maandag , april 29 2024

Julian Poch-officier: nu prominente rol in MH-17

“Daar is-ie weer! Vanuit mijn Zuid-Franse clubfauteuil kijk ik nog altijd met enige regelmaat naar Nederlandse tv-journaals. Zo werd ik gisteren bijgepraat over het MH-17 proces. Tot mijn verbijstering zag ik dat een van de aanklagers de officier van justitie Ward Ferdinandusse is.”

Aldus onze Zuid-Franse correspondent. Wat wil het geval?

“Ferdinandusse is de man die een heel kwalijke rol heeft gespeeld bij de uitlevering van Transavia-piloot Poch. Ik had begrepen dat ondertussen echt iedereen, inclusief minister Grapperhaus, nu weet dat er met Poch een smerig spel is gespeeld, in elk geval mede bedacht door die meneer Ferdinandusse.
Hoe kan het dat zo iemand überhaupt nog in functie is en zelfs een prominente rol toebedeeld heeft gekregen in een internationaal belangrijk megaproces?

Je zou denken: die man had weg gemoeten en als dat niet kan, dan moet hij toch minimaal definitief naar de coulissen verbannen worden. Maar nee hoor, een prominente rol met lekker veel tv-exposure.
Die Ferdinandusse snap ik trouwens ook niet.

Als je je zo misdragen hebt, houdt een fatsoenlijk mens zich de rest van zijn leven gedeisd. Misschien kun je in Nederland officier van justitie worden en blijven als je verstandelijk beperkt bent. Bij ons in Frankrijk is dat niet zo. “
Waarvan acte de sud-France. 

Check Also

Hendrik Jan Korterink (15 mei 1955 – 6 april 2020)

Vandaag is Hendrik Jan Korterink (1955-2020) overleden. Hij was niet alleen grondlegger van deze site, …

17 comments

  1. Goed punt en idd belachelijk

  2. Je Zuid-Franse correspondent verdient een 10 met een griffel voor deze deze uiteenzetting. Zolang de Demmink kliek rond blijft huppelen bij Justitie gaat ons land steeds verder het afvoerputje in en de Demmink-kliek is groter dan menig mens kan dromen in zijn ergste nachtmerrie

  3. De link met Demmink ontgaat mij, maar het is wel treurig om te moeten constateren dat sommige lieden kunnen aanblijven nadat ze duidelijk missers hebben gemaakt. De OVJ in de Schiedammer moord zaak en nu weer deze.

  4. Die gasten met colbert zijn allemaal crimineel.Er wordt zo veel kracht en vermogen gestoken om mensen in de laagste sociale klasse op te jagen en op te sluiten ,zodat de aandacht niet gaat naar die criminele colbert zooi.Corrupte bende allemaal.

  5. Vergeet ook oppergluiperd Hirsch Ballin niet in de Poch affaire…
    Wat hoop ik dat deze engerd nog eens terecht zal moeten staan voor zijn doelbewuste daden ( ik ben het stadium inmiddels voorbij dat ik geloof dat hier niet met opzet een heel smerig spel is gespeeld) maar dat is wishful thinking…

  6. Truth to power

    De meeste mensen leven liever in een zorgvuldig geconstrueerde wereld van propaganda en leugens dan dat ze de pijnlijke werkelijkheid onder ogen zien.

    In de officiële lezing over MH17 zitten gaten die zo groot zijn dat je er met een Boeing 777 doorheen kunt vliegen.

    Pak de Engelse versie (die tekst is leidend) van het ongevalsonderzoek en blader door naar pagina 239, tweede alinea van onderen. Het staat er echt. Het Oekraïense leger was met zware luchtdoel raketten actief in het OOSTELIJKE DEEL van de Oekraïne. Het Oekraïense leger is grootgebruiker van BUK systemen en ze hebben wel eens eerder (2001, Siberia Airlines vlucht 1812) een verkeersvliegtuig neergeschoten. De Oekraïne had de middelen en een motief en had als verdachte aangemerkt moeten worden. De Oekraïne is echter lid van het JIT dat het strafrechtelijke onderzoek doet, nota bene met een vetorecht over het onderzoek(!). Dat is geen strafvorderlijke beslissing geweest maar een politieke. Dat bepaalt meteen het karakter van het proces.

