• 1
  • 549x gelezen
Reageer met een Emoji
2
3
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Hoe zouden nationalisten ooit twee wereldoorlogen kunnen beginnen, financieren, aan de gang houden en na beëindiging voortzetten als globalisering.....?!

Hoe zouden nationalisten weten waar en op wie zij in Irak, Vietnam, Libië, Afghanistan enz, de bommen moeten gooien....!?

12
1 CoolMemories

Een klein citaat uit dit prachtige en duidelijke artikel.

Baudets gevaarlijke kletspraat is ontstaan in een wetenschappelijk klimaat waar de feiten er kennelijk niet meer toe deden. De Oostenrijks-Britse filosoof Karl Popper bestreed zijn ganse leven denkers die het niet zo nauw met de feiten namen. Hij bestreed in zijn werk 'De armoede van het historicisme' het geloof dat ijzeren wetten het verloop van de geschiedenis zouden bepalen.

Hij liet zien dat in de naam van dit geloof onmetelijke sociale schade is aangericht door bijvoorbeeld fascisten en marxisten. Hij noemde ze deterministen die onwelgevallige feiten vakkundig onder het parket veegden.

De rechtsfilosofische school die Baudet aanhangt heeft eveneens geen boodschap aan feiten. In die zin zou men die school eveneens van armoede kunnen betichten net zoals Popper dat deed bij het historicisme. Het is al erg genoeg als deze kletspraat wordt gebezigd op de universiteit. Het wordt echter nog veel erger als het politieke domein ermee wordt besmet. Kletspraat op de universiteit overleven we wel. De gevolgen van kletspraat in de politiek, bijvoorbeeld een rampzalige Nexit, zijn helaas minder vrijblijvend.

11
2 reality

De grote en verre oorlogen in de moderne tijd zijn nooit geïnitieerd, gefinancierd en gevoerd door 'nationalisten' maar door globalisten!

9
3 CoolMemories

@2 "...Hij liet zien dat in de naam van dit geloof onmetelijke sociale schade is aangericht door ...."

Vooral de trans-nationale Linkse kerk die als Directoire de Franse Revolutie onder Napoleon over heel Europa financierde, de trans-nationale Russische Revolutie die tot Stalin en de USSR leidde en twee wereldoorlogen die door het trans-nationale complex van bankiers en industrieëlen gefinancierd werden......allemaal globalisme en globalisering die niets met de belangen van nationale staat, nationalisme en nationale burgers te maken hadden....hoewel zij wel letterlijk het slachtoffer werden in de loopgraven, op de slagvelden en in de gebombardeerde steden....!

9
4 CoolMemories

@4 . Wat dacht u van de Romeinen en Thierry Baudet? Ik denk dat de linkse kerk ook het coronavirus heeft bedacht, denkt u ook niet?

7
5 reality

Goh, ik dacht al, het zou vreemd zijn als men in dat artikel werkelijk van zo'n kop gebruik maakte.

Maar het is ook gewoon afkomstig van de TS zelf.

4
6 progressiefliberaal

** gebruiker verwijderd **

Arend-Jan begrijpt wel meer niet.

7 verwijderd9139144


All Wars Are Bankers' Wars

5
8 Ness

Historicus en columnist Arend-Jan Boekestijn

Raar dat slap gezemel bij de NPO betaald word!

Word tijd dat de NPO word opgeheven!

7
9 Zie Hier

@5 De Linkse Kerk is de transformatie van de traditionele christelijke kerk in een moderne seculiere kerk; het trans-nationaal financieel-politiek-juridisch-technologisch-wetenschappelijk complex onder leiding van het Directoire....begin van de moderne tijd rond 1800.

6
10 CoolMemories

@7 "...Arend-Jan begrijpt wel meer niet...."

Arend-Jan pleitte in 2003 vurig vóór de globalistische oorlog tegen Irak die meer dan een miljoen mensenlevens kostte.....!! ....en waagt het nu Baudet te beschuldigen van het verdedigen van 'agressief nationalisme'.....!

De kromheid, hypocrisie en slinksheid van de Linkse Kerk ten top!

6
11 CoolMemories

Volgens mij zei Baudet iets anders. Hij zei dat een nationalist per definitie waarde hecht aan grenzen. Een eigen land, een natiestaat dus.
Als je Hitler een nationalist noemt, is dat tegenstrijdig met het veroveren van andere landen, tenzij het doel is om die andere landen bij de jouw te voegen. De natiestaat uitbreiden dus.

De EU doet dat óók, die wil ook de binnengrenzen van de EU landen wegnemen, zodat de EU één grote natiestaat wordt.

6
12 xtremy

Duidelijk artikel, de spijker weer op de kop! Cool bedankt voor het plaatsen al ben ik bang dat onze bijzonder rechtse nationalisten de wijze raad uit het artikel niet op gaan volgen:
Beste kiezer, hoed u zich voor feitenvrij geklets!

4
13 MacGu

Politici, bankiers en priesters, gespuis is het allemaal.

3
14 Doomsdayshaman

** gebruiker verwijderd **

En weer blijkt dat Baudet totaal geen benul heeft waarover hij spreekt. natiestaten zoeken per definitie naar grotere welvaart, meer macht etc.... het gevolg daarvan is per definitie oorlog.

15 verwijderd9249148401

@5 "...Ik denk dat de linkse kerk ook het coronavirus heeft bedacht..."

Dat de Linkse Kerk het trans-nationale (Islam)terrorisme heeft aangewakkerd, gestimuleerd, gesteund en vervolgens 'gezamenlijk bestreden' is inmiddels wel duidelijk. Of de Linkse Kerk het Coronavirus bedacht heeft is mij niet bekend......dat de bestrijding ervan een kolfje naar de hand is van de globalisten is duidelijk: disciplinering, controle en globalisering door de bestrijding van het virus worden weer versneld en versterkt.......de wereld één grote kliniek....de droom van de neo-marxistische globalistische elite.....

4
16 CoolMemories

@12 Bij de appeasementpolitiek werd ook uitgegaan van het verkeerde idee dat Hitler tevreden zou zijn wanneer hij (vrijwel) alle Duitsers weer op Duits grondgebied zou hebben ondergebracht. Men zag in hem een 'gewone' nationalist terwijl hij eigenlijk een 'racialist' was die een supranationaal imperium wilde stichten.

Dat alles laat onverlet dat ook de meer traditionele nationalisten wel degelijk oorlogshitsers kunnen zijn, bijvoorbeeld omdat ze behoefte hebben aan land, grondstoffen of afzetgebieden die hun glorieuze natie kunnen laten bloeien.

3
17 Civ

@15 "...natiestaten zoeken per definitie naar grotere welvaart, meer macht etc.... het gevolg daarvan is per definitie oorlog....."

Je bent in de war met de politieke globaliserende EU die vanaf aanvang begon met oorlogen: de coalitie tegen Irak, Afghanistan, de Brusselse oorlog tegen Libië, Syrië, intrige en collusie met Oekraïne.....overal breken de oorlogen, terreur, vluchtelingenstromen, massa-immigratie los sinds de globalisten van de Europese federatie op het toneel verschenen....

Tijdens de Benelux en de EEG leefden de soevereine en samenwerkende natiestaten perfect samen in vreedzame coëxistentie....met de expansiedrift en imperialistische neigingen van de EU was dat snel afgelopen....!

5
18 CoolMemories

@17 "...Men zag in hem een 'gewone' nationalist..."

Juist als nationalist (Heims ins Reich) was Hitler ongevaarlijk....pas toen hij gesteund door bankiers en globalisten grensoverschrijdend trans-nationaal te werk ging werd hij gevaarlijk voor de wereld(vrede)...! .....vergelijkbaar met het bolsjewisme, Maoïsme en de EU....!

3
19 CoolMemories

@17 "....dat ook de meer traditionele nationalisten wel degelijk oorlogshitsers kunnen zijn, bijvoorbeeld omdat ze behoefte hebben aan land, grondstoffen of afzetgebieden die hun glorieuze natie kunnen laten bloeien. ..."

Je vergeet dat zelfs natiestaten in zekere zin het effekt zijn van globalistische ingrepen die vaak rechtlijnig dwars door etnische, culturele en talige entiteiten gaan....!

3
20 CoolMemories

@19 Ik vraag me af of Hitler in zijn volwassen bestaan ooit een gewone nationalist is geweest. Hij had weinig met de traditionele instituten van Oostenrijk en Duitsland en greep eerder terug naar een half-mythisch Germaans verleden van voor de invoering van het christendom.

1
21 Civ

We hebben kennelijk een Hitler-specialist in huis die ons zometeen precies gaat uitleggen waar we de fout in gaan met onze opmerkingen. Brand maar los, zou ik zeggen.

2
22 Civ

@14 "...Politici, bankiers en priesters, gespuis is het allemaal...."

Politici en bankiers zijn de opvolgers van de priesters. Zij zijn de laatste categorie elites van de moderne tijd die vasthouden aan universele verheven waarden en een bepaalde finaliteit voor de wereld ....waarop hun macht en instanties gebaseerd zijn sinds de 'categorische imperatief' van Emanuel Kant.....

1
23 CoolMemories

@21 "....vraag me af of Hitler in zijn volwassen bestaan ooit een gewone nationalist is geweest. ..."

Net zomin als bankiers, industriëlen, intellectuelen en marxisten ooit gewone nationalisten waren. 'Nationalisme' is eigenlijk maar een vage notie, zelfs voor staatsburgers is het niet meer dan een paspoort, vlag en volkslied.....laat staan dat nationalisme verwoestende wereldoorlogen kan beginnen.

3
24 CoolMemories

Oorlogen zijn vooral een religieuze of linkse hobby....staatsburgers en nationalisten hebben geen tijd of interesse in oorlogen....

2
25 CoolMemories

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Hendrianus
Knock-out na kaakslag, politie zoekt vechtersbaas

Zwakzinnige klootzak. Jammer dat hij niet ter plekke afgerost werd. ...

1 minuut geleden geplaatst door Hendrianus

maarten1234
Knock-out na kaakslag, politie zoekt vechtersbaas

niet mee bemoeien, gewoon doorlopen/-klikken...

21 minuten geleden geplaatst door maarten1234

MARCUSAURELIUS
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@4Die omgebouwden willen perse tegen echte vrouwen spelen....

21 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

maarten1234
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

@13 u vindt dat er geen praktische problemen zijn of dat wij in nabij toekomst daar tegenaan lopen met verandering in demografie?...

22 minuten geleden geplaatst door maarten1234

Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@16 Je begrijpt kennelijk niet wat oorlogsrecht is....

22 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

spookrijder
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Niks bedreigends aan de woorden van Baudet. Ik zie het probleem totaal niet. ...

22 minuten geleden geplaatst door spookrijder

Bop
Moslims slaan 71-jarige christen bewusteloos in Den Haag

@8 O.a. van Cultuur onder vuur....

24 minuten geleden geplaatst door Bop

Malinois
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@14Nee, dat zeg ik toch?Maar waarom doen Al-Jazeera en The Rights Forum dat dan wel?Doe gewoon hennig aan. De 'Joden' kun je altijd no...

25 minuten geleden geplaatst door Malinois

maarten1234
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

misschien moet het elftal zelf 2 goaltjes neerzetten en met hun eigen mensen wat tegen elkaar ballen trappen; voor biologische vrouwen is het so...

30 minuten geleden geplaatst door maarten1234

DikkeTor
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

@23 Het zo wel heel Xenofobisch zijn als je je kansen niet afstaat voor mensen van kleur XD...

36 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

NK. App
Porn TimeTeen ChutClub PornTsunade Naruto PornGangcreampieLana Roads HotDesnudos AsiaticasAnal AnimieMallu Big AuntyBarbie Doll XxxManuel Ferrara And Lisa AnnLesbian Nuru MassageSmall Lesbian TitsTeensloveanalWhore.netChaturbtateLesbian Porn WreslingStrawberrytabbyyBrazilian Big TittiesPornotransgenreNaked Nicki MinajVixtoria Cakes PornSexy ArmpitHow To Give Head To A GirlIndian Hindi Porn VideoTamil Talking Sex VideosNaughty India Porn VideosTs Escort ListEbony BallbustingMrluckyrawXxx Sexy Videos HdKolkata Bangla XvideoTarivishuMasturbating Video MenTiktok BulgeCow XxxxxBhojpuri Sex VideoIndian Teen X VideoHindi Sex StoriesSarah__marlow__Back Porn StarsXnx Com Hd VideoSex Tamil WifeGirlfriend CumingPorn Hindi IndianBrazzers GrandmaCam Bro TvWife With Lesbian PornAnushka Shetty NavelPorn Hd YogaRed Pagan MomThe Party At Kitty And StudsGauge ActressAdult Downloadable GamesOnly Fans ExposedPorn LeveCute RedheadJadejordanBlonde Pov BlowjobHentaianimeFilme De Pornô CompletoXxx Sexy BoobsFat Mom PornMomassRawconfessionGibi XxxBiggest Cock In PornBest Romantic PornNaked And BeachSexual Stories EroticSex Com Sex Com Sex ComXxx Indian Desi BhabhiTamil Teacher NudeOld Lady NakedVintage Mom Sex MoviesTamil Xvidoes ComAmouranth Onlyfans VideosHardcore Lesbian TribbingGay Women PornAbigaiil Morris LesbianPorn Body Swap.Site Porn DownloadSite XvídeosAvril Lavigne NakedBritish Porn StarMexican Granny PornRakul Preet Singh Hot SceneBlue Film Dikhao SexyXxx Sexy In HindiDiora Baird SexGay Latin PornCuckold GangbangWww Xxx In VideoDadcreepHdporntubeChinse Porn MoviesSpank Bang DownloaderDad PornLuna MelbaHmomg PornExtreme Anal DildoLena Paul RimjobFortnite SexingKarolay VargasHomemade Milf AnalDesi NippleSexvdioTelugu Sex Chat OnlineTamil Hot Hd Sex4 PorrnRedgifqExtrimtubeLadyonyxxxEsposa XxxEnglish Sex HdHindi Porn MovieXxxn MalayalamRomantic Xxx Sexy VideoPorngif ThreesomeNeedynovember LeakedLucy Cyberpunk HentaiJanuary Sex VideoBig Boobs Indian BhabiDown Free Porn VideosNaked Vietnamese WomenPradisehill PornTube PornstartsBlow JobsBearfuckerDark Web PornographyEscourtirelandTik Tok De Mulher PeladaKooku Web Series PornNaomi Woods Porn VideosAmercain Dad PornMilffarmあげさげNyaa TorrentHqs ErotPorn TelegranFree Sex ComicsSdmua-063Chisty Mack PornSmall Xxx HdDelilah Raige PornShiori Tsukada PornNude Latina TwerkingRipped Leggings PornOnline Mobile Porn GamesBig Boobgif