door rolstoeltje in Buitenland  ·  92 Reacties

  • 26
  • 1711x gelezen
Reageer met een Emoji
1
8
1
3
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@48 Groepsimmuniteit is een basisbegrip in de virologie. Bij corona is 60% nodig om de epidemie te laten verdwijnen.

1
51 de gezonde roker

Kijk eens hoe gestopt mensen zijn geworden . Nog zieker dan de wuhan virus zelf.

En straks als alles voorbij is en het land in puin gaan ze weer klagen natuurlijk . Kansloos klapvee

1
52 Tyler

Sowieso een goed idee om daar grens controles op uit te oefenen. Mensen niet per se in een ander land hoeven te zijn, niet doorlaten.

1
53 smurf

Ik was net even bij de Duitse benzinepomp en daar was een landgenoot met een vreselijke hoestbui die vrolijk in zijn handen rochelde en de pompslang pakte. En ik zei "wat doet u nu, u bent overduidelijk goed verkouden en hoort niet buiten, dan hoest u vrolijk uw hand vol en pakt de pomp er mee vast." "Waar bemoei je je mee man?" Was het antwoord.

"Omdat we door dit stomme gedrag straks verplicht thuis komen te zitten in een lockdown, daarom, dus dit gaat mij aan". Ten tweede moeten deze mensen achter u, straks die slang ook vastpakken, als u ziek bent zijn zij het dan ook, en dat gaat ons ook aan, en nu u weer!

En de man zei sorry

Met dat soort horken snap ik de Duitsers wel!

2
54 Gekste Henkie

@34
Het ging om nieuwe besmettingen waar u op reageerde in @24 als reactie op mijn @12 .
Wat u doet is dingen verdraaien.
Er zijn meerdere landen (waaronder China wat @32 aangaf) waar niet of nauwelijks nieuwe besmettingen zijn.
En als er een paar nieuwe gevallen opduiken dan is dat vrij eenvoudig in te dammen door terug traceren, testen en quarantaine.

0
55 beastyboy

@27
Beetje raar om mij 'knettergek' te noemen, waar jij jezelf tot de aller 'de gekste' hebt uitgeroepen.

Ter informatie voor u, hebben de Duitsers er kennelijk geen enkel bezwaar tegen om de grens tussen Polen de Duitsland te barricaderen: Ik meen dat die actie reeds tot een 'file' van 75 km heeft geleid/gelijd… question
Kennelijk zit het Grootse Duitse Rijk niet zo op die goederen te wachten. Waarom dat wel 'toevallig' op de goederen die uit Nederland komen? question

Ik heb het gevoel dat u niet de gekste bent, maar wel 'een verwarde man'. Misschien de volgende keer eerst even tot 10 tellen voor je weer zo ongefundeerd reageert. question question

0
56 Gandalf

@56
"Kennelijk zit het Grootse Duitse Rijk niet zo op die goederen te wachten. Waarom dat wel 'toevallig' op de goederen die uit Nederland komen? "

Geen idee, ik begon immers zelf niet over die goederen, Dde grens wordt vooral open gehouden hier wegens het enorme aantal grenswerkers over en weer, dat is uitgebreid in het nieuws uitgelegd.

Gemist??

3
57 Gekste Henkie

Doe maar, het raakt me niet. Ik hou me aan alle maatregelen terwijl ik niks anders doe dan voor het virus. Het is wel aardig om je eigen leven op de gewone voet voort te zetten terwijl anderen er zich voor moeten aanpassen.

0
58 Ketter

Wat staan we weer voor schut! Nederland het korte broekenland met een vinger in de neus!

4
59 Bleke Betty

Dat mag Duitsland best doen. "Wij begrijpen dat"

0
60 mijnnaamwasalbezet

Grenzen dicht... het schijnt tóch te kunnen....

1
61 Congo

@61 ,
Elk sluipweggetje? Misschien nu wel.

0
62 Aragon

@57
Of ik het gemist heb, is misschien niet zo van belang.
Maar als jij dát verhaal nu eens aan die Duitse burgermeesters gaat uitleggen. question

1
63 Gandalf

** gebruiker verwijderd **

Ach, de grens met Nederland dicht, dat ze daar 80 jaar later pas mee komen ...

64 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

@54 . Waarom gooide je geen brandende lucifer naar die landgenoot? Wel dapper dat je die uitleg aan die kerel gaf. En dat die hufter toen sorry zei.

