Recht op leven in tijden corona (kbo-brabant.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Belazerd in Gezondheid  ·  16 Reacties

  • 0
  • 480x gelezen
Reageer met een Emoji
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Natuurlijk, laat de oudsjes maar zo snel als mogelijk dood gaan. Wat is dit voor waanzin, dit willen ze zeker om heel Afrika hier te kunnen huisvesten en de oudjes niks meer toevoegen omdat ze alleen maar geld kosten.

7
1 DONKEY R

"Het mag nooit een discussie worden waarin het vanzelfsprekend wordt dat je het recht op leven verspeelt naarmate je ouder wordt."

100% mee eens!!

1
2 Happy face

** gebruiker verwijderd **

In beginsel heeft hij natuurlijk een punt omdat iedereen recht op leven heeft. De wet is daar duidelijk in.

Echter is dat recht niet onbeperkt, zeker niet als er veel te weinig middelen zijn om iedere patient adequaat te behandelen. In die situatie gaat het erom om de beschikbare middelen maatschappelijk gezien zo effectief mogelijk in te zetten. Dat kan dus inhouden dat de middelen ingezet worden voor degene met de beste overlevingskans. Statistisch gezien zal een oudere dan eerder aan het kortste eind trekken.

3 verwijderd9249148401

Denk dat het wel naar toegaat, en ook wat je arbeidsverleden is geweest en functie.

3
4 caso

't is erg genoeg dat er situaties ontstaan dat dergelijke keuzes gemaakt moeten worden , laat dat dan over aan de mensen die in die situatie staan, maar ga er niet over zitten theoretiseren in de media.

1
5 morandi

Ik zou eerder voorrang geven aan ouderen die weer geholpen hebben dit land op te bouwen dan aan criminele instroom die er alles aan doet om dit land zo snel mogelijk af te breken. Aan de laatste groep hebben we nooit iets gehad ( ja ellende). Hebben we niets en zullen we nooit iets hebben.

6
6 gaulette

Zijn dit de eerste tekens dat de westerse wereld op zijn retour is?

2
7 Happy face

@7
Wellicht wel handig om te weten, of je opnieuw te herinneren, waar het om en over gaat.
Het gaat om fase 3 van dit draaiboek van de vereniging van intensive care-artsen:
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/hoeveel-coronapatienten-kan-nederland-aan~b04981a5/

(**) Fase 3: de crisis, ‘een soort oorlogssituatie’
Vooropgesteld: arts Gommers denkt niet dat het zo ver zal komen dat ­Nederland ver boven de drieduizend patiënten zal uitkomen. ‘Wij kunnen dankzij ons systeem van huisartsen nieuwe gevallen snel opsporen, in tegenstelling tot Italië waar de verspreiding veel sneller gaat. Maar als het aantal ook hier blijft toenemen, zal het RIVM met strengere maatregelen komen.’

Maar, zegt hij tegelijkertijd, ‘we zijn professionals en we moeten er ons op voorbereiden.’ Nu de situatie in Italië ernstiger is dan gedacht, zijn ‘de plannen naar voren gehaald’. Daarom stuurde de NVIC maandag *)een draaiboek ‘met concrete aanbevelingen’ naar ...........(**)

*) https://nvic.nl/draaiboek-pandemie-online

Niemand die op deze fase zit te wachten dus:
(**) Artsen zullen dan voor pijnlijke keuzen komen te staan. In het protocol stelt de intensive care-vereniging voor iedereen van boven de 80 niet meer op te nemen. Hetzelfde geldt voor mensen met kanker en een slechte prognose, voor patiënten na een langdurige reanimatie, voor verkeersslachtoffers voor wie het er slecht uitziet.

Dat is in Nederland nog nooit voorgekomen, benadrukt Gommers. ‘Maar als wij dit soort medisch-inhoudelijke plannen maken, moeten we ze wel met de maatschappij delen.’ (**)

Daar komt dit bericht van gisteren nu nog bij om een en ander in het juiste perspectief te plaatsen: https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/driekwart-van-overleden-coronapatienten-in-nederland-kwam-nooit-op-intensive-care~b9c5660d/

Driekwart van de coronapatiënten die overlijden is niet op de intensive care van een ziekenhuis geweest. Dat komt deels doordat verpleeghuisartsen of huisartsen in samenspraak met betreffende patiënt en familie besluiten om de zieke gelet op leeftijd of toestand niet ‘in te sturen’ naar de ic.

6
8 Wilmama

@8 In het artikel van 9 maart zegt Gommers:
"In het protocol stelt de intensive care-vereniging voor iedereen van boven de 80 niet meer op te nemen."

Dat betekent dat er, volgens Gommers, niet gekeken wordt naar de algehele conditie van de patiënt, maar alleen naar zijn leeftijd.

In het artikel van 19 maart zegt Gommers gelukkig ineens iets heel anders:
"Als de patiënt heel oud is, een slecht hart heeft en de afgelopen maanden al drie operaties heeft ondergaan, dan kan de arts soms in samenspraak met de familie besluiten dat het niet zinvol is om hem op de intensive care te gaan behandelen".

Zie hier het gevaar van selectie op leeftijd.
Terwijl iemand die 20 of 30 jaar is en door allerlei andere ziekten misschien hooguit 5 jaar te leven heeft, wel naar de intensive care mag.

2
9 Belazerd

@7 Eerste? Nee , eerder nummer 10-20.

3
10 solidsteel

@9
Dit bericht is van vandaag en dat geeft nog maar eens aan hoe genuanceerd er in Nederland naar gekeken wordt en terecht: https://www.nrc.nl/nieuws/2020/03/20/als-je-overlevingskans-klein-is-beland-je-in-nederland-niet-op-de-intensive-care-a3994450

(**) Van de 106 Coronapatiënten die tot nu toe overleden in Nederland, stierven er slechts 19 op de intensive care. De anderen kwamen daar niet. Die overleden op een verpleegafdeling van het ziekenhuis of in het verpleeghuis. Dat komt door het Nederlandse beleid: intensivecare-artsen nemen een patiënt alleen op als ze inschatten dat dit zin heeft. ‘Proportionaliteit’, heet dat: weegt de last van dagen of weken stil liggen, aan allerlei machines, op tegen de kans dat de patiënt er iets aan heeft? Nardo van der Meer, intensivecare-arts in het Amphia Ziekenhuis in Breda: „Als het antwoord ‘ja’ is, doen we het. Ook als we twijfelen. Als het antwoord duidelijk ‘nee’ is, doen we het niet. We wegen sterk mee wat de patiënt en de naasten willen. Dat beleid is bij coronapatiënten niet anders.” (**)

(**)Opname op de intensive care is ingrijpend; veel patiënten krijgen een delier (waanbeelden) en houden er concentratiestoornissen, trauma’s en lichamelijke beperkingen aan over. Nardo van der Meer: „We krijgen, achteraf, van familie vaker te horen dat we iemand te láng op de IC lieten liggen, dan te kort.”(**)

7
11 Wilmama

Bizar.., hebben ze hun stinkende best gedaan om het land helpen op te bouwen na de oorlog, en dan krijgen ze dit te lezen/horen..
Schandelijk!

2
12 Sjaak Trekhaak

@11 In het protocol staat kennelijk iets anders dan wat, onder normale omstandigheden, in de praktijk gebruikelijk is.

De vraag blijft hoe er geselecteerd gaat worden als straks een 20 jarige kankerpatient met een levensverwachting van hooguit een paar jaar en een nog redelijk fitte 80 jarige worden binnengebracht.

2
13 Belazerd

Waarom denk je dat er uiteindelijk in de statistieken vooral oudere mensen overlijden ... ja, dat ze zwakker zijn en een zwakker immuun systeem hebben telt daarbij iets mee ... maar helaas ook afwegingen als deze ... als beide evenveel recht hebben op te leven, is de meest logische keuze te kiezen voor de persoon met nog het meeste leven in het verschiet.

En ja, dat speelt dus ook mee in die statistieken van het virus nu, en waarom niet enkel de ouderen respect moeten hebben voor de situatie ... iedereen kan het krijgen, en iedereen heeft de kans een kritieke case te zijn, en niet iedereen overwint die kritieke situatie, en als het zorgsysteem overbelast raakt dan zijn de keuzes zwaar, want iedereen wil leven ! ... welnu als je zelf wil leven is het vrij eenvoudig te accepteren dat een ander dat ook wil, dus maak keuzes en gedraag je zo dat je je eigen wil om te leven respecteert, en dan doe je dat eigenlijk automatisch ook voor die ander.

2
14 mightimouse

@11 Je leef maar een keer en ja ook de ouderen...
Wie ben ik om te beslissen wie er mag leven en wie niet?
Gaan we nu voor God spelen? waar is de code van Hippocrates?



Ik zweer/beloof dat ik de geneeskunst zo goed als ik kan zal uitoefenen ten dienste van mijn medemens. Ik zal zorgen voor zieken, gezondheid bevorderen en lijden verlichten.
Ik stel het belang van de patiënt voorop en eerbiedig zijn opvattingen. Ik zal aan de patiënt geen schade doen. Ik luister en zal hem goed inlichten. Ik zal geheim houden wat mij is toevertrouwd.
Ik zal de geneeskundige kennis van mijzelf en anderen bevorderen. Ik erken de grenzen van mijn mogelijkheden. Ik zal mij open en toetsbaar opstellen.
Ik ken mijn verantwoordelijkheid voor de samenleving en zal de beschikbaarheid en toegankelijkheid van de gezondheidszorg bevorderen. Ik maak geen misbruik van mijn medische kennis, ook niet onder druk.
Ik zal zo het beroep van arts in ere houden.
Dat beloof ik.
of
Zo waarlijk helpe mij God* almachtig.

2
15 Happy face

@13 @15
Dit is een voorbeeld van een tussenstap na een noodoproep van Brabantse ziekenhuizen:
https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2327812-defensie-gaat-helpen-bij-verdeling-brabantse-corona-patienten.html

Er komt landelijke coördinatie om het aantal coronapatiënten vanuit Noord-Brabant te verdelen over de rest van het land. Dat hebben minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid en Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg afgesproken. Daarbij komt er hulp van Defensie.

Ik vind dat er wel wat meer waardering mag zijn voor de vele medewerkers in de zorg die allen hun stinkende best doen, en mensen (gaan) beseffen dat onder meer het zwaaien met de eed van Hippocrates zéér ongepast is.

5
16 Wilmama

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Nicks R. Van
Andere partijen niet blij met tweet Wilders, maar het zal hem 'worst zijn'

Als van der Burg eens zou opknappen, zou dat een stuk schelen in de instroom. ...

2 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Hendrianus
VS spreekt veto uit tegen Palestijns lidmaatschap VN

"Daarnaast wil de VS dat een onafhankelijke Palestijnse staat ontstaat na onderhandelingen met Israël, en niet door druk van de VN."Dat is ...

3 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@73 Ja, precies. Het met anderen willen bemoeien. Dat is het probleem. Lekker iedereen z'n ding laten doen, moet het uitgangspunt zijn. ...

18 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Graaier1000
Johan Derksen kraakt Sywert-interview Op1: ‘Hij is zo glad’

Sywert zegt geen advocaat te kunnen vinden voor zijn rechtszaak maar heeft wel een advocaat bij zich tijdens het interview met FD?!...

23 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@70 Trouwens, wij nemen geen aanstoot aan woke deugers, zij nemen aanstoot aan ons, toen wij niet gevaccineerd wilden worden en geen mondkapjes ...

26 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Zie Hier
De Britten willen asielzoekers ‘afschrikken’ met een enkeltje Rwanda, dit is waar ze terechtkomen

Prima idee word tijd dat Nederland het met UK op een akkoordje gooit en kijkt of ze er ook gebruik van kan maken!...

29 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Omar klaagt Nederland aan, hij staat ten onrechte op terreurlijst

Tuurlijk zo onschuldig als een pasgeboren baby!Ja Ja...

31 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@71 Dat denk ik ook. Het zijn dezelfde mensen....

33 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@70 Ja, bij die gelovigen zaten ook veel zogenaamde deugers, ze zaten meestal voorin de kerk, slijmen bij de dominee, en konden mensen met een a...

36 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

NK. App
Bai SexPorngames OnlinePorn Moves For FreeCory Chase VideoGopika HotXxx IdXxx Bf MuviLiking ViginaKannada Xxx Hd VideoTamanna Fake NudeTelugu Heroines Sex StoriesBoruto And Hinata PornYour Priya Porn VideoMom Xxx HindiNanga ArchestraSuman Ki ChudaiXxx Video Hindi RomanticOverflow UncenserdReddit Hentai GifAmateur.tvBrazzrrs Hd PornPlantransPornos FamillesSexe ExtremeTwitter SexxxTiktok PornographicFlingisterBrattyfootgirlsKatie Banks NudeAlia Bhatt Sex VideoX Sex PhotoGonzomovieBoytube18Leaked Porn VideoTeen Babysitter PornTabby Noname PornShemalez ComRecit ErotiquesWww Xxx Full HdAkanksha Puri XxxImage PournonImagems De SexoTeen Nudes SnapchatMature Bigtits PicsFucking My Little SisterLumi Ray AnalAlex Adams PhFotos De NudezCumshots LadyboyTeacher GangbangXnclubNoodle DudesStep.mom Pornسكس للبناتGay Porn Dad SonNude Wife VideoBur Se PaniBesr Pussy422458 HentaiAsspointJapan Bus SaxHot Big Boobs RomanceRule34 ComTurkish PornosSwimming XxxBabypeachhead LeakedTenten NudeStepsister Anal PornNaked GirlpornH GamesChristine MackindayEsperanza Gómez TwitterFeet Pov PornPorn SecretoPornhub Cattegories뚱남 VvipLexi Luna XnxxJapan Sex Video LiveCam Whores TvBokep Full HdFipm PornPorn Vidoes Free DownloadXxx Sex Hot HdKarmenkarma OnlyfansDesi HardPorn With The StoryMiranda Cosgrove NakedTs CummingWight Gain PornXxx SixTubeporn AnalBritni KittenBbc Indian PornVillage Old Man SexMadelyn Cline NakedXxx AmatPoonam Pandey NudeKlohe CapriBi ThreesomeMexico Porn GayXxxpournJapani Bf MovieSt Peach NudeNaruto PixxxHoyspornLinzor OfPornolCamsofaIndian Girl SeducingTamilnadu XnxSecret Home SexBen 10 Anime SexXnxx Hot ShotSeemomsuckWww.imagefap.xomFilmis PornôFamilia TufosAustin KincaidDickratingMia Khalifa XnxIndian Hot Bhabhi Xxx VideoHot Sex WebXxnx MarwadiNude TangoXxxxx VoiceDesi Yoga XxxPormtrexMotherlesspornSaitespornoTelugu Dirty TalkViolet Myers VrIncestflix.comXxvidsMegan Fox Nude LeakIndian Porn WebRed Light XxxGirl Groped In BusWwwrajwapcomShane DeislWoman Sucks PussyBrickzilla VideosPorn SqrtingPron Hat ComMunmun Dutta XxBangla Blue Film DownloadLilian Stone PornJade KinkEnglish DubhentaiElsaaababy OnlyfansPornô Reais