Action betaalt leveranciers later vanwege coronacrisis

Nieuws
Winkelketen Action schuift de rekening van de coronacrisis deels door naar zijn leveranciers. Die krijgen voorlopig een maand later uitbetaald voor geleverde spullen, waarmee Action de voor nu wettelijk geldende betalingstermijn van zestig dagen overschrijdt.
anp
donderdag 19 maart 2020 om 09:48
Afbeelding
beeld anp

Action bevestigt na eerdere berichtgeving van het Financieele Dagblad dat het gaat om een tijdelijke noodmaatregel. De koopjeswinkel kampt met dalende verkopen in zijn vestigingen en moet de terugval in inkomsten compenseren.

Een zegsvrouw van Action spreekt van een uitzonderlijke situatie. Het bedrijf hoopt op begrip van zijn leveranciers, ook omdat velen van hen volgens Action hebben meegelift op de sterke groei van Action de afgelopen jaren. Action heeft ook nauw overleg met eigenaar 3i over hoe de crisis het hoofd te bieden.

Action heeft zo’n 1600 winkels verspreid over zeven landen. Honderden winkels zijn dicht. De winkels van Action in Nederland zijn tot nader order gewoon open. Wel worden maatregelen getroffen voor de veiligheid van medewerkers en klanten.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Universiteit en hogeschool vragen om bangalijsten te vernietigen

De Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht roepen al hun studenten op om bangalijsten over studentes te verwijderen en te vernietigen, als ze die hebben. Ze hebben woensdag een dringend verzoek daarover naar de studenten gemaild, op verzoek van de slachtoffers.

Afbeelding

Den Haag: politie houdt verscherpt toezicht op dodenherdenking

De Haagse politie houdt volgende week 'verscherpt toezicht' op de dodenherdenking en zal ingrijpen 'indien daartoe onverhoopt aanleiding is'. Dat meldt de burgemeester van Den Haag, Jan van Zanen, na vragen vanuit de gemeenteraad.

Afbeelding

Bewoners 160 flats Rotterdam moeten elders overnachten na brand

Door een brand in een flatwoning aan de Arrheniusweg in de Rotterdamse wijk Prins-Alexander kunnen de bewoners van alle 160 appartementen in het complex zeker een nacht niet in hun eigen woning doorbrengen. Door rook- en waterschade zijn de liften van het pand defect.

Afbeelding

Tesla grote winnaar op Wall Street ondanks zwakke cijfers

Tesla was woensdag de grote winnaar op de aandelenbeurzen in New York. De fabrikant van elektrische auto's heeft het slechtste kwartaal in jaren achter de rug, waarin de omzet daalde en de nettowinst ruimschoots halveerde. Tesla kampt met een felle concurrentie in China.

Afbeelding

ASML wil graag in regio Eindhoven groeien, maar heeft een plan B

ASML wil op de lange termijn graag in Veldhoven en de regio Eindhoven uitbreiden, zei financieel directeur Roger Dassen op de aandeelhoudersvergadering van het bedrijf.

Afbeelding

Israël zegt veertig doelen van Hezbollah te hebben aangevallen

Het Israëlische leger heeft naar eigen zeggen veertig posities van de beweging Hezbollah in het zuiden van Libanon aangevallen met gevechtsvliegtuigen en artillerie. Het gaat om doelen in de streek van het dorp Ayta al Shaab dat een kilometer van de Israëlische grens ligt.