Volledig scherm

Het geheim van de beste boerenkoolstamppot ontrafeld

Laura de Grave rijdt voor het programma Lekker Lokaal door Nederland op zoek naar de beste lokale gerechten. Vandaag proeft ze de specialiteit van chef-kok Gerhard Flantua: stamppot met verse boerenkool. Zijn recept bestaat vrijwel volledig uit Flevolandse ingrediënten. 

  1. Onervaren afwasser Daniel (32) blufte zich tot chef in sterrenrestaurant: ‘Alles opgegeven om te koken’
    PREMIUM

    Onervaren afwasser Daniel (32) blufte zich tot chef in sterrenres­tau­rant: ‘Alles opgegeven om te koken’

    Als lastige leerling ging hij van school naar school, totdat de 17-jarige Daniel als afwasser in de keuken van een restaurant belandde. Het was liefde op het eerste gezicht met het horecaleven. Toen hij solliciteerde bij sterrenrestaurant Inter Scaldes was hij eerlijk. ,,Ik kan niks, maar ik wil heel graag”, blufte hij zich naar binnen. Anno 2024 jaagt hij zijn droom na en wil hij zijn eigen ster.
    Delft