Ga naar de inhoud
Voetbal

Ajax boekt overwinning zonder waarde: exit Europa

Deceptie is groot Beeld © ProShots

Ajax heeft in de Europa League in de eigen Johan Cruijff Arena met 2-1 gewonnen van Getafe. De overwinning heeft nauwelijks waarde, omdat de ploeg van Erik ten Hag de eerste wedstrijd in Madrid met 2-0 had verloren en dus is uitgeschakeld.

Samenvatting Ajax - Getafe

05:49

Ajax, dat het zonder sterkhouders als Ziyech, Tagliafico en Veltman moest stellen, kreeg meteen een enorme dreun te verwerken. Al in de vijfde minuut scoorde Getafe de 0-1. Na een voorzet van de door Ajaxfans zo gehate Deyverson wist Mata de score te openen. Martinez zag er niet goed uit, hij liet de spits van de Spanjaarden wel erg makkelijk lopen.

Getafe op een vroege voorsprong dankzij Mata

00:18

Droomdebuut Danilo

Ajax rechtte meteen de rug. Waar Schuurs in de negende minuut nog miste, was basisdebutant Danilo even later wel trefzeker. Hij maakte na tien minuten de 1-1 na fraai voorbereidend werk van Donny van de Beek.

Danilo met de snelle 1-1

00:37

Trukendoos Getafe

Ook in de Arena ging de Getafe-trukendoos open en deden de spelers en ook de staf van de ploeg er alles aan om de Amsterdammers uit hun spel te halen. Een conflict tussen beide coaches leverde zowel José Bordalas als Erik ten Hag al na een kwartier een gele kaart op. Als het kon namen de spelers van Getafe de tijd, ook schuwde de Spaanse ploeg harde overtredingen niet.

Na de doelpuntrijke openingsfase vielen er een tijdje nauwelijks kansen te noteren. Tot Getafe er twee kreeg na een halfuur. Eerst kopte Mata op de lat, even later was er een enorme kans voor Deyverson. Hij schoot van dichtbij op de paal en hield de Amsterdamse hoop daardoor levend.

Ten Hag heeft het aan de stok met trainer Getafe

00:33

Eiting brengt hoop

Met de voor Danilo ingevallen Quincy Promes in de ploeg, ging Ajax in de tweede helft op zoek naar drie doelpunten. Maar het geloof leek een beetje weg. Tot de 63e minuut. Carel Eiting mag aanleggen voor een vrije en krult de bal, dankzij een touché van Olivera, in het doel.

De vrije trap van Eiting

00:12

Derde keer aluminium

Na de 2-1 zette Ajax nog een keer aan, maar Getafe kreeg opnieuw de kans om de wedstrijd te beslissen. Voor de derde keer raakte de ploeg het aluminium. Maksimovic schoot op de paal. Niet veel later scoorde Mata wel, maar hij stond buitenspel.

In de laatste fase scoorde Mata bijna voor de tweede keer, maar Blind kopte de bal naast de goal. Ajax kwam, ondanks het inbrengen van Klaas-Jan Huntelaar, niet meer tot grote kansen. Zo moest ook de laatste Nederlandse ploeg het Europese toneel verlaten.

Van de Beek: 'Scheidsrechter mag wel wat meer optreden'