RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Elektrische auto's

Renault Twingo krijgt elektrische versie met kleine accu

Renault komt met een elektrische auto die goedkoper moet worden dan de Renault Zoe. De bestaande Twingo wordt omgebouwd tot een elektrische auto.

Renault kondigt aan dat de nieuwe elektrische instapper van het merk niet langer de Zoe is, maar de Twingo. Om te concurreren met de Volkswagen-groep, die voor 25.000 euro de Seat Mii, Citigo en Up! in elektrische varianten verkoopt, is de Twingo er nu ook met accu en elektromotor.

Wie verwacht dat de nieuwe Twingo ZE technisch verwant is aan de Zoe, komt gedeeltelijk bedrogen uit. De Twingo werd samen met Smart (van Mercedes) ontwikkeld en dus is de technologie gedeeld met die Duitse halfbroer. 

Kleine accu

De 22kWu accu is erg beperkt en de actieradius is dat ook. Net als de nieuwe Mini wordt deze auto expliciet gepositioneerd als stadsauto. Het maximumbereik binnen de stad ligt volgens Renault op 250 kilometer. Met dit formaat accu is 180 kilometer aan gemiddeld gebruik al optimistisch. De Nissan Leaf met 24 kWu capaciteit kwam dichter bij de 130 kilometer in de buurt. Meer dan genoeg voor binnen de stad, maar voor een weekendtripje is het wat weinig. 

De Seat, Skoda en VW hebben een accu die de helft groter is. 32 kWu voor een bereik van 260 kilometer gemiddeld volgens de officiële WLTP-cyclus.

Voordeel op papier is wel de mogelijkheid om met 3 fases op te laden. Aan een reguliere laadpaal kan met 22 kW geladen worden. Net als de Zoe dat kan. Daarmee heb je dit kleine accuutje dus in een uur weer vol.

De prijzen van de Twingo ZE zijn nog niet bekend. De auto is voor het einde van dit jaar leverbaar. 

Volg Bright op YouTube voor meer video's over elektrische auto's