U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Buitenland
  • 3
De drone vloog “op een ongebruikelijke manier” westwaarts over de Middellandse Zee.  ...

3 maanden geleden door Hendrianus

REAGEER MET EEN EMOJI
15
2
2
4
1
LEES MEER OVER

Mooi. GOD zegene Israël.

1 DONKEY R    
3 maanden geleden door DONKEY R
6
Meld

Het luchtruim boven Gaza is van Israël, de territoriale wateren bij Gaza zijn van Israël. De in en uitvoer van personen en goederen is onder Israëlisch gezag. Maar...........Gaza is niet bezet.
Nu ja, tijd dat Hamas gertrekt uit Gaza. Sinds 2006 hebben zij niets bereikt! Sterker, zij zijn een rem op de ontwikkeling van de bevolking van Gaza.

2 Hendrianus    
3 maanden geleden door Hendrianus
22
Meld

Die drone was natuurlijk een soort ijzeren vredesduif.

3 ThWil    
3 maanden geleden door ThWil
3
Meld

@2
Zeur niet en praat geen poep. Die drone vloog een 'ongebruikelijke' route en was 10 kilometer uit de kust. Gewoon een test van jouw geliefde Hamas-terroristen. Aangezien Hamas alles op alles zet om alles wat Israëlisch is, te vernietigen of te vermoorden, werd deze drone als oorlogsdaad gezien en -terecht- neergehaald. Beide partijen zijn in oorlog, weet je nog?!
Verder is de Gazastrip niet bezet, nee. En is er een redelijk vrij verkeer van personen en goederen. Fijn dat je dat al toegeeft. question

Hamas moet daar weg, liefst vandaag nog. Ze onderdrukken de bevolking, terroriseren hen EN de buurlanden, misbruiken de kinderen door ze te hersenspoelen tot kindsoldaten en willen absoluut geen vrede. Bekend.

4 weerman    
3 maanden geleden door weerman
5
Meld

@4
Die drone vormde geen enkele bedreiging. Israël wilde gewoon even stellen dat zij het zijn die bepalen wat er in het luchtruim van Gaza rondvliegt.

5 Hendrianus    
3 maanden geleden door Hendrianus
21
Meld

@5
O, dan weet jij meer dan wie dan ook. Je bluft. Voor hetzelfde geld hing er een mooie bom onder dat ding en zou hij twee keer een bochtje richting Israël draaien. Israël neemt geen risico met die Viespeuken van Hamas. Jin bent blijkbaar bereid om dat dan WEL te doen. Gelukkig werk jij niet bij het IDF; ze zouden allang overlopen zijn door "vredelievende" mohammedanen. question

6 weerman    
3 maanden geleden door weerman
3
Meld

@6
Dat Israël geen risico wil lopen is mij onduidelijk als je militair bezet gebied koloniseert. Dan zoek je juist risico, voor voornamelijk Israëlische staatsburgers, op.

Nu ja, die prutsdrone van Hamas (wat kan daar nu voor gewicht aanhangen als bom), is nu onschadelijk en Israël heeft daarmee een groot (kuch) gevaar afgewend.

Werken bij het IDF. Als het om het verdedigen van de groene lijn gaat kan ik mij daar wat bij voorstellen maar je moet er toch niet aan denken dat je als oppas gebruikt wordt in de kolonisatie industrie.
Moet je bijv. een uit Drenthe afkomstige familie, alya gemaakt, bijstaan in de Judaïsering van de Westbank. Brrr.

7 Hendrianus    
3 maanden geleden door Hendrianus
19
Meld

@7
We hebben het hier over de door Hamas bezette Gazastrook. Dus als jij onzin als "militair bezet gebied koloniseert" schrijft, probeer je ons weer wijs te maken dat Hamas vecht tegen een vermeende 'bezetting' van Judea en Samaria. En ook dat is niet correct; het is hooguit betwist gebied. Hamas vecht niet tegen een bezetting, maar tegen de aanwezigheid van Israël als zodanig. Dus klets geen onzin.

8 weerman    
3 maanden geleden door weerman
3
Meld

Mooi ...zou hij daar een raket voor gebruikt hebben of het ingebouwde roterende zesloopskanon?

9 Tungsten    
3 maanden geleden door Tungsten
0
Meld

@8
Hamas bezet de Gaza strook. Oh, en dan vind je dat ik onzin klets. question Dat Hamas niets goeds brengt voor de bevolking van Gaza ben ik met je eens.

Judea en Samaria, de Westtbank dus, is wel degelijk militair bezet.
Daar is ook het Isaëlische hoge gerechtshof duidelijk over.
https://www.mihai.nl/sofist-factory/hardkoppig-okkupasie/

Internationaal wordt de Westbank ook als militair bezet beschouwd en zolang dat zo is voert Hamas een legitieme strijd, wat ook de werkelijke bedoeling van Hamas is.

10 Hendrianus    
3 maanden geleden door Hendrianus
18
Meld

@10
Je klets wederom onzin; Hamas vecht om heel Israël Judenfrei te maken. Handiger als je je beter informeert.

11 weerman    
3 maanden geleden door weerman
3
Meld

@11
Daar spreek ik je in @10 niet in tegen, ".....wat ook de werkelijke bedoeling van Hamas is."

Zodra er een overeenkomst is tussen Iseaël en de Palestijnen, kan mij er onderhand niets meer bij voorstellen, dan moeten de wapens zwijgen. Als dat niet het geval is heeft de dan aanvallende partij ècht een probleem.

Zolang er geen overeenkomst is en de bezetting van de westbank voortduurt mogen de Palestijnen zich verzetten en nogmaals wat hun uiteindelijke doel ook moge zijn. Maar, het stopt bij een overeenkomst.

12 Hendrianus    
3 maanden geleden door Hendrianus
16
Meld

@10 Onzin Hendrianus, Hamas vecht echt niet voor de Westbank, Hamas heeft schijt aan de Fatah en Abbas.
Het liefste zouden zij zien dat Israël de Westbank helemaal op slot gooit, want dan kan Hamas beter scoren als er ooit nog democratische verkiezingen voor de palestijnen worden gegeven.

Andersom hetzelfde, Abbas heeft al meerdere keren stroom en geld stop gezet richting Gaza, om op zijn beurt Hamas weer onder druk te zetten.

Dus ga aub niet roepen dat hamas een legitieme strijd voert tbv de Westbank.

13 Snuggles    
3 maanden geleden door Snuggles
1
Meld

@13
Het PUNT is dat Hamas tegen Israël mag strijden zolang de Westbank bezet is door Israël en er geen deal met de Palestijnen is. Dat is een legitieme strijd. De strijd MOET stoppen als er een deal is en de Westbank niet langer bezet gebied is.

Na die deal moeten de wapens zwijgen en als Hamas dat niet wenst wordt Hamas, Abas of wie dan ook van de aardbodem geslagen, letterlijk.

Duidelijker kan ik het niet maken.

14 Hendrianus    
3 maanden geleden door Hendrianus
15
Meld

@14 Dat is al geprobeerd toen Israël zich in 2006 geheel terugtrok uit Gaza.
En was er toen vrede?
Nee, er moest een muur worden gebouwd voordat het weer enigszins rustiger werd na alle terroristische aanvallen en steekpartijen, zelfs Egypte ging Gaza afsluiten met een muur naar herhaaldelijke terreuraanvallen vanuit Gaza.

Deze strijd zal niet stoppen omdat zowel hamas als fatah miljoenen kunnen binnenharken, zij willen geen vrede, handhaven van wat ze nu hebben brengt veel meer geld op.

15 Snuggles    
3 maanden geleden door Snuggles
2
Meld

@15
Er was geen deal met de Palestijnen over Gaza, Israël is daar eenzijdig vertrokken. Gaza is ook maar een deel van de Palestijnse gebieden, de Westbank bleef gewoon bezet.

En vrede komt er inderdaad niet.

16 Hendrianus    
3 maanden geleden door Hendrianus
15
Meld

@16 Voor de zoveelste keer, toon mij even aan dmv een link dat de terugtrekking uit Gaza niet een onderdeel was uit de Oslo-akkoorden.
Hieronder die van mij waarin het dus wel staat:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Oslo-akkoorden

Uit de tekst:

Principes
Deze liggen vervat in deze overeengekomen beginselverklaring, die een maand na de ondertekening van kracht zou worden. De inhoud van de akkoorden betreft de terugtrekking van het Israëlische leger uit de Gazastrook en de Westelijke Jordaanoever en het recht op zelfbestuur van de Palestijnen door de vorming van de Palestijnse Autoriteit.

17 Snuggles    
3 maanden geleden door Snuggles
1
Meld

@17
Yep, het was een onderdeel van de Oslo akkoorden maar dat was niet de reden waarom Israël zich zoveel jaar na het traject van de Oslo akkoorden eenzijdig terugtrok uit Gaza.

