Schietpartij bij moskee Quebec: vijf doden (ad.nl)


Bij een moskee in de Canadese stad Quebec zijn zondag bij het avondgebed zes mensen doodgeschoten. Dat meldt de voorzitter van het islamitisch gebedshuis. De politie heeft twee verdachten opgepakt. ...

door Havermout in Buitenland  ·  249 Reacties

  • 14
  • 2013x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@195 Het spijt me dat u vandaag zo wreed werd gewekt uit uw westerse suprematie droom maar dit is niets anders dan een aanslag door aandachtzoekende studenten en heeft niets met jihadisme te maken in welke zin dan ook. Ik zou ook eens een foto van de daders googlen als ik u was want dan kunt u ook zien dat dit primair canadezen zijn en niet primair moslims. Van een False Flag is dus ook geen sprake.

@198 Ik hoorde u er niet over toen aan het begin en vervolg van dit draadje werd gesproken over islamitische daders terwijl toen al duidelijk was dat ze met een lokaal accent spraken. Maar nu duidelijk wordt dat dit onzin is, gaat u mij zaken voor de voeten werpen die ik nergens heb aangehaald.

Schuld is iets anders dan verantwoordelijkheid. Ik leg de verantwoordelijkheid bij polariserende kampen die de kaders scheppen voor het ontstaan van dit geweld. Over de schuld hoeven we niet meer te twisten want die ligt bij twee idioten die elkaar kennen als studiegenoten en niet als fundamentalistische gelovigen. Zij maakten gebruik van de polarisatie die wordt geschapen door media en politici die daarvoor verantwoordelijk kunnen worden gehouden, sterker, moeten worden gehouden.

De hele onzalige gedachte dat jihadi's een aanslag zouden plegen op een moskee, geeft aan hoe geindoctrineerd veel reaguurders hier zijn. In moslimlanden heerst de strijd tussen soenies en shia's die elkaars moskee wel eens bestoken maar nog nooit hier in het niet islamitische westen. De indoctrinatie over elkaar bestrijdende moslimfacties in het oosten leidde er echter toe dat veel reaguurders zo begonnen te redeneren over geheel andere aanslagen hier in het westen. De verantwoordelijken daarvoor zijn mij duidelijk.

2
201 Hollander1967
202 VaY

@200 Ja in grote getale natuurlijk. En ondanks de alla-akbar marokkaan die de doden heeft geschoten schijnt de linkse stemming te zijn dat het allemaal door Trump komt.

Trump had namelijk gezegd dat er voorlopig wel genoeg Syriers e.d. in de VS waren. En daar komt het dus door. niet door islamitische gekken met moordzucht. Zeg maar. In de linkse gedachtenkronkels.

Dus allah akbahr en 25.000 maagden voor degene die Trump kan kielhalen. Of zo. Ik begrijp eigenlijk niets van links. Zalige kerst alla akbar. alla akbar. Alla akbar. Meer bloed nodig!

7
203 Phiteceen

** gebruiker verwijderd **

@201 . Te lang voor een forum.

Waar het om gaat dat moslims nu ook bij ons in het Westen vermoorden. Want als religie geen rol speelde bij dit bloedbad, wélke reden had de Canadamarokkaan dan om die mensen in de rug dood te schieten?

204 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

@201 . Dit doet de deur dicht! Nu leg je toch de schuld bij de polarisatie! Die scheppen kaders. Wat een manier om ons zand in de ogen te strooien, alsof debaters verantwoordelijk zijn voor wat anderen met hun woorden doen.

Polarisatie? Wanneer is die hier begonnen? De moord op Van Gogh? Gastarbeiders, immigratie? Die polarisatie bestond al onder Janmaat. Het zou heel wat beter zijn geweest als die gastarbeiders of gewoon naar huis waren gegaan of gewoon Nederlander waren geworden.

Waar blijft de verantwoordelijkheid van de moslimgemeenschap om die hoogoplopende verschillen van mening te doen stoppen? Die mensen wonen hier al 45 jaar en nu, nu pas is er een soort van Moslimraad en is er DENK, alsof die niet meeblaast in het Orkest van de Polarisatie (OvdP).

Vreselijk, die mensen die een oververhit debat voeren zijn nu verantwoordelijk voor de vingers van de daders die die machinepistolen leegschoten? Nota bene, het zijn studenten, geen domme arme en kansloze huurkazernebewoners uit een of andere Belgische voorstad.

Citaat:

Ik leg de verantwoordelijkheid bij polariserende kampen die de kaders scheppen voor het ontstaan van dit geweld.

205 verwijderd924924212

Is het hier al bekend dat de Canadezen momenteel van een dader uitgaan en de ander als getuigen beschouwen?

0
206 Duoz

@201 Het Westen is dan ook superieur. Welk systeem, anders dan wij kennen in het Westen, biedt zoveel vrijheid?

Je schrijft: "(daders) die mee wilden liften op de media-aandacht die alle islamieten in het verdomhoekje zetten. Het resultaat van de polarisatie."

Je legt zelf de link tussen daders en het in het "verdomhoekje willen zetten van alle islamieten". Jij betrekt er dus zelf moslims bij. Maw: slachtoffergedrag. Daarna noem je het "een resultaat van polarisering". Nog vreemder, gezien de identiteit van de daders.

3
207 Mrs. K

@205 +++
@201 But-brigade: "geweld is niet goed te praten maar de oorzaak ligt bij anderen", "het ligt aan de Toon van het debat", etc. etc.

2
208 Mrs. K

@202 Je linkjes zijn geüpdate. De Marokkaan blijkt een getuige te zijn.

1
209 Duoz

@209 . Ik denk dat het nu stil gaat worden op dit draadje.

0
210 Vandeprinsgeenkwaad

@209 Lees het net idd de marokkaan zou een getuige zijn en ze gaan dan uit van 1 schutter. Thnx voor de update.

1
211 VaY

@210 Waarschijnlijk wel, want nu volstaat om het met z'n allen eens te zijn dat het een laffe, zieke, terroristische aanslag was.
Nu hoeven de knuffelaars hun goedpraat knip en plakwerk niet aan te spreken en valt er normaal met elkaar te converseren.

8
212 Dzzz

Immer ook zeer triest voor de de altijd aanwezige goedwillenden tussen de slachtoffers, maar de aanslag volgde direct een dag later nadat Trudeau had gezegd dat moslims in Canada welkom zijn als ze in de VS worden geweigerd.
Trump vreest dezelfde risico's, ook dat ruzies binnen "eigen gelederen" der moslims zoals in Irak, Syrië en vele andere moslimstaten, nu daar ook al worden uitgevochten.
Zou Trudeau het met deze recente ervaringen op Canadees gebied vandaag opnieuw de moslims uitnodigen om maar naar Canada te komen?

5
213 Wil je niet weten

Mohamed el Kadir is geen verdachte meer:

"authorities now say the only man charged in the shooting is Alexandre Bissonnette, a 27-year-old Quebec native. A second man, Mohamed el Khadir, was previously identified by authorities as a suspect. He was taken into custody near the mosque and questioned, but Quebec Provincial Police said in a tweet Monday afternoon that he is no longer considered to be a suspect."

1
214 Ongeregistreerd

@140 : "Prima. Moslim tuig ruimt moslim tuig op."

Makkelijk hoor, om alle moslims meteen als tuig te bestempelen. Dit waren mensen en kinderen (ook een jongetje van 3!) die in de privé-sfeer met hun geloof bezig waren. En racistische klootzakken zoals u vinden het prima als die zomaar afgeknald worden. Iedere dode is er één te veel, maar wat dat betreft heb ik liever dat uitschot zoals u het slachtoffer was.

Bah, en die vuilspuiterij krijgt nog een overvloed aan plusjes ook. Om misselijk van te worden.

4
215 Ongeregistreerd

@143 : " de afgelopen 100 jaar sterk achteruit gegaan... ooit in het Midden-Oosten weid verspreid waren zijn deze landen bijna geheel "ontjoodst"."

Misschien heeft dat iets te maken met een nieuw Joods land in het Midden-Oosten? Dat was er 100 jaar geleden nog niet. Ik kan me voorstellen dat veel Joden daarheen zijn geëmigreerd.

0
216 Ongeregistreerd

@174 : "Hier had het inreisverbod van Donald Trump niks aan kunnen doen."

...vooral niet omdat Trump in Canada niets te zeggen heeft.

0
217 Ongeregistreerd

Een van de twee daders heeft een niet westerse naam.

9
218 Soare

@218 ,

dat is knap aangezien er maar 1 dader is.

0
219 jodelatedieho

@219 Dan zal dit draadje wel snel klaar zijn vrees ik.

0
220 Tralalala

@168

Ach...zo vreemd is dat niet....
Sinds bekend is dat het om moslim terroristen gaat, heeft Doortje "het zijn de rechts extremisten" het toneel ook maar weer stilletjes via een achterdeurtje verlaten....

13
221 Congo

Goed, nu dan eindelijk is er duidelijkheid over de dader: een nogal autochtone blanke Canadees.

Mensen die eerder allerlei uitspraken deden over de achtergrond van deze aanslag mogen zich schamen en zich afvragen hoe vaak ze er nog meer naast zitten met al hun veronderstellingen. Het is maar goed dat deze mensen geen rechter zijn, er is al veroordeeld voor zelfs de dader nog maar bekend is.

1
222 HenkG

@168 ,

tip, lees eerst het nieuws voordat u reageert.....

1
223 jodelatedieho

Dit draadje zal wel snel uitgedoofd zijn. De dader past niet in de onderbuik....

2
224 GreyB

@224 : Nu de dader geen Marokkaanse vluchteling-jihadist blijkt te zijn, is het draadje een stuk interessanter geworden!

1
225 Ongeregistreerd

@274 Dat denk ik ook. Het slachtofferschap is nl al lang en breed besproken.

5
226 Mrs. K
227 VaY

Dat waren 'alternatieve feiten', toch? question

1
228 GreyB

@228 : Geweldig. Bush gaf ons al "Lies, damn lies, and statistics" en nu hebben we ook nog Trump's "alternative facts". Dat maakt het zo moeilijk voor rechts-extremisten om waarheid en leugens te onderscheiden.

1
229 Ongeregistreerd

Wie goed oplet kan meteen leren dat moslims niet alleen "god is groot" roepen als ze gaan schieten. Maar ook als ze beschoten worden.

1
230 HenkG

@228 Daar lijkt het wel op. question

0
231 VaY

225 Nou jammer he.
Quebec City court clerk Isabelle Ferland identified Alexandre Bissonnette and Mohamed el Khadir as the suspects.

One was arrested at the scene and another nearby, in his car on a bridge near d'Orleans where he called 911 to say he wanted to cooperate with police. Police said they did not believe there were other suspects but were investigating.

8
232 Truffelaar

@232
Je baseert je op oud nieuws, autoriteiten hebben allang bevestigd dat er 1 dader is en 1 ooggetuige. Onofficieel is het nieuws dat het de Marokkaan was die is vrijgelaten.

En terwijl ik het schrijf is breaking op een canadese nieuws site:
"The CBC can now confirm the name of the suspect. It is indeed Alexandre Bissonnette. More details from police expected soon. "

Als je het wil volgen: http://newsinteractives.cbc.ca/live-blog/quebec-mosque-shooting

1
233 HenkG

@232 ,

tot dusver is er 1 dader aangehouden, Alexandre Bissonnette, geboren en getogen Canadees question

0
234 jodelatedieho

@233 In dat geval neem mij niet kwalijk.

1
235 Truffelaar

** gebruiker verwijderd **

@234
Volgens Twitter een rabiate immigrantenhater en groot supporter van Trump en Le Pen. Nogmaals, vanaf Twitter en zonder enige staving van de beweringen.

236 verdwijderd21

@236 En hij likede een linkse Canadese partij op Facebook. Vergat je die?

6
237 Mrs. K

** gebruiker verwijderd **

@237
Geen idee waar u het over heeft.
Wel zie ik op dit moment aan allerlei kanten artikeltjes op-poppen over de rechts-extremistische ideeën van en de haat richting immigranten en vrouwen van deze 'meneer' Bissonnette.

238 verdwijderd21
239 wereldburger

** gebruiker verwijderd **

@239
Tsja...

Hoe lang duurt het nog voordat er een Henk of Ingrid zich geïnspireerd voelt om zijn/haar nationalistische patriottisme bot te vieren op biddende mensen...? Dat aanzetten tot discriminatie strafbaar is sluit dergelijke idiotie bij adepten helaas niet uit.

240 verdwijderd21

@237

Wat is het toch fijn dat er laatste strohalmen zijn.

0
241 HenkG

Over een paar jaartjes noemen we dit het Trump effect. Breivik vond Wilders en Bat Ye'or leuk deze man vond Trump en Bat Ye'or leuk. Alternatief rechts... Probleem met hun discours is dat als mensen het lang genoeg aanhoren, dat hele generaties tot in hun diepste vezels gekken als een Trump, Steve Bannon, Bat Ye'or, Pamela Geller, Gatestone, Niemoller, gaan geloven.

Hun kinderen infecteren met precies de haat die zo verafschuwen in salafisten. Het zijn elke keer relatief jonge daders die nu 15 jaar sinds 911 non stop anti Islam vitriool aan hebben moeten horen. Interessant om in te lezen waar veel van dat geld vandaan kwam in den beginne, maar dat terzijde. Straks zijn de rapen gaar het schuift steeds verder op en incidenten met rechts nemen toe in frequentie. Lekkere spiraal zitten we in met zijn allen! Komt helemaal goed op deze manier.

4
242 Spandalf

@240
Met die vraag zit ik ook, mensen kunnen zich belangrijk wanen door "op te komen" voor "het volk". En wentelen zich in de waan van gerechtigheid omdat velen dezelfde mening hebben.

In het klein zie je dat al regelmatig terug in opmerkingen als "pas jij maar op als wij aan de macht komen". En in dat geval gaat de bedreiging uit naar autochtone mede-Nederlanders die kennelijk gevaar gaan lopen wegens hun mening.

Praktijken die zij juist moslimlanden verwijten. ( en in veel gevallen terecht, maar flik het hier dan niet, denk dan eerst na! Maar daar zit het probleem..... )

0
243 HenkG

@242 Ik heb net onderstaande in een ander draadje neer gezet nav de witte terroristen via Wiki
Dan heb ik de moorden door de KKK in de loop der jaren niet eens genoemd.

Robert A. Hawkins - WestRoads Mall negen doden
Eric Harris and Dylan Klebold - Columbine 13 doden
James Eagan Holmes - Bioscoop Aurora 12 doden
Adam Peter Lanza -Sandy Hook School 27 doden
Robert Lewis Dear- schietpartij abortuskliniek 3 doden 9 gewonden
Dylann Roof - Afro-Amerikaanse kerkgangers doodgeschoten in Charleston 9 doden
Timothy James McVeigh- bomaanslag in Oklahoma City 168 doden
Uit de oudere doos Jim Jones sekteleider en aanzetter tot het doden en zelfdoding van 918 leden
Ik geloof dat wanneer je een stop wilt op massa schietpartijen, dat je dan toch echt de witte man moet bannen uit Amerika.
Daarbij worden er ook meer Amerikanen door kleuters dan door terroristen.
http://www.hpdetijd.nl/2016-03-15/fact-check-meer-amerikanen-doodgeschoten-door-peuters-dan-door-terroristen/

2
244 wereldburger

@242 Het hoeft helemaal niet zo te zijn dat extreem-rechtse jongeren ook zulke ouders hebben, net zoals Syriëgangers regelmatig ouders hebben die niet zo streng zijn in het geloof en wel kinderen hebben die geradicaliseerd zijn.

Mijn getinte dochter heeft van mij (ik ben zelf gemengd van alles en nog wat en haar vader Aziatisch) en haar vader altijd geleerd dat ze zich niet te veel van racisme aan moet trekken en dat ze ook niet alles als racisme op moet vatten en ze kan er normaal goed mee omgaan als mensen iets over haar uiterlijk zeggen, maar een paar jaar geleden had ze een jongen in de klas die echt heel gestoorde en racistische dingen zei, hij zei tegen mijn dochter en tegen andere getinte klasgenoten de meest afschuwelijke dingen zodra er geen leerkracht in de buurt was en het ging echt heel erg ver. Mijn man en ik dachten dat dat joch door een stel vreselijke nazi's opgevoed was, maar toen we er een gesprek over hadden met de directeur van de school bleek dat de ouders helemaal niet racistisch waren en dat ze zich enorm schaamden voor het gedrag van hun zoon. Jongeren die gestoorde extremistische ideeën krijgen en bij een naziclub of bij IS gaan die zijn volgens mij gewoon enorm onzeker en eenzaam en willen ergens bij horen en dan ontwikkelen ze gestoorde ideeën en sommige van die jongeren gaan dan uiteindelijk over tot het plegen van terroristische aanslagen.

0
245 RoosjeB

@245
"Jongeren die gestoorde extremistische ideeën krijgen en bij een naziclub of bij IS gaan die zijn volgens mij gewoon enorm onzeker en eenzaam en willen ergens bij horen en dan ontwikkelen ze gestoorde ideeën en sommige van die jongeren gaan dan uiteindelijk over tot het plegen van terroristische aanslagen. "

Volgens mij is dat de spijker op zijn kop.

Reden temeer om zwaar op de verantwoordelijkheid te wijzen van iedereen die dat soort onzekeren voedt met ophitsende propaganda. Iets wat hoe langer hoe "normaler" schijnt te worden
.

0
246 morandi

@245
Ik denk dat er inderdaad andere invloeden kunnen zijn dan ouders.

Eentje stond er niet zo lang geleden nog voor de rechter.

0
247 HenkG

Wat de achtergrond van de dader ook is, zijn daden zijn gestoord. Lekker lang in de gevangenis en niet meer vrij laten dit soort figuren in de maatschappij.

0
248 Gezond boerenverstand

@163

Tja, Waarom verbaasd het mij niet dat jij die twee niet kent...

0
249 silversurfer

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
LoydMorris
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@29 Ik heb hem anders nog nooit horen zeggen dat dit beleid, deze asielstroom uit de hand loopt. Ik zou, als ik in zijn positie was, toch een...

zojuist geplaatst door LoydMorris

Bop
GeenStijl: ING Beethovenstraat 020 alweer gerenoveerd

@5 Doet er weleens iemand wél iets goed in jouw ogen?...

9 minuten geleden geplaatst door Bop

Bop
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@27 Geen idee. Net als jij. Anders had ik die allang aangedragen natuurlijk. Maar je denkt toch zeker niet dat v.d. Burg achterover leunt, geze...

11 minuten geleden geplaatst door Bop

sockknitter
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@24Het probleem ligt dus bij de landen, waar de vluchtelingen het eerst de EU binnenkomen. Maar die laten ze lekker doorreizen naar noord-we...

14 minuten geleden geplaatst door sockknitter

LoydMorris
Dubai koopt Nederlandse vliegende auto's: '80 miljoen dollar!'

Mooi zinloos speeltje voor mensen die niet meer weten wat ze met hun centen moeten doen. . . ...

14 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

LoydMorris
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@25 Maar Bop. . . . Jij ziet toch ook wel dat het niet goed gaan op deze wijze. . . Wat zou jouw oplossing voor dit asielprobleem zijn? ...

