door Febee in Wetenschap  ·  30 Reacties

  • 0
  • 492x gelezen
Reageer met een Emoji
1
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Komt vast ook door onze CO2 uitstoot!

5
1 Voordevuistweg

"...1 lichtjaar is ongeveer 9,5 biljoen kilometer)..."

Aha!

5
2 CoolMemories

@2 Wist je dat nog niet? Of snap ik niet wat je bedoeld?

0
3 Reagurius

"...Een zwart gat slokt niet alleen materie op, het kan het ook uitspuwen..."

Een zwart gat is zwart omdat de aantrekkingskracht gelijk is aan de snelheid van het licht en licht dus niet kan ontsnappen waardoor het object zelf onzichtbaar is. Vandaar de naam zwart gat.
Als het iets uitspuwt moet dat volgens mij dus met een snelheid groter dan dat van de snelheid
van het licht maar niets kan sneller gaan dan het licht, volgens de wetenschap. En materie is oneindig zwaar als het voortbeweegt met de sneheid van het licht en kan daardoor nooit de snelheid van het licht bereiken volgens E=MC².
Ik denk dat het artikel toch op zijn minst iets meer uitleg had kunnen geven over wat er precies heeft plaats gevonden.

2
4 SBD

@2 dat is een ende weg man. en dat keer 390. 9,5 biljoen is 9.500.000.000.000 kilometertjes. kan je nagaan dat we eigenlijk geen zak voorstellen, geef dat eens door aan jullie vriend trump, die gast schijnt nogal ingenomen te zijn met zichzelf, de bullebak.

5
5 oculus amet

@4 Ja middels Hawkingstraling.

0
6 Reagurius

@5
Hey frustie, dit draadje gaat over astronomie.
Je zou huur moeten vragen voor die drie jaar dat Trump in je bovenkamer woont!
Obsessed much?

3
7 SBD

@6
Dan kan hawkingstraling geen massa hebben en dan is het ook geen materie zoals in het artikel is vermeld.

2
8 SBD

@5 Das nog maar een klein stukje hoor op de astronomische schaal.
En Trump is mijn vriend helemaal niet.

0
9 Reagurius

@4 "...niets kan sneller gaan dan het licht, volgens de wetenschap. En materie is oneindig zwaar als het voortbeweegt met de snelheid van het licht en kan daardoor nooit de snelheid van het licht bereiken volgens E=MC²....."

Deze nieuw ontdekte singulariteit bewijst opnieuw dat de metaformule E=mc2, na het onzekerheidsprincipe dat volgde op de crisis van de kausaliteit, vooral een ultieme poging was het universum objektief en rationeel te representeren........maar het radikale objekt, de singulariteit, heeft lak aan die subjektieve poging ......

4
10 CoolMemories

@4 we noemen dat geen aantrekkingskracht maar ontsnappingssnelheid, ligt boven de snelheid v h licht en zie je dus niets. Komt door de waarnemingshorizon. Dat van einstein is ten dele waar, er zijn deeltjes die sneller dan het licht gaan, zg neutrino's. Maar een grondstoffelijk verhicle als een raket gaat het nooit halen. Grappig is ook dat je bij reizen met lichtsnelheid niet meer ouder wordt, kan je dus die 350 milj lichtjaar overbruggen. Een meter wordt ca 67 cm dus je piemel wordt er ook niet mooier op. Gaf bij @5 aan 390 keer maar moet zijn 390.000.000 x 9.500.000.000.000 km, je moet bijna een getalenteerde idiot servant zijn om hier uit te komen.

2
11 oculus amet

@7 mooi hoor, die eeuwige liefde voor deze gestoorde gek. over obsessie gesproken...kan soms de perceptie wat in de weg staan. Neem nog een hamburger, die man vreet ze de hele dag door met cola erbij, en maar waggelen.

3
12 oculus amet

@8 Een zwart gat blijkt niet helemaal zwart volgens de theorie van die straling.
Maar er blijven wel theoretische problemen aan kleven.

0
13 Reagurius

@10 theorie is dat door een singulariteit de oerknal is ontstaan, te meten aan de voortdurende uitdijing van het heelal. Blijft theorie omdat we door onze beperkt 3 dimensionaal denken niet de tijd/ruimte factor kunnen meenemen. Wij komen niet verder dan een alpha en omega en verlangen een begin van een wording. Dan biedt de oerknal een geringe uitkomst want want wat was en voor deze singulariteit ? En hoe is deze ontstaan ? Blijft een theoretisch model, zo ook een zwart gat. Je kan ze niet zien, door gedrag van sterren in de buurt willen ze een dergelijk gat aannamelijk maken, samen met verhoogde röntgen straling. Maar blijft theorie, maar wel leuk en spannend. Maar de mensheid is een tikkie te stom en beperkt om dit alles te omvatten, laat ons pannenkoeken bakken. Van begin tot eind lekker.

2
14 oculus amet

@6 "...Ja middels Hawkingstraling...."

Integendeel!! eerder door een mysterieus omgekeerd gravitatie-effekt...!

5
15 CoolMemories

@13 weet niet wat je bedoelt, als je uitgaat van iets zwarts heb je gelijk. zwart gat is een benaming van iets wat totaal onzichtbaar is en dus niet zwart, want zwart kan je zien. Heeft geen kleur, al is in theorie zwart geen kleur maar een subtractie van het spectrum. Maar spectraal correct zwart kunnen wij niet maken. Je zou het moeten krijgen door de hoofdkleuren RGB met elkaar te mengen, maar dat wordt donker bruinachtig.

1
16 oculus amet

@12
"...mooi hoor, die eeuwige liefde voor deze gestoorde gek. over obsessie gesproken..."

Hij woont in jouw bovenkamer niet bij mij.
Jij begint over hem te pas en te onpas te brallen ook daar waar het letterlijk miljoenen lichtjaren van hem en zijn handelen en invloed verwijdered is.
Dus flikker op met je slap gelul. Je verweer is dat van een kleuter van 5. question

2
17 SBD

@9 dat van die astromische schaal klopt maar ik wantrouw joouw opmerking over disloyaal zijn aan trump, je komt me te vaak op voor die gast terwijl jij toch ook moet weten dat het een onbehouwen hork is die amerika incluis de wereld naar de kloten helpt.

3
18 oculus amet

@15 Kan je daar wat meer over vertellen?

0
19 Reagurius

@17 je bent echt kwaad he ? hahahaha je doet nu je grote vrind na, die wordt ook altijd pissig als ie kritiek krijgt eof op zijn nummer wordt gezeg. al gebeurt dat weinig omdat is omgeven door een bataljon trouwe reetlikkers.

3
20 oculus amet

@15 omgekeerd gravitatie effect, is dat zoiets als van de lucht inschieten ? ken het niet maar lijkt me wel een hele uitdaging.

2
21 oculus amet

@18 Ik????? Ik heb het bijna nooit over hem, laatst noemde ik hem nog een narcistische betweter in een draadje over het coronavirus in de VS.

0
22 Reagurius

@22 prima prima maar kom dan ook niet voor eikel op. Dat ie narcistisch is klopt, geen empathie en laag zelfbeeld. Dat geweldig van hemzelf vinden is de bedekking daar van. Persoonlijkheidsstoornis en je er op rekenen dat naasten van hem een klotenleven hebben, ook die plastic pop met designjurken die altijd naast hem staat te glimmen. Emotionele leeftijd schat ik bij hem niet hoger in dan puberteit, gezien zijn getwitter en uitlatingen. Maar voor een vent die gedeeltelijk a. teveel macht en b. het wereldtoneel beheerst uiterst gevaarlijke combinaties.

3
23 oculus amet

@20
Wauw, er zijn medicijnen voor je compulsief gedrag. Zoek hulp.

2
24 SBD

@21 Ik heb weleens gelezen dat materie elkaar afstoot bij min 270 of 273 graden Celsius.
I.p.v. aantrekt, en zo koud zijn zwarte gaten wel.
Vandaar bestaan er supergeleiders misschien.