18 Hendrianus    
3 maanden geleden door Hendrianus
15
Meld

Je moet wel een enorm boord voor je kop hebben als je als fan van die "palestijnen" werkelijk nog gelooft dat een terreurgroep als Hamas (of Hezbollah) vecht voor een Judenfreie Westbank. Echt, dat is zó enorm dom; zelfs Hamas zegt nooit dat ze de Westbank Jodenvrij willen, maar dat ze heel Israël als bezet gebied zien en Jodenvrij willen maken.

Maar Hendrianus blijft in de arabische sprookjes geloven. Hoe triest en hoe naïef...

19 weerman    
3 maanden geleden door weerman
0
Meld

@19
Dat Hamas legaliteit ontleent aan hun strijd, wat hun uiteindelijke doel ook moge zijn, aan de voortdurende Israëlische bezetting/kolonisatie van de Westbank is kennelijk weer een denktank niveautje te hoog gegrepen voor je.

Zie het als de strijd van de VS tegen Irak. De legaliteit was het vermoeden van massavernietigingswapens maar de werkelijke reden was een geo-strategische.

Nergens beweer ik wat de werkelijke redenen/doel voor Hamas zijn om tegen Israël te strijden, ik geef slechts aan waar ze de legaliteit vandaan halen. En nogmaals, het geweld moet stoppen bij een overeenkomst tussen de Palestijnen en Israël. Helaas lijken de betrokkenen te kiezen voor eeuwige strijd.

Nou, niet zo moeilijk te begrijpen toch?

20 Hendrianus    
3 maanden geleden door Hendrianus
15
Meld

@18 Israël gaf gaza een kans op vrede door zich te houden aan de Oslo-akkoorden, de reactie vanuit gaza waren raketten en terreur.
Natuurlijk komt Israël dan in actie om hun eigen bevolking hier tegen te beschermen door gaza af te sluiten met een muur etc.

Dus nu mogen de palestijnen voor vrede als eerste hun goodwill tonen door de wapens neer te leggen.

21 Snuggles    
3 maanden geleden door Snuggles
0
Meld

@21
Voor een klein teken van een werkelijke wil tot vrede, stoppen met koloniseren van bezet gebied, had Israël al decennia geleden kunnen zorgen. Helaas. Anno 2020 lokt Netanyahu kiezers om weer een deel van de Westbank te annexeren. Klinkt dat als vrede willen? Ruikt dat naar de wil tot conflictoplossing?

Gaza is geen separaat land, het is onderdeel van de Palestijnse gebieden. Wat jij wenst is dat de Limburgers de geallieerden gevraagd hadden om de wapens neer te leggen bij de bevtrijding van Limburg. Limburg was inmmers bevrijd.

22 Hendrianus    
3 maanden geleden door Hendrianus
14
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Moeder van premier Rutte overleden
"Wij hebben in familiekring afscheid van...

1 dag geleden door NOS

Een geneesmiddel tegen Corona? Hydroxychloroq...
Een geneesmiddel tegen Corona? Hydroxychloroq...

18 uur geleden door xtremy

WHO stopt trials met hydroxychloroquine om ve...
Omdat het tot hogere sterftekansen leidt en v...

16 uur geleden door progressiefliberaal

Hoe stom kan je zijn tweede golf in de VS is...
STOM, STOM,STOM De VS is op sterven na dood!

1 dag geleden door rotti29640

Golfende Trump mikpunt van kritiek in coronat...
De Amerikaanse president Donald Trump heeft h...

20 uur geleden door Telegraaf


ADVERTENTIE


Laatste reacties
caso
Máxima draagt H&M-jurk tijdens digitale ...
@2, en promoten microkrediet in donker afrika...

minder dan een minuut geleden door caso

weerman
VVD klimt in nieuwe peiling ’naar recordhoo...
@33Een 'stabiele basis'??? Nou, ga dat eens...

1 minuut geleden door weerman

Nicks R. Van
OT 73...
@60 Dan zal ze wel goed bruin zijn!...

1 minuut geleden door Nicks R. Van

Snorrie
WHO stopt trials met hydroxychloroquine om ve...
@137Er staan leestekens dus je heb het geko...

1 minuut geleden door Snorrie

Gekste Henkie
VVD klimt in nieuwe peiling ’naar recordhoo...
De jongetjes en meisjes die alleen met het re...

1 minuut geleden door Gekste Henkie

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig