U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Politiek
  • 1
Volgens Thierry Baudet zijn natiestaten, in tegenstelling tot wat historici ons leren, intrinsiek vreedzaam. Zij hebben immers genoeg aan zichzelf en hebben geen behoefte om andere staten aan te vallen. Hitler was volgens Baudet geen nationalist maar een post-nationale fascist.Post-nat ...

3 maanden geleden door CoolMemories

REAGEER MET EEN EMOJI
6
2
3
1

Hoe zouden nationalisten ooit twee wereldoorlogen kunnen beginnen, financieren, aan de gang houden en na beëindiging voortzetten als globalisering.....?!

Hoe zouden nationalisten weten waar en op wie zij in Irak, Vietnam, Libië, Afghanistan enz, de bommen moeten gooien....!?

1 CoolMemories    
3 maanden geleden door CoolMemories
12
Meld

Een klein citaat uit dit prachtige en duidelijke artikel.

Baudets gevaarlijke kletspraat is ontstaan in een wetenschappelijk klimaat waar de feiten er kennelijk niet meer toe deden. De Oostenrijks-Britse filosoof Karl Popper bestreed zijn ganse leven denkers die het niet zo nauw met de feiten namen. Hij bestreed in zijn werk 'De armoede van het historicisme' het geloof dat ijzeren wetten het verloop van de geschiedenis zouden bepalen.

Hij liet zien dat in de naam van dit geloof onmetelijke sociale schade is aangericht door bijvoorbeeld fascisten en marxisten. Hij noemde ze deterministen die onwelgevallige feiten vakkundig onder het parket veegden.

De rechtsfilosofische school die Baudet aanhangt heeft eveneens geen boodschap aan feiten. In die zin zou men die school eveneens van armoede kunnen betichten net zoals Popper dat deed bij het historicisme. Het is al erg genoeg als deze kletspraat wordt gebezigd op de universiteit. Het wordt echter nog veel erger als het politieke domein ermee wordt besmet. Kletspraat op de universiteit overleven we wel. De gevolgen van kletspraat in de politiek, bijvoorbeeld een rampzalige Nexit, zijn helaas minder vrijblijvend.

2 reality    
3 maanden geleden door reality
11
Meld

De grote en verre oorlogen in de moderne tijd zijn nooit geïnitieerd, gefinancierd en gevoerd door 'nationalisten' maar door globalisten!

3 CoolMemories    
3 maanden geleden door CoolMemories
9
Meld

@2 "...Hij liet zien dat in de naam van dit geloof onmetelijke sociale schade is aangericht door ...."

Vooral de trans-nationale Linkse kerk die als Directoire de Franse Revolutie onder Napoleon over heel Europa financierde, de trans-nationale Russische Revolutie die tot Stalin en de USSR leidde en twee wereldoorlogen die door het trans-nationale complex van bankiers en industrieëlen gefinancierd werden......allemaal globalisme en globalisering die niets met de belangen van nationale staat, nationalisme en nationale burgers te maken hadden....hoewel zij wel letterlijk het slachtoffer werden in de loopgraven, op de slagvelden en in de gebombardeerde steden....!

4 CoolMemories    
3 maanden geleden door CoolMemories
9
Meld

@4 . Wat dacht u van de Romeinen en Thierry Baudet? Ik denk dat de linkse kerk ook het coronavirus heeft bedacht, denkt u ook niet?

5 reality    
3 maanden geleden door reality
7
Meld

Goh, ik dacht al, het zou vreemd zijn als men in dat artikel werkelijk van zo'n kop gebruik maakte.

Maar het is ook gewoon afkomstig van de TS zelf.

6 progressiefliberaal    
3 maanden geleden door progressiefliberaal
4
Meld

** gebruiker verwijderd **

Arend-Jan begrijpt wel meer niet.

7 gebruiker verwijderd    
3 maanden geleden door gebruiker verwijderd

https://www.youtube.com/watch?v=5hfEBupAeo4 All Wars Are Bankers' Wars

8 Ness    
3 maanden geleden door Ness
5
Meld

Historicus en columnist Arend-Jan Boekestijn

Raar dat slap gezemel bij de NPO betaald word!

Word tijd dat de NPO word opgeheven!

9 Zie Hier    
3 maanden geleden door Zie Hier
7
Meld

@5 De Linkse Kerk is de transformatie van de traditionele christelijke kerk in een moderne seculiere kerk; het trans-nationaal financieel-politiek-juridisch-technologisch-wetenschappelijk complex onder leiding van het Directoire....begin van de moderne tijd rond 1800.

