U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Media
  • 22
En weer ligt de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema dwars, stelt Joep Hehenkamp. Nu gaat het om de coronamaatregelen, die de overheid heeft afgekondigd. ...

9 dagen geleden door Moskowfiets

REAGEER MET EEN EMOJI
1
6
1
23
LEES MEER OVER

Inmiddels staat Amsterdam ruim op kop, voert de lijst met besmettingen aan met ruime voorsprong. De andere grote steden doen het (veel) beter/slechter, afhankelijk van je gezichtspunt, en Tilburg is de plek waar de uitbraak begon, waarmee het grote aantal is verklaard. Heel goed, Femke! You're an absolute winner! Teiltje graag...

1 Ness    
9 dagen geleden door Ness
7
Meld

Het snuiven heeft mijns inziens haar hersens zwaar aangetast. Waarom wordt zij niet uit haar ambt gezet vanwege bestuurlijke ongehoorzaamheid? Zij laat haar inwoners zien dat lak hebben aan regels, wetten, fatsoen gewoon mag.

2 gaulette    
9 dagen geleden door gaulette
7
Meld

@1 Huh https://www.rivm.nl/coronavirus-kaart-van-nederland-per-gemeente

Komt er ooit een moment waarop je iets anders dan onzin gaat uitkramen?

3 Otasanek    
9 dagen geleden door Otasanek
31
Meld

GroenLinks is te links, daarom kijken ze weg.

4 Reagurius    
9 dagen geleden door Reagurius
6
Meld

Verplicht ophokken voor onbepaalde tijd!

5 Hannie1    
9 dagen geleden door Hannie1
5
Meld

Ik snap hier dus helemaal niets van. Hoe kun je nou een dergelijk dom bericht de wereld in sturen? Ze zal het wel anders bedoeld hebben en de context zal niet helemaal vermeld zijn, want ik kan niet geloven dat je dit zo durft te zeggen anders (of zo dom bent om het zo te zeggen). Wederom schijnt het dat ze dus lak heeft aan regeringsbeleid en adviezen van hogerhand. Ze geeft gewoon weer aan dat Amsterdam het eigenlijk wel beter weet, maar met gezonde tegenzin de maatregelen uit te voeren.

Je wilt als land eensgezindheid uitstralen en van een ieder wordt een immense bak discipline en verantwoordelijkheid verwacht. Het laatste wat je dan wilt zijn opmerkingen die dit ondermijnen.

6 Gezond boerenverstand    
9 dagen geleden door Gezond boerenverstand
6
Meld

@6 Een iets completer citaat: "Halsema zegt: „Wij zullen moeten handhaven, maar dat doe ik wel gezonde tegenzin. Ik ben daartoe zeer bereid, maar u moet zich realiseren dat het een heel uitzonderlijke situatie is in een democratische rechtsstaat waar de zwaardmacht van de overheid normaal alleen ingezet wordt tegen mensen die misdaden hebben begaan. Het is ingewikkeld het in te zetten tegen je eigen bevolking, maar het is noodzakelijk omdat onze gezondheid dat vergt.” (Uit: https://www.telegraaf.nl/nieuws/850770847/femke-halsema-gaat-corona-maatregelen-met-gezonde-tegenzin-handhaven)

Wat u zegt, anders bedoeld en uit de context.

7 Smiling    
9 dagen geleden door Smiling
20
Meld

Als dit waar is haar voor het gerecht slepen...
Want er zullen gegarandeerd slachtoffers vallen door haar laksheid..beleid..

8 Happy face    
9 dagen geleden door Happy face
6
Meld

@3
Wat snapt u niet?
Het begrip aantallen waar @1 het over heeft, of percentage waar het RIVM in uw link het over heeft?

Maar blijft u vooral het RIVM maar volgen.
Als dit weekend (maar mogelijk al vandaag) de eerste zwaar zieke corona patiënten de toegang tot intensive care wordt ontzegd, verandert u dan van standpunt?

