donderdag , april 25 2024

Opgerolde heroïnelijn: kopman uit Dordrecht is voormalige imam

Over heroïnesmokkel hebben ’t hier de laatste tijd vaak gehad, onder andere met de reportage over de roemruchte rolstoelman. Verder komt ‘bruin’ in de berichten veel minder voor dan ‘wit’. Kan het zijn dat de ‘bruinen’ het wat slimmer spelen dan de jongens van het wit?

Nu wordt gemeld dat met de arrestatie van de belangrijkste spelers begin deze week in onder meer Nederland een grote internationale heroïnelijn is opgerold. Maar wat weten wij over wie het zijn? Ik ben niet zo thuis in moskeeën – en overigens ook niet in sisha-lounges, het aantal keren dat ik daar binnen was, is op de vingers van één hand te tellen.

Zoals in de eerdere berichten geconstateerd waren België en Nederland de plekken waar de heroïne werd aangevoerd, om te worden doorgesluisd naar Engeland, Duitsland of Scandinavië.

In Nederland zijn begin van de week drie verdachten van 44 tot 50 jaar in Dordrecht en Amsterdam aangehouden, in België een vrouw van 32. Verder vooral in het Oostblok, Spanje en Italië.

De zaak begon volgens de berichten in het begin van 2018 in Genua met 300 kilo heroïne voor Roosendaal. De 44-jarige man uit Dordrecht zou de belangrijke ‘facilitator’ zijn: het regelen van bedrijfspanden en het vervoer. Eerdere aanhoudingen in 2019 in  Rotterdam, Bergschenhoek, Amsterdam en Roosendaal hadden er ook mee te maken.

Imam

Volgens mijn bronnen klopt hier wel het een en ander. Maar wie is de man uit Dordrecht? Het zou gaan om een gewezen imam, werkzaam bij een moskee in Dordrecht. Hij was in augustus 2015 op het vliegveld in Brussel aangehouden met 52 kilo uit Iran. Hij is daarna gestopt met zijn werk bij de moskee. In Dordrecht is hij heel bekend, maar niets als drugshandelaar. Maar als hij het inderdaad is, zou je denken dat het onderzoek misschien wel iets eerder was begonnen dan in 2018 en dat er zich in 1001 nachten achter de fluwelen gordijnen meer heeft afgespeeld dan wij bevroeden. 

Wellicht komende dagen meer.

Check Also

Hendrik Jan Korterink (15 mei 1955 – 6 april 2020)

Vandaag is Hendrik Jan Korterink (1955-2020) overleden. Hij was niet alleen grondlegger van deze site, …

23 comments

  1. Na srry hoor de islam moet verboden worden en dan kunnen mensen wel zeggen niet elke moslims doet ovetrvallen plofkraken of handelt drugs of doet liquidaties of zijn terrorist maar goed dat was bij de hells angels en satudarah niet anders daar waren ook mensen bij die geen stragblad hadden en zich niet bezig hielden met criminele zaken maar alsnog mogen hun ook geen jasje meer dragen . Na tanis taghi en nu deze imam en nog veel meer spreekt dat toch voorzich de islam is een criminelen organisatie

  2. Jan, je noemt een paar namen en vanwege hun daden zou de islam verboden moeten worden. Allereerst zou je eerst even moeten onderzoeken hoe de Islam deze misdaden beoordeelt.
    Als dat teveel moeite voor jou is kun je ook je hersencelletjes proberen te gebruiken en dan zelf logischerwijze erachter komen dat je onzin uitkraamt.
    Wat zou er dan moeten gebeuren met de andere godsdiensten waarvan de volgelingen zulke misdaden plegen?
    Voor Tanis heb je ook een Tristan, voor Taghi heb je ook een Holleeder en voor de drugsdealende “imam” heb je ook de kindermisbruikende priester en nog veel meer…
    Probeer gebruik te maken van je verstand als je die hebt.

    • Taghi is niet eens moslim .. jullie zijn echt een partijtje poeplappen. Aangehouden met een rode wijn & een pakje Marlboro, hij draagt alleen een marokkaanse naam.

  3. Omdat het Marokkanen of Turken zijn maakt ze nog geen moslim. Voordat de Marokkanen moslim werden waren het nog berberse heidenen. Noem maar op.

    • Buiten dat, Taghi zal wel helemaal niet meer bezig zijn geweest met z’n geloof .. je gaat mij niet wijsmaken dat ‘ie onder invloed van ze rode wijntjes van 5 meijer 5x bidde per dag? .. Said was wel moslim naar wat ik op internet allemaal lees .. werd ook een stuk anders aangehouden met halal voedsel etc.

    • Het niveau is vanaf het begin al in en in droevig.

  4. Jan, het zou voor types als jij ook verboden moeten worden om op het internet te surfen..
    Er is een heel simpel gezegde, elk volk heeft zijn rotte appels, ben zelf nl maar krijt plaatsvervangende schaamte door jou..

  5. hé kneus anoniem .
    Niet alle Nederlanders over 1 kam scheren met je Thailand verhaal.
    Weet je hoeveel jongens komen voor de sport.
    Die jongens hebben alle maal leuke Nederlandse vrieñdinnen.
    Ik ben zelf ook altijd voor de sport in Thailand.
    Vrouwen zat in Nederland voor zulk soort jongens als ons.
    Dus wel bij de les blijven vriend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *