Een van de vluchtelingenkampen op het Griekse eiland Lesbos.
Volledig scherm
Een van de vluchtelingenkampen op het Griekse eiland Lesbos. © Photo News

Rapport luidt opnieuw alarmbel over situatie vluchtelingen op Griekse eilanden: vrouwen en meisjes verhoogd risico seksueel geweld

De humanitaire organisatie Refugees International trekt in een rapport opnieuw aan de alarmbel over de problematische situatie voor asielzoekers op de Griekse eilanden. De organisatie roept zowel de Griekse regering als de Europese Unie op dringend hun verantwoordelijkheid op te nemen, in het bijzonder wat de bescherming van vrouwen en niet-begeleide minderjarigen betreft. 

6 reacties

  • julien de meulder

    4 jaar geleden
    de daders van seksueel geweld direct terug sturen.
  • Markos Botsaris

    4 jaar geleden
    En alweer wordt de situatie voor de lokale bevolking dood gezwegen. Zij zijn ook slachtoffer van het falende beleid. @Els Vervoort, volledig mee eens, maar in die landen moeten ze niet van de toren blazen en hun rechten niet opeisen.
  • Peeters Francis

    4 jaar geleden
    Vluchtelingen hebben recht op een beter leven, daarom dat overheden moeten zorgen dat mensen veilig kunnen leven in hun eigen land en regio.
  • Daniel Bamps

    4 jaar geleden
    De meisjes een risico op seksueel geweld. Dan zijn de daders daarvan personen van hun eigen vluchtelingen . Waarom wordt er ter plaatse niet tegen opgetreden. Daar hebben wij niks mee te maken want daar hebben we geen enkele verantwoordelijkheid voor.
  • Lucien De Saedeleer

    4 jaar geleden
    Sterkte aan de inwoners met al die vluchtelingen !