door Havermout in Binnenland  ·  38 Reacties

  • 10
  • 766x gelezen
Reageer met een Emoji
3
10
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

En anders maar Brabant. Schildpad mag hier wel blijven mits ik mag toeren in z'n survivalbus. question

5
1 Wild Rover

Ach naïef Nederlands bestuur etc.

5
2 gaulette

@2 Gelukkig staan de beste stuurlui nog altijd aan wal. Veel succes gewenst hoor.

9
3 reality

WHO meldde bij de BBC dat er inmiddels rekening mee moet gaan houden dat het corona virus een endemische ziekte zal blijken te zijn. Oftewel een ziekte die rond blijft waren. Ook zei men openlijk dat het zelfs 80% vd mensheid zou kunnen besmetten. Toch wel typisch dat ze dit in de buitenlandse media overal openlijk laten zien en horen, en in Nl gaat er niets op slot, ziek of niet ga je gang. Geen vindicatjes in quarantaine, niets aan de hand. De ggd durft zelfs te stellen dat een kind wat ziek was en gewoon dagenlang naar school is gegaan geen probleem is. Het is verbijsterend, kwalijk en verwijtbaar. Maar goed, we krijgen vanzelf de gevolgen wel te zien.

2
4 Bleke Betty

"We hebben geen enkele aanwijzing dat het virus buiten de provincie Brabant vrij voorkomt", aldus De Gouw.

Die aanwijzingen zijn er dus wel. Waarom worden ze ontkend? Als het virus in Brabant wel vrij voorkomt dan kun je er donder op zeggen dat het daarbuiten ook het geval is. Brabant is geen eiland.

5
5 samcash

@3
Het is mij wel duidelijk dat jij in je eigen realiteit leeft. Veel succes. question

7
6 samcash

@5

In Noord-Brabant zijn een aantal gevallen waarvan de bron onbekend is. Enkel in Noord-Brabant, nergens anders. Van alle andere gevallen zijn de bronnen bekend en wordt de omgeving van die bronnen in de gaten gehouden.
Zolang bekend is waar de bronnen zitten is het mogelijk om te monitoren en indien nodig te isoleren. Daarmee wordt de controle over de verspreiding van het virus behouden.

Zoals je zelf zegt bestaat de kans dat het virus endemisch wordt. En juist dat is het sterkste argumenten *tegen* gebieden op slot gooien. Omdat je daarmee niets opschiet. Want om nog niet eerder besmette mensen te beschermen zou je dan alles, voortdurend op slot moeten houden. Zodra een gebied weer opgen gegooid wordt, zijn namelijk al die mensen binnen het gebied, die nog niet eerder besmet waren direct weer in gevaar. Tegen een endemisch virus helpt dat dus niet.

PS: ik kom uit Noord-Brabant en maak me geen zorgen. Ik ben voorzichtig, vermijd mensenmassa's, maar that's it. Meer kun je niet doen.

0
7 Endandit

Nee joh, isoleren van dorpen of steden is helemaal niet nodig. Dat virus loopt vanzelf wel weg als we er boos naar kijken. Wat een amateurs!

7
8 DruppeltjeDrie

Drie mannen met een mondmasker kwamen de bank binnen en er ontstond direct paniek.

Het bleek echter maar om een bankoverval te gaan en iedereen was gerust gesteld .

3
9 Gratiebarmhart

* Verwijderd door de redactie *

10 Chat Baker

@8

Simpele vraag: hoe lang denk je dat je dorpen en steden kunt afsluiten zonder dat er enorme problemen ontstaan?

4
11 Endandit

@4 Dat hoeft nog niet rampzalig te zijn, want er zal een vaccin ontwikkeld worden. Dan zullen mensen net zoals tegen mazelen en rode hond ook tegen het COVID19 virus ingeënt kunnen worden. Maar dat vaccin laat nog wel een paar maanden op zich wachten.

@10 Is daar een betrouwbaar nieuwsbericht van? Met de nadruk op betrouwbaar. Zo ja, dan zou ik het fijn vinden als je daar hier een linkje van zou willen plaatsen.

8
12 DruppeltjeDrie

* Verwijderd door de redactie *

13 Chat Baker

@11 Simpel antwoord: dat kan niet zonder problemen. Maar het is maar net wat je onder problemen verstaat. Er moeten gewoon keuzes gemaakt worden (en er moeten offers gedaan worden: de portemonnee moet getrokken worden). Uit de keuzes die nu gemaakt worden, krijg ik nu niet echt de indruk dat de wil er werkelijk is om het virus te overwinnen. Ik zie tot nu toe alleen maar zachte RIVM-heelmeesters met een heel erg slappe-knieën-beleid. Gooi de grenzen dicht en leg -als je dit virus echt WILT bestrijden- het land (incl. het OV) voor een maand plat, laat op kosten van het rijk boodschappen bezorgen bij iedereen door gezonde bezorgers in beschermende kleding en schiet iedereen neer die zich desondanks wel op straat begeeft en daar niets te zoeken heeft. Over een maand zal het virus dan gegarandeerd verleden tijd zijn. Kost even een deukje in de economie, maar dat kunnen we hebben. Onze asielzoekers kosten ook niet niks, dus zo'n maandje kunnen we er financieel ook nog wel bij hebben... makkelijk.

7
14 DruppeltjeDrie

@7
Onjuist. De besmetting van het dodelijk slachtoffer uit Zeeland is ook niet traceerbaar.

'Ik ben voorzichtig, vermijd mensenmassa's, maar that's it. Meer kun je niet doen.'
Je kunt wel veel meer doen. En wat bedoel je met: Ik ben voorzichtig?

10
15 samcash

We hebben niet eens genoeg handhavers om steden of provincies op slot te doen. Wegbezuinigd door Rutte.

3
16 Zwarte Piet

@16 Klopt, maar we hebben het leger nog (of wat daar van over is... maar we hebben het nog). En de marechaussee heeft op Schiphol ook geen ruk meer te doen nu de luchtvaartmaatschappijen vluchten met tientallen tegelijk annuleren omdat er geen hond meer boekt. Die kunnen we ook mooi gebruiken. Gewoon een kwestie van doen. Stop eens met die slappe hap, met dat halve werk, met dat zinloze gestuntel, ga het land eens een keer leiden als dat nodig is.

5
17 DruppeltjeDrie

@12
Hier speciaaal voor jou:

Volgens de WHO kunnen coronavirussen slechts enkele uren of meerdere dagen op oppervlakken overleven , hoewel vele factoren hiervan invloed zullen hebben, waaronder oppervlaktemateriaal en weer.
Dat is de reden waarom persoonlijke preventieve stappen, zoals handen wassen met zeep en water of een handdesinfecterend middel op alcoholbasis, en vaak aangeraakte oppervlakken met ontsmettingsmiddelen of een huishoudelijke reinigingsspray afvegen, een goed idee zijn.
health.harvard.edu/blog/as-coronavirus-spreads-many-questions-and-some-answers-2020022719004

En bedenk zelf even waarom men overal (behalve in NL) de straat besproeit, het straatmeubilair, de roltrappen, de leuningen, letterlijk alles. 1+1=2 omdat het virus daarop kan overleven.

de google resultaten vd afgelopen wee:
https://www.google.com/search?q=corona+virus+can+survive+on+surface&source=lnt&tbs=qdr:w&sa=X&ved=2ahUKEwjM5IOe0YjoAhVLzqQKHWlHBZ0QpwV6BAgLEB4&biw=1536&bih=750


WHO:
Hoe verspreidt COVID-19 zich?
Mensen kunnen COVID-19 vangen van anderen die het virus hebben. De ziekte kan zich van persoon tot persoon verspreiden door kleine druppeltjes uit de neus of mond die worden verspreid wanneer een persoon met COVID-19 hoest of uitademt. Deze druppels landen op objecten en oppervlakken rond de persoon. Andere mensen vangen dan COVID-19 door deze objecten of oppervlakken aan te raken en vervolgens hun ogen, neus of mond aan te raken. Mensen kunnen COVID-19 ook vangen als ze druppeltjes inademen van een persoon met COVID-19 die druppeltjes hoest of uitademt. Daarom is het belangrijk om meer dan 1 meter (3 voet) weg te blijven van een persoon die ziek is.
https://www.who.int/news-room/q-a-detail/q-a-coronaviruses

3
18 Bleke Betty

Dan wordt het tijd om vast aan dat hoofdstuk van het draaiboek te gaan werken !!

Meeste virologen geven aan dat bij een werkelijk epidemie zo'n 70~80% van de mensen in een land besmet raken. Dat is dan 12.500.000 mensen in Nederland ... als 16% van de gevallen een 'severe case' (ernstig geval) blijkt (op basis van de huidige cijfers), dan zijn dat 2.000.000 mensen !

0
19 mightimouse

@3 + ... ik snap sarcasme nog wel question

2
20 mightimouse

@18 Dank je voor deze info. In Nederland worden we dus van rijkswege verkeerd/onvolledig voorgelicht en gaat de 'aanpak' nog weer eens op z'n elf-en-dertigst (zoals we met alles eigenlijk wel gewend zijn). Ik vraag me in het verlengde van jouw verhaal nu ook af hoeveel Nederlanders het virus inmiddels al via het interieur van OV-voertuigen hebben opgelopen. Als je ziet hoe dat dagelijks schoongemaakt wordt, schiet je spontaan in een tamelijk lang aanhoudende schaterlach. De door passagiers vol gesnoten zakdoekjes liggen op de zittingen en in de gangpaden. En de OV-bedrijven doen NIETS meer dan alleen hun personeel voorhouden dat ze vaak hun handen moeten wassen, in hun elleboog moeten niezen/hoesten en papieren zakdoekjes moeten gebruiken. Van enige vorm van ontsmettingsbeleid is verder totaal geen sprake. Het virusleed gaat naar alle waarschijnlijkheid dus nog veel groter worden in ons laat-alles-maar-op-z'n-beloop-landje.

6
21 DruppeltjeDrie

Begin eerst eens met méér mensen te testen.
Dan krijg je pas goede inzichten en haal je de besmette gevallen er direct uit.
Dit hadden ze direct al moeten doen voor álle Italië gangers met klachten.
Maar het advies was: "het kan waarschijnlijk een seizoensgriepje zijn wat rondwaart en daarom gewoon thuis bijven".
Met een grote medische calamiteit zoals dit, moet je burgers niet opzadelen met "waarschijnlijkheden", maar het eerlijke verhaal vertellen en óók goede voorzorgsmaatregelen nemen en duidelijke voorlichting geven.
Dat is allemaal niet gebeurd, waardoor het virus zich nu sneller kan verspreiden.
Toen er al door andere landen negatieve reisadviezen voor Italië werden gegeven, zei Nederland, "alles is ok, behalve niet gaan naar de "afgesloten gebieden". Alsof alleen dáár het virus rondwaarde...

4
22 Strongoli

Als je wilt weten wie er besmet zijn en er is een test. Waarom dan niet iedereen testen? Dan weet je echt hoeveel gevallen er zijn.

2
23 purelogica

@15 "Je kunt wel veel meer doen. "

Wat dan?

3
24 Mappie

De RIVM en de GGD's zijn volkomen van de pot gerukt met hun slappe beleid en stelselmatig foutief voorlichten van het volk. Quarantaine van gebieden niet in het draaiboek? Joh jullie EU collega's uit Italië denken daar schijnbaar heel anders over. Als je afentoe test vallen de cijfers nog mee toch? Hoezo alleen testen na terugkomst uit risicogebied? Is dat geval van de besmette mortuariummedewerker wel goed onderzocht? Zouden er dan toch meer doden al zijn? Goed mogelijk want nl test niet..
En tja de kweekstokjes heh... Die zijn al aan het opgaan en komen uit Italië...

Als deze epidemie losbarst en maanden aanhoudt zoals een microbioloog uit Engeland aangeeft? India en China zijn de grondstofproducenten van de wereld en daar komen de generieke medicijnen vandaan... Nu niet meer... Het drama zal zich over 2 maanden voltrekken als longontstekingen tgv dit virus niet meer behandeld kunnen worden. Een simpele kaakontsteking.. risico tot overlijden... Geen antibiotica meer.. Sorry...

2
25 lucifall

@25
Achter de feiten aanlopen, dat kunnen ze in Nederland goed.
Waarom kan er in zo'n groot land als Italië wèl volop getest worden.
Nóg niemand daar gehoord, over medische tekorten. Op gezonde mensen na, wordt daar bijna iedereen getest.
Men loopt in Nederland altijd op te scheppen over de "goede gezondheidszorg".
Zodra er een calamiteit is, zijn ze helemaal in paniek en moeten burgers zo dom mogelijk gehouden worden.
Waar buitenlandse tv zenders vol staan met coronaberichten, achtergrondreporages en dagelijkse updates, moeten we het hier doen met wat nietszeggende berichten en verwijzing naar de RIVM met hun slechte voorlichting.
Als hier het land "op slot zou moeten", zou Nederland dát zeker níet kunnen..

2
26 Strongoli

@22 "Begin eerst eens met méér mensen te testen."

@23 "Waarom dan niet iedereen testen?"

Je kunt het je misschien niet voorstellen en het klinkt ook heel onwerkelijk, maar dat doen ze BEWUST niet. Het probleem is namelijk dat ze niet meer gevallen WILLEN hebben, want dan kunnen de ziekenhuizen het niet aan. Dit wordt in de volksmond ook wel het "wat-niet-weet-wat-niet-deert" principe genoemd. Struisvogels zijn daar ook heel goed, maar dit terzijde. In China werden binnen no-time giga noodhospitalen uit de grond gestampt om het grote aantal nieuwe gevallen centraal en gecontroleerd te kunnen isoleren. Hier in Nederland draaien we 'm gewoon om: hier wordt gekeken hoeveel bedden we hebben: meer mensen dan dat aantal krijgen simpelweg niet de ziektestatus om een bed nodig te hebben (ook als ze daar wel ziek genoeg voor zijn). Ze krijgen pas de status dat ze geïsoleerd zouden moeten worden als het aantal plekken dat toelaat. Het bestaande aantal geïsoleerde bedden is dus bepalend en niet de ziektebeeld van de patiënten. Het beleid wordt door het RIVM heel "slim" afgestemd op de capaciteit, maar de vraag is of dat uiteindelijk wel zo slim is.

2
27 DruppeltjeDrie

@23
Dat zou dan een moment opname zijn , een paar dagen later zouden zij die een negatieve uitslag kregen wel besmet kunnen zijn .

0
28 Olivia

@27 [EDIT] "Struisvogels zijn daar ook heel goed IN, maar dit terzijde."

2
29 DruppeltjeDrie

Twee patiënten overleden, 77 nieuwe patiënten, in totaal 265 positief geteste patiënten

Vandaag zijn twee patiënten met het nieuwe coronavirus overleden. Beiden hadden ernstige onderliggende medische problemen. Het gaat om een  86-jarige man die opgenomen was in het Bernhoven Ziekenhuis te Uden en een 82-jarige man uit het Zuyderland Medisch Centrum in Sittard/Geleen. Wat de besmettingsbron van deze patiënten is, is in onderzoek.

Sinds gisteren zijn 77 nieuwe patiënten bij het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  gemeld. Hiermee komt het totaal aantal positief geteste patiënten op 265 waarvan 3 patiënten zijn overleden. Hoeveel daarvan afkomstig zijn uit Noord-Brabant volgt nog.

Van de 265 patiënten zijn er 144 in het buitenland geweest. Het merendeel (131) van deze patiënten is in (Noord-) Italië geweest. Hiernaast zijn 74 mensen besmet geraakt via een gediagnosticeerde patiënt. Van 47 mensen wordt nog onderzocht hoe zij besmet geraakt zijn.

Het grootste deel van de patiënten verblijft in thuisisolatie. Er zijn 36 patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. Ook voor alle nieuwe patiënten starten de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst  Gemeentelijke Gezondheidsdienst ’en contactonderzoek.

