SP ziet af van flexibele AOW, leeftijd vast op 65 jaar (nos.nl)


De SP heeft vandaag het verkiezingsprogramma aangepast. Iedereen moet het recht krijgen op zijn 65 jaar AOW te krijgen. De maatregel gaat miljarden euro's kosten. ...

door Inter in Politiek  ·  79 Reacties

  • 15
  • 1227x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@50 Laat je niet rijk rekenen, bedrijven die NL gebruiken voor belastingontwijking, zullen een ander vestigingsland kiezen als de regels strenger worden. Belastingontwijking is alleen wereldwijd aan te pakken. Met de huidige trend van nationalisme, zie ik dat nog niet een twee drie gebeuren.

3
51 oeioeioei

Ik ben benieuwd of dat dat strak ook in de tegenbegroting zal staan die door het CPB doorgerekend gaat worden. De vorige keer voerde de SP namelijk wel actie tijdens de verkiezingen voor een AOW leeftijd van 65 jaar maar in de tegenbegroting stond gewoon 67.

Toon we midden in de crisis zaten was de SP ook zo'n voorstander van anticyclisch begroten. Daarmee bedoelde ze dat tijdens de vette jaren er geld gespaard moet worden zodat je tijdens de magere jaren een iets hoger begrotingstekort kan toestaan. Aangezien we nu redelijk uit de economische recessie zijn ben ik benieuwd of de SP dan ook daadwerkelijk de staatschuld wil gaan aflossen. Nu ben ik natuurlijk niet echt benieuwd want de SP heeft nog nooit een tegenbegroting ingediend met een begrotingsoverschot maar goed het zou ze sieren als ze dat wel zouden doen.

1
52 RazorBlade

@51 Inderdaad, een oer Hollands bedrijf als Ikea zou zomaar zijn hoofdkantoor kunnen verplaatsen naar Zweden als we hier de belastingen gaan verhogen.

2
53 RazorBlade

@53

Om daar ook belasting te betalen ? Kom op zeg wij moeten hier ook betalen dus zij ook bovedien de groep die tot 67 het red om te werken is maar klein de meesten krijgen voor de tijd al ontslag of raken in de wao of ziektewet. De regel tot 67 is altijd al onzin geweest

1
54 magikeven

@53

Om daar ook belasting te betalen ? Kom op zeg wij moeten hier ook betalen dus zij ook bovedien de groep die tot 67 het red om te werken is maar klein de meesten krijgen voor de tijd al ontslag of raken in de wao of ziektewet. De regel tot 67 is altijd al onzin geweest

1
55 magikeven

@54 Kom eens met een bewijs/bron/linkje waaruit blijkt dat die groep die het haalt klein is.

4
56 Rare Rakker

@56

Buiten dat iemand die een beetje kan nadenken het zo wel snapt

http://www.volkskrant.nl/economie/-waarom-vertelt-de-overheid-nooit-dat-een-op-de-vijf-zijn-pensioen-niet-eens-haalt~a3446176/

https://www.hrpraktijk.nl/topics/arbeidsvoorwaarden/nieuws/werken-tot-67-jaar-voor-meesten-niet-mogelijk

En als je zelf even de moeite neemt te googelen maar beter eens te kijken in de praktijk is het niet zo moeilijk

1
57 magikeven

@1 wat doet Krol voor de ouderen? , ik volg veel politiek24 en hij heeft daar in de 2de kamer bijna helemaal geen inbreng , en dat is met de SP wel anders die hebben actieve 2de kamer leden zoals Renske Leijten die veel voor ouderen en de zorg doen en nog wat bereikt ook en zo kan ik nog wel even doorgaan , zelfs de PVV heeft nog meer inbreng dan dhr Krol van 50Plus.

0
58 qubix

@57 Hahahah jij beweert iets en IK moet het bewijs maar zoeken? Omgekeerde wereld... Het is we duidelijk dat je dit uit je grote duim zuigt en het ontzettend overdrijft!

Jammer dat je mensen die jou tegenspreek als dom en onnozel probeert weg te zetten. Jouw onderbuik gevoel is namelijk niet de waarheid dus jij moet wat beter nadenken....

2
59 Rare Rakker

De SP neemt nu de verkiezingsbelofte van de PVV over? (65=65)
We weten allemaal nog hoe snel dat aan de kant werd geschoven..
Binnen 24 uur om maar snel aan te kunnen schuiven aan de regerings tafel.
Ik ben nog lang geen 65 maar ga er nu al van uit dat er voor mij

0
60 carpenter

@57 Die tweede link zegt ook totaal niks want dat is wat mensen denken... niet gestaafd op feiten en waarheden dus

2
61 Rare Rakker

@60

vervolg:
Ik ben nog lang geen 65 maar ga er nu al van uit dat ik voor mijn 70ste niets zal vangen. En Daarna zal het ook mager zijn.
Het zij zo.

0
62 carpenter

@59

O nou draaien we het om kom jij nou eens met onderbouwd bewijs dat een de meerderheid gemakkelijk tot hun 67 kunnen werken. Endan heb ik het niet over zittende beroepen maar mensen die het met de handen moeten verdienen

Ps waar heb ik mensen dom en onnozel genoemd ?? Gezien dat jij het van linkjes moet hebben en niet van het dagelijkse leven dus feiten tja daar krijgt iedereen een onderbuik gevoel van

Voor de rest bij @59 zeg je meer over je zelf dan over mij
Maar ik ben benieuwd ben rond 12 uur weer thuis ben heel benieuwd

2
63 magikeven

Gewoon na 40 jaar arbeid. Artsen,advocaten hebben op de kosten van de belastingbetaler kunnen studeren. Veel kunnen verdienen en daardoor ook een grotere buffer kunnen maken dan iemand met minimumloon die op 18 jarig leeftijd ging werken. Vaak zwaar beroep en lichaam kapot door werk.Voordeel van jaar werken is de premie. Vanaf 18de betaal je aow premie.

1
64 xativa

@64

Mijn vrouw is op haar 14de begonnen met werken (fulltime) Dus volgens jouw redenatie zou zij op haar 54ste mogen stoppen.
Zo was het ook in het land waar zij vandaan komt maar dat konden zij financieël niet volhouden.

0
65 carpenter

Zo zie je maar weer dat er gedurende verkiezingen allerlei onrealistische beloftes worden gedaan waarvan de partij op voorhand al weet dat het niet gaat gebeuren, al zouden 76 zetels krijgen.

1
66 niet-alles-geloven

@57 De eerste link is weinig relevant voor de de discussie, want als 20% de 67 niet haalt, dan haalt 19% de 65 niet. De tweede link gaat over de mening van mensen die gereageerd hebben op een stelling, de validiteit van zo'n gegeven om dat mee te nemen in beleid is nihil.

2
67 oeioeioei

Kijk niet naar wat partijen beloven, maar kijk naar hun handelen in de afgelopen vier jaar. Mis erg een stemwijzer die alleen laat zien waar partijen voor en tegen waren. Aan de hand van je eigen mening krijg je dan een advies welke partij je het beste vertegenwoordigd.

0
68 rubbie

Nog steeds geen onderbouwd bewijs van dat iedereen gemakkelijk wel tot 67 kan werken veel zeggend dus

Dank u goeden dag verder

1
69 magikeven

@68 Met die houding zul je in een coalitieland als Nederland nooit tevreden kunnen zijn over de regeringspartijen.

0
70 oeioeioei

@69 er zijn 300.000 mensen in de wao en daarvan is ongeveer de helft 55+ dus dat zijn 150.000 mensen.
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2016/36/aantal-arbeidsongeschiktheidsuitkeringen-daalt-licht

135.000 55 plussers krijgen WW
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2015/49/meeste-ww-uitkeringen-naar-55-plussers

200.000 mensen boven de 45 in de bijstand
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2015/22/aantal-personen-met-bijstand-verder-gestegen-in-alle-leeftijdsgroepen

Dat is dus in totaal 485.000 mensen terwijl er 4,6 miljoen mensen tussen de 45 en 65 zijn.
http://statline.cbs.nl/Statweb/publication/?DM=SLNL&PA=70072ned&D1=0-118&D2=0,12&D3=l&HDR=T&STB=G1,G2&VW=T

Het overgrote deel is dus gewoon aan het werk tot aan de 65/67

0
71 Rare Rakker

En als je een beetje nadenkt en om je heen kijkt blijkt anders het cbs slaat sw plank wel vaker mis
Wat jij nu beweert met deze linkjes is dat iemand met een zwaar beroep wat de grootste groep is
Timmerman, draadvlechter in ploegendienst', productie wegwerkerdat etc dat kunnen. Als je gewoon nou eens in de praktijk ziet is de praktijk toch heel anders

1
72 magikeven

@72 Hahahaha jij wil bewijzen/feiten nou die geef ik je! Maar ja die passen niet bij je onderbuikgevoel dus dan zijn ze ineens niet waar...... Er is hier maar 1 die wat beter na moet denken en dat ben jij!! Je overdrijft ontzettend en wil de echt waarheid en feiten niet onder ogen zien!

En vroeger begonnen die zware beroepen al op 12 jarige leeftijd en moeten ze ook door tot 65, dus 53 jaar werken!

1
73 Rare Rakker

@73

Je leeft echt in een andere rare wereld helaas is die anders vind het trouwens heel knap dat je over mij kunt oordelen zonder dat je me kent.

1
74 magikeven

@74 Ik kom met feiten, onderbouwd met bronnen. Jij hebt alleen een onderbuikgevoel.... Dat kan je helemaal nergens mee bewijzen en onderbouwen. En dan leef IK in een rare wereld? :S Je wil de waarheid en feiten niet onder ogen zien, daar kan ik niks aan doen. En als je zo zeker bent van jouw gelijk, kom dan maar eens met bewijzen/bronnen etc..... Tot die tijd leef jij in een (boze) droomwereld die niet aansluit bij de werkelijkheid

0
75 Rare Rakker

Bazel geen onzin man kan zo een hele lijst met onderbouwingen geven jou leven speelt af in linkjes. En iemand die daar niet mee eens is of ander ziet heeft dan een onderbuik gevoel of leeft in een boze wereld. Hou toch op man het zielige figuur ben je zelf Voor de rest ben ik volledig met uit gepraat sterkte in je bekrompen wereldje dikke doei

1
76 magikeven
78 magikeven

@77 Wat staat er in die linkjes van jou?

"Veel Nederlanders verwachten "
"Veel Nederlanders verwachten dat ze niet door kunnen werken tot 67 jaar. "
"Uit onderzoek blijkt dat ruim 40% van de werknemers in Nederland vreest niet door te kunnen werken tot 67 jaar"

Oftewel, het is wat mensen DENKEN.... Ik zie nog geen bewijs dat het echt zo is. Kom eens met cijfers, onderzoeken etc..... Je komt niet met feiten je komt met gevoelens als bewijs. Een gevoel zegt natuurlijk niks, feiten en onderzoeken zeggen juist wel wat. Echt heel erg jammer dat jij alle feiten blijft negeren en dat je vasthoudt aan jouw gevoel, wat dus door geen enkel cijfer of onderzoek wordt onderbouwd.

1
79 Rare Rakker

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bop
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@36 a) Ik heb het hier over de respectloze term "omgebouwde kerels". Je kunt ook prima je punt maken door het gewoon over transgenders te hebben...

5 minuten geleden geplaatst door Bop

Reconquista
Katja neemt het op voor Thijs Römer: "Heeft geen moord gepleegd"

Niemand heeft ook gezegd dat hij een moord heeft gepleegd maar zedendelicten met minderjarige meisjes is ook niet niks. ...

8 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Graaier1000
Gebiedsverbod Pegida-voorman in Arnhem teruggebracht naar drie weken

https://youtu.be/tRobB_cc2W0?si=MnRn4FpU8UeeU4Tp...

9 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Bop
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@35 Jij wilt er nog een "grappige" term aan toevoegen, zie ik. 🥱...

11 minuten geleden geplaatst door Bop

eh
Advance of Islamic State affiliates ‘could lay ground for new wave of terrorism’

Van vorige week:https://www.washingtoninstitute.org/policy-analysis/one-year-islamic-state-worldwide-activity-map...

