De complottheorie, dat het nieuwe coronavirus door de mens in een laboratorium gemaakt zou zijn, klopt niet.
Volledig scherm
De complottheorie, dat het nieuwe coronavirus door de mens in een laboratorium gemaakt zou zijn, klopt niet. © Photo News

Complottheorie van tafel geveegd: nieuwe coronavirus ontstond in de natuur, niet in een laboratorium

Een populaire complottheorie is dat het nieuwe coronavirus, Covid-19, een menselijke oorsprong zou hebben: gemaakt en verspreid door mensen met slechte bedoelingen. Die wilde theorie kan dankzij het onderzoek van Amerikaanse wetenschappers van tafel geveegd worden.

25 reacties

  • emiel wouters

    4 jaar geleden
    En heeft het verleden het al niet bewezen, bij een ernstige catastrofen overleefd niet de mens maar de dieren. De grootste en de sterkste en de slimste (dinosaurussen en mensen) waren allemaal verdwenen. En wat bleef er over: de kleinsten die konden schuilen onder de grond. Dat zal in de toekomst ook zo zijn. we hadden van de dieren moeten leren, en onder de grond gaan wonen i.p.v. in mooie huisjes. om te laten zien WIE WIJ ZIJN.
  • Marco Maerten

    4 jaar geleden
    Sinds 1970 zijn 6 op 10 diersoorten verdwenen onder het mom 'economische groei' en is er minder 'verdunning' van virussen en bacterien over een aantal dieren(dragers). Ook massale ontbossingen zorgen voor grondige verstoringen in ecosystemen,we zullen steeds meer te maken krijgen met virale aanvallen,denk aan ontdooien permafrost door onnatuurlijke opwarming.
  • Paul van de velde

    4 jaar geleden
    Wie niet in complot theorieën geloofd moet maar eens de documentaire bekijken "unacknowledhed" op Netflix.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Nu even serieus ,denk je nu werkelijk dat ze dit gaat toegeven?.Denk dat er grondig wat mis gegaan is in een of ander labo.
  • emiel wouters

    4 jaar geleden
    Mensen die weten wat NBC oorlogsvoering is weten veel beter. NBC of te wel Nucleaire, Biologische en Chemische oorlogsvoering. Maar worden die niet het zwijgen opgelegd? Hier zijn toch staats- en militaire geheimen mee gemoeid? Wanneer komt er nog eens een klokkenluider?