Coffeeshop Skunk in Roermond
In samenwerking met
L1mburg
NOS NieuwsAangepast

Veel meer drugstoeristen in Roermond

Het aantal coffeeshopbezoekers in Roermond is fors gestegen nadat Sittard-Geleen strenger was gaan handhaven. Het gemeentebestuur noemt de ontwikkeling zorgelijk, "maar het is niet zo dat de straten hier vol lopen met drugstoeristen".

Er bezoeken nu meer buitenlanders de coffeeshops dan Nederlanders. De overlast voor omwonenden neemt toe.

De gemeente Sittard-Geleen is per 1 juni vorig jaar het zogeheten ingezetenen-criterium gaan handhaven. Dat betekent dat alleen nog wiet wordt verkocht aan Nederlanders (ingezetenen). Direct gevolg is dat het aantal buitenlandse bezoekers aan de twee coffeeshops in Roermond stijgt.

Handhaven

Een onafhankelijk bureau telde verschillende periodes vorig jaar de bezoekersaantallen bij coffeeshops Skunk en Sky. Bij tellingen in april zou het aantal bezoeken op jaarbasis 433.420 bedragen. In september lag dat cijfer op 507.572, een toename van 17 procent.

De vraag is nu of Roermond ook moet ingrijpen. Er zijn drie keuzes: voortzetting van het huidige beleid, handhaven van het i-criterium of de coffeeshops verplaatsen. Omwonenden spraken al een voorkeur uit voor de laatste optie, meldt 1Limburg.

Burgemeester Rianne Donders laat weten eerst met het college, de raadscommissie en de klankbordgroep waarin omwonenden zitting hebben te willen overleggen alvorens een voorkeur uit te spreken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl