RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Economie

Wall Street kleurt bloedrood: Dow Jones keldert 4,4 procent

De Dow Jones Index is voor de zesde dag op rij lager gesloten. Vandaag was het verlies met 4,4 procent extreem groot. In een week tijd heeft de Amerikaanse hoofdindex ruim 10 procent ingeleverd.

De Dow Jones daalde in een dag maar liefst 1190 punten, naar 25.766 punten.

Groeiende angst

De grote verliezen zijn te wijten aan de angst voor het coronavirus. Veel bedrijven hebben inmiddels laten weten rekening te houden met teruglopende omzetten, als gevolg van het vertragen van de economie door het virus.

Maar de angst zit er in de VS nu extra in omdat ook een eerste coronapatiënt in het land is gevonden, waarvan het onduidelijk is hoe het virus is opgelopen. Voor zover bekend heeft deze persoon geen contact gehad met bekende gevallen en ook was de patient niet in het buitenland geweest.

Dat voedt de vrees voor een uitbraak van het virus die niet te controleren is, en in potentie dus grote gevolgen heeft voor bedrijven en de economie.

Beroerde week

De Dow Jones was niet de enige index die een duikvlucht maakte. Ook de veel breder samengestelde S&P500 daalde met 4,4 procent en techbeurs Nasdaq ging zelfs 4,6 procent onderuit.

Door de beroerde beursdag van vandaag is de afgelopen beursweek de slechtste week sinds de economische crisis.

Bron: RTL Z