65 verwijderd924924212

De afgelopen 5 jaar hadden we tijdens een griepgolf een gemiddelde oversterfte (meer dan verwacht) van 6.000 sterfgevallen per griepseizoen.
https://www.volksgezondheidenzorg.info/onderwerp/influenza/cijfers-context/sterfte#node-sterfte-als-gevolg-van-influenza
Het aantal sterfgevallen als gevolg van het coronavirus ligt nu op 106.

Zijn de genomen maatregelen niet een klein beetje veel overdreven?? Trek zelf de conclusie maar.

2
66 PeKa

** gebruiker verwijderd **

Tuurlijk, de grens dicht maar het jammer dat dat van de Duitsters moet komen. Hoe dan ook, dan kunnen hun Corona-landverlaters er bij ons lekker niet in.

Voor de Marechaussee is er werk aan de winkel, de grenzen bewaken.

67 verwijderd924924212

@66
In Italië gaan bijna 500 mensen per dag dood, Per dag en dat aantal neemt voorlopig alleen maar toe.

Blijf het vooral vergelijken met influenza, Proemoloog....

Van 100.000 naar 250.000 gevallen in 2 weken wereldwijd. Gaat prima joh meer dan 1 miljoen over 2 weken... De eerste 100.000 gevallen dat duurde bijna 3 maand. Probeer je voor te stellen wat er wereldwijd de komende drie maand gaat gebeuren.

0
68 Otasanek

Net op nieuws gezien
Achterlijke mongolen die in belgie nu gaan tanken

0
69 Ignatowski

Nu kunnen ze dus wel de grenzen dicht gooien.
Waar wachten ze hier dan op om de grenzen open te houden.
Oja,dat is om de stroom parasieten toegang te verlenen.

0
70 ongelovenloos

Deze maatregelen moet je toch niet ieder land apart gaan nemen. Dit moet éénduidig en Europees geregeld worden.

We hebben dus een EU die de regie niet pakt. Heel slecht.

0
71 Mac Benac

Als je het met geen van je buren eens bent dan kan het ook aan jezelf liggen. question

"Duitsland sloot al wel de grenzen in het zuiden naar Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk en in het noorden naar Denemarken. "

Niemand weet welke aanpak het beste is en een geheel afsluiting van Europa is het nu te laat want het virus is al binnen.
Mogelijk was de beste optie geweest om de scholen open te laten want daar zitten de mensen waar dit virus het minst dodelijk voor is. (ook voor gezonde sterke kinderen kan het dodelijk zijn maar met hun erbij zou Nederland eerder op een veilig aantal komen die immuun zijn na het gehad te hebben. (Het is ook niet te verwachten dat er snel een werkend medicijn is dus daar kun je ook niet je belijd op afstemmen)

Echt niemand weet wat nu het beste is om te doen en deskundigen zijn ook niet op 1 lijn.

0
72 TheoTheo

Ik wil het ook liever niet ... maar ehrm ... de zaak lijkt in Duitsland toch net even iets erger dan in Nederland ... als ze daar niet gewoon de boel een beetje oppikken dan moet die grens maar dicht ... we hebben het al moeilijk zat zonder die Duitse besmettingen.

0
73 mightimouse

Dat moeten de Duitsers lekker zelf weten. Zij pakken problemen op hun manier aan en wij maken daarin onze eigen afweging. Het staat de Duitsers vrij om hun aanpak af te stemmen op de onze.

1
74 Repelsteeltje

@71 dat kan alleen als de EU nog heel veel meer (directe) macht zou hebben over haar lidstaten. Dat zou dan bij deze crisis misschien handig zijn geweest, op bijna alle andere vlakken is het volledig onwenselijk.

1
75 Repelsteeltje

Tja en grenzen sluiten ging nooit werd beweerd te tijde van de migratiecrisis. Nu is het met een pennenstreek geregeld als het moet question

0
76 Querulijn Xaverius,

@73 Denk je, voorlopig meer besmettingen en minder doden 46 nu, doen ze het niet zo slecht dacht ik.
Vooral testen ze veel en Duitsland heeft genoeg testen ook niet zo slecht gepland dus.

0
77 Nurse Ratched

@77 Testen voorkomen geen doden ... ik denk eerder dat er nogal wat doden worden 'geoormerkt' als 'overleden door complicaties bij een long ontsteking' waardoor de achterliggende oorzaak 'corona' verloren gaat. En wellicht hebben ze een grotere capaciteit aan opvang voor kritieke gevallen ... Wel zorgen testen ervoor dat je mensen vroeg identificeert en dus een grote aantal 'cases' hebt die nog lang niet in de kritieke fase zijn aanbeland, de mediaan hiervoor is zo ik begrijp nog altijd rond de 10 dagen (5 dagen incubatie, 5 dagen hoesten/griep, en dan wel of geen longontsteking). Dus als ze nu vooral veel mensen in die 10dagen periode identificeren, dan hebben ze de grote hose aan kritieke gevallen nog te gaan...


Overigens ben ik wel een GROOT voorstander van MEER TESTEN !! Wij doen dat hier veel te weinig. En het 'tracken' van de sociale omgevingen van besmettingen is zo ik begrijp al helemaal opgehouden ... question ... Immers kan je op die manier vroeg mensen identificeren en ze in quarantaine brengen, waardoor ze niet in staat zijn veel andere mensen te besmetten.

0
78 mightimouse

Een Lockdown voor ons land vanaf volgende week schat ik in. De druk wordt met de dag groter.

0
79 Interessant

Duitsland heeft gelijk. Ook Belgie houdt Nederlaners tegen bij de grens. Het beleid is hier totaal verkeerd. Kijk maar hoeveel idioten in groepen bij elkaar staan op.einen en overal.

0
80 SergioLeone

@78 Volgens de WHO testen, testen, testen.

0
81 Nurse Ratched

* Verwijderd door de redactie *

82 Chat Baker
83 Nurse Ratched

@81 Zie onze overheid ... nog geen weekje corona in het land we hebben niet voldoende testen en stoppen ermee ...

0
84 mightimouse

Engeland gaat nu eindelijk ook verdere maatregelen nemen

0
85 Nurse Ratched

@85
Ja, die zijn nu ook wakker.

3
86 RoosjeB
87 Nurse Ratched

@55
Zolang iedereen binnen blijft stoppen de nieuwe besmettingen, tot zover klopt dat.
Maar, en nu komt het grootste probleem, al die mensen die nu uit hun huizen komen hebben geen autoimmuniteit omdat ze niet met het virus in aanraking zijn geweest. En we hebben de afgelopen weken kunnen zien hoe moeilijk het is om patiënt 0 op te sporen. Als er 1 persoon opnieuw besmet raakt kun je helemaal van voor af aan beginnen.
Daarom denk ik dan ook dat de Nederlandse aanpak helemaal zo gek nog niet is. Een virus tegenhouden, dat gaat niet. Zoveel is wel duidelijk. Het enige wat je kan proberen is om de piekbelasting van de zorg zo vlak mogelijk te houden.

1
88 Janzzen

@49
Ik constateer alleen een feit.
Ik stel géén voorbeeld.

0
89 Dieke

Wil je wel geloven dat wij strengere maatregelen hadden als in diverse deelstaten?
Het probleem is dat die verschillen .
En bij ons niet!

1
90 Goodnews badnews

@88
Kunt u dan een antwoord geven op hoe lang het duurt voordat je groepsimmuniteit hebt bereikt?

0
91 beastyboy

@88
Om groepsimmuniteit te bereiken heb je de volgende cijfers nodig:
Groepsimmuniteit bereik je bij 60% van de bevolking volgens Rutte en RIVM. Dat is 10 miljoen mensen.
Volgens Gommer van Nederlandse vereniging IC kunnen er maximaal 2.000 mensen op de IC. Die verblijven daar gemiddeld 3 weken. En 2.000 mensen op IC heb je als er 20.000 tot 40.000 mensen besmet zijn.
Kortom: volgens Gommer mogen er in 1 maand tijd maar 40.000 mensen in Nederland besmet zijn zonder dat je het maximum van 2.000 mensen op de IC overschrijdt.

Moet ik dan nog even inkoppen hoe lang het duurt om met 40.000 besmettingen per maand uiteindelijk 10.000.000 besmette personen te bereiken?

Niet mijn cijfers, maar van Gommer en Jaap van Dissel. Alleen durft van Dissel niet toe te geven hoeveel maanden dit is.

0
92 beastyboy

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
FrisseBries
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

@28Wat maakt dat uit....? De man heeft weinig negatieve ervaringen met een AZC. En daar gaat het om....

zojuist geplaatst door FrisseBries

FrisseBries
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

Ha...eindelijk eens een normaal verhaal hier. Fijn. Dank je wel Bop!...

3 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

ThWil
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

Als ik zoek op azc Eibergen dan zie ik alleen iets over een nieuw azc daar. Over welk azc gaat het nu als die man daar al jaren tegenover woond...

7 minuten geleden geplaatst door ThWil

FrisseBries
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Ennnn daar is ie weer. Je post niet gelezen. Rot een eind op....

8 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

baba jaga
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@41 Zoals altijd waanideeen.Geen leiding en geen mede reageerders.Nou verzin nog maar iets geks maar weet dat je het elke keer mis hebt.No...

8 minuten geleden geplaatst door baba jaga

FrisseBries
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@40Ieder normaal denkend mens wist al jaren geleden dat Baudet bad news was....

9 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

FrisseBries
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@30Ik denk er nog eens over na. Er is je gezegd dat je niet meer op mij moest reageren zeg je, maar niet door de leiding. Dan blijft er niet...

11 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

ThWil
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

En die baudet is zo voor vredelievende oplossingen. Blijkbaar is een wissel plotseling omgezet toen hij zich persoonlijk aangevallen voelde....

14 minuten geleden geplaatst door ThWil

NK. App
Hindi Audio Porn HdDesi Homemade Sex VideoAlex Black CzechUncensored China PornJanine PornAmature Sex TapesChubby Naked GirlsSitus PornoBest Asian Porn StarManga Hentai ScanLitrotica StoriesJenna ReidTamil Sex Video ComRashi Khanna BfChristine Taylor HotXxx Teen Porn SexLight Skinned LesbiansDykexxxElena GoshkaNew Local Sex VideoHb XnxxPicturesof Nude WomenSexy Nude AsianHindi Sexy StoriBruno Y MariaWhoremomContoserotiNaked FemalesNaked Mature Women PicsDani Daniels Only FansHottest Animated PornReddit SexygirlsRiya Sex VideoUuluMy Bf Doesnt Know PornBaldurs Gate Sex ScenesSex Bollywood SceneBig Booty Ebony SquirtersPuretaboo. OmXxx Videos Porn StarKolkata Porn StarAmature Teen PornWww.nughtyamrica.comMommy Son PornXhamster LivEbony Anal HomemadeHarmony WondersBlonde DeepthroatNude Locker RoomToples CheerleadersChatterbauteKrystal HentaiIndian Fingering PornJapanese Real SexIndian Girl Fucking Video DownloadSexy Boudi ChodaSin SageWatchporn For FreeMult Porn ComicsOurhome 2Sexy.ajTanya BahtinaCameroon Diaz PornhubBoobs Show XnxxJapanese Massage FuckKonachanFacesitting ChairGay DpDesi Old X VideoBp Xxx Video HdBrazil AnalIndianporn Web SeriesRiding His FaceGirlfuck VideoAnal AmetureTeen Webcam FlashHentail HqPlus Sized Models NudeAnal Porn VideoJeri Ryan SexyLesbian Kiss XnxxYogar PornThe FappaningUpskirts HiddenOlivia Austin PornstarTube 18 ComNhentsiCreampie EbonyAlurayeLinda Kozlowski NudeDrea AlexaNovios PornTrick Your GfOdia Desi PornPorn In UgandaHorny RedditJacquieetmichel EliteReal Life Cam HiddenEbony MystiqueLedi LoreTittie PicSlingshot NipslipBangladeshi HdXxnxxiTeen CuckoldBest Hollywood Adult MoviesElla Reese VideosLesbians Ebony TribbingGirldoporn LatinaKenzie Reeves FullDeepnude SiteXnxx NewGenshin Impact Hen TaiPeterfeverLexi2legit SextapeWaifu NudeXx Video New HdMalayalam Sex XnxxBrother Bangs The Bride To BeOlder Guys NakedHot Babes FuckJodie Foster SexMassage Xxx Video ComAngela White Naughty America90s XxxDiarrhea PornPornhun IndiaCockold GifDesparate AmateursElite.babesSpencernicksGay Twinks VideosPornhub Select ComXvidiopornSexy Porn Full HdMia Melano Only FansMarathi Webseries PornAriana Grande Nip SlipSuck My NipsMadhuri Dixit XxxWww Telugu Real SexJapanese PornfreeJynx Maze DpReallifecams.clubSddeEmma LeighEmma Watson ButtNaughty America Porn HdAhsaas Channa XxxPorn Addict Porn