9 beastyboy    
9 dagen geleden door beastyboy
7
Meld

@3 : absolute aantallen:

250 Amsterdam
211 Tilburg
167 Breda
163 Rotterdam
160 Utrecht
139 Meierijstad
94 Maastricht
93 Nijmegen
92 Uden
84 Sittard-Geleen
79 Peel en Maas

Je ziet dat Amsterdam de lijst aanvoert, den Haag niet eens in de top 10 voorkomt, het aantal besmetten geconcentreerd is in het zuiden maar dat evengoed Amsterdam er met kop en schouders bovenuit steekt qua absoluut aantal besmetten. De kaart die jij laat zien is er een gebaseerd op 'aantal per 100.000 inwoners', en dan scoort Amsterdam natuurlijk vrij laag. Maar de snelle verspreiding in niet-carnaval-gebied laat zien dat men het in A'dam allemaal niet zo serieus neemt. En omdat je mag aannemen dat er nog heel veel onontdekte gevallen rondlopen zal het aantal in Amsterdam nog wel flink gaan stijgen, vooral omdat madam Femke er net zo hard met de pet naar gooit als haar geliefde knuffeltjes. En verder zou je eens een andere pispaal kunnen uitzoeken om je gal op te spuwen. Keus genoeg, beste trol.

10 Ness    
9 dagen geleden door Ness
6
Meld

@7 : Bedankt voor de tekst en uitleg. Dan nog vind ik het een vreemd geheel. Als ze het goed had willen zeggen, dan had ze moeten beginnen dat dit uitzonderlijke tijden zijn en dat de noodzaak voor de gezondheid hier boven alles gaat. Zelfs boven een regel die normaal alleen wordt ingezet tegen mensen die een misdaad hebben begaan.

Ik vind dat ze de prioritering verkeerd heeft. En daarnaast is de informatie die ze geeft over de misdadigers onnodig in dit geval. Dit had niet verteld hoeven te worden omdat het niets bij draagt. Het enige wat die opmerking doet is mensen een stok geven om mee te slaan tegen het beleid dat er nu gevoerd wordt. "Zie je wel, onzinregel die enkel tegen misdadigers wordt gebruikt" etc.... Het ondermijnt dus de eensgezindheid en het beroep op het verantwoordelijkheidsgevoel. Niet echt slim te noemen naar mijn persoonlijke mening.

11 Gezond boerenverstand    
9 dagen geleden door Gezond boerenverstand
3
Meld

ad 10: In dat hele rijtje is geen noordelijke stad te bekennen, uitgezonderd Amsterdam. En dat is opvallend. Blijkbaar zijn Amsterdammers druk doende het virus boven de lijn van de grote rivieren te trekken. Want het komt daar niet vanzelf. Utrecht en Rotterdam kun je nog wijten aan dichtbevolktheid. Maar Amsterdam valt behoorlijk uit de toon.

12 Ness    
9 dagen geleden door Ness
5
Meld

@12 De bevolkingsdichtheid van Amsterdam is groter dan die van Utrecht of Rotterdam.

13 21st Century Guy    
9 dagen geleden door 21st Century Guy
3
Meld

@12 : Zelfs als je die dichtheid meeneemt valt Amsterdam nog steeds uit de toon vanwege de grotere afstand tot de kernen van de uitbraak. Zuidelijker Rotterdam trekt veel meer handel en Utrecht ligt centraler en fungeert bovendien als hub voor Brabant.

14 Ness    
9 dagen geleden door Ness
5
Meld

@10 "Maar de snelle verspreiding in niet-carnaval-gebied laat zien dat men het in A'dam allemaal niet zo serieus neemt"

Waarop is dit gebaseerd?

15 Criticaster    
9 dagen geleden door Criticaster
16
Meld

@15 Laat maar, het zal gebaseerd zijn op jouw idee over de burgemeester.

