U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 24
In Nederland is voor het eerst iemand besmet geraakt met het coronavirus. Dat meldt het RIVM zojuist. De patiënt, die kort geleden in de regio Lombardije is geweest, zit in isolatie en komt uit Tilburg. De GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst brengt contacten van deze patiënt in kaart doo ...

3 maanden geleden door AD

REAGEER MET EEN EMOJI
3
1
1
2
6
11

@42 doe maar... als je ooit besmet wordt, dan is maar zo question

101 maarten1234    
3 maanden geleden door maarten1234
1
Meld

@93 : zijn er ook argumenten in plaats van minnetjes?

102 Seconda    
3 maanden geleden door Seconda
10
Meld

@94 Opzet van de natuur? Virussen is namelijk hoe de natuur een populatie (aantallen) onder controle zal houden. Bij de mens lukt dat niet echt meer vanwege vaccinaties.

103 Bluth    
3 maanden geleden door Bluth
2
Meld

@103 tja, sommige mensen weten zich omringd door deskundigen hé...

104 datkanjijmakkelijkzeggen    
3 maanden geleden door datkanjijmakkelijkzeggen
0
Meld

Het is triest voor deze eerste Nederlandse patient, maar tegelijkertijd voel ik ook verontwaardiging dat hij tot en met dinsdag carnaval gevierd heeft en pas op woensdag naar het ziekenhuis is gegaan.
Terwijl hij redelijkerwijze kon weten dat hij in Lombardije besmet had kunnen raken.

De man heeft geen verantwoordelijkheid getoond jegens andere carnavalvierders. Speur nu maar eens na wie hij mogelijk heeft besmet en vertrokken is naar boven de grote rivieren.

Ook de autoriteiten, ministerie en RIVW vind ik laks. Ze moeten reizigers die in gebieden met besmettingen zijn geweest , oproepen zichzelf af te zonderen. GGD moeten daar bovenop zitten.

Ouderen lopen een verhoogde kans te overlijden aan het virus. Dat schijnen de verantwoordelijken een folderzinnetje zonder inhoud te vinden.

We krijgen voortdurend te horen dat de zorg in Nederland zo duur is. Bij een grote uitbraak zijn de kosten hoog. Dat moeten regering en ministerie dan echt zichzelf verwijten.

Waarom wordt binnen de EU het reizigersverkeer niet beperkt? Goederen kun je nog steeds verzenden, maar het virus reist in mensen.
En waarom lezen we niet dat de buitengrenzen nu echt worden versterkt? Als het virus straks in Afrika om zich heen grijpt en men wil gezondheidszorg in Europa halen en allerlei andere figuren liften mee, wordt het helemaal een chaos.

105 stanley.staatsman    
3 maanden geleden door stanley.staatsman
3
Meld

@102 “zijn er ook argumenten in plaats van minnetjes?”

Het is Nieuwskoerier. Je legt de lat nu wel erg hoog……… question question question

106 Weet geen naam    
3 maanden geleden door Weet geen naam
0
Meld

@105

Verontwaardiging? Wellicht is die man pas woensdag echt ziek geworden.
Het is altijd zo makkelijk lullen vanachter het pctje. De beste stuurlui staan aan wal

107 krek    
3 maanden geleden door krek
5
Meld

De beste man heeft gezellig carnaval gevierd ...volle kroegen natuurlijk , regelmatig naar de wc van de drank . Overal hoesten en kuchen niemand heeft dat door iedereen is immers in een vrolijke aangeschoten toestand . Misschien heeft hij daar wel 50 mensen besmet
Waarschijnlijk over een paar weken gaat daar de eerste besmettingsgolf daar beginnen
in Loon op Zand. Dan virus is zich nu op dit moment aan het verspreiden natuurlijk ..

108 Tungsten    
3 maanden geleden door Tungsten
2
Meld

Was te verwachten natuurlijk.
Het was een kwestie van tijd.

We zullen zien hoe het verder gaat lopen allemaal.

109 greenpollo    
3 maanden geleden door greenpollo
1
Meld

Edit > De beste man heeft gezellig carnaval gevierd ...volle kroegen natuurlijk , regelmatig naar de wc van de drank . Overal hoesten en kuchen niemand heeft dat door iedereen is immers in een vrolijke aangeschoten toestand . Misschien heeft hij daar wel 50 mensen besmet
Waarschijnlijk over een paar weken gaat daar de eerste besmettingsgolf daar beginnen
in Loon op Zand. Dat virus is zich nu op dit moment aan het verspreiden natuurlijk ..

