RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
GP

Ricciardo zet Renault bovenaan halverwege laatste testdag

De laatste dag van de Formule 1-wintertests in Barcelona is als snelste afgetrapt door Daniel Ricciardo. De Australië stond met zijn Renault bovenaan de tijdenlijsten na de ochtendsessie op het Spaanse circuit.

De zesde en tevens laatste dag van de wintertests ging vrijdagochtend van start onder prima weersomstandigheden. De zon zorgde al snel voor een prima asfalttemperatuur, terwijl ook de wind zich lang gedeisd hield. Het zorgde ervoor dat een flink aantal teams vrijdagochtend hun snelste tijd van de wintertests tot dusver lieten noteren.

Een van die teams was Renault, dat de ochtendsessie bovenaan de tijdenlijsten wist af te sluiten. Daniel Ricciardo legde het circuit van Barcelona af in een 1:16.276. Alleen Valtteri Bottas ging deze wintertests al sneller met zijn Mercedes.

Meeste rondjes voor Hamilton

Op minder dan een tiende van Ricciardo stuurde Charles Leclerc zijn Ferrari naar een tweede tijd. De Monegask moest na 76 rondjes +0.084 toegeven op de Australiër. Lewis Hamilton klokte met zijn Mercedes de derde tijd. Met een totaal van 89 rondjes was de Brit de meest productieve rijder van de ochtend. De regerend wereldkampioen – die na de lunch het stuur afstaat aan Valtteri Bottas – beleefde daarmee een beduidend betere testdag dan een dag eerder, toen hij na 14 rondjes stil kwam te staan met een technisch probleem aan de motor.

Sergio Perez toonde met een vierde tijd opnieuw de veelbelovende snelheid van Racing Point. Carlos Sainz maakte de top vijf compleet, voor George Russell, Daniil Kvyat, Romain Grosjea en Kimi Raikkonen.

Albon spint van de baan

Alexander Albon eindigde de ochtendsessie onderaan de tijdenlijsten. In het laatste uur voor de lunch kwam hij echter in de grindbak terecht, nadat de Red Bull niet voor het eerst deze winter van de baan was gespind. Albon hield de RB16 echter aan de praat en kon op eigen kracht terugkeren naar de pits, maar zou daarna niet meer terugkeren op de baan.

Na de lunch neemt Max Verstappen het stuur over van Albon voor de laatste vier testuren in Barcelona.

Uitslag ochtendsessie Dag 6
Pos. Coureur Nat. Team Verschil Ronden
1. Daniel Ricciardo AUS Renault 1:16.276 65
2. Charles Leclerc MON Ferrari +0.084 76
3. Lewis Hamilton GBR Mercedes +0.134 89
4. Sergio Perez MEX Racing Point-Mercedes +0.382 43
5. Carlos Sainz SPA McLren-Renault +0.544 65
6. George Russell GBR Williams-Mercedes +0.595 43
7. Daniil Kvyat RUS Alpha Tauri-Honda +0.638 58
8. Romain Grosjean FRA Haas-Ferrari +0.761 86
9. Kimi Raikkonen FIN Alfa Romeo-Ferrari +1.139 62
10. Alexander Albon THA Red Bull-Honda +1.527 59