55 en 94 jaar.
Men selecteert nog zeker niet op leeftijd maar op ernst.
Er zijn mensen die opgenomen waren die ook thuis behandeld kunnen worden .
En die groep gaat men thuis of elders behandelen .
Die zijn niet levensgevaarlijk ziek.
Een daling is bv. van 300 naar 250 nieuwe gevallen .
Dat betekent dat er toch nog 250 misschien opgenomen moeten worden .
Is het de volgende dagen minder dan is dat heel gunstig .
Dat betekent wel dat bij iedere toename weer bedden bezet worden .
Het wordt pas gunstig als het aantal verlaters gelijk of hoger wordt dan de binnenkomers.
Dus vermijden dat er veel besmet worden , is de enige manier.

6
26 Goodnews badnews

@25

Ga iets nuttigs doen .
Maaltijden bij ouderen afleveren of zo.

7
27 Goodnews badnews

Het RIVM verkoopt leugens en probeert een totalitaire marxistische staat te maken van Nederland

5
28 ModReset

@26 ; Je zit er op meerdere vlakken volledig naast.

Ja, men selecteert op ernst; maar niet dat men alleen de ernstigste gevallen opneemt; juist niet. Men selecteert op kans op overleven dus de ernstigste gevallen worden juist NIET opgenomen. Daarom dus dat het aantal ouderen dat wordt opgenomen opeens enorm daalt. Tevens kijkt men dus ook naar andere factoren zoals leeftijd, levensstijl en onderliggende ziekten.

Het grappige was dat die arts op tv dat lijstje opdreunde.. de interviewer vroeg of er dus ook op leeftijd geselecteerd werd en de arts domweg "Nee" antwoordde terwijl hij dus één zin daarvoor gezegd had van wél.

Verder mistte je volledig het onderwerp van dit topic; Volgens Van Dissel een afvlakking in het aantal besmette mensen (die niet terug te zien is in de cijfers, maar goed).

Wie worden er getest? O ja.. mensen die worden opgenomen. Wanneer je met een oproep zoals ik beschreef het aantal opnames opeens drastisch verminderd op het ware aantal opnames zonder die oproep dan wordt er dus ook veel minder getest op mensen met ernstige klachten en ga je dus een afvlakking zien van het aantal positieve testen.

Jip en Janneke.

- besmetting
- infectie (het gaan vertonen van ziekteverschijnselen)
- Ernstig ziek worden en opname = testen op besmetting

Gewoon wat denkbeeldige cijfers:

Zonder oproep niet naar ziekenhuis te sturen:

- Besmetting 10.000
- Infectie 8.000
- Opname 2.000 = getest aantal besmettingen; 2.000 + nog een paar uit bv de zorgmedewerkers en BN-ers maakt 2.500

Dan met oproep om niet naar het ziekenhuis te sturen (maar thuis te laten sterven):

- Besmetting 10.000
- Infectie 8.000
- Opname 1.000 = getest aantal besmettingen; 1.000 + nog een paar uit bv de zorgmedewerkers en BN-ers maakt 1.500

Begrijp je het probleem met deze manier van het vergaren van cijfers?

6
29 Mariska3

@29
Bespaar u de moeite, dát snapt ze tóch niet.
De meesten, trappen in het getomnel met cijfers, van het RIVM.
Idioot om je voorspellingen te baseren op iets, wat in de verste verte, nog niet te voorspellen valt.

6
30 Dieke

@19 Maar ach.. Trutje geeft een toespraakje op de tv en de schapen zijn weer helemaal blij met hem en worden boos op iedereen die kritiek heeft.

***

Wat was het? 81% staat achter het beleid van Rutte?question
Gelukkig zat ik hier niet bij.

4
31 Liz

@23 "Maak 3 potjes met percentages voor geïnfecteerden en genezen en totale bevolking die je aan kan passen in het linkervak waar de formules komen geef ze allemaal een letter of nummer."

***

Maar hoe kom je dan aan betrouwbare gegevens om het e.e.a. in te voeren.
Hoe kun je een percentage opgeven als je bijv. helemaal niet weet hoeveel er besmet zijn?

2
32 Liz

Hoe het tij kan keren dit had ik 4 dagen gelden geschreven en kreeg alleen maar min min min. Het RIVM moet eerst eens met de juiste informatie komen ze lopen telkens achter de feiten aan.Er worden nu besluiten genomen op fouten informatie zeker over het aantal besmettingen dat 10 A 20 x hoger is dan het RIVM ons verteld. dus het maakt niet uit met welke cijfers ze komen.
Dit heb ik net geschreven dat zullen velen ook wel niet begrijpen. Het geld systeem klopt niet het kapitalisme waar we allemaal in zitten heeft zijn langste tijd gehad. Bijna over al in de wereld staat de economie boven de mens en dit moet veranderen. Je leest het nu overal dat er maatregelen om het virus in te dammen worden uitgesteld om de economie te beschermen. Het zou andersom moeten zijn want de reële economie en de infrastructuur zijn er straks nog, alleen de irreële economie is geïmplodeerd die kan je vervangen door een nieuw geldsysteem. Er worden nu miljarden gebruikt om iets overeind te houden wat al lang stuks is. De afgelopen jaren zijn heel veel sociale voorzieningen gesloopt om maar economische groei te creëren en daar betalen we nu de prijs voor. Wat ik heel erg mis is saamhorigheid zo als bij een wedstrijd van het Nederlands elftal. Het lijkt wel of iedereen opzoek is naar een zondebok er is geen zondebok het systeem klopt gewoon niet daar licht de fout. Als de Eu uit een valt dan is de kans groot dat er een oorlog komt in Europa. Het virus discrimineert niet en heeft maar een doel overleven zo zouden wij mensen er ook in moeten staan.