11 minuten geleden geplaatst door eh

Tussenderegels
Trump nu ook bijbelverkoper: ‘Make America pray again’

Hij bedoelt; "Make America pay again"....

12 minuten geleden geplaatst door Tussenderegels

eh
Advance of Islamic State affiliates ‘could lay ground for new wave of terrorism’

Zit Zie Hier bij ISIS?...

12 minuten geleden geplaatst door eh

Bop
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@33 Ik lees dat er een transgender bij betrokken was, niet dat het diens schuld was....

12 minuten geleden geplaatst door Bop

Reconquista
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@30Ja ook dat maar al was het oorlogsrecht van toepassing dan nog vind ik dat Israël dat niet hoeft te hanteren als de Palestijnen dat ook ni...

14 minuten geleden geplaatst door Reconquista

NK. App
Standing 69Hentai MonsterXxx LargeDaryl Hannah NudeLialynnvipBig Booty Clap Porn3d EroticPvssySexuall FilmsPornweirdKeoran LeeChristina Milian NakedPorn TittyfuckBig Booty PornpicsDesi Lokal XxxPorn HeidiPorno AoSkokka CeEbony Face FartingJoy Taylor TitsShakeela Sex PictureHottest Pornstars EverGenchin Impact PornIndian Girl AnalWww Sex Hindi MovieHazel Moore PornNhentai BoobsRitu Arya NudeChut Ka Pani VideoNude Pics SelfiesGirlongirl XxxNude Girls 18Desi Xxx SareePornô DoidoStep Mom XnxBootyqueen14Big Botty Ebony PornHot Indian Teen Sex VideosSexyaiسكس اسرانيSharonlee PornChinese Porn HdHentai TrainBusty Buffy ComXxnx Porn Video HdJulia Ann Friend MomTenshigaoGloryhole SercetsCameraprivwGenesis Lopez NudeNaked BallerinaSex Video New VideoAsiancandypopBest Porn MmsPorn Biz ComKitana Lure PornEverything ButtAunty VeriyanCourtney TilliaIncest AnimeTorbepornoAlexistexas PovKelly Reilly NudesBokep Bocil IndonesiaDownload From XvideoKingcomjxAhegeo OnlineAmstar MoviesMakenna Blue PornPorn SotriesPrinsess Leia PornBrazerzz MomNatural Asian Big TitsOld Heroine SexMia Goth NudOmekliveNude Celsbsافلام سكسي مجاناAsian Teacher PornBoobsexBest Milf PornstarMaliah MichelsJohnny SinghBlue Picture Bhojpuri MeinMoto X Videoسكس فيلمTamil Hard SexFamily Strokes MoviesGiantess MilaScrolller PornAnime FutaHd Saxy Video ComShortsex StoriesMaisie William NakedGillian Snderson NudeJoi GifsFamily XxxLesbians Sucking Big BreastsHaninetvSukebe NyaaPorn Com VelhasXxapple_eMontana Fishburn PornRubxxxDesi ScxFree Hd PoornGloria LeonardFamilysoda ComAi PornoTiny TexieSexy Elizabeth OlsenFamily Stock X VideoMilfnitInternational XxxSexy Porn CartoonJav UncensorrdRussian Adult MoviesDesi Audio XxxBf Sexy Video ChinaIndian Hd Porn Videos Free DownloadBrunette BjBadgirlsblogBrazilan Lesbian PornHd Porn XomicsHentay Porn FreeEscort ForumCzehvideoPornor Do BomBaka Na ImoutoPlmate HunterProud Family PornDesi Masala MmsSneaky Threesome With Eden IvyIndian Audio PornXxxvidowMia Khalifa New XvideoChuck Conrad PornKat The Porn StarJapani Move XxxFilmes Porno LegendadoIslamoon PornRey R34Hard Porn XnxxUpskirt ThongHot Bhabhi Porn HdNudes Of WifeWonder Woman Xxx An Axel Braun ParodyMocha MenageJenny Scordamaliga NudeLisa Ann Latest Porn