    Tip voor Inez. Vraag eens aan het OM waarom Ridouan niet is uitgenodigd om lid te worden van het Marengo team dat strafbare feiten onderzoekt die mogelijk zijn begaan door Ridouan en dan onder dezelfde voorwaarden als de Oekraïne in het JIT, derhalve met vetorecht. Rechtsstaat?

    Terug naar MH17. Had NL überhaupt het ongevals- en/of strafrechtelijke onderzoek mogen doen? Het antwoord is nee. NL is intensief betrokken geweest bij de staatsgreep in de Oekraïne in februari 2014. Van het financieren van Hromadske TV tot allerlei dingetjes door onze inlichtingendiensten vanuit de ambassade in Kiev. We hebben skin in the game, een tegenstrijdig belang.

    En tot slot Bellingcat. Wie echt gelooft dat Bellingcat aan onderzoeksjournalistiek doet gebruikt waarschijnlijk Google als zoekmachine, leest alleen NL bronnen en gelooft in sprookjes. Bellingcat is een propaganda kanaal van de NAVO en diverse inlichtingendiensten die Bellingcat ook financieren. Dat Bellingcat aantoonbaar leugens verspreidt is duidelijk na de kwestie OPCW Douma. Dat je daar niets over leest in NL media heeft een reden. Kijk eens op Wikileaks en zoek de handvol buitenlandse journalisten die er wel over durven publiceren. Dat de NL overheid Bellingcat direct en indirect materieel en immaterieel steunt heeft een reden. Centjes voor een kantoor in Den Haag, dure trainingen bij ze inkopen en een Machiavelli prijs (nomen est omen) voor hun “kwaliteitsimpuls aan de onderzoeksjournalistiek”. Kijk even naar het bestuur van de stichting die de prijs uitreikt, zelfs de Directeuren Communicatie van het Ministerie van Defensie en J&V zitten er bij met de D-G van de Rijksvoorlichtingsdienst. Daarnaast nog wat kamerleden en gekochte journalisten.

    Wil je begrijpen hoe de media echt werken, verdiep je dan eens in de door Anonymous gelekte stukken over het Integrity Initiative. In het handboek wordt Bellingcat als partnerorganisatie genoemd bij hun propagandaspelletjes.

    Magnitsky, Browder, Integrity Initiative, Bellingcat, OCCRP, MH17, Laundromats, Douma, Skripal, etc. Het is geen toeval. Geloof mij niet, ga zelf op onderzoek. Tip: Google is geen zoekmachine en in NL bronnen ga je het niet vinden. Succes

    • bravo hulde jij bent wakker.

    • Maurits de Vries

      Ik moet u toch even opmerkzaam maken op het feit dat het niet De Oekraïne is, maar gewoon Oekraïne. Je zegt namelijk ook niet De België of De Spanje…

    • MH 17 europian 911

      Mh 17 is de 911 van europa.
      Russen hebben niks met mh 17 te maken.
      Deepstate black hat cia opp.

      Het was allemaal een opzet om oorlog met de Russen te creëren.

      Dit gaat Rutte zijn downfall worden.
      Dit gaat uitkomen.

  7. Hij is vrijgesproken door gebrek aan bewijs, niet omdat hij brandschoon is.

  8. Helaas haalde de schrijver vh stuk zelf de letters door elkaar, maar we snappen de boodschap.

  9. mensen denken dat ze de waarheid zullen krijgen over mh-17.
    nou dan kan ik nu alvast verklappen dat dat minimaal 25 jaar gaat duren en dat dan pas het begin komt.
    of het blijft 75 jaar geheim en dan krijgen je kleinkinderen het een keer te horen als iedereen al onder de zoden ligt.
    over de faro ramp is na 27 jaar nog steeds geen complete waarheid naar buiten gekomen.
    vanwege de aansprakelijkheid, het handelsbelang, landsbelang, eigen belang van politici/partijen/bedrijven/koninklijk huis.
    en de bijlmer ramp, door klopte ook geen hout van, dat weet iedereen.

  10. Het is in mijn ogen sowieso een showproces. De vermeende daders zitten veilig thuis, worden NOOIt uitgeleverd en er zal niemand uit de dood opstaan. Wellicht dat de verdachten worden veroordeeld, dan kunnen de nabestaanden schadevergoeding eisen, dat NOOIT betaald gaat worden door de verantwoordelijken, laat staan de uitvoerders/daders, maar voorgeschoten moet worden uit de Nederlandse schatkist. Die moet het dan verhalen op de (op dat moment) veroordeelde daders, als die al veroordeeld worden… Voor zover wonden een beetje zijn geheeld, worden ze nu alleen maar weer opengereten.
    En het JCS is een tijd bezet, terwijl er ik weet niet hoeveel processen i.v.m. liquidaties gevoerd moeten worden, de rechtbanken het werk bijna niet aankunnen en dat die zaken veel meer uithalen voor de burger die last hebben van dat laffe moorden midden op straat.
    Maar ja, neemt niet weg dat het voor de nabestaanden allemaal vreselijk is en dat het zeker niet ongemerkt voorbij hoeft te gaan, maar hou zo’n proces dan in een gewone rechtbank. Zo fijn is dat JCS nou ook weer niet om zittingen goed te kunnen volgen. Vanaf de tribune zie je net de rechters en officieren zitten, maar verder is het een ongelooflijk slecht ontworpen rechtszaal. Het is wel te hopen dat men bij het ontwerpen van een nieuwe rechtbank in Vught dat heel anders aanpakt. Je kunt van de Bunker in Osdorp veel zeggen, maar niet dat je geen overzicht hebt over de rechtszaal. God mag weten hoe en waarom men zo dom kan zijn om naar zo’n directeurtje of burgermeesterttje te luisteren in Vught. Wat weet die nou van journalisten die half Nederland zullen moeten afreizen op de meest krakzinnige tijden en drukke wegen om simpel verslag van zo’n proces te kunnen doen? Je snap niet dat ze in het JCS zelf geen afdeling inrichten tot Extra Beveiligde Inrichting voor de zwaarste categorie misdadigers die (tijdelijk) zo’n proces moeten bijwonen. Dat is op zich al een onneembare vesting en er is marechaussee zat daar. En anders: er is ook ruimte achter het JCS om daar een geheel nieuw EBI-gebouw neer te zetten. De oplossing bij de EBI in Vught met een tunnetje is natuurlijk gedoemd om te mislukken. Valt mij mee dat er nog geen protesten zijn gekomen uit hoek van media die hun kranten, bladen en talkshows volgooien met deze materie. Ik zie Saskia Belleman (noem maar een bijvoorbeeld) en al die andere journalisten uit de regio Amsterdam nou niet jarenlang iedere zittingsdag naar Brabant rijden. Dat wordt dus een ramp. In Vught moet je helemaal niet zijn voor dit soort spraakmakende rechtszaken.

  11. @ Truth to Power “Pak de Engelse versie (die tekst is leidend) van het ongevalsonderzoek en blader door naar pagina 239, tweede alinea van onderen. Het staat er echt. Het Oekraïense leger was met zware luchtdoel raketten actief in het OOSTELIJKE DEEL van de Oekraïne. Het Oekraïense leger is grootgebruiker van BUK systemen en ze hebben wel eens eerder (2001, Siberia Airlines vlucht 1812) een verkeersvliegtuig neergeschoten.” Klinkt interessant, maar slaat nergens op. Niemand heeft ontkend dat ook Oekraïne beschikte over luchtafweer, daarom staat het ook in het door jou aangehaalde rapport. Dat gold echter net zo goed voor de pro-Russische separatisten in Oost-Oekraïne. Met dat verschil dat nu juist van hun eenheid camerabeelden zijn opgedoken met het vervoeren van de BUK, exact naar de lanceerinstallatie. En ook Rusland heeft weleens een passagiersvliegtuig uit de lucht geschoten: een Boeing 747 nog wel, uit Zuid-Korea in september 1983. Had je dus ook kunnen noemen. Als het zo duidelijk was dat Oekraïne met BUKs in de weer was, had Rusland dat wel naar voren gebracht als bewijs, in plaats van vervalste radarbeelden en het verhaal over een Oekraïense jachtbommenwerper die MH17 zou hebben neergehaald. Gelukkig zijn er meer bronnen dan Bellingcat die bewijzen hebben gepresenteerd tegen Rusland. Zo werkt dat bij waarheidsvinding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *