RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Entertainment

Waarom het overduidelijk is dat Buddy de Mol is

Beeld © AVROTROS

Nu de finale van ‘Wie is de Mol?’ met rasse schreden nadert, is het tijd om alle hints op een rijtje te zetten. Voor veel Molloten is het duidelijk; niemand minder dan Buddy Vedder (25) is dit jaar de beruchte saboteur. Let op: dit artikel kan spoilers bevatten.

In de allereerste aflevering krijgen de kandidaten allemaal een quote te horen. Die van Buddy klinkt als volgt: “Met verdraaide woorden kun je van alles bereiken, maar door juist te handelen kun je de anderen overvleugelen.” Echter krijgt Buddy in de finale een iets andere quote te horen: “Met verdraaide woorden kun je van alles bereiken, maar door slechts te handelen overvleugel je de anderen.” De woorden van Rik aan Buddy zijn dus verdraaid. 

Live-finale
Lees ook:
Live-finale Wie is de Mol? gaat door, maar zonder publiek

Buddy stond ook regelmatig op precies de juiste plekken van waaruit hij ideaal kon mollen. Hieronder zie je een overzicht. 

Buddy
Lees ook:
Buddy Vedder viert 25e verjaardag

Een andere en wellicht iets te overduidelijke aanwijzing kwam tijdens de fietsopdracht. Hier stopt Buddy even langs een stoepje. Op de tegels staat in graffiti geschreven: ‘smol’ met een pijl naar Buddy.

Stemvervorming
Lees ook:
Stemvervorming WIDM-spel teruggedraaid: is dit de Mol?

De finale komt alsmaar dichterbij en het gaat er nu echt om spannen voor de kijkers. Wie is de Mol? wordt zaterdag om 20.30 uur uitgezonden op NPO1. Ook de oud-deelnemers van het programma hebben hun stemmen ingezet op wie zij verdenken. Je ziet het in de video hieronder. 

Oud WIDM-kandidaten voorspellen wie de mol is

05:59