RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Buitenland

Carnavalsvereniging van Duitse coronapatiënt in quarantaine

Kleuterscholen en scholen blijven vandaag in de buurt gesloten. Beeld © RTL Nieuws

De Duitse coronapatient die in de buurt van de Nederlandse grens was gespot, heeft vorige week nog carnaval gevierd. Hij deed dit waarschijnlijk in Duitsland. Zijn hele carnavalsvereniging zit op dit moment in quarantaine.

Dat werd vandaag bekend bij een persconferentie. De 47-jarige man is ernstig ziek en heeft last van longproblemen. Hij werd hiervoor opgenomen in het ziekenhuis in Keulen. Daar kwamen ze erachter dat hij corona had.

Mogelijk heeft hij één medewerker besmet. Die heeft verschijnselen van de ziekte. De rest van de patiënten en medewerkers zitten ook in quarantaine. 

Thuis blijven

Ook zijn echtgenote heeft de ziekte, maar zij is minder ziek dan haar man. Ze is werkzaam in een kinderdagverblijf. De kinderen en hun ouders moeten vandaag thuis blijven. 

Het echtpaar heeft twee schoolgaande kinderen. Er wordt onderzocht of zij het virus onder de leden hebben. De kinderen zijn de afgelopen dagen ook met andere kinderen in contact geweest.

Een mondkapje tegen corona, dat gebruik je zo

01:54

Het echtpaar bij wie het virus is vastgesteld woont in de Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen, nabij Sittard. Twee week geleden was de man nog in Limburg. Inmiddels is bekend dat hij nog niet ziek en besmettelijk was tijdens zijn verblijf in Nederland. Daarom worden in Limburg ook geen maatregelen genomen.

De autoriteiten in de regio Heinsberg, over de grens met de Nederlandse provincie Limburg, hebben uit voorzorg besloten dat scholen en kinderdagverblijven vandaag dicht blijven.

"Het is belangrijk dat mensen zich kunnen blijven verzorgen en dat er geen paniek uitbreekt", zegt burgemeester Bernhard Tholen tegen RTL Nieuws. "Ik sluit niet uit dat er later deze week meer maatregelen worden genomen." 

Corona
Lees ook:
Corona of geen corona, de boodschappen moeten toch gehaald worden