More

    RECENTE POSTS

    In 5 minuten waarom -NU- iedereen thuis moet blijven om Corona te stoppen

    Er wordt nog best lacherig gedaan, ondanks dat velen weken terug riepen dat het niet onverstandig is om voor te bereiden op een (gedeeltelijke) lockdown in Europa. Pas toen donderdag er een persco was ging al het domme kutvolk opeens hamsteren.

    En voila vooruitdenkers, daar istie dan. Waar andere landen beweging van mensen aan banden leggen, kroegen sluiten staan veel Nederlanders gewoon de terrassen te vullen. En die mensen zijn moordenaars. Nee, geen ironieteken, geen sarcasme, die maken de bewuste keuze dat door hun handelen mensen kunnen overlijden. En dat is behoorlijk kut.

    Dus vandaar op RC, 5 minuten Diederik Jekel aan het woord, over waarom we door nu even “gewoon normaal” te doen, de boel nog best aardig kunnen gaan redden. En voor mensen die jeuk krijgen van “normale mensentaal”, lees dan in godesnaam dit artikel op WaPo. Dat is in het Engelands en met grafiekjes, dus voor ieder wat wils.

    0 0 stemmen
    REET DEZE POTS!

    14 REACTIES

    Abonneer
    Laat het weten als er
    guest
    14 Reacties
    Oudste
    Nieuwste Meest gestemd
    Inline feedbacks
    Bekijk alle reacties
    Willem Treur
    Redacteur
    15/03/2020 - 14:14 14:14

    Jekel heerst in deze video, alleen de introductie is kudt, maar de rest is heel goed en indringend geformuleerd. Vierenhalve reet.

    Toxteth O'Grady
    Beheerder
    15/03/2020 - 14:19 14:19

    Ik heb hier toch wel problemen mee dat “flatten de curve”. Je raadt nooit wat de favo zoekterm is van mijn vrienden op PornHub.
    Wat nu, zoeken op IBB IronBoard Body? 2 Peas on a plank? Damn you pandemic!

    Toxteth O'Grady
    Beheerder
    15/03/2020 - 14:20 14:20

    Overpeinzing:
    Waar is de tijd gebleven dat er ruimhartige belastingeldsubsidie was om pleepapier te laten maken (Oekraïne-referendum).

    Toxteth O'Grady
    Beheerder
    Antwoord aan  Flepz0r
    15/03/2020 - 14:43 14:43

    Worden die nu ook al gehamsterd?

    Monade
    15/03/2020 - 14:56 14:56

    self.resurrect()

    Apropos curve flattening, we weten pas op zijn vroegst op 14 december of we allemaal dood zijn:

    https://medium.com/@joschabach/flattening-the-curve-is-a-deadly-delusion-eea324fe9727

    Heb zelf geen rivm’ers in mijn kennissenkring maar wél retegoede statistici & modelleurs
    self.hibernate()

    Ds. Ploppo
    Redacteur
    Antwoord aan  Monade
    16/03/2020 - 10:14 10:14

    Ik had vorige week ook al zoiets gemompeld en kwam op 80.000 doden dit jaar.
    We hebben te maken met een ‘Goldilocks’ virus. Als het agressiever was geweest hadden teveel mensen te snel ernstig zoek geworden (of erger) om voor verspreiding te zorgen. Als het zwakker was geweest had het niet van een normale griep onderscheiden kunnen worden.
    Statistisch gezien draait het alleen maar om de besmettingsfactor. Hoeveel personen infecteert een geïnfecteerde in de tijd dat? Dat getal staat nu kennelijk op 2 a 3. (Dat dat bij een hossende carnavalsmeute flink hoger ligt is inmiddels wel duidelijk. )
    Er valt flink aan dat getal te te sleutelen en het hoeft niet naar 0. Kan ook niet. Het enige wat je hoeft te doen is het getal <1 te krijgen. Bij 0.3 neemt het aantal besmettingen wel 2 keer sneller af dan bij 0.6 en bij 0.9 zitten we nog jaren met de ellende.
    Dit lukt waarschijnlijk best als iedereen een paar 'boerenverstand' maatregelen neemt. Afstand houden, contact vermijden, handen wassen, thuisblijven bij het eerste de beste kuchje.

    Rutte dacht eerst dat dat kon zonder afgedwongen maatregelen. Helaas blijkt de man z'n volk niet goed te kennen, want een paar procent aso's of gekken zijn genoeg om de boel in het honderd te laten lopen (een Koreaanse religek wist in haar eentje 1000 personen ziek te blaffen).

    En dus zijn er regels en verboden waar iedereen zich aan moet houden of anders volgt er straf. Ieder volk krijgt de regels die het verdient.

    Trollbuster
    Lid
    15/03/2020 - 20:26 20:26

    De GGD heeft becijfert dat het aantal besmettingen 6x hoger ligt dan we weten, dus 6000 besmettingen. dit zouden mensen zijn die lichte symptomen hebben en daarmee niet naar de huisarts gaan.
    Als je die lijn doorzet dan zou je het percentage van de mortaliteit dus door 6 moeten delen en kom je verrot dichtbij het percentage van een normale griep.

    MadDieu, drukt zijn snor
    Antwoord aan  Trollbuster
    15/03/2020 - 21:31 21:31

    Ik kan het artikel niet snel genoeg vinden. COVID-19 is statistisch over de gehele bevolking 5 a 6 keer zo dodelijk als de Spaanse griep een eeuw terug. (en toen was vaccinatie in de medische wereld nog onbekend)
    Mortaliteit Spaanse griep op het Noordelijk halfrond 0,1 % van de gehele bevolking.

    Trollbuster
    Antwoord aan  MadDieu, drukt zijn snor
    17/03/2020 - 07:52 07:52

    Ja, als je de RIVM cijfers neemt kom je daar op uit. Echter noemt de GGD een geschat getal wat juist 5 a 6 keer groter is dan waar het RIVM vanuit gaat.

    bla
    bla
    15/03/2020 - 21:35 21:35

    Weten we ondertussen al welke chinees dit virus gebioengeneerd heeft?
    Waar is Xaderp eigenlijk?

    MadDieu, drukt zijn snor
    15/03/2020 - 21:52 21:52

    Volgens een wetenschapper van het Rode Kruis in Geneve zijn er 3 tactieken om een pandemie te bestrijden.

    1. Laat iedereen lekker ziek worden. Na 3 tot 4 maanden is 60 tot 80% van de bevolking immuun (de Britse aanpak).

    2. Bescherm de zwakkeren en zorg dat de rest asap de ziekte gehad heeft. Dan zijn er IC plekken tijdens de bult voor wie het nodig heeft. En later beschikbaar voor de zwakkeren. Doorloop van het pandemieprocess duurt dan 8 tot 12 maanden.

    3. Flatten de curve. Dan is met enig kunst- en vliegwerk de ondersteuning van de maatschappij haalbaar. Dan moet iedereen 15 tot 18 maanden in sociale quarantaine. (Niet iedereen is immuun en de sterftecijfers komen in de buurt van niets doen. Tactiek 1.)

    De minste slachtoffers vallen bij tactiek 2, maar dat is tevens het lastigste te realiseren in een vrije democratie.

    (De 4e tactiek is alleen voorbehouden aan totalitaire regiems. Total lock down en elimineren/opsluiten van dragers van het virus.)

    Het maakt niet uit welk pad er gekozen wordt door wel regiem dan ook. De huidige machthebber doet het altijd verkeerd en verliest controle en gezag. (Wereldwijde regiem change in de komende jaren.) Dat geldt voor Rutte, dat geldt voor de EU (en ook voor Erdogan, die hoopt dat de asielzoekers in Corona-paniek de Griekse aardvijand bestormen).

    hangmat
    hangmat
    Gast
    16/03/2020 - 23:43 23:43

    Talk to the hand Jekel, met je Rivm-adoratie

    Latest Posts

    Account

    U ZEI:

    OOK NIET TE MISSEN