RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Belastingdienst behandelt toeslagenaffaire vanaf nu als crisis

Staatssecretaris Van Huffelen van Toeslagen

Een speciale crisisorganisatie van de Belastingdienst gaat de toeslagenaffaire afhandelen. Dat schrijven de staatssecretarissen van Financiën aan de Tweede Kamer. Deze crisisorganisatie heeft als belangrijkste taak om te zorgen dat gedupeerde ouders compensatie krijgen.

De bedoeling is dat gedupeerde ouders zo goed mogelijk worden geïnformeerd, onder andere via speciaal voor hen georganiseerde bijeenkomsten. Ook komt er een loket waar ouders zich kunnen melden met vragen.

Commissie-Donner

Donderdag 12 maart komt de commissie-Donner met het eindrapport over de toeslagenaffaire. Daarna duurt het waarschijnlijk nog zeker een jaar voordat alle gedupeerden compensatie hebben.

Slachtoffers toeslagenaffaire gaan verhaal halen bij Belastingdienst

03:17
Slachtoffers toeslagenaffaire haalden verhaal bij de Belastingdienst.

De afgelopen jaren zette de Belastingdienst van honderden, mogelijk zelfs duizenden mensen ten onrechte de kinderopvangtoeslag stop. Veel van die mensen kregen bovendien te maken met hoge terugvorderingen waardoor zij in grote financiële problemen kwamen.

Een groep van zo'n 300 gedupeerden in één fraudezaak rond een gastouderbureau in Eindhoven - de zogenaamde CAF11-zaak - kregen eind vorig jaar al compensatie.

Boevenstreken
Lees ook:
Boevenstreken van de Belastingdienst: de toeslagenaffaire in vogelvlucht

De commissie-Donner houdt nog 170 soortgelijke fraudezaken tegen het licht om te zien of meer mensen onterecht hun toeslagen zijn kwijtgeraakt.

Vertraagd

Het eindrapport zou eigenlijk eerder al komen, maar is vertraagd. Dat komt doordat de commissie nu ook breder onderzoekt of ouders gedupeerd zijn die niet binnen de bekende fraudezaken vallen.

Staatssecretaris
Lees ook:
Staatssecretaris op bezoek bij gedupeerde toeslagenaffaire: 'Nu moet ze het bewijzen'