3
30 Nurse Ratched

Bron @30 RIVM

3
31 Nurse Ratched

Ben benieuwd wat er uit de testen van de zorgmedewerkers komt, dit weekend zouden ze die random testen.

3
32 Nurse Ratched

@30 Het lijkt heel wat als je het zo opsomt... alsof het RIVM er voortdurend héél professioneel mee bezig is en de boel volledig onder controle heeft. Het klinkt zo solide ook: "thuisisolatie" of "huisquarantaine", maar het IS het NIET... bij lange na NIET. Daar gaat het ook mis. In China begint men nu weer wat grip op de situatie te krijgen omdat men het (na een slechte start) niet aan de patiënten zelf heeft overgelaten hoe deze met de ziekte omgaan, maar de regie stevig in handen hebben genomen. Thuisisolatie is een wassen neus, waarbij de overheid (zoals altijd) veel te veel vertrouwen heeft in de zelfdiscipline van de gemiddelde burger. Onze regering gaat te veel uit van het goede en het zelfredzame in mensen. Maar goed: aan het eind van het liedje komen we weer uit waar we eigenlijk met alles in de maatschappij op uitkomen: men maakt regels, maar de handhaving/regie ontbreekt... volledig.

2
33 DruppeltjeDrie

@33 Ben het ook niet eens met het RIVM, waren gewoon te laat en gaan nu af op de goodwill van mensen.
Dus ja de regie is er niet, moet van Bruins komen en dat was al een heikel punt bij het debat.

3
34 Nurse Ratched

De RIVM en dit kabinet lijken een beetje op dat orkestje van de Titanic.... Geen idee wat ze moeten doen, dan hun muziekje spelen om schijnveiligheid te veinzen...

0
35 Rolmops

@35 Precies. Het is in- en indroevig dat dit stelletje besluiteloze trekpoppen die voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten en alles "aan de markt en de maatschappij" willen overlaten, ons land mogen leiden.

2
36 DruppeltjeDrie

@27
Uit álles wat er de afgelopen week in Nederland heeft plaatsgevonden, blijkt dat Nederland totaal NIET was en is voorbereid, op een medische calamiteit, zoals deze...

0
37 Strongoli

@35
Dat is een zeer beeldend en juist voorbeeld. Het is onvoorstelbaar.

0
38 Bleke Betty

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Nicks R. Van
Rutte wil Nederlandse soevereiniteit opgeven om Europese interne markt te verbeteren - NieuwRechts.nl

Moeten we dat hele kleine beetje soevereiniteit wat er nog over is nou ook nog inleveren? Gaan we niet doen Mark....

2 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Vageali6888
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@47Ja en Baudet ook toen hij om dit alles te voorkomen samen het referendum organiseerde.."Wat je feitelijk doet is een oorlog ontketene...

2 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Vageali6888
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@48Zou kunnen, en doorgaans zijn lanceringen van korte afstand moeilijker te onderscheppen.In 2016 uitte Poetin ook z'n zorg over de uit...

4 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Nicks R. Van
Bejaard echtpaar Nieuw-Zeeland gedood door ram

Dat beest stond op ramkoers!...

7 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Wedergeboren
Jonge man steekt zichzelf in brand bij rechtbank waar Trump-proces wordt gehouden

@14 Exact ja, dat was het, dank je. Afgrijselijke beelden, waar wij beiden nu weer door geplaagd worden. Echt een gebeurtenis...

10 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Mevrouw Stemband
List of retroreflectors on the Moon - Wikipedia

@32 Nope:"The South Atlantic Anomaly (SAA) is an area where Earth's inner Van Allen radiation belt comes closest to Earth's surface, dipping...

12 minuten geleden geplaatst door Mevrouw Stemband

wildersfan
List of retroreflectors on the Moon - Wikipedia

@29 Betrokken geweest bij 54 ruimte missies. Dat is nogal wat. Specialist op het gebied van de magnetosfeer....

12 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Schildpad
Timmermans stelt formatiedeadline aan rechtse onderhandelaars: vóór 1 juni moeten ze eruit zijn

Frans als grote smurf en dan Jette als brilsmurf, Jesse als moppersmurf, Yesilgöz als smurfin, Wilders als Gargamel en Caroline als Azrael.Ik...

13 minuten geleden geplaatst door Schildpad

Vageali6888
List of retroreflectors on the Moon - Wikipedia

@23"Het ISS vliegt dagelijks door een deel van de Van Allen Belts"Nope, de ISS vliegt op 400 kilometer hoogte, de Allen Belts beginnen z...

14 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Malinois
Jonge man steekt zichzelf in brand bij rechtbank waar Trump-proces wordt gehouden

@11The burning Monk.Ik heb 'm ooit ook gezien.Ik moet er nu telkens weer aan denken.Die man bleef gewoon zitten zoals hij zat. Heeft g...

15 minuten geleden geplaatst door Malinois

NK. App
Abigail Mac OnlyfansHot SexindianMommy Jerks Me OffPornoamador Caseiroسكس رومانسيةWww Tamil SexJordan Carver TitsCheating Wife Porn Full MovieAva Adams NudeAnabella Galeano CojiendoBokep Hentai3d Porn ComicesP RnoBbwtsElle Brooke BjNew Sex Hot VideoRussian Girl XvideoSex Vedio InTori TaylorActress Simran HotSexo So NovinhasRule34xxIndian Auntys XvideosPeta Jensen LactatingPeta JensenNaughtyamerica SexMilf Fox SexPorn FinderJul-448Victoria Cakes TwitterPerfectgirl.xomHairy Women PornosXxx V IndianHot Naked Girls VideosBengli PornHardcore Hindi SexNico Coopa PornJav CrossdressBlondelashes19MankitsuMia Khalifa Porn StarPunjabi Sex PornLicking Sex PositionVomiting Sex VideoXxx Video Dewar Bhabhi100 Sex PositionsNaked Yoga SexGhosted PornSister Porn VideoFamilysex TabooLindsey Pelas ToplesXhyamsterVidéos X GratuitesNew Big XxxIndian Hot Porn HdNew Xx Bf5kteensSummer Brielle HdPolice Station PornJohn Wayne Bobbitt UncutTravelvids IndonesianWife NakedMickey Cyrus NudePorn Xxx MoivesNazma AppiDeepthroat Porn VideosJessica Simpson Camel ToeDesi Sex In BusSwallowed.com]Lady BoyeursSoft Gf Lewd FroggoEva NaughtyAnal BeazzersLela Star PornvideoBrazzer.big AssTeamskeet -Emily Willis NudeDarius FerdynandRobin ByrdBangia XxxXx Vidos ComHorny Lily Full VideosHeather Hunter PornAsa Akira PregnantNudes DisxordHumaniplex LlcFree Lesbo Porn MoviesFstsl ModelBigtitsBubble Butt Gay PornstarsBeautiful Sex HardAsian Famous PornstarsDick RatingClaire Stone LeakedXxxx Hd Video HindiDaddy Spanking SonMature Fem DomRosamynd Pike NudeBhabhi Ki SuhagraatJulie Kay TwitterWet Puss YgamesChanel West Coast NudesSix XxBroken PornStep Sis Indian PornNopantiesNude Kim DickensD4swngAnal FuckingShruti Hassan Sexy VideoVal2legit LeakWife DominatedPor.comhubAriana Marie CumSony Loney XxxAsian Mom Blow JobPorn Complete FilmCarmen Electra HotWww Pornographie.comSister X VedioChinese Porn Big BoobsErojapanLilly Hall OnlyfansPorn Bdsm TortureMinecraft PronXvi.deosOwen Lindberg NudeXxx Hot Bf VideoReadtubeInwardly_beautyyHentai NovelDrtubePorn Sis Loves MePilladas PornLissa TylerKemono ParttyReddit TeenButt CummingNokarArabelle Raphael NudeArigameplays NudesOasi DasHard Boobs SexAnusha SexKtkl-114Pasinate PornSunny Leone X ComRoselyn SáncheznudeLivvy NudesInside Deep Throat