16 Criticaster    
9 dagen geleden door Criticaster
13
Meld

Goed te zien dat er nog mensen zijn die verder kijken dan hun neus lang is: @7

17 Pretletter    
9 dagen geleden door Pretletter
13
Meld

@14 Amsterdam heeft een nog wel meer internationale en reislustige bevolking en een gigantische toeristenstroom , dus je zou ook kunnen stellen dat het relatief meevalt.

18 21st Century Guy    
9 dagen geleden door 21st Century Guy
11
Meld

Eens CPN altijd CPN alleen vroeger ging de CPN 100% voor de belangen van de burgers en dat is iets wat ze net als de PvdA helemaal hebben afgezworen!

Het gaat ze nu alleen maar om de geestelijke afwijkingen van de leiders door te drukken!

19 Zie Hier    
9 dagen geleden door Zie Hier
7
Meld

Doorgesnoven CPN snol.

20 Tsaar    
9 dagen geleden door Tsaar
7
Meld

@15 : "snelle verspreiding in niet-carnalvalsgebied"? Als mensen serieus afstand houden, niet gaan klitten, niet gezellig met z'n allen in het speeltuintje gaan zitten, niet clusteren en voetballen in parken, geen drieste coronafeesten vieren krijgt het virus minder de kans, hmm? En dan zie je zomaar minder besmettingen! Hoe zou dat nou toch komen? En het is Halsema die het foute voorbeeld gaf met haar uitspraken. Dat neem ik haar kwalijk. Bezwaar?

21 Ness    
9 dagen geleden door Ness
4
Meld

@21 Nee hoor, je neemt maar een eind weg.

22 Criticaster    
9 dagen geleden door Criticaster
10
Meld

Ik weet niet wat erger is , spugen naar 1 politie agent , of als bestuurder van de hoofdstad spugen naar de landelijke politiek die bezig zijn de dijken van de corona stormvloed te behouden en zij die doodleuk bezig met een sjofel die zelfde dijk weg te halen .
Een vieze klap in het gezicht van mensen die liggen te sterven en van hen die met de handen aan het bed staan met gevaar voor eigen leven .
Een nieuwe taak ligt er voor Jerry Afriyie , Kick out Halalsema als reden om zijn bed uit te komen .

23 agent 357    
8 dagen geleden door agent 357
4
Meld

Hersens heeft ze niet dat is wel duidelijk. Terwijl daar juist veel corona besmetten bij komen. Laat ze zelf maar eens corona krijgen en op de beademing terecht komen.

24 Goesenaar    
8 dagen geleden door Goesenaar
4
Meld

@23 : Helemaal gelijk, alleen denk ik niet dat Jerry Airfryer daarvoor zijn bed uitkomt. Integendeel, die 2 zijn toch 2 handen op 1 buik, of zit ik er helemaal naast?

25 Reagentje    
8 dagen geleden door Reagentje
3
Meld

@25
Daar heeft u gelijk in maar dat neemt niet weg dat ik daar de ironie wel van inzie als hij zijn meester er uit helpt kiepen .

26 agent 357    
8 dagen geleden door agent 357
3
Meld

De Ruyters zeggen: @2 , wat je niet hebt kan ook niet aangetast worden, misschien loopt ze zelf het virus nog even op, zou een mooie situatie zijn....!

27 De Ruyters van Michiel    
8 dagen geleden door De Ruyters van Michiel
4
Meld

Femke Halsema is een subversief element binnen de (nationale) overheid, een soort anti-overheid.....geheel in lijn met het streven van de globalistische Linkse Kerk die, net als de communisten en socialisten, het einde van de politiek beoogt; de marxistische synthese....ofwel: de triomf van Het Sociale.....

28 CoolMemories    
8 dagen geleden door CoolMemories
3
Meld

Ze moeten Amsterdam onder curatele stellen van de staat.

29 meneer van het nieuws    
8 dagen geleden door meneer van het nieuws
2
Meld

@28 Groenlinks is een fusie tussen de PPR, PSP en de CPN. De communisten (CPN) konden zich niet zo vinden in die fusie en zijn verdwenen. Het groene komt van de PPR.
PSP was een radicale partij die krakers steunt maar ook rara, de RAF etc.
PSP was dus inderdaad een anti-gezag, anti-overheid, anti-bestuur partij die chaos predikt. Dus GL moet je zien als een mol die de overheid saboteert wanneer ze zelf in het bestuur zitten.

30 Conradijntje    
8 dagen geleden door Conradijntje
2
Meld

@23 "...of als bestuurder van de hoofdstad spugen naar de landelijke politiek die bezig zijn de dijken van de corona stormvloed te behouden en zij die doodleuk bezig met een sjofel die zelfde dijk weg te halen...."

Is wel helemaal conform de politiek van Brussel: open grenzen, massamigratie en negeren of overrulen nationale regels en belangen....

Brussel hoor of zie je ook niet nu tijdens de Coronacrisis.....terwijl wel al het geld daar naartoe gaat!

31 CoolMemories    
8 dagen geleden door CoolMemories
2
Meld

@31
Correct .

32 agent 357    
8 dagen geleden door agent 357
2
Meld

-
Deze mevrouw heeft haar goodwill al lang verspeeld.....
/-
-

33 MrCally1    
8 dagen geleden door MrCally1
2
Meld

Beginnen mensen nu eens in te zien dat Groen Links helemaal van het padje af is.

34 DONKEY R    
8 dagen geleden door DONKEY R
2
Meld

Wat een levensgevaarlijk mens is dat toch en waarom grijpt politiek Den Haag niet in?

35 Interessant    
8 dagen geleden door Interessant
1
Meld

@10
Daar kan Zeeland bij met 88

36 Interessant    
8 dagen geleden door Interessant
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

37 olijft    
8 dagen geleden door olijft

Dat de Telegraaf dit soort stukjes karaktermoord plaatst, tsss. Natuurlijk voert burgemeester Halsema de overheidsmaatregelen i.v.m. het coranavirus uit. Moet ze daar wild enthousiast over zijn? Natuurlijk niet, welke burgemeester sluit graag scholen, restaurants en vebiedt evenementen?
En wie is Corrie Sjors dan wel.

Dit schrijft Corrie Sjors en toont haar agenda aan,
"Ik kan je een ding zeggen, als er iets/iemand is die ik niet zal willen handhaven, dan is dat Mevrouw Halsema. Mag ik minister Grapperhaus uitnodigen stappen in die richting te nemen?"

En zo schrijft de Telegraaf een burgemeester kapot. Althans dat is de bedoeling.

38 Hendrianus    
7 dagen geleden door Hendrianus
14
Meld

@7
Precies. Maar als je een linkse burgemeester weg wil hebben dan geef je er een gore draai aan en veel anti linksen staan te klappen en te juichen. Daarom zijn volksophitsers zo gevaarlijk.

39 Hendrianus    
7 dagen geleden door Hendrianus
14
Meld

@10

Het gaat natuurlijk om het percentage inwoners op de100.000 die besmet zijn. Amsterdam heeft, van de grote steden in Nederland, verreweg de meeste inwoners , logisch dat het absolute getal dan ook hoger is. Je conclusie dat Amsterdamde maatregelen niet serieus neemt volgen geenszins uit de beschikbare data.

40 Hendrianus    
7 dagen geleden door Hendrianus
14
Meld

@12
Amsterdam is een zeer internationale stad en trekt veel toeristen. En dat ga jij vergelijken met Groningen en Leeuwarden?

41 Hendrianus    
7 dagen geleden door Hendrianus
14
Meld

Tja, meisje Halalsema.
Altijd al een dwarsligger geweest.
Nu dus ook.

42 MeneerRontgen    
7 dagen geleden door MeneerRontgen
2
Meld

@21
"Bezwaar?"

Ja want ondanks de context die in @7 gegeven wordt over de uitspraak van Halsema blijf je volharden in de Telegraaf interpretatie. Althans van wat lezers die een brief aan deTelegraaf schrijven.

43 Hendrianus    
7 dagen geleden door Hendrianus
14
Meld

@34
Begin jij dan met het lezen van @7 en kom daarna nog eens terug met wie nu eigenlijk van het pad af is.

44 Hendrianus    
7 dagen geleden door Hendrianus
15
Meld

Ze ligt helemaal niet dwars, dat is je reinste onzin. Te sneu voor woorden dat de Telegraaf dit weer post, ze zouden beter moeten weten en dat domme lezersvolk van ze dat blijkbaar niet meer dan één zin kan lezen tegen zichzelf moeten beschermen in plaats van ze te helpen hun domheid tentoon te spreiden.

Ze zegt dat ze met gezonde tegenzin de maatregelen gaat uitvoeren. Maar blijkbaar wil men hier liever een burgemeester die geilt op macht en het leuk vindt dat de overheid zich diep in de privésfeer nestelt en zich overal mee gaat bemoeien?

Lees eerst eens wat ze nou eigenlijk gezegd heeft en vel dan een oordeel. Van het merendeel van de reageerders hier mag ik toch hopen dat ze het eigenlijk gewoon met Halsema eens zijn. Indien dat niet het geval is, dan nooit meer zeuren over een bemoeizuchtige of paternalistische overheid of EU, want dan vind je dat blijkbaar gewoon het mooiste wat er is.

45 progressiefliberaal    
7 dagen geleden door progressiefliberaal
0
Meld

En de Telegraaf verbergt zich natuurlijk achter, 'het zijn ingezonden brieven van lezers, niet onze mening'. Eens een rat altijd een rat!

46 Hendrianus    
7 dagen geleden door Hendrianus
14
Meld

@46 ,

Dan zijn ze zelf zo mogelijk nog dommer dan de betreffende briefschrijver, want de tekst erboven lijkt wel degelijk van de Telegraaf zelf te zijn.

47 progressiefliberaal    
7 dagen geleden door progressiefliberaal
0
Meld

@47
Je bedoelt de tekst, '.........stelt de briefschrijver'? Slim toch,steltde Telegraaf niet,het is de briefschrijver. Zo vaak gebruikt deze truc om de meest smerige agenda te bedrijven, bah.

48 Hendrianus    
7 dagen geleden door Hendrianus
13
Meld

"t Wijf is volkomen doorgedraaid. Arm Amsterdam..

49 Tsaar    
7 dagen geleden door Tsaar
3
Meld

@42
Oh, leg eens uit? Nu ja, lees @7 maar.

50 Hendrianus    
7 dagen geleden door Hendrianus
15
Meld

@49
Waarom wil je met ons delen dat je wijf is doorgedraaid?

51 Hendrianus    
7 dagen geleden door Hendrianus
15
Meld

@41 : Nee? ik vergelijk het met NL boven de rivieren, en alle steden die daar liggen. De besmetting trok op vanuit het zuiden; wie het verloop heeft gevolgd zag steeds meer vakjes boven de rivieren licht inkleuren behalve Ansterdam, dat op begon te vallen door steeds iets donkerder gekleurd te zijn. En ja dat zal te maken hebben met toerisme en nee ook weer niet want wie zou er vakantie willen vieren in een uitgestorven stad met veel besmetten? Er komen geen toeristen meer, de laatste weken.

Overigens volhard ik voornamelijk in mijn eigen 'interpretatie' als je het zo wilt noemen. Ik vind dat madam al een tijd onverantwoordelijk bezig is ,maar haar laatste serie uitspraken doet de deur dicht. Die staan niet in die brief en ook niet in artikelen want die zijn een maand of zelfs meerdere maanden en jaren geleden al gedaan. Maar opvallend is dat haar oestrogeen vooral blijft plakken aan haar moslimtuig, haar knuffels. Dat wil ze niet en nooit aanpakken. Ze DURFT het ook niet. Want dan gaan het zootje en bloc muiten. en niet meer op haar stemmen. De rest van mijn motivatie - waarom valt Amsterdam op - staat al ergens in dit draadje.

