Katja hangt prachtig poster op in Rotterdam, maar niet iedereen is daar blij mee

Turks.nl Redactie

Katja kennen we van de heerlijke gelatinevrije snoepjes die niet meer weg te denken uit onze snoeppotten.

Recent trapten zij dan ook een campagne af om iedereen te vertellen dat vegetariërs en mensen die dierlijke gelatine mijden wegens religieuze overtuigingen kunnen genieten van hun producten. Juist dat laatste zorgt ervoor dat de snoepjes immens populair zijn onder moslims in Nederland.

Naast een TV-commerial, zetten zij ook heel wat buitenreclame in om dit wereldkundig te maken. Langs de Maasboulevard, de drukste weg van Rotterdam hingen zij een gigantisch poster. Volgens het reclamebureau achter de actie gaat het om een poster van liefst 848 vierkante meter.

Op de poster zien we een moslima met een hoofddoek, die geniet van een Katja apekop. “Ja, alles veggie,’ is de boodschap.

Hoewel het een geweldig stukje marketing is, is niet iedereen blij met de poster. Maurice Meeuwissen, fractievoorzitter van PVV Rotterdam, plaatste er een foto van op twitter. Met de vraag wat zijn volgers ervan vinden. Echter schrokken wij flink van de reacties.

Natuurlijk is het geen verrassing dat Meeuwissen wordt gevolgd door zijn achterban en dat zij hier niet blij mee zijn, maar de toon is zeer en zeer onder de maat. Zie hieronder een selectie van een aantal reacties.

Maargoed, het zijn de volgers van Maurice Meeuwissen. Mensen die hem volgen komen hoogstwaarschijnlijk ook niet boven zijn niveau uit. We hoeven ze niet al te serieus nemen, maar de schrijvers van de tweets leven wel onder ons. Ze zijn onze buren, onze collega’s of de ouders van de klasgenootjes van onze kinderen. Dat baart ons zorgen.

Zie hier een ouder tweet van de misselijkmakende man:

Dankzij alle reacties gaan wij in ieder geval naar de dichtstbijzijnde supermarkt om een voorraad in te slaan. Go Katja!