door Havermout in Sport  ·  25 Reacties

  • 2
  • 348x gelezen
Reageer met een Emoji
3
1
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Einde van de vrouwensport ze zijn kansloos tegen omgebouwde mannen.
Was een leuk idee eigen competitie voor vrouwen maar is niet meer.

3
1 Arthur2000

Altijd transvrouwen , nooit transmannen. Zou dat een reden hebben?

2
2 Mariska3

[Vrouwelijke atleten vrezen oneerlijke concurrentie van transgenderpersonen, die veelal over meer lengte, spiermassa, sterkere botten en een grotere longinhoud beschikken.]

Ja, natuurlijk. Ik vind het een nogal bizarre situatie. Als mensen die als man geboren en opgegroeid zijn en een mannelijke lichaamsbouw hebben mogen meedoen met vrouwensport, wat voor zin heeft het dan nog om die klasse überhaupt te handhaven? Dat is toch oneerlijk voor de 'natuurlijke' vrouwen, die die voordelen niet hebben? Roep voor mijn part aparte categorieën 'trans-mannen' en 'trans-vrouwen' in het leven, maar ga niet bestaande klassen om zeep brengen die zijn gecreëerd om juist die factor van oneerlijke concurrentie uit te sluiten dat je nu via de toelating van als man geboren transgenders herintroduceert.

0
3 Civ

Mannen zijn zo goed, ze winnen zelfs de olympische spelen voor de vrouwen.

1
4 ik heb ook een mening

"Vrouw". question

1
5 Wild Rover

@2 Jep, mannen hebben een spiermassa en testosteronvoordeeltje dus transmannen kunnen het wel schudden.

1
6 Wild Rover

In Amerika loopt er een rechtszaak van meisjes die college beurzen zijn kwijtgeraakt dankzij twee transgender atleten.

https://edition.cnn.com/2020/02/14/us/transgender-athletes-connecticut-lawsuit/index.html

Nou ja, als we zo doorgaan dan zijn straks alle sporten voor niet-vrouwen. Ondertussen doet er geen enkele transman mee...

1
7 Bluth

In Nederland speelt dat ook. Er wordt geclaimd dat een transvrouw een jaar na haar operaties geen fysieke voordelen meer heeft ten opzichte van een gewone vrouw.
Toch blijkt dat transvrouwen meteen hoog scoren wanneer zij aan een sport gaan meedoen. Dat alleen al zou een teken moeten zijn dat die gelijkheid niet klopt.


"Ik heb er geen voordelen van." Maar rijdt wel meteen op hoog niveau?

1
8 Mariska3

Dat ze meedoen met de OS is al mogelijk sinds 2000 of 2004. Als het echt zo'n dreiging is voor cisvrouwen vraag ik me af wat al die transvrouwen de afgelopen 16 jaar allemaal aan het doen waren. Feit blijft dat de OS niet vergelijkbaar is met een high school competitie of een gewichfsheffingscompetitie van een of andere organisatie (wat inderdaad zeer discutabele situaties zijn) omdat het IOC veel strengere regels heeft dan de gemiddelde organisatie, de belangrijkste zijnde dat transvrouwen minstens 2 jaar hormoonvervangingstherapie hebben moeten ondergaan. Dat heeft wel een serieuze invloed op je atletische prestaties

2
9 ThierryBaedet

@8 Het is heel erg simpel. Elke transvrouw die de puberteit als man heeft gehad, heeft alle voordelen die een man ook heeft. Ook zal de transvrouw altijd langere spieren hebben dan de man, betere botdichtheid, enzovoorts. Want dit is bij de geboorte al bepaald.

Overigens ,heeft er ooit een transman meegedaan met een MMA gevecht. Het zag eruit alsof een man een vrouw doodsloeg, zoals je al kon verwachten.

0
10 Bluth

@7 Oh, in die paar jaar tijd hebben die twee transvrouwen meer dan 15 staat kampioenschappen gewonnen, en dit heeft ruim 100 daadwerkelijke vrouwen een studiebeurs gekost, dankzij twee transvrouwen.

Maak gewoon een aparte competitie voor trans-atleten. Doe dan zowel transmannen als transvrouwen samen, want er is toch geen verschil. question

0
11 Bluth

@10 [Elke transvrouw die de puberteit als man heeft gehad, heeft alle voordelen die een man ook heeft.]

Nou, niet alle, want dat testosterongehalte is natuurlijk ook een factor van belang. Maar inderdaad is de typisch mannelijke lichaamsvorm al aanwezig en dat geeft gemiddeld een veel betere uitgangspositie omdat ze samengaat met smallere heupen die (letterlijk) een voorsprong geven bij het hardlopen, een bredere borstkas die meer ruimte biedt aan grotere longen, bredere schouders en langere botten met meer prominente aanhechtingspunten die plaats bieden aan meer spiermassa in het bovenlichaam, et cetera.

0
12 Civ

@9 ; Natuurlijk heeft dat invloed op de prestaties. De vraag gaat niet over of er invloed is van die hormonen maar of er invloed is van de bouw en het type spierweefsel.

Kijk even naar het filmpje in de link die ik plaatste. Deze transvrouw heeft ondanks de hormonen en haar operaties een zwaardere stem dan de gemiddelde vrouw. Hoe komt dat? Ze gebruikt toch hormonen en heeft toch een volledige transitie doorgemaakt?

Dat is de clue. Ondanks die hormonen en die operaties heeft ze toch kenmerken van een man. En dat is niet alleen de stem. Dat is ook skelet, spieren en longen. Dus houdt ze een voordeel ten opzichte van vrouwen. Dat feit (want het is een feit) zie je dus terug in de extreem steile lijn in de prestaties. Een vrouw die aan zulke competities deel neemt moet daar echt heel erg lang voor trainen. Dan praat je over vrouwen die als meisje al aan de sport zijn begonnen. Deze transvrouw echter scoorde na een half jaar al heel hoog binnen de vrouwencompetities.

1
13 Mariska3

@12 Als je de puberteit hebt doorstaan heb je alle voordelen die een man ook heeft, omdat het het lichaam van een volwassen man is. Zo simpel is het.

0
14 Bluth

@12 ; Ja, testosteron speelt ook een belangrijke factor. Lees even het artikel:

>Vrouwen die als man geboren werden, moeten kunnen aantonen dat hun bloed over een periode van twaalf maanden maximaal 10 nanomol testosteron per liter bevat.<

>De grens van 10 nanomol staat overigens ter discussie; de mogelijkheid bestaat dat de UCI de limiet in de nabije toekomst verlaagt naar 5 nanomol per liter. Bij vrouwen ligt het testosterongehalte gemiddeld tussen de 0,5 en 2,5 nanomol, bij mannen tussen de 7,7 en 29,4.<

Dus een transvrouw met 10 nanomol testosteron per liter bloed concurreert met een vrouw met 2,5 nanomol per liter bloed.

Zoals jij zelf zegt speelt dat ook een rol.

1
15 Mariska3

@14 Niet alle voordelen, want testosteron bevordert de groei van de spiermassa. Dat voordeel ontbreekt bij mensen die een hormonenbehandeling hebben gehad. Verder ben ik het met je eens, hoor. De verschillen in lichaamsbouw maken de competitie evengoed tot een ongelijke strijd.

0
16 Civ

@2 "Altijd transvrouwen , nooit transmannen".....

Misschien eerdaags bij het schoonspringen, synchroonzwemmen en turnen... question question

Valt er wat te lachen tijdens deze O.S.

0
17 LoydMorris

@16 Die spiermassa is tijdens de puberteit al voldoende vormgegeven. Het verschil met of zonder testosteron is er, maar alle voordelen heeft de transvrouw nog gewoon. Met testosteron zijn die voordelen beter, maar verdwijnen niet als er geen testosteron meer is.

0
18 Bluth

@15 En dat aantonen slaat nergens op, want als je 20 jaar testosteron aan hebt gemaakt, heb je daar je leven lang voordeel van.

0
19 Bluth

@9 Ze hanteren anders vrijwel identieke regels. Die 'high school' sporten in Amerika zijn officiële competities, met alle controles die je je maar kan bedenken. Het is geen profsport omdat ze niet betaald krijgen, maar het is zeer professioneel. Het zijn namelijk de toekomstige Amerikaanse sprinters, en die komen nu niet meer aan de bak.

0
20 Bluth

@20 ; Plus dat ze dus geen sport beurs krijgen waardoor ze ook niet naar de 'universiteit' kunnen. Dat beïnvloed ook de rest van hun leven.

Er zijn maar een beperkt aantal van die beurzen en alleen de top atleten krijgen die. Dus voor iedere transvrouw die er eentje krijgt valt er een vrouw af.

1
21 Mariska3

@21 Dat is dan ook exact waar de rechtszaak over gaat. Of tenminste, waarom de drie dames de rechtszaak aan hebben gespannen. Ze zijn hun studiebeurs namelijk kwijt... En naar schatting zijn er nog meer dan honderd dames die een studiebeurs zouden hebben gekregen als de twee transgender atleten er niet waren...

Oh, en het 'leuke' aan dit verhaal is ook nog eens dat de twee transvrouwen een aantal jaren geleden nog meededen bij de mannen, en volledig kansloos waren...

0
22 Bluth

Eerst laten zien dat ze een vrouw zijn, dat stukje papier is niets waard. Een piemel - een man.

1
23 niet-alles-geloven

Alleen die foto al.
Da's verdomme een beste buffel.
Sorry.. Buffelin. question

0
24 Wild Rover

Dit is de klem van de politieke correctheid en het dogma van de transgenderlobby.
Nu moet je zeggen dat een omgebouwde man een vrouw is in alle sectoren van het bestaan.
DUS ook in sport, en dát was waar de feministen even geen rekening mee hielden.

Hier is geen oplossing uit: deze progressieve vrouwen zitten nu in een onmogelijke positie!

0
25 Arthur2000

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
maarten1234
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

"In principe worden de beelden niet langer dan veertien dagen bewaard....wordt de bewaartermijn opgerekt naar vier weken." @6 @7 genoeg tijd dat...

6 minuten geleden geplaatst door maarten1234

wildersfan
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

Als Wilders premier wordt, dan moet Rutte naar hem luisteren. 😃...

9 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Querido not
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@45 Jij moet ook wel gezien hebben dat ik hem gesteund heb in het begin. Dat ik hem positief heb benaderd - dat ik hem geprezen heb - dat ik h...

13 minuten geleden geplaatst door Querido not

21st Century Guy
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@37 Dat lijkt me vanzelfsprekend , maar dit artikel gaat over Joden....

14 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Snorrie
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@36 Maak daar "mensen die andere mensen" van....

15 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Snorrie
Hoe Amazon rivalen en medewerkers tot wanhoop drijft

@5 Mooi zo. Dan is het vanaf nu jouw verantwoordelijkheid.Als je dit geregeld heb kan je naar de volgende die ook wat bereikt heeft in zijn/...

17 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@44 Ik denk dat het ook anders kan. ...

32 minuten geleden geplaatst door Bop

21st Century Guy
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

Mensen die Joden het leven zuur maken horen niet in de maatschappij thuis, islamitisch, christelijk, extreem rechts, extreem links of wat ze ook...

36 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Bop
Vandalen slaan erop los in kabouterbos: ‘De tranen stonden in mijn ogen’

@13 Ik gooi de handdoek in de ring. Het gaat helemaal nergens over. 🥱...

36 minuten geleden geplaatst door Bop

Querido not
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@42 Dat doe je inderdaad - en ik geef je een toelichting. Mijn vraag is nu: eens of niet eens?...

39 minuten geleden geplaatst door Querido not

NK. App
Telugu Anchor SexCute Wife PornBlow Job PicRobit PornEnglish PornNude Girl DrawingSexjordiPorn Star MinkaVr YoupornRtzeroInstagram Nip SlipDesi Bihari SexSelena Vargas NudeExcogi RainaTokenfoxPorn Movues HdOnlyfans VideoMass Effect Andromeda Sex ScenesLatest Desi SexMilfy PornTeacher AnalBusty Naked LatinaAshemaletube PornXxx MoviWhitney WrihtAunty FucMaya Sex ComPersia Banks PornTransgender Man NakedRussian Family NudestCumshow VideoPati Patni Ka PyarMost Popular PronPorn Full Movie HindiSeducepornBrazzer4kShowing Off TittiesSlayed.comSubscribstarBakroomcastingAyesha Takia BoobsSex Com Video HdDeeper PornJapanese Teen PornWww X Vidio ComLoverssexHaunted Sex MoviePorn Sex Video Mp3MelkormancinOrsmnetHindi Xxx ComEsha Gupta Porn VideoAuntyfukingStepblings PornJia Lissa OnlyfansPerfect Latina TitsEporn.commBig BlackcockpornNora Fatehi XxxFree Hub Porn VideosLesbian Mam PornTeens Models NudesTeacher Porn IndianPorn Video NudeFotos Por NoXxx KustiPorn ChudaiEbony CameltoeLezbiyenporno.Aubrey Plaza NudeBig Maked BoobsWww Telugu Xnxx ComKamathipurasexLacey SpiceAutumn Falls SquirtHd Porn MoviedSex Sex Only SexHottest Daddy Gay PornMolly Mansonسكس روسياتCherimiamourSunny Leone Xx ComSexy Latin NudesNude Pics LatinaPanties Satin VideosForcedcinemaGroped Train PornMiesha Tate PornNaked Wife SelfiesIndian Family SexCrossdresser XxxSkipthwgameKash Bella-kash Bella: A Good Time WiBazoovamPhilly ThotFilmes Pornô PortuguêsBuceiteiroLzzy WildeK/da All Out Meet And GreetPorn With Friends SisterNude Mujra VideosAlinity SexFree Adult Video ChatsPutalocura PornEating NipplesErome MelayuDesi Blue Film Sexy섹스 비디오Blue Picture Video ComFuckig XxxHelena Valle PornFilme Porn TorrentMerritt Patterson NudeLzzy Halestorm NudeBlack Wodow PornOtaku Ni Yasashii Gal Toka Kyonyuu No Osananajimi TokaMorgpie ThroatpiesXnxx PakistaniBdsm WhippingHorse Ladies Sex VideoBbc LovingYoung Old Les PornSxe Video HdMia Kalifa Only FansPorn.fistingLela Star CreampieFtvpublicJapanese Nipple FuckBbw ChnPorn Videos Co InMidd-738CountmoxiMia Malkova GangbangStefbabyg PornHypno FetishPenitration PornXconfessio SIndian Sex Videos PornhubItalain PussyJolee LoveReverse Cowgirl MilfsStassi Schroeder Sex TapeBang Sex VideoAunty Boobs KissLana Rhoades Has Sex With Her BossCumsisterNunilefilmsYnaflixAvavillainSex Videos In Telugu Heroins