2 miljoen minder... (youtube.com)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door mightimouse in Binnenland  ·  21 Reacties

  • 3
  • 484x gelezen
Reageer met een Emoji
3

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Het volgende enkel als de situatie volledig uit de hand loopt !! Waar het overigens wel op begint te lijken !! *Bij een volledige uitbraak raakt zo'n 70-80% van de mensen besmet, dat is in Nederland dus 12.500.000 mensen, met 16% 'serieuze gevallen' weet je dan dat zo'n 2 miljoen mensen een serieuze longontsteking oplopen. En met een dergelijk aantal weet je ook wel dat onze zorg dergelijke aantallen NOOIT aan kan. Hetgeen dus betekend dat de 'mortaliteit' niet die fijne 3.4% van het WHO is... noch die 5.5% op basis van alle nu bekende uitkomsten ... maar gewoon 'als je een complexe longontsteking krijgt, kun je erop rekenen dat je waarschijnlijk de pijp uit gaat.Fijn om te weten, dat onze Overheid bereid is om 2 miljoen Nederlandse Levens op het spel te zetten

4
1 mightimouse
2 in holland

@1
En hoe groot is de kans dat de situatie volledig uit de hand loopt. China nam allerlei draconische maatregelen die niet hielpen. Nederland lijkt het op dit moment in ieder geval nog aardig te doen. En vergeet niet dat alle niet ernstige corona gevallen niet bekend raken en kinderen onder de 10 jaar niet ziek worden tot nu toe. Dat maakt het allemaal al een stuk anders.
Maatschappelijke ontwrichting is een grote probleem dan het sterfte cijfer.

1
3 AJ74

De Ruyters zeggen: "Het coronavirus is helemaal niet zo'n zwaar virus, goede hand-hygiene is key. Je ziet nu ook dat in bepaalde landen waar dat niet zo heel goed is geregeld de sjaak zijn en landen die kwalitatief wel goede hygiene hebben er minder ellende is. Dus zorg gewoon voor regelmatig je handen wassen en een goed schoon huis en je zult waarschijnlijk nergens last van hebben."

3
4 De Ruyters van Michiel

@2 tav. dergelijke meningen heb ik maar een tegenmening: "Een beter leef milieu begint bij jezelf"

2
5 mightimouse

@3 : Hoe bedoel je, China nam maatregelen die niet hielpen? Er komen daar nauwelijks nieuwe besmettingen bij, terwijl het in de EU idd uit de klauwen loopt. Dus die Chinezen doen wel degelijk iets goed, al zullen ze aanvankelijk geblunderd hebben. Voornamelijk de quarantaines helpen, lijkt me. De verspreiding in China is gestopt, en dat mag een prestatie heten hoor.

0
6 Ness

@4
"waarschijnlijk "...
covid-19 virus is airborne, daar helpt handenwassen niet tegen.
u kunt beter hoestende mensen vermijden...

2
7 t.rap.er.niet.in

@3 De maatregelen die China nam hielpen JUIST WEL !! ... ze waren er alleen iets wat laat mee ... maar daar zijn in totaal nu maar zo'n 60.000 mensen besmet geraakt, en het aantal neemt er nog maar mondjesmaat toe (helaas nog altijd wel toenames ~ en mondjesmaat tov. het totale aantal, want vandaag weer +100, maar daarmee dus geen +1000en meer) ... en dat op een bevolking van 1 miljard ! ... let wel, een werkelijke epidemie besmet op basis van expert-informatie aka gevallen uit het verleden zo'n 70~80% van de bevolking. 60.000 is nog geen 1% (want 1% is 10miljoen)

Dat is dus het gevaar van de lakse aanpak hier in het westen... voor Nederland zou het gaan om 2 miljoen serieuze gevallen, en met die aantallen kan geen enkel zorgsysteem het meer aan, en kan je er dus vanuit gaan dat veruit de meesten van die 2 miljoen het loodje leggen.

0
8 mightimouse

* Verwijderd door de redactie *

9 Thomas Bigge

@7 Daar zie ik vooralsnog geen aanwijzingen voor, in dergelijke gevallen gaat de verspreiding vele malen sneller...


Wat wel een 'probleem' is, is dat we NOG niet weten hoe lang het virus op contact oppervlakten blijft. Een Duitse studie naar corona virussen in het algemeen (dus niet deze variant) laat daarbij tijden zien van 5 tot 9 dagen, langer zelfs bij optimale omstandigheden (koud en vochtig).

Onze RIVM en Overheid die roept 'het virus kan maar kort overleven', DAT IS NIET BEKEND !! ofwel ZE LIEGEN !! op basis van de informatie die mij bekend is, maar goed ook geen journalist die ze vraagt naar de bronnen voor die claim!

En met 26 gevallen in Nederland waarvan de bron niet te herleiden is, moet je haast wel vaststellen dat die besmetting dus is opgelopen via een 'contact oppervlak'. Ze zijn ergens geweest, waar iemand anders die ziek was ook is geweest...

En dat dat veel aannemelijker is zie je ook wel aan de situatie in Italie en Iran, want het is vrij ondenkbaar dat die 1000+ tallen allemaal intensief met elkaar in contact staan! ... al zou je nog kunnen denken aan 'De Kerk' en 'De Moskee' als voornaamste besmettingshaarden... Maar dat is hier onwaarschijnlijker.

0
10 mightimouse

@10
ok, dan hebben mondkapjes dus geen zin...

0
11 t.rap.er.niet.in

@6
https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries

In China komen er ook nog steeds nieuwe gevallen bij. In China zijn op dit moment veel meer gevallen per inwoner bekend dan in NL. Maar dat kan inderdaad nog veranderen.
Het is nog te vroeg om te beoordelen of het Nederlandse en Europese beleid werkt. We zitten in een ander stadium van de ontwikkeling.

0
12 AJ74

@8
Volgens mij staat de teller voor China op 80.000 besmettingen en komen er nog dagelijks meer besmettingen bij dan in Nederland. Dus voorlopig beperken zij de besmetting minder goed dan NL. Ja, met meer gevallen is dat ook moeilijker, van de andere kant zou dat gezien de bewustwording e.d. ook juist veel minder moeten zijn.

0
13 AJ74

@12 : Ik noem 100 besmettingen per dag op een totale bevolking van 1,3 miljard nauwelijks. Zeker gezien het feit dat ALLE Chinese provincies ermee te kampen hebben. Bezwaar?

2
14 Ness

@10 die hebben zin als je ze goed op zet en goed weer verwijdert en regelmatig vervangt ... zo voorkomen ze 'bijvoorbeeld' dat je direct je neus of mond kan aanraken na het oppikken van het virus van een oppervlak ... ook het dragen van een bril oid. kan helpen bij het voorkomen van aanraken van de ogen (die in contact staan met je neus)... ook voorkomt het tot op zekere hoogte de mogelijkheid van het inademen van de deeltjes die het virus verspreiden bij hoesten en niezen, niet de virus deeltjes zelf... maar het is dus wel belangrijk om die kapjes op de juiste wijze te gebruiken !!

0
15 mightimouse

@13 hmm zat er uit geheugen 20k naast ... maar ook 80k besmettingen (al zijn het er waarschijnlijk meer geweest, door milde en misdiagnose gevallen) is vele malen minder dan 1%

Ook @14 ...

0
16 mightimouse

@14
Geen bezwaar, maar zoals gezegd zitten ze in een andere fase, maar de boel onder controle is hiermee nog niet zeker.

0
17 AJ74

Het gaat om relatieve weging > Europa : China = 1 : 3
(Europa heeft ongeveer 450 miljoen inwoners / China ongeveer 1,30 miljard)
(Qua oppervlakte is er niet zoveel verschil.)
Ergo >
Als er in China dus 80.000 gemeten besmettingen zijn
dan is dat in Europa verhoudingsgewijze 1/3e deel = ongeveer 27.000
En dat zou best eens 't geval kunnen zijn Europabreed ....inmiddels.
(Maar de werkelijke aantallen , latente of genegeerde besmettingen,
zijn vrijwel zeker (veel) hoger.

0
18 m+m = Z

De Ruyters zeggen: @7 we wensen je veel geluk met je nihile kennis van virussen…..!"

0
19 De Ruyters van Michiel

@19
waarvoor dank...

0
20 t.rap.er.niet.in

@7 en anderen... Inmiddels is er een Chinese studie die het aantal dagen dat het virus buiten het lichaam overleeft heeft onderzocht... 3+ dagen bij 37C ... koudere temperature waarschijnlijk langer (hetgeen gebruikelijk is bij dit soort virussen).

0
21 mightimouse

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ThWil
Nederland moet weer asielaanvragen van Palestijnen behandelen

@30 Ik moet je teleurstellen. Die term heb ik al hiervoor ook toegepast. En als je ziet hoe hier maar zeker in de uk en usa wordt gedemonstreerd...

3 minuten geleden geplaatst door ThWil

Hendrianus
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

@84Dus je wil beweren dat wat vuilnisbakken omtrappen en wat straatmeubilair verplaatsen te vergelijken is met de ernstige rellen die er waren...

4 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

ThWil
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Moet je die linksse fascisten tekeer zien gaan bij palestijnendemonstraties. De echte (neo)nazis zijn er niks bij. ...

6 minuten geleden geplaatst door ThWil

Hendrianus
Nederland moet weer asielaanvragen van Palestijnen behandelen

@29 Ik doelde o.a. op de term 'nsblinksserss'. En, 'Hamas wil men ook hier hun gang kunnen laten gaan. ' ...

7 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

progressiefliberaal
Statushouders ook in de wachtrij

Het is overigens van de zotte dat statushouders überhaupt ooit werden voorgetrokken.Dat mag namelijk strikt genomen ook helemaal niet volge...

8 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Hendrianus
Duitsland hervat hulp aan UNRWA • Media Israël: 'besluit aanval Rafah genomen'

@4 Zeker, die zullen er uiteraard ook zijn. Wel steeds minder denk ik nu Gaza in puin ligt....

10 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

LoydMorris
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

@16 De vrijheid om met meer dan een beperkt aantal (10.000 ) mensen op beschaafde en waardige wijze de slachtoffers van de 2e wereldoorlog te ...

10 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

progressiefliberaal
Statushouders ook in de wachtrij

@1,Ik denk dat hij stiekem ook een grote dierenvriend is!...

11 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

ThWil
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

Die andere partijen willen wel maar durven dat gewoon niet. Zonder de pvv zal er ook weinig tot niets gebeuren aan die enorme instroom. Als excu...

12 minuten geleden geplaatst door ThWil

Rio Grande
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@5Woke is juist ondemocratisch en tegen sociale gerechtigheid. Ze willen andersdenkenden aanvallen, cancelen en zelfs vermoorden. Fortuyn verg...

12 minuten geleden geplaatst door Rio Grande

NK. App
Pooja Hegde Sexy VideosRisa OomomoLitrotica StoriesBreasts Big PornJeri Ryan NudBhabhi KiHairy Vagina PicsSexindoXvdueosBakersfieldescortRaikage HentaiVery Hot Girl PornNaruto PirnHotwife BjElle BrookepornMargo Robbie PussyWikkifeetPornon TubeSpy Family PornLesbian Titty SuckBarazzar ComSquirter LesbianHot Wife BlowjobsFress XxxPono Gratis.comافللم اباحيةSexo Gay DesenhosLittlesulaaThroted PornCamron Dias PornBrazzers Video FreFree Porn ComicBig Tit's PicturesXvioesXxx MsagSex KarnatakSwaddling PornTitanic Nude SenceJaquie Et Michelle PornPorn Hd8k.netFatalmodel..Stuffy Bunny DerpixonKamasutra A Tale Of Love Full MovieAsian SexpornNude Scenes Of MoviesTry On Haul NakedFab SwingerdGay Porn BelamionlineRadhika Apte XvideosBhabhi Ki ChodaeBrazzers Mom AnalHentais TravestisXvidrlsXxxbodyMom Son Jerking OffLos Videos Pornos Más CalientesMassage MilfsNight Bed PornOlder Women StrippingReddit Sex ComicsPron EbonyNikki LeighPorn Big BoodsClit OrgasmJollapr PornChina Porn SiteGay AsiantwitterWives In The NudeJessi Rogers Porn StarNaruto HentaeCalista Flockhart NudeHindi Jungle Sex VideoTelugu Pregnancy Sex VideosSneaky Mom3Xprime XxxFilm Pornographique GratuitsNers PornBokep Indo Kebaya MerahAlura Jenson FeetAhegao BlowjobHapornBlack Lesbo SquirtMat6tube.cCrystal Hefner NudeMarin Ireland NudeTop Adult MoviesLatina Nude PicsFull Naked Sexy VideoXx Tamil AuntyTranypornScort ParisFilme Pornô SexoHindi Chudai Ki KahaniIndian Penis PicWww Blacked Com VideosSavannah SamsonPornos CreampieAhegaopornSonadow PornHarry Berry NakedMolly Collins NvgMs Sapphireee OnlyfansNhentai Advanced SearchPorn Hd BrazzerGta 5 Sex VideoGhost NipplesFilmes Filmes PornográficosTop Hot PornstarLeathel LippsHardcore PartyngAlahnalySister In Law Sex VideoSlushy.comCzech Casting BiqleSexomercadoTv Actress Sex VideoNangi Ladki XxxBoobs And Pussy SuckingHindi Role Play PornJapanese Lesbian StraponLittle MinaRiley Reid BtsHuge TittesMia Malkova InterracialLaura San Giacomo SexyPornhoarderShenale PornTeen Sex CamMassalaseen .comNuespourvousVelessa PornDubai XnxxX Bhabhi ComPanty HandjobLesbian Girls XxxVedeo Bokep IndonesiaKazumisworld OnlyfansSexys PornosHentia Manga NarutoOld Grannys NudeMilf BraHottest Women NakedFuckmissionaryBlued NudesArina HashimoDesi DeepthroatEsperanza Gómez PornYumi Kazama UncensoredTaylor Swift CameltoeLeakedzine