RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Buitenland

Honderden Duitsers vlak over de grens in quarantaine vanwege coronavirus

Gangelt ligt op een kleine 10 kilometer van Sittard. Beeld © ANP

In Noordrijn-Westfalen, de Duitse deelstaat die voor een groot deel aan Nederland grenst, moeten honderden mensen veertien dagen lang thuis in quarantaine blijven. 

Dat zegt een woordvoerder van de regio Heinsberg. Om hoeveel personen het precies gaat, weet de woordvoerder niet.

Vlak bij Sittard

Het gaat om mensen die naar het carnaval in Gangelt - dat een kleine 10 kilometer van Sittard af ligt - zijn geweest en iedereen met wie zij een huis delen.

Daar is een echtpaar geweest dat besmet is met het longvirus. Ook medewerkers en kinderen van een kinderopvang in Gangelt waar een vrouw met het virus werkt, moeten voor de zekerheid thuis blijven.

De 6 belangrijkste vragen over het coronavirus

03:03
Wanneer is het coronavirus besmettelijk? En hoe voorkomt Nederland dat er net zoals in Italië een uitbraak komt? In deze video geeft het RIVM antwoord op zes van de meest prangende vragen over het coronavirus.

Boodschappen voor de deur

De mensen mogen hun huis helemaal niet verlaten. Vrienden en buren, bij wie geen besmettingsgevaar is, moeten de boodschappen halen en die dan voor de deur neerzetten, zodat ze geen direct contact hebben met elkaar.

De scholen en kinderdagverblijven in de regio Heinsberg blijven in ieder geval tot maandag gesloten vanwege de dreiging van het virus.

Nieuwe
Lees meer
Nieuwe Duitse coronagevallen net over de grens bij Sittard