'Juve had het geld voor De Ligt beter aan middenvelders kunnen besteden'

Reacties

Juventus betaalde deze zomer heel veel geld voor Matthijs de Ligt, maar versterkte het middenveld slechts met twee transfervrije spelers. De Italiaanse oud-voetballer Vincenzo D'Amico noemt dat een fout en stelt dat de club de transfersom voor De Ligt beter had kunnen besteden.

'Juve had het geld voor De Ligt beter aan middenvelders kunnen besteden'
© Pro Shots
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais
1 - 0
Juventus
Juventus

Juventus verloor woensdagavond in het heenduel in de achtste finale van de Champions League met 1-0 bij Olympique Lyon, waarna er flinke kritiek neerdaalde op De Oude Dame. Kort na de wedstrijd toonden routinier Leonardo Bonucci en trainer Maurizio Sarri zich al behoorlijk fel, een dag later waren Italiaanse media verwoestend in hun oordeel. De Ligt werd overigens gespaard: hij was volgens de verschillende sportkranten een van de weinige lichtpuntjes.

Ook radio- en televisie-analist D'Amico (die speelde voor Lazio, Torino en Ternana) is niet te spreken over het spel van de grootmacht. Hij vindt dat dat vooral is toe te schrijven aan het middenveld. In dat opzicht begrijpt hij ook niet dat Juventus zich dáár niet flink heeft versterkt, op de gratis Adrien Rabiot en Aaron Ramsey na. 'De club heeft een fout gemaakt op de transfermarkt', zo stelde hij tegenover TMW Radio.

Hij wijst daarbij onder meer op de (ongeveer) 75 miljoen euro die Juventus overmaakt aan Ajax voor De Ligt. Zonde, vindt D'Amico. 'Rabiot en Ramsey zijn simpelweg spelers die de club helemaal niet nodig heeft heeft. Ze hebben zó ontzettend veel geld uitgegeven aan De Ligt, maar die miljoenen hadden ze beter kunnen gebruiken om het middenveld fatsoenlijk te versterken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.