110 Tungsten    
3 maanden geleden door Tungsten
1
Meld

@110 Ik heb zoiets van: Laat maar gebeuren. Let’s get it over with.

Een vaccin zal zeker nog een jaar op zich laten wachten. Zolang kun je niet binnen blijven zitten. Ben je er ziek van geworden en je geneest, ben je er daarna sowieso immuun voor.

2% van de besmette gevallen zal het niet overleven. En dan vooral de mensen met al een zwakke weerstand. Maar voor die groep is de gewone griep al een risico.

111 Weet geen naam    
3 maanden geleden door Weet geen naam
3
Meld

@102 Ik vermoed dat het zou helpen als je de juiste link plaatst, even ervan uitgaande dat je een vergissing maakt. Een filmpje over de arrestatie van een zesjarig meisje lijkt me niet echt van toepassing op het onderwerp "Eerste besmetting Coronavirus in Nederland".

112 Neobullseye    
3 maanden geleden door Neobullseye
0
Meld

Snap nog steeds niet, waarom reizigers ze zich niet moeten melden die in besmette gebieden in Italië zijn geweest, nu oók de tweede besmettings-patiënt dáár geweest is.
Dit is vragen om problemen..

113 Strongoli    
3 maanden geleden door Strongoli
1
Meld

@105 waar haal je uit het artikel dat de man zelf al vermoedde dat hij het corona virus had? Dat is de enige manier waarop enige vorm van verontwaardiging op zijn plaats zou zijn.

De man was gewoon niet lekker, maar daar zet je je voor carnaval overheen en ben je gewoon wat goedkoper dronken. Dat hij vervolgens een virus blijkt te hebben wat niemand nog heeft hier, kan je hem moeilijk aanrekenen.

114 Repelsteeltje    
3 maanden geleden door Repelsteeltje
3
Meld


@112 : Ja, dat wil wel eens helpen, inderdaad.... Nu snap ik de minnetjes ook beter question
Bedankt voor de opmerkzaamheid!

In @93 had de volgende link moeten staan:

Waarom die nadruk in de media bijna geheel en alleen op de rode cijfers uit deze afbeelding??

https://www.dumpert.nl/item/7850197_9f3e556b


115 Seconda    
3 maanden geleden door Seconda
3
Meld

@115 Sommige mensen hebben wel veel ouderen in hun omgeving als ik die cijfers naar mijn directe omgeving extrapoleer dan kan ik een berg begrafenissen verwachten dit jaar als een derde het oploopt. Dat lijkt me een prima reden om er veel aandacht aan te besteden.

Anders krijg je weer mensen zoals uzelf die nadien gaan klagen dat er niet genoeg aandacht voor was als het misgaat en hoe het allemaal de schuld van de media is.

Daarom nadruk in de media bijna geheel en alleen op de rode cijfers uit de afbeelding

116 Otasanek    
3 maanden geleden door Otasanek
4
Meld

@116 : Bedankt voor je mening, fijn dat je toch nog inhoudelijk kunt reageren al zie ik nog een sneertje staan; zal wel een nawee zijn houden we het dan maar op.

Ik vraag me af of je de cijfers wel hebt gelezen?!

Zelfs bij de bevolkingsgroep van 80+ (!) is de kans op sterfte 0,103%

45 jaar 0,0028%
onder 40 0,00014%

Oftewel: de hetze in de media is niets anders dan bangmakerij.

Laat ik de gehele vraag hier eens plaatsen (voel je maar niet aangesproken otasanek):

Waarom zijn de feiten in het PAARS op de afbeelding nauwelijks te zien in de media???
Waarom word de nadruk steeds op de RODE feiten gelegd???

Oftewel waarom brengt de media alleen paniek en geen rede?

117 Seconda    
3 maanden geleden door Seconda
8
Meld

@117 Uit je eigen link 14,8% van 80 plussers die het daadwerkelijk oplopen sterft. Leer lezen.

118 Otasanek    
3 maanden geleden door Otasanek
2
Meld

@115 Het probleem is dat dit een beetje gemene manier van statistiek voeren is; het veegt de complete niet-besmette bevolking op één hoop, terwijl je eigenlijk alleen moet kijken naar het aandeel mensen wat redelijke kans maakt om besmet te worden. Vergelijking: de kans dat je overlijdt aan een overstroming is miniem, grotendeels omdat de kans op overstromingen zelf niet al te groot is. Dit betekent echter nog niet dat je het gevaar van hoog water moet onderschatten, en al helemaal niet dat je iedereen die in de Sahara woont in dezelfde groep moet neerzetten als mensen die aan de kust of nabij grote rivieren wonen.
Ook zijn dit de cijfers nadat alle maatregelen genomen zijn. Zeggen dat de infectiecijfers en sterftecijfers allemaal meevallen en dat daarom de maatregelen nergens voor nodig zijn is een beetje als zeggen dat in Nederland amper iemand omkomt in voorgenoemde overstromingen en dat we daarom dus geen dijken nodig hebben.

Bovendien: hoewel de paarse cijfers wel kloppen, dit overkomt als wegwuiven van het probleem. Een mortaliteit van 'slechts' 2% (of nog minder voor iedereen jonger dan 60 jaar met een redelijke gezondheid) klopt misschien wel, maar dat neemt nog niet weg dat er wel degelijk mensen aan overlijden.

119 Neobullseye    
3 maanden geleden door Neobullseye
0
Meld

@118 : Beetje last van selectief lezen? Waarom neem je het stukje daaronder niet mee, waarom lees je net als de media alleen de RODE cijfers?????

Zal het even voor je opschrijven:

80+: 14,8% will die (85,2% will heal)

Kortom, als je 80 jaar of ouder bent is de kans dat JIJ sterft:

0,7% (van de geïnfecteerde bevolking) * 14,8% (sterfte ratio onder 80 plussers)

=

0,103%


Oftewel stel je niet zo ongelooflijk aan, die 14,8% geld alleen als ALLE 80 plussers besmet zouden raken.

120 Seconda    
3 maanden geleden door Seconda
9
Meld

@119 : Eens.

Het zou echter de media wel sieren als er ook eens ietwat redelijkheid vermeld werd en niet alleen de 'scaremongering' berichten.

Ik vind het persoonlijk raar dat er alleen maar negatief bericht word, ik heb in de hele media nog geen bericht gehoord over mensen die genezen zijn, steeds maar hameren op de mensen die wél doodgaan.

Vergelijk het eens met de griep, daar schijnen jaarlijks ca, 165.000 mensen aan te sterven terwijl het niet eens een pandemie is..

is het dan omdat dit corona 'nieuw' is dat we alleen maar bang kunnen zijn, of?

121 Seconda    
3 maanden geleden door Seconda
4
Meld

@120 M.a.w. ; als je als 80 jarige besmet raakt met het virus heb je 14,8% kans te overlijden.

122 Chat Baker    
3 maanden geleden door Chat Baker
1
Meld

@121 Als je het corona virus zich net zo ongehinderd laat ontwikkelen als we dat doen bij influenza heb je bij 't coronavirus 8 maal meer doden dan bij influenza.

123 Chat Baker    
3 maanden geleden door Chat Baker
3
Meld

@123 : Als influenza een pandemie was geworden was het nog veel erger geweest dan Corona.

Sorry hoor, ik wil niet ontkennen dat er mensen dood gaan aan dat corona virus maar hallo, het is geen 2e pest o.i.d. wat er bijkans van gemaakt word door de media.

Een beetje nuchterheid kan absoluut geen kwaad, in deze.

124 Seconda    
3 maanden geleden door Seconda
5
Meld

@122 : En 99,897 kans dat je het NIET krijgt EN doodgaat.

125 Seconda    
3 maanden geleden door Seconda
7
Meld

2e geval ook bekend. In Amsterdam

126 greenpollo    
3 maanden geleden door greenpollo
0
Meld

Media gekte en massa hysterie.... heel dat Corona gedoe.

