putin kremlin
Het westerse establishment is in paniek wat de Trump-Poetin top in Helsinki, Finland betreft. Niets jaagt de globalisten meer angst aan dan vrede. De Amerikaanse media en politici herhalen eindeloos dooddoenerige slogans en desinformatie over Poetin. De propagandisten negeren de afschuwelijke economische depressie van de jaren 90 toen Ruslands BBP 40% naar beneden tuimelde, de inflatie met een duizelingwekkende snelheid naar 2000% steeg, de aandelenmarkt instortte, de economie afhankelijk werd van schamele leningen van het IMF, een derde van de Russen in extreme armoede leefde, het Russische leger verwoest was, en de toekomst van het land totaal hopeloos leek. (Het feit dat dergelijke misère werd veroorzaakt door de neocons, banksters en Amerikaanse economen die in de jaren 90 controle over Rusland uitoefende... zal nooit erkend worden door de westerse media.

Poetin werd president van Rusland op 31 december 1999 in naargeestige omstandigheden en zijn succes moet gemeten worden aan de hand van de vooruitgang tijdens de laatste achttien jaar. Hier volgen 7 manieren waarop Poetin Rusland Weer Groots heeft gemaakt.

Tienvoudige Groei BBP (1000%) Van 1999 tot 2013

Onder Poetin groeide het Russische BBP van $200 miljard in 1999 tot meer dan $2 biljoen in 2013 toen Rusland de 4 na grootste economie in de wereld werd (per koopkrachtpariteit).
Russia GDP growth
Beteugelde Hyperinflatie

Tegelijkertijd bracht Poetin de inflatie terug, die in de jaren 90 buiten alle perken ging - van 2000% in het begin van de jaren 90 tot 120% in 1998 tot 2,4% in 2018.
Russia inflation rate
Verminderde de Schuldenlast

Terwijl de Amerikaanse overheidsschuld in verhouding tot BBP groeide van 56% tot 105% tussen 1999 en 2017 deed Poetin het tegenovergestelde: hij verminderde Ruslands schuldenlast van 100% tot 18% van het BBP. Er zijn nu meer dan 160 landen in de wereld die een hogere schuldenlast-BBP ratio hebben dan Rusland! Dat is een fenomenale prestatie.
Russia debt to GDP
Gigantische Toename van Buitenlandse en Goudreserves

Rusland had bijna geen deviezenreserves en heel weinig goudreserves toen Poetin president werd. Hij vulde de geldkoffers aan en zorgde ervoor dat de Russische economie vrij immuun werd voor neergangen en aanvallen van Wall Street-oplichters. Rusland heeft nu de 5 na grootste deviezenreserves, naast de 4 na grootste goudreserves in de wereld.
Russia foreign exchange reserves
Russia gold and foreign reserves
Zette een Sterke Economie Neer

Niets getuigt meer van de kracht van de Russische economie dan hoe het niet alleen de VS/EU-sancties, een gigantische val van 65% in olieprijzen, en een genadeloze aanval op de roebel door Wall Street overleefde... maar ook dat ze er sterker uitkwamen.

Gedurende 2014, 2015 en zelfs 2016 bleven westerse experts ons ervan verzekeren dat Rusland ieder moment zou omvallen.

* Putin Watches Russian Economy Collapse! (Time Magazine, 2014)
* Putin Meets Economic Collapse with Purges and Broken Promises (Newsweek, 2015)
* For Russia, Oil Collapse has Soviet Echoes (Wall Street Journal, 2016)
* Lights Out for the Putin Regime (Foreign Affairs, 2016)
* Russia is Seriously Running Out of Cash (CNN, 2016)

Helaas voor hun kwamen al hun doemvoorspellingen niet uit. In 2017 groeide de Russische economie 1,4%; haar inflatie was minder dan 3%; en in 2018 zal het in werkelijkheid een budgetoverschot hebben (terwijl de VS tegen een tekort van $1 biljoen aan zal zitten). Poetins voorzichtig en conservatief financieel beleid heeft Rusland... Sterk en Stabiel gemaakt (luistert u mee, Theresa May).

Toen de VS Exxon verhinderde om te werken aan het Arctische gasproject zocht Poetin de samenwerking op met China (voor geld) en Frankrijk (voor technologie) en rondde het vloeibaar-aardgasproject (LNG) in Yamal af. En hij voltooide een nieuwe wolkenkrabber in Moskou, die een van de hoogste van Europa zal worden.
Moscow and Yamal
Onder Poetin heeft Rusland records in graanproductie gevestigd en is de nummer 1 van tarwe-export geworden, wat wederom een behoorlijke prestatie is, als je nagaat waar Rusland zich in 2000 bevond (zie afbeelding hieronder). Poetin heeft op een slimme manier GMO afgeketst en wil dat Rusland verwordt tot de voornaamste exporteur van biologisch voedsel.
Russia wheat exports
Poetin Maakte een Globale/Geopolitieke Macht van Rusland

Volgens de VS-media is Poetin een stuk tuig, een tiran, een moordenaar, een Hitler en ieder ander sensationeel voornaamwoord dat de media normaliter voor de vijanden van het Imperium inzet. Echter als Rusland zo arm is en Poetin zo kwaadaardig, hoe komt het dan dat alle wereldleiders de banden met hem aanhalen en regelmatig naar Moskou afreizen?
  • De Japanse leider, Shinzo Abe, heeft Poetin 20 keer ontmoet
  • Toen Macron in 2017 de nieuwe leider van Frankrijk werd, was Poetin de eerste buitenlandse leider die Frankrijk bezocht; in 2018 ging Macron twee keer naar Rusland
  • De Duitse president en de nieuwe Italiaanse premier behoren tot de vele Europese leiders die verlangen dat de anti-Rusland sancties worden opgeheven
  • Israëls Netanyahu, de Indiase Modi en Duitslands Merkel hebben allen Poetin in 2018 een bezoek gebracht
  • Langdurige geopolitieke vijand Saoedi-Arabië sloot vrede en zijn koning bezocht Rusland voor het eerst in 2017; en de Saoedische prins Salman bezocht in 2018 de openingsceremonie van het WK in Moskou.
Putin Merkel China
Van het Midden-Oosten tot aan Centraal-Azië, heeft Poetin enorme prestige en macht voor Rusland vergaard. Hij heeft de VS in Syrië verslagen en heeft een permanente basis veiliggesteld. Hij heeft niet alleen roet in het eten gegooid wat betreft het Amerikaanse plan om Turkije op te zetten tegen Rusland, maar keerde de zaken om voor de VS in zoverre dat Turkije nu in het Rusland-Iran kamp zit en de Turkije-VS-relatie wankelt. Poetins wijs partnerschap met China komt beide ten goede, daar ze elkaar complementeren. Poetin brengt mensen en naties samen, atypisch voor het westen, dat gericht is op 'verdeel en heers'.

Het Russische Leger Werd Formidabel

In de jaren 90 was het Russische leger gedecimeerd en de soldaten werden zelfs niet regelmatig betaald. De Russen waren zo gedemoraliseerd dat ze de Eerste Tsjetsjeense Oorlog tegen de islamitische terroristen verloren.

Poetin deed het leger herleven, laadde in turbostijl Ruslands technologische bekwaamheid op en herstelde de nationale trots. De nieuwe militaire jets (geïntroduceerd in 2011) - Su-30, Su-35 etc. - zijn naar sommige schattingen, beter dan hun Amerikaanse tegenhangers. Ruslands nieuwe tank, T-14 Armata, die nu in productie genomen is, is zonder weerga een van de beste tanks in de wereld. Poetin verraste het westen met Ruslands nieuwe precisieraketten die vanaf schepen gelanceerd kunnen worden. Ruslands raketafweersystemen - S300 en S400 - geconstrueerd onder Poetin, behoren tot de meest begerenswaardige in de wereld. Tenslotte ontwikkelde Poetin hypersonische raketten die zo snel zijn (6440 km-h) dat ze elk raketafweersysteem kunnen verslaan.
Russian military
Maar het beste van dit alles is dat Poetin dit bereikt heeft met slechts een fractie van de kosten vergeleken met de VS ($50 miljard versus $760 miljard per jaar).

Poetin Omarmt Christendom en Traditionalisme

Terwijl het westen anti-religie, anti-spiritualiteit en anti-traditionalisme is geworden, heeft Poetin dergelijk extreme social engineering verworpen. Poetin heeft gedurende de laatste 10 jaar meer dan 10.000 kerken en kloosters gebouwd. Russen zullen hier ongetwijfeld op lange termijn van profiteren.
Putin Traditionalism
Natuurlijk moet Rusland nog steeds vele uitdagingen trotseren, in het bijzonder van de globalisten die constant hybride oorlogen voeren tegen het land. Of het nu sancties zijn of het blokkeren van Ruslands pijpleidingen naar Europa of het opzetten van Oekraïne tegen Rusland of het tegenhouden van deelname van Russische atleten aan de Olympische Spelen of het ensceneren van valse vlag-aanvallen... de oorlogsstokers zullen constant afzoeken naar het ondermijnen, verzwakken en onderwerpen van Rusland. Echter, historici zullen terugblikken en Poetin beoordelen als de juiste man op het juiste moment die modern Rusland redde van de ondergang en het weer groots maakte (lang voordat Trump er ooit aan dacht om hetzelfde voor zijn land te doen).