Een Spaanse carnavalsstoet is onder vuur komen liggen omdat sommige deelnemers aan de optocht nazi-uniformen hadden aangetrokken, terwijl andere deelnemers zich verkleed hadden als gevangenen van een concentratiekamp.
Volledig scherm
Een Spaanse carnavalsstoet is onder vuur komen liggen omdat sommige deelnemers aan de optocht nazi-uniformen hadden aangetrokken, terwijl andere deelnemers zich verkleed hadden als gevangenen van een concentratiekamp. © Instagram

Controverse kan nog erger dan op Aalst Carnaval: Spaanse stoet zwaar onder vuur voor nazikostuums

De carnavalsstoet in Aalst werd al snel overschaduwd door enkele praalwagens met Joodse karikaturen. Vooral de zogenaamde ‘klaugmieren’, waarbij carnavalisten verkleed gingen als orthodoxe Joden en een klaagmuur voortduwden, oogstten veel kritiek. Toch kan de controverse nog erger. Dat bewijzen enkele Spaanse carnavalisten die verkleed gingen als nazi’s en Joodse gevangenen.

29 reacties

  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Hoe meer er aandacht wordt aan gegeven des te meer motiveert men .Misschien helemaal geen aandacht aan besteden is nog beste en tussen haakjes ,wie weet vandaag,de huidige generatie waar over gaat?.
  • Jane Doe

    4 jaar geleden
    De joodse gemeenschap zou dit net moeten toejuichen. Volgens hun gemeenschap kleineren en beledigen carnavalstoeten individuen en groepen. Volgens diezelfde stelling wil dat dus zeggen dat die stoet Nazi's aan het beledigen was. Wat is daar dan mis mee. Nazi's verzwijgen en ontkennen lijkt mij ook een vorm van de holocaust ontkennen. Want geen Nazi's, geen holocaust.
  • Gerard Braeckmans

    4 jaar geleden
    Et alors? zegt er iemand. Zal waarschijnlijk de slimste van de klas geweest zijn.
  • Peggie Van Audenhove

    4 jaar geleden
    Hier lachen ze wel degelijk met de holocaust, dit in tegenstelling tot Aalst waar het niets te maken had met antisemitisme, racisme of haat. Hier in Spanje daarentegen..Spanje is een volk dat honden en stieren gruwelijk mishandelt en duidelijk ook geen respect heeft voor de mens.
  • danny janssens

    4 jaar geleden
    Zolang we ze enkel zien op een carnavalstoet mag het voor mij. Ik vrees ervoor. Het moet bij veel vlaamsnationalisten al beginnen kriebelen als ze deze fotos zien