Ieder jaar sterven er alleen al in Nederland tot 2.900 mensen aan de gevolgen aan griep. Hoor je nóóóit wat over, hoeft er niemand in quarantaine.

https://www.volksgezondheidenzorg.info/onderwerp/influenza/cijfers-context/sterfte

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Griep

127 Congo    
3 maanden geleden door Congo
7
Meld

Stel dat het uitloopt op een echte epidemie en dat het zich ongeveer gedraagt als griep (ik heb de indruk dat het wat besmettelijker is). Dat zou betekenen dat ruwweg 10-15% van de bevolking besmet raakt (1,5 à 2 miljoen mensen) . Op zo'n moment krijg je te maken met de wet van de grote getallen waarbij een klein (verwaarloosbaar?) percentage zich toch gaat uitdrukken in een bepaald niet verwaarloosbaar aantal doden.

128 Tussenderegels    
3 maanden geleden door Tussenderegels
1
Meld

@127 Er is een heel vaccinatieprogramma opgetuigd voor ouderen om dat te reduceren.

129 Tussenderegels    
3 maanden geleden door Tussenderegels
0
Meld

@129

Nadat er een gekte van media aandacht was geweest en een massa hysterie hoe gevaarlijk de griep wel niet is en steden waren afgesloten?

130 Congo    
3 maanden geleden door Congo
1
Meld

@127 We zijn vergrijst, 14,8 % sterfte onder 80 plussers is gewoon een bar gegeven. Griep treft 15% van de mensen ieder jaar. Als dit 15% van de mensen treft reken eens uit hoeveel doden dat zijn onder mensen van 70 jaar en ouder.

131 Otasanek    
3 maanden geleden door Otasanek
1
Meld

En dat gewoon tijdens de uitzending van de NPO 'supergeloofwaardig' natuurlijk. Met een briefje in de hand van Bruins xD

132 Pressure    
3 maanden geleden door Pressure
1
Meld

Eerste besmetting van HOND? Ik ken de bron niet, weet dus niet of dit een betrouwbaar bericht is. Maar meestal klopt het wel: https://health.liveuamap.com/en/2020/28-february-hong-kong-dog-tested-positive-for-coronavirus

133 Ness    
3 maanden geleden door Ness
1
Meld

De patiënt in Loon op Zand was tijdens het vieren van carnaval niet besmettelijk, volgens Theo Weterings, de burgemeester van de gemeente Tilburg. 'De situatie van de patiënt is goed, er wordt al gedacht aan de mogelijkheid om de man uit het ziekenhuis te ontslaan. Dan zal hij in daarna in thuisisolatie komen', aldus de burgemeester.

Maar de dag na carnaval was hij zo xiek dat hij naar het ziekenhuis ging.
Beetje tegenstrijdig dit?

134 Nurse Ratched    
3 maanden geleden door Nurse Ratched
3
Meld

@120

Deze cijfers zijn gebaseerd op die van een liegende Chinese overheid die bang is dat investeerders zich terug trekken en de economie in elkaar zakt.
Er is zat bewijs dat er veel meer doden en geïnfecteerde zijn in China dan ze vertellen dus de vraag is meer waarom geloof je de berichten van de Chinese cpc?

135 siberianhotsprings    
3 maanden geleden door siberianhotsprings
1
Meld

@127 ; Het verschil tussen influenza en het coronavirus is dat de eerste bij ons bekend is en de meeste mensen een immuniteit hebben opgebouwd doordat ze het eerder hebben doorlopen.
Corona is echter geheel nieuw. Dat betekent dat IEDEREEN er ziek van kan worden. Daarom grijpt het virus ook zo enorm snel om zich heen.

Daarnaast hebben we tegen influenza inentingen voor de risicogroepen en de zorgmedewerkers. Die hebben we bij corona nog niet.

Bij de laatste griepgolf (die overigens nog niet geheel verdwenen is) bezochten 50 op de 100.000 mensen de huisarts met griepachtige klachten.

Ga er maar rustig vanuit dat met het corona virus je eerder over het driedubbele aantal besmettingen gaat hebben.. en dus getalsmatig ook veel meer doden.

136 Mariska3    
3 maanden geleden door Mariska3
1
Meld

@105 mijn bijdrage
@107 krek
@114 repelsteeltje

Als je in risicogebied geweest bent, - en dat was deze man en dat wist hij -, dan neem je verantwoordelijkheid en stort je je niet in het carnavalsgedruis. Zelfs al heb je geen klachten.
Blijk je toch besmet, wat kun je een ander dan aandoen? En jonge mensen aan wie jij het virus doorgeeft hebben ook weer ouders, of misschien iemand met een chronische kwaal in de familie.
Of wat als een vader of moeder van kinderen overlijdt?


