RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Live

Kijk mee: Kamerdebat over coronacrisis en capaciteit intensive care

Beeld © ANP

De Tweede Kamer debatteert opnieuw over de coronacrisis. Er wordt onder meer gesproken over de nieuwe maatregelen die het kabinet maandag aankondigde en de capaciteit van de intensive care. Voor het eerst is daar ook minister Martin van Rijn van Medische Zorg bij.

Bekijk het Kamerdebat hier:

VS
Volg ook het liveblog:
VS nu land met meeste besmettingen, 81.378 mensen

De vorige keer was er veel kritiek op de lengte van het debat. Die was ongeveer tien uur. Daarom is de spreektijd van de Kamerleden dit keer ingekort. Voor het debat van vandaag is vier uur uitgetrokken.

Het debat zal ook gaan over de maatregelen die het mogelijk maken boetes uit te delen aan mensen die zich niets aantrekken van de adviezen. Ook de verwarring rond het besluit over evenementen en scholen komt aan de orde.

Vorige debat werd Bruins onwel

Bij het debat van vorige week woensdag werd toenmalig minister Bruno Bruins onwel. Hij maakte erg lange dagen als minister die de bestrijding van het coronavirus coördineerde. Hij trad de volgende dag af. Voormalig PvdA-staatssecretaris Van Rijn heeft de portefeuille Medische Zorg overgenomen. Vicepremier Hugo de Jonge coördineert de corona-aanpak.

Oud-minister
Lees ook:
Oud-minister Bruins: 'Alle harde werkers sterkte, samen werken we corona het land uit'