Rutte na eerste besmettingsgeval: volg adviezen op

Nieuws
Het is van belang adviezen van deskundigen over het coronavirus te blijven opvolgen nu in Nederland het eerste besmettingsgeval is geconstateerd. Dat zegt premier Mark Rutte is een eerste reactie op Twitter.
anp
donderdag 27 februari 2020 om 21:52
Afbeelding
beeld anp

Hij zegt in nauw contact te staan met verantwoordelijk minister Bruno Bruins, "onder andere over alle inspanningen die gedaan zijn om ons land hierop voor te bereiden."

Rutte wenst "de besmette man natuurlijk alle sterkte en beterschap toe." De premier uit grote waardering voor "de professionals, die hard werken om alles te doen wat nodig is. Het is van belang dat we hun adviezen blijven volgen."

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Door storing meldt COA niet hoeveel mensen in Ter Apel zitten

Het is niet bekend hoeveel asielzoekers afgelopen nacht in het aanmeldcentrum in Ter Apel hebben geslapen. Het systeem om dat door te geven, werkt niet en daardoor meldt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) geen cijfers.

Afbeelding

Palestijnse Autoriteit heroverweegt relatie met Verenigde Staten

De Palestijnse Autoriteit, het bestuur op de Westelijke Jordaanoever, gaat de relatie met de Verenigde Staten heroverwegen. President Mahmoud Abbas noemt het Amerikaanse veto tegen een volwaardig VN-lidmaatschap voor de Palestijnen als reden.

Afbeelding

Tien doden bij Israëlische operatie op Westelijke Jordaanoever

De Israëlische veiligheidsdiensten hebben bij een inval in een vluchtelingenkamp op de Westelijke Jordaanoever 'tien terroristen' gedood, meldt het leger van het land. De operatie in het noorden van het Palestijnse gebied duurde meer dan veertig uur.

Afbeelding

Erdogan ontvangt Hamas-leider Haniyeh in Istanbul

In Istanbul is de ontmoeting tussen de Turkse president Recep Tayyip Erdogan en Hamas-leider Ismail Haniyeh begonnen, melden Turkse media. Ze spreken elkaar in het historische Dolmabahce-paleis aan de Bosporus.

Afbeelding

Circa 90 activisten verwijderd van demonstratieplek Den Haag

De politie heeft zaterdag zo'n negentig milieuactivisten verwijderd van een demonstratieplek in Den Haag, laat een woordvoerder weten. 'Ze zijn met bussen verplaatst en op een andere locatie weer vrijgesteld.

Afbeelding

A59 naar Den Bosch weer open na urenlange afsluiting bij Waalwijk

De A59 in de richting van Den Bosch is weer open, meldt Rijkswaterstaat Verkeersinformatie. De snelweg was zaterdagochtend urenlang afgesloten tussen Waalwijk en Waalwijk-Centrum, na een ongeluk dat daar rond 06.30 uur gebeurde. Rond 13.