16 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

MARCUSAURELIUS
Dit is de bloedmooie 18-jarige dochter van BN'er Wendy van Hout

Ze ziet er redelijk aardig uit.(hoe ze er werkelijk uitziet weet je pas als ze uit bed komt. :D }Maar bloedmooi is voor mij toch wel heel ...

18 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Weetal
Nederland investeert miljarden in chipsector rond Eindhoven

Waarom Eindhoven?Is het de schuld van andere stedendat er geen ASML is?...

22 minuten geleden geplaatst door Weetal

MARCUSAURELIUS
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@23Wel heel veel meer cellen voor dat tuig....

22 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Bop
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@24 Wat een hoop bullshit bijelkaar zeg....

24 minuten geleden geplaatst door Bop

NK. App
Best Hentai GameCelina Powell XxxGay Home Made PornBrazzers Mom MassageLpud MoaningHd Indian Romantic SexJav.comExtreme TubeInfluencersgondwildNebraskawut Of LeakedPorn CatacoriesLesbian X XxMilf Blowjobs PovBabyssiter PornPorn Xx VideosStepsistercreampieMarathi Bhabhi PornJordi New VideoDanny D CumshotsHit Naked LesbiansPov Kissing PornPorn Lesbian EbonyEscort IndexRellifecam.topXmaster2Sxe VidioChris Crocker PornJerkofftocelebritiesAlinity ForumToiletxxxMemeknya BecekChikan WesternBlack Babysiter PornNuwbienudesPorn Tube FreeVidya Balan Sex XxxMallu Sex XxxCamoron Diaz PornWww Sexual VideosKannada Real Sex StoriesMya NicholeHayden Panettiere LeakStar Wars Lesbian PornHorse CummingMio Kimijima PornTubeadult MoviesMonsterdildoBbwpicturesThe Amzing World Of Gumball PornXnx ViodesPornstar PussyFamily Stroke Sexy VideoHigh Class PornSister Brother BrazzerHow To Lick BoobsLongest ClitorusJapan Massaje PornSexxx TarzanThestartofus OnlyfansAngel Devil PornNati NudesXxx YouaGroup Sex XnxxMuslim Xxx ComAjisai No ChiruPorn HotsexHorny FriendWomen At GloryholesShimla Sex VideoLow Mb Porn VideosPorn ProstituteCam4 Brasil GayEva Longoria NudeElizabeth Shue SexyElla BrookeMinho TonoHot Lesbians StrapJuliet StarlingInterracial Teen PornOaxacan PornOnthecrackPorn PutariaSex Video KajolIndian Desi Teen SexJia Lissa LesbianDillion Harper LesbianPred-483Nude In WalmartHiyomi LaSakura HarunohentaiSex Video Desi SexCute NakedNew Xxx VidwoNew Porn HdHot Pron HdNew Telugu Porn VideosNew Pron Video DownloadJiggly Tiktok GirlGay Porn ShoweringPalag TodIndian New Xvideo ComMom XxxxRachel Starr Onlyfans LeakedPornos Peliculas GratisAtrises PeladasAmateru Gay PornFemale Naked PornPornsex VedioWww.indianxxx.inMalayalam Sex Video TamilMechiesocrazy PornLive JazminRachel Cook NudesFree Pictures Of Naked WomenMasturbarseHd Fuck VideoBehan Bhai Ki ChudaiHot Sister SexNaked StreetAlice Goodwin PornTila Tequila SextapeNude Drunk WomenMeuf NudesSaxsaxYshxdood General ButchIndian Brother Sister XxxIndian Xxx Full MovieLuxury SexBoy Boy Sex Video HdEllen Mirren NudeHanimetv.comMasturbarte MujeresNudes Kristen StewartMarlen La PuñetonaPorn Asian PovGabbie Carter GifsXnxx CastingLaila StarThroat Bulging PornMom Son Make LoveGianna Michaels CompilationGroped On The TrainSpank BabgVideos BeurettesSex TeenAlwxa TomasDogs Blow JobBollywoodnudesFoot Fetish AnimesTelugu Group Sex