52 Ness    
7 dagen geleden door Ness
0
Meld

@50 Waar duidelijk beschreven staat dat ze het met grote tegenzin doet ...
Ze hoort gewoon geen enkele twijfel te hebben.
Kortom, ze ligt weer eens dwars.

53 MeneerRontgen    
7 dagen geleden door MeneerRontgen
1
Meld

@52
Als je op het kaartje, dat het RIVM op haar website heeft geplaatst, kijkt kun je niet volhouden dat Amsterdam zo uit de toon valt. Klik eens op de vakjes.

54 Hendrianus    
7 dagen geleden door Hendrianus
14
Meld

@34 Alleen bij de relatief kleine groep mensen die veelvuldig op NK onzin uitkramen!

55 dummydum    
7 dagen geleden door dummydum
0
Meld

@53
U interpreteert haar uitspraak niet juist. Die uitspraak moet u in de context, gegeven in @7 , lezen.

56 Hendrianus    
7 dagen geleden door Hendrianus
14
Meld

@54 : Het kaartje verandert voortdurend. Ik kijk niet naar een dag maar hoe het zich daar in de loop van 2 weken heeft ontwikkeld. En dan zag je Amsterdam, en vooral de omgeving waar veel yuppen wonen, nogal snel verkleuren, ver voor de troepen uit. In de sjiekere en rustige buurgemeenten (Ouderkerk, Amstelveen, Waterland) wonen naar verhouding de meeste besmetten die de besmetting in het buitenland hebben opgedaan wegens vakantie of beroep.

Die hebben ruim de tijd gekregen om zelf ziek te worden en/of de ziekte door te geven naar de kern. Kijken naar 'het relatieve aantal besmetten' zegt niet alles. Want hoe meer 'oude' besmetten, hoe meer kansen in het centrale dichtbevolkte gebied waar iedereen gaat winkelen of uitgaat, voor het virus om over te springen en daarom was juist daar een samenscholingsverbod wel op z'n plaats. Ik verwacht daar een golf van nieuwe besmettingen.

57 Ness    
7 dagen geleden door Ness
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
RIVM: dodental stijgt met 166 naar 1339 perso...
Het coronavirus heeft inmiddels 1339 levens...

15 uur geleden door Moskowfiets

Het verval van Trump zijn presidentschap
Oude methodes die ooit zo goed leken te werke...

19 uur geleden door Smite Gait

Hongarije wil met wetsvoorstel geslachtsveran...
Het wetsvoorstel van de extreem-rechtse reger...

11 uur geleden door Pegasus

TEN EINDE RAAD - DE JENSEN SHOW #136
Blind vertrouwen in autoriteit is de grootste...

7 uur geleden door xtremy

Oproep tot vrijdaggebed klinkt vanaf tientall...
In onder meer Amsterdam, Haarlem, Hilversum,...

22 uur geleden door kanniewaarzijn


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Domme Geit
Dwingende oproep Rutte voor Duitsers en Belge...
Allez zunne, zeker en vast niet naar die gier...

10 minuten geleden door Domme Geit

Domme Geit
Schoonmakers rekenen op omzetklap tot 30% doo...
Alles gaat op z'n gat......

13 minuten geleden door Domme Geit

beastyboy
Belastinggeldwatch – Sigrid Kaag trekt 100 ...
@4Groepsimmuniteitspercentage....

28 minuten geleden door beastyboy

beastyboy
Belastinggeldwatch – Sigrid Kaag trekt 100 ...
@3Op welk immuniteitssysteem zitten we dan?...

29 minuten geleden door beastyboy

Strongoli
Dwingende oproep Rutte voor Duitsers en Belge...
Een Duitser óf een Belg die naar Rutte luist...

36 minuten geleden door Strongoli

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig