Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Rusthuisgroep neemt drastische maatregelen: “12.500 ouderen gevraagd op de kamer te blijven”

De maatregelen in rusthuizen worden er steeds drastischer op. Bij de 120 vestigingen van Senior Living Group wordt officieel aan alle bewoners geadviseerd om op de kamer te blijven. “Alle gezamenlijke activiteiten worden opgeschort”, zegt Paul Bosqué van de directie. Het gaat over 12.500 ouderen in ons land. 

5 reacties

  • Steven De Baerdemaeker

    4 jaar geleden
    Begrijpelijk, mocht er een bewoner of verplegend personeel besmet zijn. Maar inderdaad zeer schrijnend, zeker voor mensen met een mentale beperking of dementie.
  • Veerle Van Achte

    4 jaar geleden
    Deze maatregelen tellen niet alleen rusthuizen maar ook de voorzieningen waar jongeren en volwassenen wonen met een beperking. Hoe moeilijk en drastisch dit ook is, het is de beste keuze die ze kunnen maken.
  • Paul Standaert

    4 jaar geleden
    Ik kan de maatregel begrijpen maar dit is erg voor die personen. Nu worden zij nog meer geïsoleerd. En de druk op de schouders van de verzorgers nog extra verzwaard. Iedereen mag nog wat meer respect hebben voor diegenen die voor onze ouderen zorgen. Dag en nacht. Mijn grote dank hiervoor aan U allen!
  • Agnes Schroeders

    4 jaar geleden
    Hoe erg is dat voor al deze bewoners van het rusthuis.Nu ze ook nog geen bezoek meer krijgen van hun familie.Hou jullie moedig in deze moeilijke periode.
  • Els D hondt

    4 jaar geleden
    Zorg dan maar dat men niet sterft van de eenzaamheid. Dit vind ik er over. Je hebt recht op een waardig leven. Veel van die ouderen zien of horen al niet goed. Lezen lukt niet meer en soms lukt TV kijken ook niet meer . Het enige wat ze hebben is het gezamenlijk eetmoment, groepsmoment. Pak hen dat af dan kun je hen beter ineens begraven.