4
33 zilvergoud

Updated 44 min geleden : Uit donderdag gepubliceerde cijfers van het RIVM blijkt dat het aantal nieuwe ziekenhuisopnames op 24 maart weer is gestegen. Zelfs naar recordhoogte: ruim 250 nieuwe opnames. https://www.telegraaf.nl/nieuws/1649705091/daling-nieuwe-ziekenhuisopnames-stokt

0
34 7Butterfly7

Op dit moment stijgt het aantal besmettingen in andere provincies boven de rivieren, dus zullen de ziekenhuisopnames nu eerst stijgen omdat ze in Brabant ook nog niet over de piek heen zijn.
Daarom wordt het aantal besmettingen ook hoger.
Ik denk dat je er pas iets over kunt zeggen als het in het zuiden gaat dalen.
In het noorden hebben we langer van strengere landelijke maatregelen kunnen profiteren.
Op een moment dat het aantal besmettingen nog laag was. Dus hopelijk gaat het hier meevallen.

0
35 Artikel39

* Verwijderd door de redactie *

36 Nederlander

Hier zie je het paniekzaaien weer ..... éen dag waarop het aantal besmettingeen en opnames weer hoger wordt, en meteen heeft iedereen gelogen.
Van het cijfer van vandaag kun je net zo min iets zeggen als van het cijfer van 5 dagen geleden. Van belang is de trend, dus of de stijging van vandaag doorzet, of weer terug keert naar die van de afgelopen 4 dagen.

1
37 Endandit

** gebruiker verwijderd **

@36
Ze liegen structureel , door niet alle doden mee te rekenen, vandaar ook de weigering om te testen .

https://www.bnnvara.nl/zembla/artikelen/huisartsen-niet-geteste-patinten-die-overlijden-aan-corona-ontbreken-in-sterftecijfer-rivm

38 verwijderd682241

Het RIVM kan helemaal niks zegen over cijfers.
Niemand --- maar dan ook niemand in Nederland kan weten hoeveel besmettingen er zijn.
Nooit is er intensief getest --- iedereen die kwam met de vraag om te weten of hij corona zou kunnen hebben --- werd weg gestuurd , er waren geen testen beschikbaar.
Nu zijn zij de autoriteit die moet weten hoevel besmettingen er zijn ?
Het enige dat het RIVM de regering heeft laten doen --- is door verplaatsen van doodzieke patiënten , corona te verspreiden over inmiddels 67 ziekenhuizen in Nederland.

Doodzieke corona patiënten zou je moeten isoleren.
Allemaal bij elkaar op 1 plaats.
Waar het virus geisoleerd wordt.
Het besmetten van andere ziekenhuizen verhoogt het aantal patiënten.

Andere landen creëren niet voor niks noodhospitaals --- voor alle corona op 1 plek.

Daarnaast heel snel zelf de productie van testmateriaal op te starten.
Daarna de hele bevolking testen -- besmette personen of thuis in quarataine --- of in de corona-opvang in het corona ziekenhuis.

Als dan bekend is wie geen corona heeft --- kan die groep van de bevolking weer normaal gaan proberen het land draaiende te houden.
Een lock-down lijkt alleen van toepassing in een stad of land -- als er tienduizenden patiënten zijn --- en dan nog is het zinloos als het virus niet geisoleerd wordt op 1 plaats.

Het is heel vreemd om het hele land lam te leggen en de hele economie te vernietigen voor een paar honderd slachtoffers (en dat is niet zo hard bedoelt als het klinkt , ieder slachtoffer is er 1 te veel).
Maar bij iedere griep epidemie vallen een paar honderd slachtoffers zonder dat de hele economie tot de grond toe afgebroken wordt.
Door de hele economie uit te schakelen vindt geen verlaging van slachtoffers plaats.
Wij hebben als land een redelijk geisoleerde ligging aan de zee -- met alleen grenzen aan Duitsland en België --- wat het heel makkelijk maakt om bij sluiting van die grenzen infectie van buitenaf te beteugelen.

Corona is gewoon in ons land een epidimie.
Zoals wij er al heel veel overwonnen hebben.
Maar dan wel zonder de hele economie af te breken.

0
39 Jalinda

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
maarten1234
De wooncrisis zélf te lijf: is de ‘Friends-woning’ een oplossing?

daar gaat je privacy... wil je een keer van bil gaan met iemand van hetzelfde geslacht bijv... dan kan dat niet...

1 minuut geleden geplaatst door maarten1234

maarten1234
COA: belang doorgang van 'asielhotel' Albergen is groot

"Er zijn al lasten onder dwangsom opgelegd. Die reeks aan dwangsommen omdat het COA zich aan geen enkele regel houdt, moet je meenemen in de vra...

2 minuten geleden geplaatst door maarten1234

LoydMorris
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

@14 Van de Burg zou eens naar de Nederlandse burger moeten luisteren. . of ook een account aanmaken op NK. Daar kan hij wat van opsteken....

3 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

maarten1234
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

kunnen ze niet naar wassenaar varen?...

4 minuten geleden geplaatst door maarten1234

LoydMorris
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@10 Hallo!!! Daar worden politici goed voor betaald. Zo bouw ik geen viaducten, ben geen chirurg of software-engineer. . . Echter, ik v...

4 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

maarten1234
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

tja er zijn ook genoeg native NLers die op straat moeten leven omdat er geen (sociale) woonruimte is...

4 minuten geleden geplaatst door maarten1234

Bop
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

@13 Nee. Maar ik onthoud ook niet alles. Maar weet jij wat ik denk? Dat geen enkele oplossing van jou een goede is. Anders had je meneer v.d. B...

5 minuten geleden geplaatst door Bop

maarten1234
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

volgende maand weer een noodkreet zolang je niks aan de influx doet...

6 minuten geleden geplaatst door maarten1234

maarten1234
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

@47 oei, een generalisatie...

6 minuten geleden geplaatst door maarten1234

LoydMorris
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

@12 Nee hoor. . . . Echter, jij reageert al enkele jaren op mijn geplaatste reacties. Dus zou je kunnen weten wat mijn oplossingen zijn. ...

8 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

NK. App
Bhojpuri Hot Sex VideoPizza Delivery PornBhojpuri Sex Video PictureStufferdvFts SexLinked PornHilary Swank NakedLatian Big TitsXnxx Marathi VideoXxnx Tamil AuntyMarriage First Night XnxxSexe VedieoXhamstesPasarbokepHooker Thaiالافلام سكس مصريBradileñoSara Jay Newest VideosRomanticsexyvideoDani Daniels PovTheslutpornXhamsyerlivrChristina ModelChloe NudeJordi Sexy VideoHappy Birthday SexLana Rhoades Sex VideosKylie QuninNagaland SexCorey Chase BbcFr PorneeReal Nude CelebratiesNovinha HentaiTeen Love PornGroped On A Bus PornCumming On SisGuided MasterbationCiara Bravo NakedPictures Nude FemalesPorn Star NewKerala SexvedeoHot Sexy BodyJapanese CrempiGigantic Cock SuckSunny Leone XxxxxxTrisha Paytas XxxMan NakedNicado Avacado PornAletta Ocean LiveshowDirty Sexy VideoNude Anime Big BoobsM Aturetube ComNaked FemaleVideos De LesvbianasXexy VedioHollywood Porn MoviesHorse 3d PornStrip PongTeam Skit PornRalsei PornBf Sex Video BanglaSunitha XxxFamily AtokesNew Ground AdultPornhub CucumberFudendoAmazing Sex MoviesSuju HonjuBolloywood PornVideos Ponograficos En EspañolRomantic Romance VideoJuq-457Black Widow NakeXxx Movie Blue FilmPornvideos Full LengthRuler 34Acompanhantes ManausEllie Bamber NudeAesthetic NudesSleeping Bhabhi SexLust CenimaRealpornKarlee GreyRachel Cook NudesVideo Calling BfXxx Videos 1080pMissmichelle.ygW.w.w.89.comFollo Ami MamaFrançaise PornSuhagrat XnxxAurat Ki GandBangla Gosol VideoNude PenisAmatuer Porn TeensManga OrginesAdults GameLeasbin XxxJane Anjane MaiAlysa GapErica LaurensOffice UpskirtTravesticomnlocalFuta 3dMaru KarvPorn Latina PetiteReal Homemade SexPoonam Kaur SexDesi Sex MastiComo Marturbar A Una MujerSo NuasBig TitswifeAshley Tervory NudeSarah PeachezXxx Video MouthXnxx Sex 18J J D A 016Browin AuroraStep Sister PronSunny Liyon Sexy VideoAnal VirganSecond Life PornographyGigantic Boobs AnalXxx Sex MovieBokeb BaratCourteney Cox SexyXxx With SubtitlesLove Kiss PornSites Films PornosJogos De Sexo BaixarPrison GaysexBianca PornPornografia SimpsonMia Khalifa Porn VideoDesi Hd Xxx VideosBest Quality PornTrisha Krishnan KissConverse PornTrend PornPaint On Nude BodyMayiam Bialik NudeKiara Mia PovGianna Michaels Publicالنيك سكسJhanvi Kapoor Sexy PicsIsekai Slow Life HentaiVer PornografisBig Black AnalXnxx Com Hot MomMs Sethi Instagram