'Kiezers zien Rutte als beste naoorlogse premier'

Nieuws
Mark Rutte wordt in deze roerige tijden gezien als de beste naoorlogse premier. Dat meldt onderzoeksbureau I&O Research, dat met NRC Handelsblad een enquête uitvoerde onder 2180 mensen. Rutte wordt door meer dan een kwart van de ondervraagden gezien als de beste premier na de Tweede Wereldoorlog. Achter de VVD-leider staan Wim Kok (21 procent; PvdA), Ruud Lubbers (17 procent; CDA) en Joop den Uyl (13 procent; PvdA).
anp
vrijdag 13 maart 2020 om 18:24
Afbeelding
beeld anp

Rutte is sinds 2010 premier. Bijna de helft van de ondervraagden vindt dat de VVD'er het goed gedaan heeft. Ruim een kwart is neutraal en ruim een kwart is negatief over hem.

De enquête is uitgevoerd tussen 6 en 10 maart, toen de eerste gevallen van het nieuwe coronavirus opdoken in Nederland.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Jeugdautoriteit: financiële problemen in jeugdhulp steeds erger

Instellingen in de jeugdhulp komen in steeds grotere financiële problemen. Daarvoor waarschuwt de Jeugdautoriteit, die voor de overheid de sector in de gaten moet houden. De organisaties kampen met hoog ziekteverzuim en hoge energielasten.

Afbeelding

Steeds meer 65-plussers op de motor

Steeds meer 65-plussers hebben een motorfiets, heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) becijferd. Inmiddels behoort ruwweg een op de zeven motorbezitters tot die leeftijdsgroep.

Afbeelding

Ruim een kwart meer asielzoekers dan vorig jaar

Bijna 9000 mensen hebben in januari, februari en maart asiel aangevraagd in Nederland. Dat is 29 procent meer dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

Afbeelding

Q-koorts aangetroffen op Gelders melkschapenbedrijf

Op een melkschapenbedrijf in het Gelderse Brakel is Q-koorts aangetroffen, meldt demissionair minister Piet Adema van Landbouw. De risico's voor de volksgezondheid voor de omgeving worden door het RIVM als laag ingeschat.

Afbeelding

Moederbedrijf Facebook verwacht meer kosten te maken in AI-race

Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook, verwacht dit jaar meer kosten te maken dan eerder voorzien. Ook is het socialemediabedrijf met een nieuwe omzetverwachting gekomen die volgens kenners flink tegenvalt.

Afbeelding

Sterfdag Anton de Kom voor het eerst officieel herdacht in Loenen

Op het Nationaal Ereveld Loenen in de gemeente Apeldoorn is woensdagavond stilgestaan bij de 79e sterfdag van Anton de Kom. Het is voor het eerst dat de sterfdag van de Surinaamse verzetsstrijder en schrijver officieel is herdacht op de erebegraafplaats waar hij begraven ligt.