Ik zoek niet de gemakkelijke verontwaardiging van achter de PC.
Ik ben zelf tachtig plusser. Nog goed gezond, maar als oud-directielid van een bedrijf onderhoud ik mede het netwerk van onze gepensioneerden. Jongere gepensioneerden tot zeer hoogbejaarde oude collega's die ik al decennia ken.

Van de zijde van instanties ben ik bang voor 2 zaken:
1. laksheid en foute inschattingen. Het stelt me niet gerust dat het RIVM virustesten als maatgevend beschouwt, terwijl de Chinezen ontdekten dat deze vaak valse negatieve resultaten geven. CT-scans van de longen zijn veel betrouwbaarder voor de diagnose. Bovendien kan het coronavirus besmettelijk zijn , voordat de drager zich ziek voelt.
De Chinezen stellen dat.
Unilever geeft mensen die in risicogebieden geweest zijn, opdracht niet op kantoor te verschijnen. Hun medische dienst ziet het besmettingsgevaar duidelijk anders dan U.
2. zodra het mis loopt zijn in Nederland de verantwoordelijkheden meestal verdeeld over velen in de ketens, zodat niemand verantwoordelijkheid neemt.

Een virus doet wat het als enige doet: een nieuwe gastheer vinden.
Het trekt zich niets aan van Uw menselijke neiging om zaken klein te willen houden. Weegt U dat ook eens mee.


137 stanley.staatsman    
3 maanden geleden door stanley.staatsman
1
Meld

@135 : Nope, cijfers komen van het WHO.
ook al zou het wat afwijken dan nog is het geen reden om totale scaremongering in te zetten.
Maar goed, zo u wilt:

Wees bang, wees zeer bang.

138 Seconda    
3 maanden geleden door Seconda
1
Meld

Het schijnt dat Britse wetenschapper hebben gezegd dat waarschijnlijk 40%-70% van de wereldbevolking besmet zal raken in het komende jaar. Als je kijkt hoeveel mensen er genezen zijn en hoeveel mensen er overleden zijn dan kom je op ongeveer een ratio van 1:12,8. Dat is op een wereldbevolking van 8 miljard mensen in het gunstigste geval 250 miljoen doden. In Nederland krijgen we in het gunstigste geval een half miljoen doden.

Geen paniek, ga maar rustig slapen.

139 RazorBlade    
3 maanden geleden door RazorBlade
0
Meld

@139
Volgens Harvard epidemioloog professor Marc Lipsitch is het Covid-19 / SARS-CoV-2 virus niet tegen te houden, en zal 40% tot 70% van de totale wereldbevolking ermee besmet raken. Dan hebben we het dus over 3,1 miljard tot 5,5 miljard mensen die ziek zullen worden – sommigen nauwelijks, velen slechts licht tot matig, maar afgaande op de officiële Chinese cijfers zeker 20% ernstig. Als het oplopende sterftepercentage stabiliseert op ca. 5%, dan zullen er tussen de 150 miljoen en 275 miljoen mensen aan het virus overlijden.

140 zilvergoud    
3 maanden geleden door zilvergoud
0
Meld

@138

Doe niet zo naïef, hoe komt het WHO aan de cijfers over China? Juist ja, van de Chinese CPC.

Ik ben het met je eens dat men niet in paniek moet raken maar wat extra voedsel in huis voor zekerheid kan geen kwaad.
Ik ben totaal niet bang voor het virus maar voor gebrek aan voedsel en grondstoffen zoals in Italië op sommige plaatsen,

141 siberianhotsprings    
3 maanden geleden door siberianhotsprings
0
Meld

Quote

"Een 'modern virus' heeft zich ook verder ontwikkeld want een virus wordt
ook bezield door een intelligente geest. ( Universeel Levensprincipe).
Het heeft zich aangepast aan de algemene voortschrijdende ontwikkeling
zoals dat proces op planeet Aarde zich reeds miljarden jaren afspeelt.
Hersenen functioneren d.m.v. stroompjes die informatie bevatten uit allerlei
domeinen van het Universele levensprincipe en op deze planeet vooral
uit de Aardse domeinen en de daarmee samenhangende gedachten-constructies.

Een virus is universeel begaafd en wordt niet gehinderd door werelds verstand.
Het kan zich supersnel ontwikkelen naar steeds hogere validiteit om het
gestelde doel te bereiken nl > Overleven en snel vermenigvuldigen om
als gevallenen uit de Universele Orde zich weer via de grotere wezens
(o.a. mensen) omhoog te werken naar eeuwig leven.
Om dat te voorkomen heeft het Universele daar een handig trucje voor
bedacht > Zij krijgen als 'opstandelingen ' wel het signaal dat de weg
voor hen open ligt om terug te keren naar het Nirvana maar daartoe dienen
zij zich in groten getale dienstbaar te maken aan de natuurlijke rijken van
de wezens op Aarde. Want zij kunnen nl wel grote stappen maken in de
ontwikkeling van doelstelling van planeet Aarde. ( In allerlei opzichten.....).
In niet aflatende ijver doen zij mee met dit spel in de veronderstelling
dat zij daarvoor "gratie' verkrijgen voor begane grote Universele misdaden.
(Eeuwigheden geleden begaan tegen de collectieve Universele Gedachte.)

Maar eenmaal in het vleesch van de wezens ondergaan zij ook het lot
van dat vleesch en dat betekent telkens weer vergaan en vervangen
worden door nieuwe cellen van energie en intelligentie die in wezen dan
in groten getale niets anders zijn dan hun gevallen broeders (geesten).
Alzo worden de ontelbare /talloze gevallen geesten langzaam maar zeker
geofferd ten nutte van de geestelijke verheffing der wezens (met de mens als laatste all-in-stap en transmissie-entiteit naar de poort van het Universele Leven).

Uiteindelijk zullen alle gevallenen een laatste keuze krijgen om zichzelf
een soort van nieuwe Brug te creeeren waarover een terugweg mogelijk
is naar (geestelijke) vervolmaking en zodoende aan te sluiten bij de
Universele orde na lange eeuwigheden van verbanning in de negatieve
polariteiten van het EM-Universele .

(Een quootje uit een onbekend geschrift. )

142 m+m = Z    
3 maanden geleden door m+m = Z
2
Meld

@141 : Wat eten inslaan, voor het geval dat, kan wat mij betreft ook zeker geen kwaad.

143 Seconda    
3 maanden geleden door Seconda
0
Meld

Ik zag vandaag ook een viroloog op tv die zei dat hoe ouder je word des te meer kans dat je er aan overlijd maar dat is bij griep net zo. Bij 80 jarigen 14% kans. Onder de 30 minimaal. Ook vallen er door griep veeel meer doden dan hier bij. De kans is groter dat je er niet aan dood gaat dan wel. Het is zeker geen killer virus net als Ebola. We moeten nuchter blijven. En juist GEEN mondkapjes dragen want dan veroorzaak je het juist. Het zit in de lucht, komt aan je mondkapje en dan word je ziek. Alleen als je direct in contact komt met een zieke patient. En in de zorg. En uiteraard moet een mondkapje steriel verpakt zijn anders werkt het niet en virussen tegenhouden.

144 Goesenaar    
3 maanden geleden door Goesenaar
1
Meld

Dieren kunnen ook ziek worden.

145 Aragon    
3 maanden geleden door Aragon
0
Meld

De laatste maanden al zo beroerd van al die Co2 en stikstof die ik inadem. Vorige week nog beroerder na het drinken van 'n Corona biertje.

Toch maar eerst de huisarts gebeld.
Hij adviseerde me geen nieuws meer te lezen en vooral de waan van de dag te negeren.
Moet zeggen ... helpt uitstekend. Voelde me stukken beter en toch maar even Nieuwskoerier op om te controleren of zijn diagnose juist was.

Ik voel het alweer opkomen ..... gauw weg doeiiiii

146 Garp    
3 maanden geleden door Garp
0
Meld

@146 *Geeft lachgas ballonnetje* question Als we gaan, dan gaan we met zen allen XD

147 DikkeTor    
3 maanden geleden door DikkeTor
1
Meld

@142

Dank voor de prachtige uiteenzetting als vruchtbare tegenhanger van hysterische zich steeds herhalende omroepjuffen die niet van ophouden weten...

148 shym    
3 maanden geleden door shym
1
Meld

De eerste corona-lijer, in het Brabantse "Loon op Slot".

149 Gandalf    
3 maanden geleden door Gandalf
0
Meld

In 1918 de Spaanse griep met een zeldzame vernietigingskracht, kostte 20 tot 22 miljoen mensen het leven. De ziektecijfers liepen per land uiteen van 50 tot 90% van de bevolking. Een virus is een ziekteverwekker van 20 tot 300 miljoenste millimeter (nanometer) en dus nauwelijks groter dan......niets. Hij beschikt niet over een eigen stofwisseling en kan zich niet zelf vermenigvuldigen. Het is een parasiet die bestaat in de levende lichaamscellen van degenen waarin hij is binnengedrongen. Een pandemie of wereldepidemie wordt teweeggebracht door een nieuw type influenzavirus dat geen verwantschap heeft met het virus dat in voorgaande jaren zijn slachtoffers maakte.

Bron helaas niet meer te achterhalen..

150 shym    
3 maanden geleden door shym
2
Meld

@137 ik vind het niet zo gek dat iemand daar niet direct allemaal aan denkt. Zeker als het nog niet in NL is en dus voor veel mensen allemaal nog een ver van de bed show was. Mensen die op de top van hun gezondheid en weerbaarheid verkeren en (nog) nergens last van hebben, zijn nou eenmaal met andere zaken bezig. Ik vind trouwens dat ook in de media wordt gedaan alsof het allemaal wel meevalt met het virus. Dat er een laag sterftecijfer is etc. Temeer reden om de man niet teveel kwalijk te nemen. Verder was het hoe dan ook onze kant op gekomen, dat was anders ook wel gebeurd.

Nu begrijp ik best dat vanuit uw positie, middenin een groep die wel kwetsbaar is voor het virus, het er allemaal wat anders uitziet. Ik hoop dat de instanties de uitbraak in NL beperkt en zo veel mogelijk beheerst kunnen houden.

De hele economie laten instorten door alles af te sluiten is namelijk helaas niet haalbaar. Er zijn constante verbindingen tussen alle landen en als dat platgelegd zou worden is de schade niet te overzien. Dat zou pas gebeuren als er een extreem veel dodelijker virus zou rondgaan en de pessimist in mij zegt dat het dan ook waarschijnlijk te laat zou gebeuren. Dat zijn mijn twee centen: hard maar realistisch (denk ik).

151 Repelsteeltje    
3 maanden geleden door Repelsteeltje
0
Meld

Doctor Corona I presume? Nice to meet you.

152 Tsaar    
3 maanden geleden door Tsaar
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Ik kan het niet meer aan - de Jensen show #17...
VIDEO: Er is zoveel misinformatie en verdraai...

22 uur geleden door Doehetlekkerzelf

CNN: Trump's economie voegt 2,5 miljoen...
Werkeloosheid ondertussen 1,4% naar beneden e...

1 dag geleden door Chaimileh

Nachtmerrie – George Floyd duwde pisto...
Nachtmerrie – George Floyd duwde pistool op...

1 dag geleden door DONKEY R

Agenten knielen voor Black Lives Matter-demon...
R.E.S.P.E.C.T.

1 dag geleden door Lidpver

Ook een tegendemonstratie Black Lives Matter...
,,Als lokaal tegengeluid met het oog op dat a...

1 dag geleden door Schildpad


ADVERTENTIE


Laatste reacties
MarcusCole
Ik kan het niet meer aan - de Jensen show #17...
@207 Nee , Robert Jensen is een mislukte DJ ,...

minder dan een minuut geleden door MarcusCole

Nurse Ratched
Rachel Hazes mist kleinzoon door breuk met Ro...
@1 Altijd aan de ander natuurlijk....

minder dan een minuut geleden door Nurse Ratched

Racism monitor 2020
Racisme bestaat en moet bestreden worden — ...
@35Er staat:Uit artikel: " ..... "...

minder dan een minuut geleden door Racism monitor 2020

welofniet
Nederland gaat toeristen die naar Turkije rei...
Turkije is voor mij wel het laatste land waar...

1 minuut geleden door welofniet

Eric
Nederland gaat toeristen die naar Turkije rei...
Zijn morgen de reisbureaus open?...

1 minuut geleden door Eric

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig