RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Entertainment

Afrojack is grote act bij songfestival

Beeld © Getty Images

Na het grote fiasco van Madonna bij het songfestival vorig jaar, is het nu tijd voor een andere artiest om een knaloptreden neer te zetten. En het is niemand minder dan Afrojack! Dat heeft Head of Show Gerben Bakker bevestigde op NPO Radio 2 bij Bart Arens.

"Het thema van het songfestival is Open Up, dus we willen verschillende stijlen met elkaar verbinden"

Waar Israël vorig jaar nog diep in de buidel tastte voor een optreden van Madonna, pakt Nederland het dit jaar anders aan. Afrojack verzorgt, samen met een speciaal voor het songfestival samengesteld orkest en koor, de intervalact tijdens de Grand Final van het Eurovisie Songfestival 2020. "Het thema van het songfestival is Open Up, dus we willen verschillende stijlen met elkaar verbinden", aldus Gerben Bakker.

 

Deze
Lees ook:
Deze vrouw gaat namens Portugal naar Eurovisiesongfestival

Eric van Tijn, muzikaal leider van het songfestival, verzekerde ons eerder al tijdens een uitzending van Op1 dat er dit jaar enkel Nederlandse topartiesten optreden. "Die zijn wat mij betreft ook van wereldniveau."

Sietse Bakker, uitvoerend producent van het songfestival, vertelde eerder al aan RTL Boulevard dat ze druk bezig zijn met de creatieve inrichting van het muziekfestijn. "We hebben straks twee halve finales en een finale. Die krijgen allemaal een opening en een interval-act. Daar hebben we allemaal fantastische ideeën over, dus er is nog heel veel te vertellen en onthullen de komende maanden."

Duncan
Bekijk ook:
Duncan Laurence: 'Jeangu mag me altijd bellen'

Jeangu Macrooy vertegenwoordigt dit jaar Nederland op het songfestival. De finale van het Eurovisiesongfestival is ook dit jaar live op het witte doek te volgen. Fans kunnen terecht in meerdere zalen van Vue.

Jeangu Macrooy doet live-versie van zijn songfestivallied Grow

03:17