• 1
  • 619x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

En Afrika dan?

15
1 smurf

Veel mensen daar hebben geen zorgverzekering omdat ze gewoon te arm zijn om de koste te dragen , Trump heeft er niks aan willen doen en alle maatregelen waar Barack Obama mee bezig was heeft Trump snel terug gedraaid en nu zitten ze met de gebakken peren.

11
2 qubix

en in november wordt hij weer verkozen, omdat het met de econonie goed gaat! zoals wij op de VVD stemmen..............

14
3 Tutor01

@3 Ik heb echt mijn twijfels of Trump nog president wordt de volgende termijn.

12
4 smurf

@3 Nederland, staat er t.o.v. Amerika, financieel/economisch en gezondheidszorg juist erg goed voor..... Mede dankzij het beleid van onze regering.

10
5 LoydMorris

@3 wij leven toch echt een stuk minder op de pof dan Amerika. Onder Trump 8.3 biljoen (8.300.000.000.000) hogere staatschuld. Tijdens een hoogconjunctuur.

10
6 BlackNinja

DE VS zijn gedoemd om hun eigen stommiteiten en hun wanbeleid nu te ondergaan. Gezorgd dat één van de domste presidenten ooit kan heersen en zorgt dat de rijksten snel NOG rijker worden -ten koste van de enorme brede onderlaag. Hun hele sociale structuur zal zorgen voor veel ellende, omdat het systeem er niet is voor iedereen. Terwijl er een ziekte is die er WEL is voor iedereen -sarcastisch gezegd.

Vergeet ook niet de enorme hoeveelheid wapens onder de Amerikanen. Zij zullen met een wapen in de hand medicijnen gaan opeisen. Ik kan me voorstellen dat de 'preppers' aldaar nu letterlijk ondergronds gaan; hun hele samenleving staat namelijk op instorten. Hun systeem kan een pandemie helemaal niet aan. En dan met een president die compleet geschift is en dat systeem in drie jaar tijd nagenoeg kapot maakte -om maar geld te besparen. Amerika zal krijgen wat ze verdienen, helaas. Ze wilden Trump, nou dan krijgen ze Trump, maar MET alles wat Trump kapot maakt. De weinige slimme Amerikanen moesten nu maar maken dat ze in veiligheid komen; de bergen in, of het land uit. Maar niet in de overvolle, vuile steden met nauwelijks voorzieningen blijven hangen; dat wordt je dood.

11
7 weerman

** gebruiker verwijderd **

@7 Ik sluit niet uit dat de corona crisis in de USA daar tot een volksopstand kan leiden. De volledige "leiding" faalt daar ten opzichte van de bevolking en speelt alleen de rijken in de kaart.

Dat corona daar op korte termijn tot grootschalige honger en dakloosheid kan gaan leiden, lijkt me duidelijk.

8 verwijderd9249148401

Ja, want met die 260 doden die ze nu al hebben (op een bevolking van 360.000.000) gaat het wel héél hard richting de 2.000.000 .......

22
9 xtremy

@9 en hoe betrouwbaar is dat cijfer dacht u?

7
10 datkanjijmakkelijkzeggen

* Verwijderd door de redactie *

11 Nederlander

@10 Komt van 2 verschillende sites.
Als jij andere cijfers hebt zie ik daar graag de bron van.


https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6

En deze is iets recenter geüpdatet >>

https://www.worldometers.info/coronavirus/

17
12 xtremy

** gebruiker verwijderd **

@11 dat is een ander groot probleem dat de situatie in de USA verergert. 78 miljoen mensen zijn niet of onderverzekerd en onder die groep zal het virus flink gaan huishouden.

Daar komt bij dat momenteel vele miljoenen Amerikanen hun baan verliezen en daarmee ook hun zorgverzekering. Ook die groep gaat zwaar getroffen worden. Het zou mij niet verbazen als meer dan de helft van de Amerikanen in uitzichtloze armoede terugzakken.

13 verwijderd9249148401

@7 @8
Gisteren op RTL nieuws, ipv rijen voor WC papier, rijen bij de wapenwinkel ....

En dan de reactie van de president op de vraag *
"Q: What do you say to Americans who are scared "
TRUMP: "I say that you're a terrible reporter, that's what I say."

Echt een antwoord waar de bevolking op zit te wachten en ze wat aan hebben ....

*

6
14 kenny013

@12 het zegt alleen niet persé iets over het werkelijke aantal, alleen geregistreerd en bewezen.

4
15 datkanjijmakkelijkzeggen

@9 , misschien moet je je eens in exponentiële groei gaan verdiepen, naar het dodental verloop in Italië kijken en de late response in de VS verdisconteren. Als je dat gedaan hebt zal je zien dat 260 doden op dit tijdstip geen enkele maatstaf is voor het aantal doden in de toekomst.

6
16 marcmarc

@15 Als jij betere cijfers hebt zie ik die graag.

Daarbij is het inderdaad een beetje schatten hoeveel >besmettingen< er zijn, maar het aantal >doden< is best makkelijk bij te houden.
Niet iedere dode is ineens een "potentiële" corona dode natuurlijk. In 99,9% van de gevallen is het gewoon duidelijk waar iemand aan overlijd.

11
17 xtremy

@16 Ik zeg ook nergens dat het hierbij blijft, maar op een bevolking van 360.000.000 zijn 275 doden er niet veel.
En ze zijn wereldwijd al bezig met verschillende medicijnen te testen, dus wellicht is er binnenkort iets wat door iedereen gebruikt kan worden, en dan is deze #ophef weer voorbij.

15
18 xtremy

@9 Je snapt nog steeds niet wat exponentiële groei is

Dit is nog steeds het probleem namelijk


Als je na het zien van zo'n duidelijk filmpje nog niet snapt dat van 150.000 besmettingen in 2 weken het maar een hele kleine stap is naar tientallen miljoenen in luttele weken dan is er echt iets mis met je verstand als je dat nog niet snapt. Van 150.000 naar tientallen miljoenen is ongeveer 3 blokjes van 2 weken in het huidige tempo. Het ging van 100.000 in 3 maanden naar 150.000 erbij in 2 weken de volgende stap gaat waarschijnlijk al over miljoenen erbij in de komende 2-3 weken. Daarna gaat het echt hard en liggen er wereldwijd mensen thuis dood te gaan zonder zorg, ook in Nederland.

Kijk dat filmpje nu eens echt goed. Denk eens rustig na over de laatste 3 dagen in dat filmpje. Ik ben niet in paniek nog ben ik bijzonder bang want het is gewoon wat het is. Ik ga nu met de kids om zoals de vader in La vite a bella. Als in ik maak er een spel van en probeer ze te beschermen tegen de waanzin die op ons afstormt. Het is nog maar een paar weken verwijderd de af en aan rijdende ambulances. Jij mag in je waan blijven hoor dat dit op magische wijze goed gaat komen, dan wordt het straks een lange angstige verwarrende periode voor je. Want je hebt verzaakt je normaal in te lezen. Kennis geeft mij rust, als ik er niks van zou snappen zou ik het allemaal veel enger vinden.

Net hoorde ik dat er nog een bekende in het ziekenhuis ligt dat is voor ons al de derde, ik bereid me voor op het verliezen van mensen zonder de mogelijkheid om afscheid te nemen. Schoonouders, vader, ooms, tantes allemaal oud en zwak, buren met diabetes en hartproblemen etc.

Maar stop jij lekker je vingers in je oren en blijf afgeven op mensen die zich wel inlezen.

Over inlezen gesproken, dit is wat ons wacht in het beste geval.
https://ftalphaville.ft.com/2020/03/17/1584439125000/That-Imperial-coronavirus-report--in-detail-/

5
19 Otasanek

@19 177.415 actieve besmettingen sinds begin dit jaar (12 weken dus, geen 2)
Maar er zijn al bijna vaccins beschikbaar.
Dus de #ophef kan bijna weer de kop ingedrukt worden.

17
20 xtremy

In theorie is de coronacrisis in combinatie met een volksopstand en een clash tussen de verschillende bevolkingsgroepen in staat om dat hele land direct door te reduceren tot een 3e wereldland.

3
21 doxbar

@20 Je leeft in een Hollywood realiteit. De onverschrokken wijze dokter die de hele film bezig is het wondermiddel te maken waarmee iedereen beter wordt. Alle Hollywood films over epidemieen hetzelfde plot. Met dezelfde moraal.

Er komt geen wondermiddel. Het is veel waarschijnlijker dat het virus in allerlei varianten gaat muteren als er veel mensen zijn besmet. Er is ook geen vaccin tegen SARS of MERS of Ebola. Of de griep. Ja die laatste zijn er wel. Maar dat stopt de griep niet.

4
22 purelogica

.@SecPompeo
: “I was the CIA director. We lied, we cheated, we steal, we stole... It reminds you of the glory of the American experiment.”

0
23 Goldrush

@20 , praat geen poep, er zijn niet bijna vaccins beschikbaar.

5
24 marcmarc

@17

Begin februari vroeg een viroloog in de US toestemming om middels een steekproef te onderzoeken of een aantal mensen die geboekt waren als "gestorven aan griep" niet feitelijk aan het coronavirus gestorven waren. De toestemming werd geweigerd.

Een groep virologen heeft toen zonder toestemming, uit eigen beweging toch het onderzoek uitgevoerd. En inderdaad bleek een flink deel van de overleden "griep slachtoffers" feitelijk aan het coronavirus overleden te zijn.

Dat was half februari ...... toen was het virus dus al minstens een maand lang talloze slachtoffers aan het maken in de US .... onopgemerkt en bewust genegeerd.

4
25 Endandit

** gebruiker verwijderd **

@25 maar het was wel beter voor de cijfers, zoals Trump zei.

26 verwijderd9249148401

@13 Nee.
Geen co-pay en gratis uitbreiding van pakketten wbt Corona

1
27 Rex

@22

"Er komt geen wondermiddel."
-- correct

"Het is veel waarschijnlijker dat het virus in allerlei varianten gaat muteren als er veel mensen zijn besmet."
-- niet echt. Door brede verspreiding komen inderdaad wel veel heel kleine mutaties voor, maar die zijn zelden zo afwijkend dat ze tot een feitelijk nieuw virus leiden. Eigenijk komt dat verschijnsel alleen bij het influezavirus voor, nergens anders, tenzij over diverse jaren. De kans is echt veel groter dat er daadwerkelijk immuniteit optreedt. Niet zeker, maar wel heel waarschijnlijk.

"Er is ook geen vaccin tegen SARS of MERS of Ebola."
-- vaccins tegen zowel SARS als MERS waren al behoorlijk ver in de ontwikkelingsfase toen de virussen (door betere voorzorgsmaatregelen bij medisch personeel) van het toneel verdwenen,
Er is ook een (soort) vaccin voor ebola

Of de griep. Ja die laatste zijn er wel. Maar dat stopt de griep niet.
-- zie mijn eerdere opmerking hierboven

4
28 Endandit

@20 Nee besmettingen sinds december 100.000 in de eerste 3 maanden, 150.000 in de laatste 2 weken dus miljoenen in de komende weken. Ik verzin dat niet joh.

284,515 besmettingen zitten we nu die bekend zijn, 11,838 doden dat aantal verdubbeld deze week minimaal. eind volgende week gaan er rond de 3000 mensen per dag dood, dan is het nog een paar weken dan gaan er meer mensen per dag dood dan die 11,388. Gisteren stierven 1400 mensen in 1 dag. Vandaag 1700 ongeveer, kijk maar morgen als ze zijn toegevoegd. Overmorgen rond de 2000 enzovoorts.

Snap je nu al wat dit betekent?

3
29 Otasanek

** gebruiker verwijderd **

@29 wie bij dergelijke scenario's over "ophef" durft te spreken is volgens mij bezig om de problematiek op criminele wijze te bagatelliseren.

30 verwijderd9249148401

@25 Nogmaals, als jij een site hebt met andere cijfers, zie ik die graag.
Er gaan jaarlijks ook gewoon heel veel mensen dood aan griep, dus zo gek is het niet dat dat ook dit jaar zo is.

10
31 xtremy

** gebruiker verwijderd **

@31 corona is geen griep.

32 verwijderd9249148401

Die gaan terug naar het Wilde Westen.

En met een beetje geluk winnen dit keer de Indianen.

(...jaja, Native Americans, maar even wat dichterlijke vrijheid, snowflake...)

4
33 zeikenderechter

@2 , Obamacare was ook voor velen onbetaalbaar. Was te zijen bij Jinek in de vs.

2
34 caso

@29 Er zijn ook weer mensen hersteld, dus het gaat niet om het aantal besmettingen, maar het aantal ACTIEF besmette mensen.
179.279 actieve besmettingen, waarvan 171.170 milde klachten hebben (95%) en 8.109 ernstig ziek zijn (5%)

8.109 in de HELE wereld.
Op een bevolking van 7,5 miljard!!

Laten dat er uiteindelijk 1 miljoen worden... dan nóg is het een heel klein aantal (op de 7.500.000.000 mensen)

10
35 xtremy

@31 Zeg ik toch ook niet

9
36 xtremy

** gebruiker verwijderd **

@34 en hoe kwam dat? juist ja.... de Republikeinen weigerden akkoord te gaan als de uitvoering niet commercieel geregeld werd. Daarom is de premie zo hoog en de dekking zo gebrekkig.

37 verwijderd9249148401

@37 Gut je blijft ook werkelijk overal hangen met je trumphaat.

Daar gaat het nu niet om !

5
38 Alexis

@35 Het enige dat telt is het aantal besmettingen dat erbij komt dag op dag, hoeveel er genezen zijn zal me worst wezen, daardoor loopt de zorg en de wereld niet in die soep. Wel door de exponentiële groei van de besmettingen. 90.000 "genezen" mensen dat is nagenoeg alleen China muts. Daarnaast staat dat genezen aantal al een week rond 90.000 dat groeit amper, 80% van dat getal is alleen China waar ze ook een milde variant hadden. De besmettingen gaan door het plafond op dit moment. Nogmaals kijk dat lelie bladeren in een vijver filmpje 10x of zo.

Als het er 1 miljoen zijn dan is het een week later 5-10 miljoen weer een week later tientallen miljoenen. Die miljoen gaan we al binnen 2 weken halen in dit tempo, als we het miljoen halen is alles te weinig te laat. Dan gaan we naar 5% doden of meer door de vastlopende zorg omdat de complicaties bij bijna 20% van de mensen ernstig zijn.. Voor de goede orde dit kan serieus naar 100 miljoen knallen en daarna naar een miljard. Nog deze zomer zo snel gaat dat namelijk. Nogmaals kijk dat lelie bladeren in een vijver filmpje 10x of zo.

Nearly 13,000 of Italy's coronavirus patients are hospitalized. 13000 van de 47,021 dat is 1 op de drie muts. Volgende week 26000 die week daarop 52000 etc. Hoe lang denk je dat wij dat gaan volhouden? Italië is een kijkje in onze nabije toekomst. Als je straks aangereden wordt is er geen zorg, als je kind valt is er geen zorg, als je ouders ziek worden is er straks geen zorg. Nogmaals kijk dat lelie bladeren in een vijver filmpje 10x of zo.

Je snapt gewoon niet hoe snel dit nu gaat en dat mag hoor. Maar je lijkt deze week dommer dan ooit. Nogmaals kijk dat lelie bladeren in een vijver filmpje 10x of zo.

Bron voor de 13000
https://www.nbcnews.com/health/health-news/italy-has-world-class-health-system-coronavirus-has-pushed-it-n1162786

Nogmaals kijk dat lelie bladeren in een vijver filmpje 10x of zo.

1
39 Otasanek

* Verwijderd door de redactie *

40 Otasanek

Ik denk dat vormen van populisme hard gaan sneuvelen in de komende tijd,

het zal duidelijk worden dat "benoemen" nu bij lange na niet genoeg is, het komt aan op zaken als:
- oplossen
- samenbrengen, samenwerken
- creativiteit
- genereus zijn
- saamhorigheid
- zorg voor elkaar
- eigen verantwoordelijkheid nemen ten behoeve van de groep.


Volgens mij een rij essentiele zaken in de komende tijd, die door populisten juist worden afgebroken,

En daarmee gaat die rare ideologie door de mand vallen de komende tijd. De angst onder de Amerikanen zorgt daarvoor.

Zij hebben niet meer de luxe om maar iets te doen, het komt er nu op aan en men weet het,.
Ik verwacht enorme verschuivingen, niet alleen in de VS.

2
41 Gekste Henkie

@41 Ik hoop het maar de opkomende economische crisis dit najaar , gaat juist de handen vullen van populisten.

0
42 MarcusCole

** gebruiker verwijderd **

@40 ja, bij die Trumpdebieltjes is een feit noemen "trumphaat"... kun je zien hoe diep die betreurenswaardige luitjes in het nepnieuws en complot moeras gezonken zijn....


Drain the Swamp!

43 verwijderd9249148401

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Hendrianus
Israeli soldiers shoot and kill two unarmed Palestinians in Gaza: Video

Israëlische soldaten schoten van dichtbij twee ongewapende Palestijnse mannen dood in Gaza. Hun lichamen werden door een bulldozer van het lege...

1 minuut geleden geplaatst door Hendrianus

Marrie1
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@51Ik hoop het, en dat dit zonder aanzien van de partij of persoon gebeurt. ...

3 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Bop
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

@4 Goh wat jammer nou. Bijzonder dat je buurtjes zelf de hulp met beide handen hebben aangegrepen maar dat een ander blijkbaar niet gunnen.En...

5 minuten geleden geplaatst door Bop

LoydMorris
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

Kan die man niet met pensioen? ...

6 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Marrie1
Moslims slaan 71-jarige christen bewusteloos in Den Haag

En geen enkele imam of moslim familielid of politicus van Denk bv, doet zijn mond open. Ze laten dit soort laffe grafvolk gewoon hun gang gaa...

7 minuten geleden geplaatst door Marrie1

LoydMorris
Reisadvies voor Frankrijk van groen naar geel om dreigingsniveau

Altijd weer die verdomde Finnen die dreigen en de boel komen verzieken. . . . ...

11 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

21st Century Guy
Moslims slaan 71-jarige christen bewusteloos in Den Haag

Als je een Europese databank zou hebben , zouden deze figuren al getraceerd kunnen zijn, inderdaad opvallend dat familieleden en bekenden zwijge...

19 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Weetal
‘Laagvliegen door luchtmacht boven woonwijken in Eindhoven en Veldhoven wél gevaarlijk’

@1Ik denk niet, dat burgervliegtuigenzo laag over woonwijken vliegen.Vliegtuigen in een scherpe bocht enlagere snelheid (landing)kunne...

19 minuten geleden geplaatst door Weetal

GreyB
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Geschokt??LOL.. diegene die hem nog niet door hadden waarschijnlijk....

20 minuten geleden geplaatst door GreyB

NK. App
Free Shemal PornMichelle Randolph NudesLeak Snapchat NudeAilenlaXhamster PublicSweet_baby_yummyMalayalam Hot FilmHotties NudeMasterbating AsiansOnlyfanstitsPinuppixie OnlyfansSex JapaneseFree Lesbian Porn VudeosNew Xxx Sex Video ComYaya GingersnatchHorses FuckingExploitedcollegegirls BritneyIncezt PornIndianamylf Leaked OnlyfansFilipina SexscandalsDad Sucks Son CockShoosh PornThumzbillaSexe Video Gratuit AmateurTiffany BlakeIsla BizaPornos En La CalleXvideoz PornPornhub Premium LoginsLynx PornNami3nekoBengali Mein SexPubli NudeCouple Watching PornEros GuiaSexxx Hd HotSakura And Naruto HentaiAmateur Nude SelfieIndian Wild SexMom And Sun Sexy VideosTs Natalie MarsQuero Assistir Filme PornôNaked SportsBig Dick TwitterRenee Gracie PornographyJadafireNew Xvideo ComXxx TwoMausi Ki Chudai Hindi MaiXratedwifeNude Women PeeingPeliculas Erocticas OnlinePublicly CuckoldedCaroon Porn VidsLeagye Of Legends PornHd 4k Sex VideoJav Japan XxxXnxx TamilsexSarah Illustrates Onlyfans LeakBhabhi Sex With ServantPorn PunishteensPorn For HerrFikfalBeautiful PussiesFull Hd 4k Sex VideoDesi Ashlil VideoHorror Movie Sex VideoLegal Porn Site In IndiaUncensored CartoonpornComics Porn FrenchStormiiy PornVibrating PantsSuck BallsBokep VcsFamilystrokes FreeMalu Travejo OnlyfansIndian Message PornDirtydirectorGdp 242Best Indianporn SitesTravelvids XyzKiara Advani Sex VideoXxx Boyfriend ComFollandome A Mi PrimaJapanese Time StopHindi Latest Sex VideoWeird PornosPornhd MomsLatina Bbc TwitterWannôceVintage SexxxWww Xxx Hot Sexy VideoPublic PornsexTeen Nude PicturesDafitPorn Game For AndroidGirlinthemirrorHannah Barron NudeBig Natural Tits CompilationSunprornoPorecoreBiggest Lesbian TitsRuby Mayyy PornTecavüzpornoRoccosiferdiHidden Cam Live SexTamil Old SexPussy Fucking VideosPone VideoHindi Audio Sex MovieXxx Free Miviesاتمي سكسKukooRamya SexxPorn Cartoon WebsitesBest Facial CumshotsFox HentiaCuckold ComicsKinging PornAnimatedblowjobPriyanka Pandit Leaked MmsMarried Couples Making LoveSankaku ComexPixiv R18Very Hot Romantic SexAali KaliN HentaiTranvesticomlocalHaleu ReedLinda LucardiPusseyDesi Wife FuckIndia Summer LesbianWives Going WildXstryFitbcheeks OnlyfansPassion Hd Sex VideosNicole Nurko OnlyfansRedtube IsNoturhoneybb PornGay Sexs AnimeInfluencersgoneildDesibhabhikichudaiHorny Lily XxxPervmom FullFtv Girls NudeHousewife Cheating SexLeag Gotti PornJellybeanbrainss NudePorn9