Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © EPA

Onderzoek wijst uit: hoe duurder de auto, hoe minder hoffelijk de bestuurder

Onderzoekers van de Universiteit van Nevada, Las Vegas hebben bevonden dat bestuurders met dure wagens gemiddeld minder beleefd zijn in het verkeer. Elke 1.000 dollar, of 915 euro, dat de wagen meer kost, neemt de kans dat de bestuurder vertraagt voor voetgangers af met ongeveer 3 procent.

17 reacties

  • Ives Ameel

    4 jaar geleden
    Een occasie! hoeft zeker voor die grote luxe merken niet duur te zijn die zijn, buiten enkele merken, tweedehands geen cent waard.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    @Renè Verhoeven ,als je alles hebt bereikt in je leven koop je zo'n wagens en is het speelgoed nietwaar.
  • René Verhoeven

    4 jaar geleden
    Werken om een dure wagen te kopen? Je moet goed zot zijn, het is een instrument om mij hoofdzakelijk te verplaatsen van en naar mijn werk, dus moeten ze die er maar bijgeven. Ik investeer mijn verdiende geld wel in iets waar ik meer en veel langer plezier aan hebt.
  • Caroline Poelmans

    4 jaar geleden
    Logisch, ik verontschuldig mij voortdurend achter het stuur van m'n 13 jaar jonge Ford Fiesta 1.3i benzinemaatje . Sorry dat ik trager ben , sorry dat de achteruit niet direct lukt, voorbijsteken lukt niet zo vlotjes maar : a Fiesta = a 'fiesta'.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Zeg maar dat de jaloezie meer probleem is,maar goede tip ,als je werkt en hard werkt kan je ook met zoiets rijden en ook meer dan ene.