Om te beginnen Koningsdag. . . 4 en 5 mei Amsterdam, de Olympische Spelen in Parijs. . . ...
We gaan het de komende tijd beleven en ervaren wat Europa met z’n onnozele, ondoordachte verdragen, binnengehaald heeft. . . ...
Dit is de beloofde diversiteit van culturen toch? Wat ons alleen sterker en beter maakt. 🤡...
Dezelfde mensen die voor immigratie zijn van zielige vluchtelingen , want we moeten ze helpen. Totdat ze er mee in aanraking komen in hun buur...
De “gewone burger” wil geen AZC in zijn/haar buurt. . . ...
Tja je bent links en je laat zien dat je links bent!Links = niets anders dan een dictatuur!...
Noemen ze het bekende links lullen maar rechts met dubbele snelheid de zakken vullen!Is dezelfde redenatie als met belastingen: je kunt bete...
Zolang de oorzaak niet word aangepakt zal dit waarscijnlijk vaker gebeuren!Mensen willen dat hun stem gehoord word en er naar hun mening gel...
@36 Wie zegt dat ze zich identificeren als mannen? :)...
Ach is een keuze van de politici die hebben er voor gekozen om de 15e eeuw van Afrika en Azie naar de EU te verplaatsen!...
een lekker stukje vlees is niet te versmaden
Chodverkoet, ik ga eens een lekker kippetje klaarmaken!
Vroeger voor de hipsterhype van de vleesvervangers kon je nog gewoon een blok tofu in de supermarkt kopen. Tofu heeft van nature een neutrale, aangename smaak maar ik kan het nergens meer vinden zonder die gore ''vleesvervangerssmaak''. Waarschijnlijk is het gerookt oid.
Tijd voor een knaller van een biefstuk....!!!!
Zo gezond zijn veel van die "vleesvervangers" niet. De term is overigens volgens de Consumentenbont een misleidende term, omdat het vlees niet vervang, op geen enkele wijze.
https://www.consumentenbond.nl/gezond-eten/hoe-gezond-zijn-vleesvervangers
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/hoe-gezond-zijn-vleesvervangers~b26c6924/
In veel vleesvervangers zit soja, en soja is nou niet echt gezond (impact op de hormonen) te noemen, en ook nog eens slecht voor het milieu. En in de vleesvervangers gemaakt van groentes zitten dan weer geen eiwitten e.d., dus dat schiet ook niet op.
Dat iemand zelf geen vlees eet moet die helemaal zelf weten. Maar net als geloof:
HOUD HET BIJ JEZELF!!!
@3 https://amazingoriental.com/?s=tofu
@4 https://www.coop.nl/aanbiedingen/vlees-kip-vis-en-vegetarisch/blonde-d-aquitaine-runderbiefstuk-of-kogelbiefstuk
koop het af en toe voor de afwisseling, maar heb er nog weing gegeten waarvan ik echt dacht goh deze is lekker.
gisteravond toevalling nog iets van Vivera de plant steak, sorry maar die was echt niet voor herhaling vatbaar!!
Als je het maar vaak genoeg herhaalt, gaan mensen het geloven, willen bij "de groep" horen en gaan daarom meedoen.
@6
wie verplicht je dan iets??
er is toch gewoon nog genoeg echt vlees te koop!!!
Ik vind tempee wel lekker. In plakjes gefrituurd en dan Aromat erop. Of bij de rijst natuurlijk.
De genen die eerst protesteerden tegen GMO zijn nu idolaat van een 100% GMO product.
Dat vind ik best wel humoristisch
@3 je kunt gewoon, al decennia en nu nog steeds, terecht bij vele toko's voor prima verse tofu/tahu.
Ik ga gewoon bij de boer kopen: koopeenkoe.
@9 .Ik denk dat het probleem ook toe te wijten is aan 'groepsdenken' en niet 'individueel'Mensen laten zich makkelijker meeslepen in een groep voor welke reden dan ook.
Ik blijf gewoon 3 keer per week vlees eten en wat een ander doet moeten ze zelf weten.
@3 Als je trouwens (veel lekkerder dan tofu) neutraal nepvlees wilt hebben dan kun je dat heel makkelijk zelf maken van bloem. (Als je geen gluten intollerantie hebt tenminste, want het vlees is gemaakt van gluten. je schijnt de gluten ook los te kunnen kopen maar dat ben ik nog niet tegen gekomen)
Het eindproduct heet Seitan:
De meerwaarde van Seitan is dat de textuur veel weg heeft van echt vlees.. in tegenstelling tot tofu of ander nepvlees (muv sommig nepvlees uit paddestoelen)
En van een kleine plaatselijke (westerse) hype weer even terug naar de realiteit. Met de groei van de wereldbevolking zal de wereldwijde vraag naar vlees met 75 procent stijgen in 2050. En net als met de klimaatmaatregelen is ook het niet eten van vlees dus totaal zinloos. (tenzij de hele wereld er aan gaan meedoen maar dat is een illusie)
https://www.pluimveeweb.nl/artikel/157868-wereldwijde-vraag-naar-vlees-stijgt-75-procent-in-2050/
Van nepvlees krijg je tieten.
@13 Ja, is zo. Of bij de Macrobioot op de bio-markt. Waar het mij om gaat is dat ''vleesvervangers'' kennelijk normale sojaboonproducten in de reguliere supermarkt van het schap drukken.
Waarom willen vegetariers persé een vleessmaakje aan hun nepvlees?
@18 Van lijkenvlees rotten je tanden.
Helemaal goed natuurlijk dat mensen gaan inzien dat het eten van lijken niet nodig is.
Komisch dat er op een op zich neutraal bericht, "Vleesvervangers worden mainstream: populariteit stijgt!" zulke kinderachtige reacties van vleeseters komen. Voelen die zich al aangevallen door het simpele feit dat vleesvervangers in populariteit stijgen?
* Verwijderd door de redactie *
Nouja. Ze doen hun best maar.
* Verwijderd door de redactie *
Het valt me op hoeveel keus er eigenlijk is vlees vervangers. Ik eet ze zelf regelmatig, omdat ik zelf geen landvlees eet en het is een makkelijke oplossing.
@18 Als alleen mijn tepels groter worden ga ik er nog veel meer van eten...
(Ice mentos was bij mijn geen succes.)
@19 is dat zo? Of is dat de industrie die denkt dat hun klanten dat willen?
Vleesvervangers worden mainstream: populariteit stijgt!
We nemen het voor kennisgeving aan.
Ik snap echt niet waarom mensen die bewust geen vlees eten nep vlees gaan eten.
Er zijn gerechten zonder vlees die echt lekker zijn en iedere dag vlees hoeft echt niet maar nep vlees wil ik niet.
@27 Als je soja bonen verkoopt als vegetarisch vlees dan zijn die bonen opeens veel geld waard en kan een bedrijf veel winst maken.
De industrie doet het enkel om geld te maken en niet omdat er veel vraag naar is.
Het is ook vreemd dat ze het niet op de groente afdeling hebben staan maar naast het echte vlees.
Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten
Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.