10 CoolMemories    
3 maanden geleden door CoolMemories
6
Meld

@7 "...Arend-Jan begrijpt wel meer niet...."

Arend-Jan pleitte in 2003 vurig vóór de globalistische oorlog tegen Irak die meer dan een miljoen mensenlevens kostte.....!! ....en waagt het nu Baudet te beschuldigen van het verdedigen van 'agressief nationalisme'.....!

De kromheid, hypocrisie en slinksheid van de Linkse Kerk ten top!

11 CoolMemories    
3 maanden geleden door CoolMemories
6
Meld

Volgens mij zei Baudet iets anders. Hij zei dat een nationalist per definitie waarde hecht aan grenzen. Een eigen land, een natiestaat dus.
Als je Hitler een nationalist noemt, is dat tegenstrijdig met het veroveren van andere landen, tenzij het doel is om die andere landen bij de jouw te voegen. De natiestaat uitbreiden dus.

De EU doet dat óók, die wil ook de binnengrenzen van de EU landen wegnemen, zodat de EU één grote natiestaat wordt.

12 xtremy    
3 maanden geleden door xtremy
6
Meld

Duidelijk artikel, de spijker weer op de kop! Cool bedankt voor het plaatsen al ben ik bang dat onze bijzonder rechtse nationalisten de wijze raad uit het artikel niet op gaan volgen:
Beste kiezer, hoed u zich voor feitenvrij geklets!

13 MacGu    
3 maanden geleden door MacGu
4
Meld

Politici, bankiers en priesters, gespuis is het allemaal.

14 Doomsdayshaman    
3 maanden geleden door Doomsdayshaman
3
Meld

** gebruiker verwijderd **

En weer blijkt dat Baudet totaal geen benul heeft waarover hij spreekt. natiestaten zoeken per definitie naar grotere welvaart, meer macht etc.... het gevolg daarvan is per definitie oorlog.

15 gebruiker verwijderd    
3 maanden geleden door gebruiker verwijderd

@5 "...Ik denk dat de linkse kerk ook het coronavirus heeft bedacht..."

Dat de Linkse Kerk het trans-nationale (Islam)terrorisme heeft aangewakkerd, gestimuleerd, gesteund en vervolgens 'gezamenlijk bestreden' is inmiddels wel duidelijk. Of de Linkse Kerk het Coronavirus bedacht heeft is mij niet bekend......dat de bestrijding ervan een kolfje naar de hand is van de globalisten is duidelijk: disciplinering, controle en globalisering door de bestrijding van het virus worden weer versneld en versterkt.......de wereld één grote kliniek....de droom van de neo-marxistische globalistische elite.....

16 CoolMemories    
3 maanden geleden door CoolMemories
4
Meld

@12 Bij de appeasementpolitiek werd ook uitgegaan van het verkeerde idee dat Hitler tevreden zou zijn wanneer hij (vrijwel) alle Duitsers weer op Duits grondgebied zou hebben ondergebracht. Men zag in hem een 'gewone' nationalist terwijl hij eigenlijk een 'racialist' was die een supranationaal imperium wilde stichten.

Dat alles laat onverlet dat ook de meer traditionele nationalisten wel degelijk oorlogshitsers kunnen zijn, bijvoorbeeld omdat ze behoefte hebben aan land, grondstoffen of afzetgebieden die hun glorieuze natie kunnen laten bloeien.

17 Civ    
3 maanden geleden door Civ
3
Meld

@15 "...natiestaten zoeken per definitie naar grotere welvaart, meer macht etc.... het gevolg daarvan is per definitie oorlog....."

Je bent in de war met de politieke globaliserende EU die vanaf aanvang begon met oorlogen: de coalitie tegen Irak, Afghanistan, de Brusselse oorlog tegen Libië, Syrië, intrige en collusie met Oekraïne.....overal breken de oorlogen, terreur, vluchtelingenstromen, massa-immigratie los sinds de globalisten van de Europese federatie op het toneel verschenen....

Tijdens de Benelux en de EEG leefden de soevereine en samenwerkende natiestaten perfect samen in vreedzame coëxistentie....met de expansiedrift en imperialistische neigingen van de EU was dat snel afgelopen....!

18 CoolMemories    
3 maanden geleden door CoolMemories
5
Meld

@17 "...Men zag in hem een 'gewone' nationalist..."

Juist als nationalist (Heims ins Reich) was Hitler ongevaarlijk....pas toen hij gesteund door bankiers en globalisten grensoverschrijdend trans-nationaal te werk ging werd hij gevaarlijk voor de wereld(vrede)...! .....vergelijkbaar met het bolsjewisme, Maoïsme en de EU....!

19 CoolMemories    
3 maanden geleden door CoolMemories
3
Meld

@17 "....dat ook de meer traditionele nationalisten wel degelijk oorlogshitsers kunnen zijn, bijvoorbeeld omdat ze behoefte hebben aan land, grondstoffen of afzetgebieden die hun glorieuze natie kunnen laten bloeien. ..."

Je vergeet dat zelfs natiestaten in zekere zin het effekt zijn van globalistische ingrepen die vaak rechtlijnig dwars door etnische, culturele en talige entiteiten gaan....!

20 CoolMemories    
3 maanden geleden door CoolMemories
3
Meld

@19 Ik vraag me af of Hitler in zijn volwassen bestaan ooit een gewone nationalist is geweest. Hij had weinig met de traditionele instituten van Oostenrijk en Duitsland en greep eerder terug naar een half-mythisch Germaans verleden van voor de invoering van het christendom.

21 Civ    
3 maanden geleden door Civ
1
Meld

We hebben kennelijk een Hitler-specialist in huis die ons zometeen precies gaat uitleggen waar we de fout in gaan met onze opmerkingen. Brand maar los, zou ik zeggen.

22 Civ    
3 maanden geleden door Civ
2
Meld

@14 "...Politici, bankiers en priesters, gespuis is het allemaal...."

Politici en bankiers zijn de opvolgers van de priesters. Zij zijn de laatste categorie elites van de moderne tijd die vasthouden aan universele verheven waarden en een bepaalde finaliteit voor de wereld ....waarop hun macht en instanties gebaseerd zijn sinds de 'categorische imperatief' van Emanuel Kant.....

23 CoolMemories    
3 maanden geleden door CoolMemories
1
Meld

@21 "....vraag me af of Hitler in zijn volwassen bestaan ooit een gewone nationalist is geweest. ..."

Net zomin als bankiers, industriëlen, intellectuelen en marxisten ooit gewone nationalisten waren. 'Nationalisme' is eigenlijk maar een vage notie, zelfs voor staatsburgers is het niet meer dan een paspoort, vlag en volkslied.....laat staan dat nationalisme verwoestende wereldoorlogen kan beginnen.

24 CoolMemories    
3 maanden geleden door CoolMemories
3
Meld

Oorlogen zijn vooral een religieuze of linkse hobby....staatsburgers en nationalisten hebben geen tijd of interesse in oorlogen....

25 CoolMemories    
3 maanden geleden door CoolMemories
2
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Trump: ik bezocht bunker alleen voor inspecti...
Donald Trump zegt dat hij de bunker onder het...

24 uur geleden door progressiefliberaal

Trump liegt dat hij barst
[Engelstalig] Hij loog over zijn fotomomentje...

5 uur geleden door Lidpver

Trump: “Ik liet betogers niet wegsturen...
Donald Trump heeft “zelf geen opdracht gegeve...

1 dag geleden door Crezee

Zweedse coronastrateeg geeft fouten toe: &#03...
Anders Tegnell staat aan het hoofd van het Zw...

1 dag geleden door NOS

'IK KAN NIET ADEMEN' Wie was George...
Een MEDISCHE onderzoeker heeft de gruwelijke...

22 uur geleden door Doehetlekkerzelf


ADVERTENTIE


Laatste reacties
dummydum
Oppositie verbaasd over appgesprek met Grappe...
Grapperhaus was dus op de hoogte en nadat het...

minder dan een minuut geleden door dummydum

Ook maar gewoon een duts
Terreurorganisatie Antifa blootgelegd, recrut...
.https://www.youtube.com/watch?v=E2LpVHEmhk...

1 minuut geleden door Ook maar gewoon een duts

120db
OT 75...
@384hadden die geen paraplu : P...

1 minuut geleden door 120db

Strongoli
Oppositie verbaasd over appgesprek met Grappe...
Het verdedigen van Halsema, door Klaver is ó...

2 minuten geleden door Strongoli

120db
België wil auto’s gaan behandelen als taba...
komt er dan ook tekst op autorijden is...

2 minuten geleden door 120db

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig