Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

NRC: Zelfs Wassenaar is klaar met Rutte

  •  
29-01-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
90 keer bekeken
  •  
4868554678_ab78549177_o

© cc-foto: Roel Wijnants

De gemeente Wassenaar is van oudsher een VVD-bolwerk. Bij de verkiezingen van 2012 haalde de conservatief-liberale partij er zelfs een absolute meerderheid met 52,6 procent van de stemmen. De krant stuurde een stel verslaggevers naar de rijkeluis-gemeente om de stemming te peilen:
"Bijna alle mensen die we deze week spraken, hebben een lange geschiedenis van VVD stemmen. Maar in 2017 houdt het voor de meesten op. (…) We horen het steeds. Vanouds vaste VVD-stemmers, de gepensioneerde bankdirecteur, de Shell-man, de zelfstandige ondernemers, denken nu ineens na over het CDA, GroenLinks, of de Partij voor de Dieren."
De redenen voor de afkeer lopen sterk uiteen. Zo is er een oud-militair die niets moet hebben van de focus op het strenge asielbeleid. Anderen keren zich af van de premier vanwege wat wordt genoemd “de armoede van de rijkdom”. Veel veertigers en vijftigers zijn hun baan kwijtgeraakt en slagen er niet in nieuw werk te vinden. Ze zien zich gedwongen hun kostje bij elkaar te scharrelen met slecht betaalde freelance klussen. En dat lukt slecht.
cc-foto: Roel Wijnants

Meer over:

vvd, politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.