0
25 Reagurius

@24 beetje gegoogeld ? haha neem nog een oliebol, het kan nu nog

3
26 oculus amet

@25 weet niet of het afstoot, wel dat bij het abs nulpunt (-273 gr celsius) de atomen bijna stilstaan, misschien dat dat invloed heeft op gravitatie. Een zwart gat is een geïmplodeerde ster met een zo's grote massa dat het licht wat er opvalt niet gereflecteerd wordt, vandaar de benaming zwart gat. Lijkt me dat bij ontstaan van een zwart gat de temparatuur heel hoog is en dat dit langzaam naar beneden gaat. wel is het zo dat kleinere zwarte gaten een hogere temparatuur hebben dat de grote exemplaren, die inderdaad tegen het nulpunt aanzitten. Al blijft het wel heel erg theoretisch allemaal. Onbevattelijke trillingen voor kleine breinbazen.

0
27 oculus amet

@15 Zolang we nog geen kwantummechanische theorie van de zwaartekracht hebben, of een relativiteitstheorie van de kwantummechanica, blijft dat bij speculeren.

Ik geef al een voorschotje; Planckmechanica; onderzoek het gedrag van de ruimte zelf op het meest fundamentele niveau. question

0
28 Mark

Uit een ander artikel over hetzelfde onderwerp:

"Although black holes are known as sinkholes that consume anything that drifts too close, they also expel prodigious amounts of material and energy. These jets occur when a disk of plasma accretes around the central black hole. When the inward flow reaches a certain limit, a proportion escapes being swallowed by the black hole and is redirected into jets that blast out in two perpendicular beams at close to the speed of light.

In this case, scientists think a jet would have travelled in a narrow beam for a certain distance, then hit something in space, which caused the beam to explode outwards in a burst of radio emissions. Maxim Markevitch, of Nasa’s Goddard Space Flight Center in Greenbelt, Maryland, a co-author of the paper, compared the process to a stream of air travelling down a drinking straw and then turning into a bubble at the end of the straw."

De uitgespuwde materie zou dus iets anders geraakt hebben. Nou wil ik weleens weten wat dat 'andere ding' dan was. Dat moet dan lijkt mij ook immens zijn geweest.

0
29 progressiefliberaal

@23 "...Dat ie narcistisch is klopt, geen empathie en laag zelfbeeld. Dat geweldig van hemzelf vinden is de bedekking daar van. Persoonlijkheidsstoornis ..."

Allemaal slechts psychologie...!

1
30 CoolMemories

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@69Al wéér niet goed gelezen!.Ik heb het over vluchtelingen, niet over asielzoekers. Niet alle vluchtelingen zijn asielzoekers en niet all...

zojuist geplaatst door Strongoli

Strongoli
Offtopic

@2682Kom vanavond wel even terug. Het is nu een beetje te vroeg voor zo'n cocktail. 😉...

10 minuten geleden geplaatst door Strongoli

skapoe
D66-Kamerlid waarschuwt voor 'dorre ellende' als rechts wint bij Europese verkiezingen - NieuwRechts.nl

De zoveelste inhoudloze DDR66 muts, nog geen dag in het leven fatsoenlijk werk gedaan, maar een praatjes!...

26 minuten geleden geplaatst door skapoe

skapoe
Nieuw azc leidt tot ernstige bedreigingen politici: ‘Er lag een plastic pistool op mijn motorkap’

Stop met dia asielwaanzin.Nederland is vol en wil geen haatbaard meer bij!!!!!...

27 minuten geleden geplaatst door skapoe

skapoe
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

Ben bang dat timmerschrans I steeds dichterbij komt.De vvd zal zijn ware aard laten zien en zich weer pro immigrant opstellen....

28 minuten geleden geplaatst door skapoe

skapoe
Nederland moet weer asielaanvragen van Palestijnen behandelen

Ha(l)al ze maar binnen, die strijders!!! 🤮...

29 minuten geleden geplaatst door skapoe

Hendrianus
Voor het eerst groot onderzoek naar lawaai in Nederland: ‘Het is een onzichtbaar probleem’

@7 Ik weet eigenlijk niet of dat volgens de voorschriften is toegestaan. De opname wel natuurlijk maar wat je daarmee, in dit kader van 'herrie...

30 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Hendrianus
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@6 De ME, die er op los ramt, bij een aangemeld stil protest van 8 man? Dat is nog erger dan de Russische praktijken bij demonstraties. ...

42 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Hendrianus
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

(Het wordt een stil protest, zonder toespraken, maar de demonstranten willen op hun protestplek wel staan met bordjes waarop teksten staan als: ...

1 uur geleden geplaatst door Hendrianus

NK. App
Cuming.in.her ThroatHsex.menSexo Amador A TresTeenage Selfies NudePornohopX Video 10Cochin PornSwitch BdsmCarmen-rae OnlyfansSinensian HentaiSunny Xxx PicFegalvao OnlyfansErotica ComicAmadoras PornôKristina SweetMisty SexBlack Porn Sex VideoAlison Tyler TitsHot Sex OrgasmDesi Aunty Sex ClipsHadcore Lesbian PornToik Tok XxxPrivate DeligthsXnxx NewWet Black VaginasAnimergamergirlPornfreemovieSuni Loni XxxShilpa Sethi NudeVideos Pornograficos De InsestoLingerie Porn GifPronstarPorn Hindi HotHindi Sex Video Hd QualityPorn As BrasileirinhasTwistedgrim PornXxxyou TubeBanjara SexJk BitchIndian Girls SexAlien XxxPorn HomeNiksindiaHentia HaremAdultmangaVoyur House TvHentaianime UncensoredFit Woman NudeFirst Taim PornXhamster YogaGal Gadot AznudeRobin PachinoBaap Beti Ki ChudaiHot Bhabhi Ki JawaniMalayalam Sex Actress NamePorn PolisSunny Leone Porno.T F GamesSex ComixShort Stories SexualGay Porn RapingTamil Sex Voice VideoAbrey AddamsHbo CathouseBest Paid PornDoggy PornHusband Wife First Night VideoXxx Indian Bhabhi Porn VideoBlack Patrol Full VideosNude Celebs LeakSiscord PornHottest Young PornstarsNoodle MagzainePornhub DdlNudevista$Man PornBlowjob For MoneyFull Hd Xxx Vedio DownloadMiss Colorado PornPeeing In PornDrunkenstepfather Com九色 PornNpvinhas ZapMaitreyi Ramakrishnan SexJosephine Langford BfJapanese Uncensored LesbianNewest Latina PornstarsItch NsfwXxx TagsApril Bowlby NakedCute Aunty Sex VideosBoobs Kissing SexKaylapaigeAlexis TexadShoety MacTamil Women NudeErotic Lesbian SexXxx Sexy Hot IndianDaniel Weber Porn VideosLesbian Squirting CompGiantess Sexual GrowthJapan HentaiDownload Xxx Hd VideoAnaimiya XxxImogenlucie NudesOvertime Megan SexMuslim Ladki Ki ChudaiMdhs LoginPlayboy SexsiAidra Fox DeepthroatXxx Hot SexualIndian Web Series Xxx VideosYoung Mom XxxGabbie Carter ThreesomePorn LesbionsJane Seamore NudeGayorrentsSpicydrea LeaksXx X GameXvidioesNew PornographicDivorce Can Be Rewarding Vanna BardotAlia Bhatt PronBeautiful Girl ChutSaree Sex InNudist UncensoredLeaked Celeb PornListcrawlers BuffaloHentaivnBellas NuasJordana Brewster NudLegsjapanSex Video 25Jia LlissaElizabeth Olsen XxxShooting Porn VideoSarah Michelle Gella NudeVanellope Von Schweetz PornChristinakhalil NudeAmry PornBig Tit MomsFor Ehr TubeCannabunni3Cojen RicoSister Loves MeNude Beach PocsXxxviddoClap PornPorn Lesbian IndianChatsex