Opinie

Bonusquote: ‘Frankrijk is bezig te islamiseren, zo is het ook in Algerije gegaan’

27-01-2017 14:04

 

“‘In dit café komen alleen mannen. Het is hier niet gemengd’, zegt een stamgast. ‘Dit is Sevran, niet Parijs.’ Een man valt hem bij: ‘De mentaliteit is hier anders, het is hier zoals in de bled.’ Bled is het Arabische woord voor land van herkomst.

‘Stel je voor dat we naar buiten waren gezet vanwege onze huidskleur, of omdat we een hoofddoek hadden gedragen. Dan zou het schandaal veel groter zijn geweest.’

Remadna zelf betrapte haar zoontje toen hij samen met een vriendje uit het fotoalbum alle foto’s verknipte waarop zij zelf en haar dochter in badpak of mouwloos shirt waren afgebeeld.

‘We droegen allebei een rok, we hadden een decolleté. Bij aankomst op vliegveld Charles de Gaulle opent de vrouw haar koffer en pakt er een hoofddoek en lange jurk uit. Ze zegt: met een rok en een decolleté kan ik niet thuiskomen in mijn wijk.’

‘Vroeger had je een geweldige Franse school, er waren Franse instituties die vasthielden aan de laïcité, het secularisme. Zo kon je ontsnappen. Maar nu is de religie overal. Dat komt door het cliëntelisme van de politiek.’

‘Er wordt alles aan gedaan om een burger uit de banlieue zich allereerst moslim te laten voelen.’

‘Frankrijk is bezig te islamiseren. Zo is het ook in Algerije gegaan. Je ziet al meisjes van acht jaar met een hoofddoekje.’

‘Je moet iets doen aan de invloed van de islam in de banlieue.'”

 

Nadia Remadna woont in Parijs en is van Algerijnse afkomst. In de Parijse banlieues constateert ze met eigen ogen hoe islamisering de westerse waarden en vrijheid steeds verder terugdringt. Uiteraard zijn vooral vrouwen daarvan het slachtoffer, maar dat wist u al want feministen in Europa demonstreren vrijwel onophoudelijk tegen de onderdrukking van vrouwen onder islam. In 2016 filmde ze de geïslamiseerde realiteit in Franse banlieues met een verborgen camera. De beelden waren schokkend: vrouwen waren niet welkom in café’s, vrouwen waren niet welkom op straat, al helemaal niet zonder hoofddoekje.

Uiteraard moest vooral de boodschapper kapot want het bestaande probleem van islamisering in Europese steden aankaarten is ‘islamofobie’. De aankomend Franse socialistische presidentskandidaat Benoît Hamon toonde vervolgens, als kers op de appelmoes, haarfijn aan dat links wegkijken en kiezers in de armen van Le Pen drijven nog altijd springlevend is in Frankrijk: “Vroeger waren vrouwen ook niet welkom in arbeiderscafé’s”, was zijn reactie op de constatering van verregaande islamisering in de steden van zijn Frankrijk.

Hoe die islamisering van Franse steden mogelijk is? Op precies dezelfde wijze als in alle andere Europese steden: door linkse politici die liever geïslamiseerd stemvee hebben en wegkijken van dit gevaarlijke probleem. En natuurlijk door islamcritici als Remadna doorlopend te demoniseren en weg te zetten als ‘islamofoob’, ‘fascist’ of gewoon, heel linksliberaal tolerant maar fatsoenlijk, ‘gevaarlijke racist die moet worden aangepakt‘.

Lees vooral het hele interview in de Volkskrant, het is één lange aaneenschakeling van powerquotes die u al lang roept maar waarvan u blij bent dat ze maar weer eens in een courant worden gechreven. (Blendle-link.)