RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Entertainment

Expeditie-Nelleke voelde zich lange tijd een buitenstaander

Beeld © Videoland / Expeditie Robinson NL vs. BE

Door te verliezen tijdens de eerste proef van 'Expeditie Robinson NL vs. BE' komt Nelleke (31) op dag één als enige Nederlandse in het Belgische kamp terecht. Hoewel het huilen haar nader dan het lachen staat, zijn de rollen inmiddels omgedraaid. "Ik voel me een halve Belg nu", vertelt de ze aan de Vlaamse krant 'Het Laatste Nieuws'.

"Toen die proef faliekant afliep, kon ik wel janken"

Omdat Nelleke zichzelf niet kan bevrijden uit het zand, moet ze noodgedwongen naar Team België. "Toen die proef faliekant afliep, kon ik wel janken", zegt Nelleke nu. "Maar ik heb gelukkig snel kunnen tonen dat ik wel behoorlijk wat pit in me heb."

Eenmaal tussen de Belgen schakelt ze snel om en begint ze tactisch te denken. Gelukkig heeft Nelleke goede mensenkennis, want die heeft ze nodig. "Ik dacht: geef me een dag of twee en ik raak wel ingeburgerd, maar dat gebeurde niet. In het begin verstond ik ook niet alles wat er gezegd werd in het Vlaamse kamp. Maar dat veranderde snel, ik heb nu minder moeite met het Vlaamse dialect, en ‘mateke’ gebruik ik nog altijd."

Natassia
Bekijk ook:
Natassia krijgt het zwaar in Expeditie Robinson NL vs BE

Toch voelde ze zich lange tijd een buitenstaander. Bij de mannen vond ze al vrij snel aansluiting, maar bij Ruth moet ze alles in de strijd gooien. "Gelukkig heb ik kunnen bewijzen dat ik fysiek wel sterk ben, en me volledig inzet." Helaas besloten haar kampgenoten haar vorige week tóch naar huis te sturen. Of ze Farrah en Eva kan verslaan op Wraakeiland? De tijd zal het leren...

Aisha was vorige week de eerste afvaller van Expeditie Robinson NL vs BE. In Robinson Confessions NL vs BE doet ze haar verhaal:

Robinson Confessions: Aisha is de eerste afvaller van Expeditie Robinson

09:19
IJskoude
Lees ook:
IJskoude beproeving in Expeditie Robinson NL vs BE

Kijk elke donderdag een nieuwe aflevering van Expeditie Robinson NL vs BE exclusief bij Videoland. Afleveringen gemist? Ook deze zijn uiteraard terug te zien bij Videoland.