door Havermout in Binnenland  ·  45 Reacties

  • 7
  • 643x gelezen
Reageer met een Emoji
4

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

** gebruiker verwijderd **

Mwha niet die zogenaamde burgemeester van Amsterdam , die doet het liever niet maar omdat het moet gaat ze het met tegenzin doen , was getekend Halalsema

1 verwijderd682241

@1 Je hebt een stukje van haar uitspraak gemist
"Wij zullen moeten handhaven, maar dat doe ik wel gezonde tegenzin. Ik ben daartoe zeer bereid, maar u moet zich realiseren dat het een heel uitzonderlijke situatie is in een democratische rechtsstaat waar de zwaardmacht van de overheid normaal alleen ingezet wordt tegen mensen die misdaden hebben begaan. Het is ingewikkeld het in te zetten tegen je eigen bevolking, maar het is noodzakelijk omdat onze gezondheid dat vergt"

9
2 MacGu

** gebruiker verwijderd **

@2
Klopt maar ziet u ook de ondertoon van haar betoog of leest u daar overheen ?

3 verwijderd682241

Mooi, wat mij betreft zero tolerance!

4
4 MacGu

@1 ,
Wij zullen Halalsema nog even moeten tolereren, maar doen dat wel met gezonde tegenzin...

8
5 Graaier1000

Beleid: 1 persoon de winkel in. Praktijk: Die persoon zit b.v. in een rolstoel en is afhankelijk van een begeleid(st)er. Hoe ga je daar als winkelier mee om ?

7
6 Tiidmasine

@6 Aanvulling: degene in de rolstoel kiest eigen boodschappen en wil afrekenen middels pin.

4
7 Tiidmasine

@6 Dan vraag je de persoon in de rolstoel buiten de wachten en de begeleid(st)er de boodschappen te laten doen. Dat de persoon in de rolstoel zelf boodschappen wil doen is dan eventjes jammer.

1
8 Smiling

@6
Lijkt mij dat een persoon in een rolstoel die een begeleider nodig heeft gewoon met de begeleiding naar binnen mag. Kan me niet voorstellen dat een winkelier daar, ondanks het 1 persoon beleid in de winkel, moeilijk over gaat doen. Zeker niet als van te voren aan de winkelier, of een winkelmedewerker, duidelijk is gemaakt dat de persoon in de rolstoel niet kan winkelen zonder begeleiding.

1
9 VBOH

@5 , ik ga nog al eens winkelen met iemand in een rolstoel. Maar nu even niet. Zij blijft thuis en ik neem haar boodschappen mee. Ik betaal ze gewoon met mijn eigen pin en zij maakt het bedrag weer naar mij over. Maak het niet moeilijker dan het al is.

1
10 Giesje

@3 Volgens mij zit er geen woord Spaans bij. Wat is er mis met de ondertoon die je blijkbaar waarneemt? Ik ben geen fan van Halsema maar ik mag hopen dat alle burgemeesters niet blij zijn met het inzetten van dergelijke handhaving maar onderschrijven wat Halsema zegt: "Ik ben daartoe zeer bereid" en "het is noodzakelijk omdat onze gezondheid dat vergt.

3
11 MacGu

@7
De begeleiding zou ook nog zonder de persoon in de rolstoel met een boodschappenlijst naar de winkel kunnen gaan. Is het probleem met voldoende afstand houden, en het 1 persoon in de winkel beleid ook meteen opgelost.

1
12 VBOH

@11 Ik heb liever iemand die dit met tegenzin doet, dan een burgemeester die staat te juichen dat hij/zij drie chillende jongeren mag beboeten. Het moet, maar leuk is het niet.

2
13 Smiling

RIVM heeft keuze gemaakt voor groep immuniteit, door binnen te blijven.

8
14 opabert

@13 Helemaal mee eens

3
15 MacGu

@8 En dan moet degeen in de rolstoel zeker zijn/haar pincode aan de begeleider geven ?
@12 Op die manier krijg je juist discriminatie van gehandicapten. Als overheid moet je dan wel kiezen voor een volledige lockdown: gelijke monniken, gelijke kappen.
Het kan trouwens nog erger: mensen van de thuiszorg die geen contact meer mogen hebben met een client. In sommige gevallen moet iemand dan verplicht in zijn/haar eigen ontlasting blijven zitten. Ook worden vaak steunkousen niet meer aangetrokken, worden mensen niet meer gedoucht etc.
Aan de ene kant begrijp ik het wel aan de andere kant ontstaan er situaties die je op z' n minst als onmenselijk kunt omschrijven.

10
16 Tiidmasine

@16 Nee hoor, dan moet de begeleider het even voorschieten. Of andersom, dan moet de persoon in de rolstoel zorgen dat de begeleider voldoende geld heeft voor de boodschappen. (Ik heb een bedrag overgemaakt naar de buren van mijn moeder, die voor haar de boodschappen doen. Ze gaat liever zelf de groente en het vlees uitzoeken, maar dat gaat nu even niet. En ik woon te ver weg om het voor haar te doen.)

Het is allemaal niet fijn, voor niemand. Maar hoe beter we ons allemaal aan de regels houden, des te sneller kunnen we weer gewoon doen.

0
17 Smiling

@17 En gesteld dat uw moeder door omstandigheden in haar eigen ontlasting zou moeten zitten, wat zou u daar dan mee doen ? Dan redeneert u ook, dat zijn de regel, het is even niet anders ?

8
18 Tiidmasine

@14

"RIVM heeft keuze gemaakt voor groep immuniteit,

Nope
RIVM heeft keuze gemaakt om ons gezondheidssysteem niet maximaal te belasten

3
19 LGK

@3 ,

De ondertoon is die van een bestuurder die beseft dat overheidsmacht beperkt moet zijn. Dat een overheid normaliter niet bepaalt dat er geen feesten mogen zijn, dat ze niet bepaalt dat je niet met een >x aantal personen bij iemand op visite mag, dat ze zich niet bemoeit met hoeveel meter jij van iemand anders staat als je aan het praten bent.

Dit zijn draconische maatregelen voor een vrij land, maar ze zijn noodzakelijk. Dat is wat Halsema zegt en daar heeft ze gelijk in.

6
20 progressiefliberaal

** gebruiker verwijderd **

@11
Het lijkt me duidelijk dat geen van de burgemeesters blij is met uberhaupt 1 van de maatregelen maar deze mevr van een bepaald signatuur moet dat nog even benadrukken alsof zij een uitzondering op de rest is dat stoort en is partijpolitiek bedrijven in een crisis situatie .

21 verwijderd682241

** gebruiker verwijderd **

@20
Het grappige is juist dat de partij waar de dame voorstaat het grootste gedeelte van Nederland haar wil wil opleggen door allerlei draconische maatregelen die invloed hebben op de meeste huishoudens , dus vertel nu geen sprookjes over haar en haar partij .

22 verwijderd682241

@21 Jij hebt een aversie tegen mevrouw Halsema en neemt daarom een vooringenomen standpunt in. Dat mag maar je gaat daarmee voorbij aan het feit dat zij gelijk heeft. Bovendien wordt met die uitspraak helemaal geen partijpolitiek bedreven.
Ik heb gelezen wat mijn burgemeester (van andere signatuur) heeft gezegd en dat zijn woorden van gelijke strekking.......

5
23 MacGu

Okay derde keer ...

Ja ik neem deze crisis heel erg serieus , ik vind het klote , want echt ik woon alleen , al heel mijn leven maar normaal heb ik nog afspraken , dat heb ik nou dus helemaal niet , en na een paar weken gaat mij zelfs vervelen , ik heb nog wel contact met familie en vrienden gelukkig maar via internet of whatsapp is het toch wel anders dan mond naar mond toe ...

0
24 MarcusCole

** gebruiker verwijderd **

@23
Ten eerste zeker, en dan nog is haar mening niet gevraagd dus hou die lekker voor je en doe eens iets zonder commentaar te leveren .

25 verwijderd682241

@25 In een transparante samenleving wordt van bestuurders verwacht om zoveel als mogelijk informatie te geven. Doen zij dit niet dan zou jij waarschijnlijk (en terecht) ze daar op aanspreken........

2
26 MacGu

@2 : Ik persoonlijk vind dat er zeker een ondertoon aanwezig is waar we nu niet op zitten te wachten. Er wordt een immense discipline verwacht van ons om deze tijd door te komen. Discipline krijg je door eensgezindheid, duidelijkheid en een sterke overheid met gelijke regels. Door te zeggen dat ze dit met gezonde tegenzin doet omdat het MOET en het normaal alleen voor misdadigers wordt ingezet heeft ze 3 negatieve connotaties verwerkt in haar antwoord op het beleid dat ze moet voeren. Dat vind ik niet slim want die opmerkingen waren niet nodig.

We hebben een beleid en dat gaan we uitvoeren aangezien de gezondheid voorop staat. Daar had ze mee moeten beginnen naar mijn bescheiden mening. Dat ze daarna nog wil vermelden dat het een zware maatregel is die normaliter alleen voor misdadigers wordt gebruikt vind ik helemaal prima. Alleen door te beginnen over met gezonde tegenzin opent ze de deur al weer voor mensen die al niet achter het beleid staan. "Zie je wel, Halsema vindt het ook niks en vindt het eigenlijk onzinnig". Daarom vind ik de uitspraak niet handig van Halsema.

1
27 Gezond boerenverstand

@27 Ach ik vind de uitspraak een beetje wollig maar de boodschap is duidelijk. Waar ik voornamelijk bezwaar tegen maak is dat constante gebash tegen Halsema. Ik lees op een ander draadje wat een ongelooflijke ongenuanceerde shit ze over haar uitgooien, tenenkrommend.

6
28 MacGu

@28 : Ongenuanceerde gebash heb ik ook een hekel aan. Daarom probeer ik de nuance aan te brengen en aan te geven waarom ik iets vind. Maar lees een post over Baudet en daar gaat het nog een stapje verder. Ik vind beide zaken niet goed om zo maar wat te roepen. Smaad en laster liggen op de loer. Ik blijf altijd wel netjes in mijn opmerkingen maar ik verbaas me er over hoeveel mensen hun mening als feit presenteren zonder nuance of onderbouwing en dan los gaan op normale reacties. Tekenend voor de maatschappij ben ik bang. Laten we er samen voor zorgen dat de nuance terug komt en dat de normale discussie in leven blijft.

1
29 Gezond boerenverstand

@18 Dat is niet de regel en het is niet te vergelijken met boodschappen doen.

0
30 Smiling

@29 Een goed streven!

1
31 MacGu

Aangezien de parallelle samenleving nooit gehandhaafd wordt. Nog bereikbaar zijn aangezien ze alleen maar islam-TV kijken krijg je de rare situatie dat de helft van de mensen wordt genegeerd terwijl de andere helft wordt gedwongen in quarantaine.

En het virus maakt dat onderscheid niet.

tja.

2
32 purelogica

@16 ; Vertel toch geen onzin, verspreid geen nepnieuws.

Thuiszorg is voor een groot deel puur huishoudelijk. Die hulp moet op anderhalve meter afstand blijven van hun cliënten. Mensen die hulp nodig hebben bij hun ADL (toiletgang, verschonen, wassen/douchen, aankleden, steunkousen, wondverzorging e.d.) krijgen die hulp gewoon. Maar dan heeft de thuiszorgmedewerker wel beschermende kleding aan. Bij huishoudelijke hulp niet en daar wordt door hen en de cliënten over geklaagd.

1
33 Mariska3

Burgermeesters zijn door niemand gekozen en hebben nu de macht om wetten te maken, te controleren en te straffen. Wetmaker, politie en rechter in 1. Zoiets gebeurt normaal gezien alleen in bananenrepublieken.

0
34 Kaffer

Nu hou ik me verder prima aan de adviezen maar die burgermeesters kunnen van mij de boom in.

0
35 Kaffer

@22 ,

Om een maatschappelijk probleem (even ervan uitgaande dat je het over klimaatverandering hebt) op te lossen ja. En dan nog wordt er geen inbreuk gemaakt op de persoonlijke vrijheid in dat beleid. Dat is iets totaal anders dan waar het hier over gaat.

1
36 progressiefliberaal

Ik kan niet anders concluderen dat hier veel minners zijn die last hebben van het egoisme virus; zodra je over mensen begint met een beperking beginnen ze met thumbs down te " strooien".

1
37 Tiidmasine

** gebruiker verwijderd **

@26
Gisteravond was er een dokter op een persverklaring en die miste in deze tijden juist een militaire structuur in het naar voren brengen van oplossingen in dit soort tijden en daar ben ik ook voor niet in het laten horen van allerlei niet interessante meningen van bestuurders van allerlei signatuur .
In normale tijden en ik de eerste die bij u aansluit maar nu even niet .

38 verwijderd682241

** gebruiker verwijderd **

@36
Dat is uw mening maar daar zie ik een andere waarheid in .

39 verwijderd682241

@24
Deze Marcus heeft het zelfde.

0
40 MARCUSAURELIUS

@38 Duidelijke en eenduidige communicatielijnen zijn voldoende. In het geval van de burgemeester van Amsterdam zegt ze duidelijk wat ze voor ogen heeft vanuit de gegeven bevoegdheid.
Waarschijnlijk bedoelde die dokter een militaire organisatiestructuur in de uitvoering en niet dat militairen beleidsbevoegdheden krijgen.
Verder vind ik het ergerlijk dat veel mensen langs de zijlijn het beter menen te weten en ook hun plasje moeten doen wat de informatiestroom flink kan vertroebelen.

1
41 MacGu

** gebruiker verwijderd **

@41
De grote hoeveelheid , media helpt uiteraard mee om de zaak onoverzichtelijk te maken .

42 verwijderd682241

@42 Klopt

1
43 MacGu

** gebruiker verwijderd **

@23
Hier nog een stukje brutaliteit terwijl het land inbrand staat gaat de Rode Khmer gewoon verder met partijpolitiek .
https://www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie/2020/03/het-gore-lef-van-links-746402/
Walgelijk volk

44 verwijderd682241

@44 elsevier/ opinie kan het artikel niet lezen, betaalmuur dus ik kan er weinig over zeggen. maar je opmerkingen Rode Khmer en walgelijk volk veronderstellen dat je het met de opinie eens bent.

1
45 MacGu

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Rio Grande
Andere partijen niet blij met tweet Wilders, maar het zal hem 'worst zijn'

Waarom zou Wilders ineens plotsklaps geen meningen mogen tweeten? Wilders mag net als ieder ander zijn mening uiten. En laten we eerlijk zij...

1 minuut geleden geplaatst door Rio Grande

21st Century Guy
“Alles voor Duitsland”: AfD-leider Björn Höcke riskeert drie jaar gevangenis voor nazislogan

@4 Nederlandse vlaggetjes zijn verboden onder scholieren , wie sprak laatst met een Nederlandse vlag op de achtergrond ? Jetten , die wordt niet...

1 minuut geleden geplaatst door 21st Century Guy

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@11 Opsluiten die hap. Geen pardon. 😉...

2 minuten geleden geplaatst door wildersfan

sockknitter
“Alles voor Duitsland”: AfD-leider Björn Höcke riskeert drie jaar gevangenis voor nazislogan

@3Nee, joh. Dat zegt alleen een rechtsextremist....

4 minuten geleden geplaatst door sockknitter

GreyB
Andere partijen niet blij met tweet Wilders, maar het zal hem 'worst zijn'

Tja, zo zal hij wel een kabinet bij elkaar krijgen en houden..lol...

10 minuten geleden geplaatst door GreyB

Tussenderegels
Andere partijen niet blij met tweet Wilders, maar het zal hem 'worst zijn'

@5 yup, en zo beginnen grotere problemen namelijk....

16 minuten geleden geplaatst door Tussenderegels

Tussenderegels
Uitslag loterij onverbiddelijk: flatbewoners zijn 37,50 euro per dag kwijt voor parkeerplek

De gemeente wil dus blijkbaar geen bewoners in deze flat....

17 minuten geleden geplaatst door Tussenderegels

soapbox
Andere partijen niet blij met tweet Wilders, maar het zal hem 'worst zijn'

Boeiend, er spelen grotere problemen....

19 minuten geleden geplaatst door soapbox

21st Century Guy
“Alles voor Duitsland”: AfD-leider Björn Höcke riskeert drie jaar gevangenis voor nazislogan

Alles voor Duitsland, dat zal iedere politicus kunnen zeggen, ik vind dit nogal doorgeschoten, als hij echt strafbare feiten heeft gepleegd word...

19 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

NK. App
Bhojpuri Boob PressEnglish Movie Hindi MeinBeautifuljudy23Japan Hdv PornWhos Nailin PalinIrish Girl PornHelen Parr FutanariAsian Porn PicturesAdultfriendfinder Log InStrapon Lesbians EbonyShemalegifsMila Kunez NakedCuaght MasturbatingBangroosHot Porn VidosRussian Mature PornJapanese SquirterGabbie Carter BlackCum On Food PornXxxfull Porn MoviesTubesafiKatherine Langford PornChris Cappy PornTall Women PornGood Charlotte PornstarIndain SextubeVideos PonograficoPorn GachaSony SexLexi LunanudePorn Hub Downloader OnlineSunny Leone Sex Video SexWake Up PornAria Lee OnlyfansStepauntRiley Reid SwallowFenoxo's BlogManga Origin XTransgendr PornTamilse XBoootystarPorn Indian TamilWomen's Glory HolePics Of Anal PornEuphoria Sex ScenesSexy Video 18 Saal Ki Ladki KiCreeepshotsKit RyshaBlack All PornWww.blackporn.comTubepornstarscomRachel RoxFamilysex StoryMilf Hot TubPunjabi Sexx VideosLip Lock XxxMomgotboobsFree Black Ebony PornElitejavhd.comSarawr Cosplay NudeSigourney Weaver NudUrvashi Xxx VideoWoh Teacher SexJapanese Seduce PornLauren Phillips PornKelly Reilly Nude PicsEva Lovia BlackedMompov FullAmateur Tranny PornVídeo Pornô PortuguêsPorn Only Fans BrasilHardcore DoggystyleMoviemasalaVirginity DefloweredPornpics.c OmLeaks Only FansNina North PornLisalou SsbbwCorinna KopfsMalayalam ShakeelaPorj VideosJodi West XxxNakedpicturesMasaje Final FelizPussy Eating Sex VideosBfwxxxAunty X MovieبرازازMotherless.xomXxxpornhindiLenatheplug.comE Hentia GalleriesPorn Indian Girl VideoXxx Video CartonJav MaseMomm And Son PornMadelaine Petsch HotAlexa And Friends PornTube8_comCamila Giorgi NudeElebrity PussyFucking AudioDry Pillow HumpTight Panties PornStarwhores PornFlashing RedditHotcouple_29s CamAriella X VideoCumasianKyle Balls PornAdult Pornagraphy VideosThe Fappening.comPorn By TumblrBazucamErinn Hayes NudeCumming In ButtIndian Beautiful Porn VideosShilpi Raj Xxx VideoAutumn FalsAnal Sex Hd89 Sex.comDani Daniels MasturbationHard Press BoobsNew Df6 OrgThothibEscorte ParisBangla Sexy Bf VideoSex KavaliSpavHardcore BoobsTsuna KimuraPriyamani Real Sex VideosIndian Sex FlimsGushy PussySwap SmuttPersephaniiNxxx MoviesSpanking StoreisRajasthani Sex PhotoX Videos Huge BoobsFullanceSexy Big Boobs NakedSex Village TeluguIndian Actress NakedMom Ki Chudai HindiMakeshift DildoAlita AngelAngela White MilfIndianporn Web SeriesBrandy Renee Streamers Gone Wild